April 9th, 2020

Belajar adalah satu proses yang boleh dilakukan di mana-mana dan pada bila-bila masa sahaja. Seperti yang kita ketahui, sekolah, kolej dan university telah pun ditutup sepanjang Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) ini. Namun adakah ini bermaksud kita boleh berhenti belajar sepenuhnya? Takkanlah nak bermain je sepanjang masa kan?

Memperkenalkan HUAWEI Matepad Pro, sebuah tablet yang membolehkan pembelajaran anda diteruskan sepanjang PKP ini.

huawei matepad

Belajar dengan lebih JELAS

Sepanjang PKP ini, para pelajar dan gurutelah menggunakan applikasi seperti Zoom, Skype atau Google Hangout untuk meneruskan aktiviti pembelajaran mereka. Ha, dengan HUAWEI MatePad Pro atau mana-mana produk HUAWEI, anda boleh menikmati panggilan video berkualiti tinggi menerusi HUAWEI MEETime.

huawei p40

Bukan sahaja anda boleh mengawal kecerahan skrin untuk memastikan wajah anda jelas kelihatan, HUAWEI MEETime juga boleh mem”beauty”kan wajah anda dengan AI yang tersedia di dalamnya. Siap boleh tambah “make-up” dengan hanya satu sentuhan je. Menarik kan?

Satu lagi perkara menarik tentang HUAWEI MEETime ini adalah kebolehan untuk berkongsi fail dan membuat nota sepanjang panggilan berlangsung. Boleh highlight, buat bulatan atau tulis komen anda pada dokumen tersebut. Barulah betul macam seorang pelajar kan?

huawei matepad

Kalau dah bosan sangat, anda boleh cuba belajar kursus online di Udemy, atau pelajari teknik tangkap gambar terkini di Nikon atau tingkatkan lagi produktiviti anda di SkillShare bersama pakar motivasi. Kesemua ini boleh dilakukan dengan HUAWEI Matepad Pro yang mempunyai paparan skrin sebesar 10.8 inci. Puas hati sangat-sangat.

Terbaik untuk kedua-dua dunia

huawei mate pad and p40

Pernah ke anda berharap untuk menggabungkan telefon dan tablet anda menjadi satu mega-device? HUAWEI Share dapat menukar harapan tersebut menjadi reality tanpa menggunakan wayar. Anda hanya perlu selarikan HUAWEI P40 Pro dan HUAWEI MatePad Pro anda. Lepas itu anda boleh terus mengakses telefon anda di skrin HUAWEI MatePad Pro. Power kan?

Ubah Hidup Anda

huawei matepad pro

Menulis nota adalah sebahagian daripada kehidupan seorang pelajar. Nota ini kemudiannya boleh digunakan ketika anda membuat ulangkaji atau ingin mengubah sesuatu. Senang cakap, mengambil nota memang sangat-sangat PENTING.

Dengan HUAWEI Nebo, anda boleh menulis nota anda di mana-mana dan kemudian hanya “double tap” untuk menukarnya menjadi tulisan digital. Ia juga boleh mengesan 6 jenis arahan ketika di dalam pilihan tulisan tangan. Sebagai contoh, anda cuma perlu buat garisan di tengah tulisan untuk memadamkan tulisan anda. Power kan?

Untuk anda yang “old-school”, HUAWEI MatePad Pro juga boleh ditukar menjadi laptop dengan hanya memilih “desktop mode” di pilihan menu. Bolehlah terus baiki fail, hantar email, tinggalkan pesanan suara dan macam-macam lagi seperti yang anda selalu lakukan di komputer.

Terbaik Untuk Anda

Memuatturun applikasi yang sesuai untuk tablet adalah sangat penting untuk meningkatkan lagi mutu penggunaannya. Dengan HUAWEI MatePad Pro, anda tak perlu risau kerana kesemua applikasi-applikasi popular di kalangan rakyat Malaysia ada di AppGallery. Masuk je ke dalam AppGallery dan muatturun Tiktok, Netflix, iFlix, WeChat dan sebagainya.

huawei app gallery

huawei app gallery

Kesemua applikasi yang dipasang menerusi HUAWEI AppGallery dilindungi oleh 4 lapisan perlindungan untuk memastikan kesemua data peribadi anda adalah selamat. Selain itu ada juga HUAWEI Quick Apps yang membolehkan anda menggunakan applikasi tertentu tanpa perlu memuatturunnya ke tablet anda. Jimat sikitlah ruang storan tue kan?

huawei matepad

Last but not least, HUAWEI AppGallery juga memberikan ganjaran pada para penggunannya seperti 3 bulan akses percuma HUAWEI Video, storan percuma di HUAWEI Cloud Storage sebanyak 50GB selama 12 bulan dan juga ganjaran bernilai sehingga RM2,381 untuk ahli HUAWEI Member Centre daripada rakan kongsi seperti Malaysia Airlines, Puma, Godiva dan sebagainya. Memang kaw-kaw sungguh!!!

Lebih Sempurna dengan HUAWEI P40 Series – Fotografi Terbaik, Rangkaian Terbaik

HUAWEI Matepad Pro telah dilancarkan bersama dengan HUAWEI P40 Series. Disahkan sebagai telefon pintar dengan kamera terbaik di dunia, HUAWEI P40 Series mempunyai rangkaian 5G yang membolehkan anda menikmati rangkaian internet terbaik. Selain itu ciri-ciri seperti kamera ultra-vision Leica, AI kamera terbaik di dunia, 4k HD selfie video dan banyak lagi menjadikan P40 salah satu telefon pintar terbaik dunia.

huawei matepad pro

Paling penting, HUAWEI P40 Series ini boleh disambungkan dengan HUAWEI MatePad Pro menerusi fungsi HUAWEI Share, sekaligus membolehkan anda menavigasi telefon pintar anda menggunakan skrin MatePad Pro. Lagi syoklah main game, membuat panggilan video dan buat kerja sekolah.

Kejutan Untuk Anda Yang Pre-Order Sehingga 10 April

Untuk anda membuat keputusan untuk pre-order HUAWEI MatePad Pro sehingga 10 April ini, maka anda akan menerima Smart Magnetic Keyboard yang bernilai RM499 dan M-Pencil yang bernilai RM299 secara PERCUMA, selagi stok masih ada.

huawei keyboard and pencil

Untuk makluman, HUAWEI MatePad Pro dijual pada harga RM2,399 dan hadir dengan 2 pilihan warna iaitu Midnight Grey dan Pearl White. Kedua-duanya cantik dan memukau.

huawei matebook

Sebagai maklumat tambahan, anda juga boleh menikmati hadiah percuma bernilai RM1,300 apabila anda melakukan pre-order HUAWEI P40-Series sehingga 10 April ini. Antara hadiah percuma yang bakal anda bawa pulang ialah:-

huawei p40 pre order

P40 Pro: HUAWEI Freebuds 3, 50GB simpanan awan, 1 tahun jaminan tambahan, 1 bulan perlindungan skrin, 3 bulan langganan percuma untuk HUAWEI Video dan wireless car supercharge

P40: HUAWEI Freebuds 3, 50GB simpanan awan, 1 tahun jaminan tambahan, 1 bulan perlindungan skrin, 3 bulan langganan percuma untuk HUAWEI Video dan wireless charging case.

Last but not least, HUAWEI WATCH GT2e juga boleh di pre-order dengan tali utas PERCUMA bernilai RM69 bakal menjadi milik anda. Tempah sekarang di SINI

August 28th, 2009

aidil zakuan

Semakin misteri dibuatnya kami tentang status siapakah kekasih hati @ awek Zakuan Adha nie. Mementang la hensem, awek pun ramai. Sekarang nie hangat dikatakan Zakuan Adha nie tengah bercinta dengan Ayu Raudhah, jadi siapakah pulak wanita di dalam gambar nie? Siap ada bentuk-bentuk love lagi. Romantik gitu.

Dari email yang kami terima, katanya wanita dalam gambar di atas adalah awek Zakuan Adha. Namanya Shahirdayu Shafie. Nama femesnya Yuyu. Seorang model dan pelakon sambilan. Tengok dari gaya, lawa dan sama padan dengan Zakuan Adha. Status percintaan dengan Zakuan Adha sekarang adalah tidak diketahui. Mungkin dah clash, mungkin masih bercinta.

Lagi gambar Zakuan Adha dan kekasih hatinya dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

#Terima kasih kepada sengkuang basi yang berkongsi gambar ini

#Kesilapan teknikal akibat muka yang sama telah menyebabkan kami tertukar nama Aidil Zafuan ngan Zakuan Adha. Maafkan kesilapan kami.

aidil zakuan

aidil zakuan

aidil zakuan

aidil zakuan

aidil zakuan

 
August 27th, 2009

Teruja kami bila dapat email gambar-gambar nie. Memang menguji keimanan terutama di bulan puasa nie. Tak sangka ada yang sanggup hantar email macam nie kat kitorang. Memang tak wajar gambar-gambar terlampau macam nie disebarkan. Kurang pahala puasa kalau anda melihatnya. Kalah keterlampauan gambar Liyana Jasmay bogel yang sekali tengok pun tau tue bukan Liyana Jasmay (awek Indon bogel mana ntah tapi kata Liyana Jasmay).

Kami nasihatkan jika anda sedang berpuasa agar tak tengok gambar-gambar terlampau nie. Takut terbukak terus puasa tue kan. Jangan cakap kami tak bagi amaran. Dosa tanggung sendiri tau. Kami taknak terlibat.

Kalau berani tengoklah gambar-gambar paling terlampau pernah kami lihat dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

1. Murtabak Yang Harum dan sedap…. kuahnya yang kuning tu fuhhh… kalau bau gerenti tutup mata punya….

2. Cuba anda saksikan kilatan di atas daging ayam percik ni… fuuhhh.. kalau tersentuh lidah kita… gerenti nikmat tak terhingga sehingga menitiskan air mata… ditambah hirisan timun tu… masya Allah… hanya Tuhan je yang tahu nikmatnya…

3. Tak payah nak cakap apa, ikan pari bakar kalau dicicah dengan air asam, memang satu tarikan yang pasti kita akan sukainya setiap masa… fuh.. kalau perah asam limau atas dia… lagilah kecur air liur wa akap luuu…

4. Anda bayangkan, anda ada sepinggan pulut tanpa lauk…. pulut kuning pulak tu… so apa yang anda akan lakukan??? melihat sahaja tekstur yang ada pada rendang daging ni????

5. Bagi yang nak simple-simple, jangan pandang rendah pada keputihan telur mata kerbau yang terbaring diatas keempukan aroma maggie goreng kerana aroma inilah yang akan buat kita kembang hidung…

6. Bagi peminat makanan siam, tidak syak lagi bila dihidangkan tom yam dihadapan anda, anda akan jadi gila… sebab perlu disertakan dengan nasik … dan sambal belacan… mak datuk… nikmatnyaaa!!!!

7. Dan ini adalah menu utama, semua orang pasti menyukainya… lihatlah kemerahan ikan sambal tu kawan-kawan…. gerenti nangis kalau kita rasa… fuh…. nasi campur sekeliling ada laukkk…


8. MasyaAllah, cantiknya susunan cincau dalam bandung ni… warna pink bandung tu kalau menerjah ke tengkuk kita pada masa ni… pasti kita akan buat sembahyang syukur… tanda terima kasih ya amat....

9. Hirisan popia basah ni memang dipandang sepi, tapi cuba anda letakkan di atas lidah, dan telan… anda pasti akan kata dunia ini ana yang punya!!!

Kami tak bersalah jika anda terbukak puasa selepas melihat gambar-gambar nie. Hehehe.

August 27th, 2009

ohbulan

#Promosi khas Clinique ini dibawakan oleh anda oleh OHBULAN dengan kerjasama BeautifulNara

Walaupun baru berpuasa tak sampai seminggu, apa salahnya jika anda sudah bersiap sedia untuk menyambut Hari Raya yang bakal tiba. Clinique dengan kerjasama dari rakan kami OHBULAN bakal membuatkan anda kelihatan lebih cun-melecun daripada Scha Al-Yahya dengan PERCUMA.

Caranya ? Sebut saja “OHBULAN” dan anda bakal merembat FREE produk Clinique custom-fit liquid foundation. Produk nie boleh pakai selama 7 hari. Maknanya anda bakal merembes ke tahap maksima sampai hari raya ke 7. Confirm ramai pakwe-pakwe yang datang beraya ke rumah anda akan melelehkan air liur melihat tahap kecunnan anda nanti. Jadi sila pastikan anda buat open house sampai hari raya ke 7 je. Kalau nak lebih, kenalah beli produk Clinique selepas tue.

Jadi jangan lupa, serbu MidValley Megamall dari 24 hingga 30 Ogos ini dan jerit OHBULAN supaya produk Clinique ini menjadi milik anda. Khidmat pesanan masyarakat ini dibawakkan khas oleh BeautifulNara untuk mereka-mereka yang ingin cantik menawan di pagi hari raya kelak.

August 27th, 2009

nasha aziz

Cantik, manis, menarik, hot dan ayu. Semuanya ada pada si gadis yang bernama Nasha Aziz nie. Siapa yang memandang pasti tertawan. Yang laki-laki confirm ada niat nak mengorat kalau ada peluang sementara yang perempuan mungkin dalam diam mengkagumi kecantikan Nasha Aziz.

Kalaulah diberi peluang untuk berjumpa dan buat interview dengan Nasha Aziz, pastinya soalan pertama kami yang akan kami terjah dia ialah:-

“Kenapa you tak kawin-kawin lagi sampai sekarang? U tengah tunggu Abang Nara ke?”

Dulu meletup jugaklah gosip Nasha Aziz dengan pakwenya Nur Iman Tang. Tapi sekarang dah senyap balik. Tak tau apa dah jadi dengan Nur Iman tue. Mungkin tengah sibuk mencari cahaya keimanan yang sebenar kot. Rasa-rasanya mungkin Nasha masih tak bersedia (alasan standard) untuk bergelar seorang isteri kot. Harap-harap dapat bertemu jodoh. Almaklumlah kita nie makin lama makin tua. Bukannya makin muda.

Jadi adik-adik apakah pengajaran yang kita boleh ambil daripada kisah hidup Nasha Aziz ini? Kecantikan wajah tak semestinya menjamin anda kawin cepat. Itulah pengajarannya. Hehehe.

Lagi gambar terbaru dan terkini Nasha Aziz dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

nasha aziz

nasha aziz

nasha aziz

nasha aziz

nasha aziz

nasha aziz