May 12th, 2010

diana amir kaki jantan

Memang gila bahaya Facebook sekarang nie. Lagi-lagi kalau anda seorang yang bergelar artis atau selebriti Malaysia. Silalah fikir 2,3 kali sebelum upload gambar-gambar yang agak pelik di Facebook. Takut-takut kena jadi bahan kutukan seperti yang sedang dialami oleh Diana Amir sekarang ini. Kalau kitorang jadi dia, pedih jugak ulu hati kena kutuk camnie.

diana amir kaki jantan

Gambar yang diupload adalah gambar cover majalah Remaja di atas. Tapi komen-komen yang diterima agak ganas dan menyeramkan. Tuduhan-tuduhan seperti plastik, jual badan, bela jantan dan macam-macam lagilah. Sampai seram kami membacanya. Benar atau tidak, hanyalah diri sendiri dan mereka-mereka  yang mengenali Diana Amir secara rapat sahaja yang tau.

Yang pastinya komen-komen ini bukanlah superrimpose ataupun dihack akaun Facebooknya. Mungkin inilah cabaran dan dugaan untuk mereka-mereka yang ingin bergelar artis. Kena kutuk, kena ngumpat dan kena sindir itu semua lumrah seorang artis. Jadikanlah sebagai pengajaran. Itu tanda masih ramai yang sayangkan anda. Tak gitu?

Advertisement
 
May 11th, 2010

adik pengacara rtm

Semalam dalam entri gambar adik pengacara RTM yang disuperimpose memakai rantai salib, ramai yang komen kata yang si adik nie mengaku dalam Facebook dia yang memang dia sengaja pakai rantai tersebut.  Terus kami dengan pantasnya menjalankan intipan paparazi teknik tertinggi dan berjaya menjumpai komen Facebook yang dimaksudkan. Cuba korang tengok komen kat Facebook dia kat bawah tue. Nama dia Ninie Rahman.

adik pengacara rtm

Kita rewind dan dengar balik kata-kata akaknya, Suriani Rahman yang cakap gambar tersebut telah disuperimpose. Siap si adiknya sendiri terkejut dengan kewujudan gambar tersebut.

[note]Dia ada ramai rakan bukan Islam. Namun saya pasti dia tidak akan memakai rantai berkenaan semata-mata untuk mendapatkan perhatian atau terikut-ikut cara hidup rakannya. Malah Murni terkejut melihat gambar itu. Ini kerja orang yang menggunakan teknik pertindihan (super impose) seolah-olah kononnya dia memakai rantai itu.[/note]

Wahai pembaca-pembaca yang bijaksana, kesimpulannya di sini ialah Facebook si adik Suriani Rahman (Ninie Rahman) ini telah pun dihack, diupload gambar yang telah disuper impose, dan kemudian si hackers itu dengan bangganya telah mengkomen gambar yang diuploadkan. Memang gila hebat hackers nie. Kagum kami sebab dia sanggup perhabiskan masanya yang berharga untuk buat benda-benda nie.

Kepada Suriani sekeluarga, semoga tabah dengan cabaran dan dugaan ini. Dunia teknologi sekarang memang banyak hackers, super imposed dan pelbagai lagi. Diorang memang jahat!!!

Advertisement
May 11th, 2010

suriani pengacara rtm

Bertalu-talu email masuk ke inbox kami yang mintak tolong kami sharekan gambar Suriani Rahman, pengacara RTM yang baru-baru ini sudah membuat kenyataan dalam Harian Metro. Gambar di atas yang hanya memakai coli sahaja bukanlah gambar Suriani. Itu kata-kata dari tuan punya badan sendiri:-

[note]Saya ambil berat hal pemakaian dan imej. Saya tidak akan berpakaian seperti itu di khalayak ramai atau merakam gambar dalam keadaan begitu. Jika dilihat dengan teliti, Individu dalam gambar itu bukan saya. Mungkin juga ia hanya pelanduk dua serupa[/note]

Kami tak dapat nak lihat dengan teliti sebab gambarnya ditangkap dari jauh. Tuan empunya badan dah kata itu bukan dia, maka kita terima jerlah kan? Ada jugak gambar-gambar lain yang agak kontroversi seperti gambar Suriani di dalam bar penuh dengan botol arak. Suriani ada penjelasan terhadap gambar-gambar tersebut:-

[note]Memang kebanyakan restoran Perancis menjual minuman keras. Kebetulan saya duduk di sebuah meja makan membelakangi rak minuman itu. Saya membuka menu untuk memilih makanan, bukan minuman keras,” kata ibu tunggal berusia awal 40-an itu.[/note]

Kami percaya dengan kata-kata Suriani. Selebriti Malaysia semuanya baik-baik belaka. Kalau gambar seksi-seksi nie memang kesemuanya pelanduk dua serupa ataupun super impose. Sungguh jahat mereka-mereka yang berbuat demikian. Kesian kat tuan punya empunya badan.

Lagi gambar Suriani Rahman, pengacara RTM yang kini makin popular dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

suriani pengacara rtm

suriani pengacara rtm

suriani pengacara rtm

suriani pengacara rtm

suriani pengacara rtm

suriani pengacara rtm

Advertisement
May 10th, 2010

###Sila skroll ke bawah untuk membaca gosip terbaru

lurve

Cinta atau dalam bahasa orang putihnya love sememangnya mengasyikkan. Tipulah kalau anda kata yang anda tak pernah bercinta. Tak kiralah cinta kepada jantina berlawanan, cinta kepada ibu bapa, cinta kepada binatang peliharaan atau cinta kepada Yang Esa. Kesemuanya manis-manis belaka kan?

lurve

Abang Nara sekarang pun tengah dalam fasa bercinta jugak. Bukan bercinta dengan Lisa Surihani, Diana Danielle ataupun Scha Al Yahya macam yang Abang Nara selalu gembar-gemburkan. Tapi bercinta dengan seseorang yang Abang Nara cintai sepenuh jiwa dan raga. Dan semestinya dalam asyik memadu cinta, pastinya ada gaduh, rajuk, cemburu dan seribu satu ragam.

Mungkin video Lurve oleh Hamlet di atas dapat menggambarkan fasa percintaan yang pernah dialami setiap manusia. Hari ini gaduh, malam calling-calling untuk pujuk, esoknya dah berjiwang balik. Tapi Abang Nara tak adalah gaduh dan merajuk sampai baling-baling dan pecah-pecahkan barang seperti video di atas. Rajuk sikit-sikit tue adalah.

lurve

Setiap kali si dia merajuk memang agak stress jugak Abang Nara dibuatnya. Bukan apa, sebab terpaksa perah otak untuk fikirkan ayat-ayat romantis dan jiwang untuk pujuk balik buah hati. Kadang-kadang rasa putus asa dan tak mahu pujuk lagi dah sebab dah guna pelbagai cara tak berjaya. Tapi bila tengok video Lurve AkiraCeo kat bawah nie, Abang Nara terus bersemangat kembali untuk memujuk buah hati yang tersayang.

Memang Abang Nara respek dengan kekreatifan AkiraCeo buat video Lurve yang mencerminkan kasih sayang dengan binatang-binatang yang comel. Setiap kali tengok video nie, Abang Nara bayangkan yang diri ini adalah kucing dalam video tersebut. Abang Nara tak nak jadi sedih macam si kucing apabila kawan baiknya tak ada di sisi dia lagi. Sebab tuelah Abang Nara bersemangat waja untuk memujuk si dia sebab mahukan dia selamanya berada bersama Abang Nara.

lurve

Buat AkiraCeo dan snek Lurve, terima kasih atas video anda yang memberikan saya semangat untuk terus bercinta dengan si dia. Setiap kali saya menonton video anda, diri ini terasa yang LURVE IS IN THE AIR.

Advertisement