June 5th, 2011

Sumpah kesian tengok Erul sudah seolah-olah sujud syukur meraikan kejayaannya ke konsert final AF9. Sayangnya antara 2 nama yang disebut, hanya Hazama sahaja yang layak dan Erul gagal melayakkan dirinya ke konsert final. Nampaknya 4 pelajar akan bertarung di final iaitu Azri, Lena, Hazama dan Fina.

Dan baru sebentar tadi Abang Nara terbaca kemungkinan wujud unsur mistik di dalam AF9. Menurut Joe Lee, banyak tanda-tanda kewujudan unsur sihir sepanjang AF9 ini berlangsung. Kata Joe Lee:

Eka yang pandai menari, tiba-tiba naik bengkak kaki. Afif sebelum tersingkir sudahpun mengadu sakit gigi yang pelik berulang kali. Fina sendiri pernah hilang suara selama seminggu, manakala Hazama pula mengadu terasa pelik setiap kali mendekati waktu persembahan. Itu belum masuk cerita Amir muntah keluar rambut, ataupun Kay yang tiba-tiba demam pelik, dan pelbagai lagi masalah kesihatan pelik yang menghantui Azri dan yang lain. Yang tambah pelik, dengan tersingkirnya masing-masing, tuan badan mengadu yang sejurus mereka mereka mengusung beg meninggalkan Akademi Fantasia, terus keadaan mereka sihat seperti sediakala.

Memang bunyinya agak tidak masuk akal, tetapi kemungkinan besar unsur mistik memang benar-benar wujud di dalam AF9. Tak logik pulak kalau semua orang boleh sakit dalam satu masa yang sama kan? Abang Nara tak berani nak tunding jari kepada sesiapa, tetapi berharap agar pihak penyelia AF9 boleh memberikan pendinding kepada pelajar-pelajar AF9 untuk mengelakkan perkara tak elok sebelum konsert final AF9.

Apa pun tahniah kepada Hazama, Fina, Azri dan Lena yang berjaya melangkah ke final. Sama-sama kita nantikan siapakah yang bakal bergelar juara AF9 yang merupakan Akademi Fantasia terakhir.

 
June 3rd, 2011

awal dan scha

Pasangan paling bahagia sekarang ini, Awal dan Scha dikhabarkan akan melangsungkan perkahwinannya pada hujung tahun ini. Ada sepucuk email yang Abang Nara terima menyatakan yang majlis perkahwinan mereka sedang dirancang. Benar atau tidak, tak dapat la pulak Abang Nara cakap. Tapi Abang Nara doakan agar ianya betul. Lagi cepat berkahwin lagi bagus kan? Berikut ialah email yang diterima:-

ok saya Im, nak beritahu yang confirm awal ashaari dan scha alyahya akan berkahwin pada bulan Disember nanti. Sekarang mereka sedang sibuk membuat persiapan untuk majlis itu nanti. Saya sendiri adalah ‘orang dalam’ yang terlibat menguruskan majlis mereka. Sambutan insyaAllah akan di buat di Saloma bistro. Saya, ibu saya dan kakak awal merupakan wedding planner mereka. Butik kapas merupakan antara yang terlibat untuk majlis awal dan scha ini..sebarang perkembangan akan saya diberitahu kemudian. takpun you boleh tanya mereka sendiri.. :-)

Dan baru-baru ini juga Awal ada menukar status Facebooknya daripada single kepada engaged. Adakah dia dan Scha sudah bertunang secara senyap-senyap? Abang Nara cuma mampu doakan agar kedua-dua artis ini bahagia sehingga ke akhir hayat sebab diorang berdua memang sweet couple. All the best.

June 3rd, 2011

Lama tak dengar cerita Fiq. Kini dia kembali dengan lagu baru yang bertajuk Tragis. Video klip Fiq yang dihasilkan oleh Warner Music untuk lagu ini memang bermesej. Jarang dapat kita lihat video klip yang sebegini untuk artis Malaysia. 2 thumbs up untuk produsernya. Cuba anda hayati lirik lagunya dan fahami apa yang cuba disampaikan.

June 2nd, 2011

orked bridal

Bila bercerita bab kahwin, memang pening dibuatnya. Abang Nara yang nak kawin esok lusa pun pening. Macam-macam persediaan yang perlu dibuat. Carik khemah, carik photographer, carik katering dan macam-macam lagilah. Tapi rupa-rupanya ada cara mudah yang memang berbaloi-baloi untuk menyetelkan masalah kahwin kita ini.

orked bridal

Orked Bridal adalah wedding planner yang boleh tahan jugaklah harganya. Tak mahal sangat dan tak murah sangat. Sekali pandang memang nampak mahal tapi kalau tak silap, segala apa yang diperlukan untuk menjayakan perkahwinan memang dah termasuk dalam pakej di atas. So kita boleh tenangkan kepala dan tak perlu fikir sampai tak boleh tidur.

Untuk info lanjut boleh tanya di Facebook Orked Bridal.