April 3rd, 2020

Tahukah anda HUAWEI baru sahaja selesai melancarkan produk-produk terbaru mereka yang pastinya akan membuatkan anda gatal tangan? Bukan satu bukan dua, tetapi 3 produk HUAWEI di bawah kini telah tiba di Malaysia. Ketiga-tiganya adalah yang tercanggih, terkini dan berbaloi-berbaloi untuk dimiliki.

HUAWEI P40 Series – Terbaik Untuk Fotografi, Terbaik Untuk Rangkaian

Hadir dengan 3 pilihan iaitu Huawei P40 dan Huawei P40 Pro, kualiti gambar yang ditangkap menggunakan peranti-peranti ini dijamin awesome.

Sebagai contoh, Huawei P40 Pro hadir dengan kamera utama 50-megapixel yang turut dilengkapkan dengan sensor 40MP (ultra-lebar) + 12MP telefoto + sensor suhu pencahayaan dan juga sensor ToF.

Untuk rakaman swafoto, ia menyertakan kamera utama 32-megapixel, dilengkapi sensor untuk rakaman bokeh, dan juga sensor IR untuk nyah-kunci berasaskan wajah. Power kan?

Huawei P40 Pro

Huawei P40 / P40 Pro

Cerita banyak tak guna, jom kita tengok beberapa contoh gambar yang diambil menggunakan HUAWEI P40 Series ini:-

huawei p40 huawei p40 huawei p40 huawei p40 huawei p40

Lagi best, HUAWEI P40 Series ini hadir dengan 4 pilihan warna yang menawan iaitu Deep Sea Blue, Black, Blush Gold dan Silver Frost. Pilih je mana-mana yang sesuai dengan personaliti anda. Last but not least, harga HUAWEI P40 Series ini memang menjadikan ia sebuah telefon pintar yang amat berbaloi untuk dimiliki:-

HUAWEI P40 RM 2,799 (P40)
HUAWEI P40 Pro – RM3,899

Telah pun dilancarkan semalam (2 April), anda boleh mula melakukan pre-order di SINI dan membawa pulang hadiah PERCUMA bernilai lebih RM1,300 termasuklah HUAWEI Freebuds 3, 50GB simpanan awan, 1 tahun jaminan tambahan, 1 bulan perlindungan skrin, 3 bulan langganan percuma untuk HUAWEI Video, wireless charging case untuk P40 dan wireless car supercharge untuk P40 Pro.

HUAWEI MatePad Pro –Peneman Setia Anda

Kehidupan anda pasti lebih ceria apabila anda memiliki tablet HUAWEI MatePad Pro ini. Dijual pada harga RM2,399 dengan 8GB RAM + 256GB ROM + WiFi, tablet ini hadir dengan 2 pilihan warna iaitu Midnight Grey dan Pearl White.

Huawei MatePad Pro
Huawei Matepad Pro

Kalau anda kaki layan NetFlix, HUAWEI MatePad Pro adalah pilihan terbaik kerana skrinnya adalah sebesar 10.8 inci. Confirm rasa macam dalam wayang!!!

Huawei MatePad Screen to Body Ratio

Sekiranya anda melakukan pre-order di SINI, maka anda akan turut sama membawa pulang hadiah PERCUMA bernilai RM1,000 termasuklah papan kekunci, M-Pen dan 3 bulan langganan percuma untuk HUAWEI Video. Jadi tunggu apa lagi?

HUAWEI Watch GT 2e – Direka Untuk Si Muda & Si Bergaya

Huawei Watch GT2e

Gaya anda sebagai seorang generasi muda tidak akan lengkap sekiranya tidak memiliki HUAWEI Watch GT 2e ini, lebih-lebih lagi sekiranya anda seorang yang aktif bersukan.

Dengan lebih 100 pilihan senaman dan juga fungsi ‘health tracking’ yang telah ditambah baik, jam tangan pintar ini memberikan anda bateri yang bertahan sehingga 2 minggu. Harganya? Cuma RM599 sahaja.

Sekiranya anda melakukan pre-order di SINI, anda akan memperolehi tali untuk HUAWEI Watch GT 2e secara percuma yang bernilai RM68. Makin bergayalah anda lepas ini!

HUAWEI AppGallery – Kini Hadir Dengan Applikasi Yang Sering Digunakan oleh Rakyat Malaysia

Netflix, Facebook, Whatsapp, Instagram, Lazada dan banyak lagi applikasi yang kita selaku rakyat Malaysia gunakan setiap hari sudah pun berada di dalam HUAWEI AppGallery.

Makin senanglah lepas ini untuk anda bersosial bersama kawan-kawan tercinta. Lagi best, AppGallery ini diperkasakan dengan 4 lapisan perlindungan yang telah pun diperakui oleh piawaian antarabangsa. Jadi tak perlu risau lah kena hack ke apa ke. Maklumat lanjut anda boleh ushar App Gallery .

HUAWEI Video

Untuk anda yang membeli HUAWEI P40 Series dan MatePad Pro, anda akan menikmati langgan percuma HUAWEI Video selama 3 bulan. Bukan itu sahaja, untuk pengguna HUAWEI yang sedia ada, anda boleh menikmati perkhidmatan ini secara PERCUMA selama sebulan sepanjang Movement Control Order (MCO) ini. Tak adalah bosan sangat terperuk dalam rumah tue kan?

Macam Mana Pre-Order?

Huawei P40 Specs

Bermula hari ini (3 April) tepat jam 10.08 pagi, anda sudah mula melakukan tempahan awal untuk ketiga-tiga produk yang telah kami kongsikan di atas. Penghantaran pula akan bermula pada 11 April kelak. Siapa cepat tempah, lagi cepatlah dia dapat. Di bawah ini kami sertakan pautan rasmi untuk anda melakukan pre-order.

HUAWEI Malaysia’s Online Platforms
HUAWEI online shop https://shop.huawei.com/my/april2020-new-launches.html
HUAWEI Flagship Lazada store http://bit.ly/2yppbqJ
HUAWEI Malaysia’s Partners
Celcom Store – Pre-Orders for P40 https://shop.celcom.com.my/device-detail/huawei-p40
Celcom Store – Pre-Orders for P40 Pro https://shop.celcom.com.my/device-detail/huawei-p40-pro
Senheng https://bit.ly/2xIl6xe
SenQ https://bit.ly/2xDg8lG

Jadi tunggu apa lagi? Maklumat lanjut layari LAMAN RASMI HUAWEI 

August 20th, 2009

fasha sandha dan ekuin negara

[note]Kami baru dapat email daripada hosting BeautifulNara, disebabkan pelawat yang teramat tinggi terutamanya pada jam 12 hingga 4 petang, kadang-kadang BeautifulNara akan hilang sekejap kerana server hang. Jadi kalau blog ini tak dapat masuk, cuba try 2, 3 minit selepas itu. Dan jika ada sesiapa atau mana-mana syarikat berminat untuk sponsor dedicated hosting, boleh hubungi kami di borakartis [at] gmail.com. Terima kasih[/note]

Saya seperti orang lain, pada mulanya memang percaya yang Fasha akan berkahwin pada Januari depan.

Ada beberapa versi yang saya dengar. Samada disebabkan oleh saya tersilap dengar, kawan saya tersilap dengar, atau Fasha berubah ubah statementnya, saya tak dapat pastikan.

1] Bertunang bulan September, kahwin Januari
2] bertunang bulan November, kahwin Januari

Tarikh perkahwinan
1] 20.1.2010 atau
2] 1.1.2010

Fasha  juga pernah bersumpah dengan nama Allah kepada rakan saya bahawa bakal suaminya bukan duda. Tetapi Fasha juga dahulu pernah bersumpah dengan nama Allah yang dia tidak memaki hamun wartawan Kak Raja tetapi Kak Raja tetap mengatakan beliau berbuat begitu dan menuduh Fasha plastik dan pembohong.

Fasha sebenarnya sebelum ini beberapa kali digosipkan dengan suami atau boyfriend orang. Antaranya:-
1. Yusry Kru

2. Hans Isaac

3. Pierre andre

4. Datuk Shafik

5. Farid Kamil

6. Saiful Apek

Teruskan membaca artikel ini sepenuhnya untuk mengetahui kronologi kisah cinta Fasha Sandha dan ekuin negara, Qabil Ambak.

Pada pendapat saya , Fasha hanya ada hubungan intim dengan Yusry, Hans dan Farid Kamil dan tidak dengan yang lagi 3. Hans mungkin hendak membalas dendam kepada Erra Fazira yang menolaknya untuk bersama Tengku Emran dengan mengadakan hubungan dengan Fasha yang dikatakan penyebab keruntuhan perkahwinan Erra dan Yusry. Dikatakan kini Yusry tidak bercakap dengan Fasha. Sewaktu penggambaran Cicakman 2 Fasha jelas tertekan dan tidak menghadiri sidang media filem tersebut.

Saya kemudian mendapat tahu bahawa bakal suaminya ialah Qabil Ambak.
Qabil Ambak ialah seorang equestarian negara. Websitenya ialah

http://www.qabilambak.com
Adik beradiknya juga terlibat dalam equestarian. Quzandria dan Quzier

http://3qequestrian.com/

Ayah beliau ialah Dato Haji Mahamad Fathil bin Dato Mahmood, CEO kepada
Pelasari, dan dikatakan mempunyai hubungan bekas PM ,Abdullah Badawi.

Fasha diperkenalkan kepada Qabil oleh Jejai. Jejai dan Quzier adalah kawan baik, bermain polo bersama, dan pernah merasmikan kelab malam menghidangkan arak terkenal 3 Lounge dekat ASIAN HERITAGE ROW JALAN DORAISAMY.

http://www.equestrian.com.my/jump-off/253-jump-off-74

Fasha kemudian dikatakan bermain kayu tiga dengan Jejai dan Qabil. Gossip mengatakan bahawa Qabil pernah menyuruh Fasha memilih antara dia dan Jejai dan Fasha telah memilih Jejai

Tetapi apabila Nora melahirkan anak, dan Nora ada memberitahu Harian Metro bahawa mentuanya tidak menerima Fasha, terjadi pergaduhan antara Jejai dan Fasha. Fasha kemudian telah bertindak mengambil pil penenang berlebihan dan telah dihantar ke Damansara Specialist Hospital.

http://utusan.com.my/utusan/info.asp?y=2009&dt=0222&pub=Utusan_Malaysia&sec=Hiburan&pg=hi_06.htm

Saya berada disitu dan pekerja di situ mensahkan perkara ini.

Mengikut gossip, orang yang menghantar Fasha ke Hospital ialah Qabil dan bukan Jejai.

Jadi saya pun percaya hubungan Fasha dengan Jejai telah berakhir dan dia akan berkahwin dengan Qabil . Budak budak dekat KUASATEK awal awal lagi memberitahu yang Fasha dan Jejai masih keluar bersama, tapi pada awalnya saya tak percaya.

Persoalannya mengapakah Qabil membiarkan Fasha bersama dengan Jejai ? Malah Fasha pernah dilihat bersama Qabil di satu event dan Jejai juga ada disitu.

Mengapakah Qabil tidak berasa cemburu ?

Atau mungkinkah Jejai dan Fasha hanya kawan rapat ? Dan Qabil tahu mereka tidak ada apa apa hubungan melainkan kawan rapat ? Susah untuk saya mempercayai ini, tak mungkin Nora Danish juga boleh tersilap cemburu buta. Malah ada cerita mengatakan mereka ini pernah dilihat berkucup dalam kereta.

Atau Fasha mengada adakan cerita dia akan berkahwin ? Mungkinkah Fasha sanggup bersumpah dengan nama Allah untuk menipu ? Membeli cincin sendiri ?Saya rasa tidak.

Mungkinkah Qabil akan berpura pura berkahwin dengan Fasha untuk
menutup kontroversi Fasha dan Jejai. Qabil is doing Jejai and Fasha a favour, after all they are good friends.Dan Qabil memang prihatin terhadap Fasha, takut Fasha teroverdose sekali lagi.

Ini sebenarnya bukanlah kali pertama Fasha cuba membunuh diri.
Fasha pernah malu kerana mengaku ada hubungan dengan Tengku Ismail , anak Tengku Mahkota Johor,tetapi hubungan itu tak kesampaian. Dikatakan Fasha mahu membunuh diri dengan terjun tingkap dan Michelle dari rancangan Melodi pernah bertanya kepada beliau mengenai perkara ini.

Fasha juga mempunyai masalah ketagihan arak dan dadah. Fasha pernah ditangkap dalam satu serbuan keatas premis yang mempunyai dadah ganja. Mungkinkah Fasha depends on Jejai for her supply of drugs and cannot let him go.

http://www.utusan.com.my/utusan/info.asp?y=2009&dt=0408&pub=Utusan_Malaysia&sec=Mahkamah&pg=ma_05.htm

Fasha pernah diterjah sekumpulan media termasuk wartawan terkenal Zubir di Restoran Ole ole Sunway Pyramid dan dituduh pemabuk didepan khalayak ramai.
http://www.murai.com.my/article/default.asp?article_id=1539&c=1&s=1&whichpage=20&pagesize=10

Fasha kini mengambil seorang bukan ISLAM,,Jane Thomas sebagain PA nya. Kereta BMW Fasha juga dikatakan ditarik balik. Jejai menggunakan BENTLEY GT Mulliner.

Terbaru dikatakan Fasha dan Jejai bersama didalam kereta Bentley dan kemudian bergaduh dengan sekumpulan perempuan asing. Fasha telah ditampar oleh seorang dari mereka, dan kemudian Jejai telah menampar balik muka perempuan caucasian tersebut.

Fasha memang terkenal dengan panas barannya. Dia kadang kala bergitu sopan sekali,tapi boleh dengan tiba tiba meletup, memarahi sesorang hanya perkara perkara kecil terutamnya ketika beliau mabuk.

Dan disebabkan itulah beliau diboikot oleh wartawan, apabila memaki gosip kolumnis Kak Raja apabila Kak Raja menulis gossip dirinya dengan Bard R1. Sewaktu itu beliau mengadakan hubungan dengan Tengku Imran. Beliau mahu mahu menjaga hubungannya dengan Tengku dan takut gossip itu menyebabkan Tengku Ismail meninggalkannya. Malah beliau berkata “My boyfriend is somebody okay “.

Kepada sesiapa yang berani, anda bolehlah email kan dan bertanya Qabil sendiri atau keluarga beliau.

Profile: Mohd Qabil Ambak
Born:     15 January 1980
Where:     Kuala Lumpur, Malaysia
Marital Status:     Single
Education:     Currently enrolled in an Business Management degree course at Stratford Business School, UK
Favourite Food:     Japanese
Favourite Drink:     Iced Lemon Tea
Favourite Music:     Any good music
Favourite Horse:     Camelias
Favourite Movie:     Armageddon
E-mail address:     [email protected]

http://www.myspace.com/qabilambak

Quzandria
Quzandria Nur

No 9, Level 6, Block C1,
Jalan PJU 1/41, Dataran Prima,
47301 Petaling Jaya,
Selangor Darul Ehsan,
Malaysia.

Telephone
Contact person: Quzier Ambak (Gen. Manager) / Raja Azima (Executive secretary)
Office: (603) 7800 8469 / 7806 3852

Fax
(603) 7804 3734

E-Mail:
[email protected]

http://www.facebook.com/people/Quzandria-Nur/1031374836

http://3qequestrian.com/

Equestrian Promotion Sdn. Bhd.

Address
No 9, Level 6, Block C1,
Jalan PJU 1/41, Dataran Prima,
47301 Petaling Jaya,
Selangor Darul Ehsan,
Malaysia.

Telephone
Contact person: Azizah Salleh / Quzier Ambak
Office: (603) 7804 1822
Stables: (603) 6037 1095

Fax
(603) 7804 3734

Email
[email protected]

[note] Segala info dan kisah ini diambil dari sebuah forum gosip tempatan. Kami tidak bertanggungjawap sekiranya kisah ini adalah palsu ataupun telah ditokok tambah oleh penulis tersebut. Harap cerita ini dibaca sekadar untuk info selagi tidak dapat dipastikan lagi kesahihannya. [/note]

 
August 19th, 2009

Jeng, jeng, jeng. Masa yang ditunggu telah tiba. Segala rahsia akan dibongkar. Siapakah sebenarnya di sebalik tabir BeautifulNara, blog hiburan paling sensasi abad ini? Apakah maksud sebenar BeautifulNara? Siapapenulis blog, Kak Nara ke Bang Nara? Wujud ke Kak Nara di dalam blog ini?

Kesemuanya bakal diselongkar, digali dan dibongkari di dalam Project Alpha, Malaysia Top Blogger atau kalau dalam bahasa Melayunya Projek Alpha, Blogger Terhebat Malaysia.

Yang membanggakan dan mengembangkan hidung kami ialah BeautifulNara terpilih kerana traffiknya yang melampau-lampau tinggi. Ini semuanya jasa baik anda semua yang mengfemeskan dan mempromotekan BeautifulNara. Teruskan usaha anda. Jangan lupa promote di email, di YM dan di forum-forum. Kami akan bagitau anda untuk stop promote bila server hosting BeautifulNara dah meletup nanti.

Tambah menaikkan semangat kami ialah hanya 2 orang blogger Melayu sahaja yang terpilih di antara 7 blogger nie. BeautifulNara dan RedMummy.

Sedikit info tentang RedMummy buat yang masih tak mengenali akak nie. Blog RedMummy nie memang hangat di pasaran kerana gayanya yang terlebih sudah. Nak tau apa maksud terlebih sudah? Kena la lawat RedMummy. Kami jamin anda akan melekat kat blog si Diva Merah nie.

Buat pengetahuan anda, shooting pertama untuk tayangan dah pun dibuat Sabtu lepas. Hari ini pun penulis BeautifulNara dengan rela hati bercuti dari kerja sebab nak pergi shooting. Nak buat flying fox dan naik motor kecik ATV. Terima kasih banyak-banyak kat Sunway Pyramid dan Sunway Lagoon yang berbesar hati nak sediakan tempat kitorang buat shooting.

Gambar shooting Sabtu lepas akan diupdate sedikit demi sedikit supaya kami dapat berkongsi kegembiraan yang tidak terkira ini bersama anda semua, pembaca setia BeautifulNara. Harap anda dapat memberikan kami sokongan padu yang tidak berbelah bagi untuk memastikan BeautifulNara terus maju (memang skema gile ayat nie).

Nantikan kemunculan BeautifulNara, RedMummy dan 5 lagi blogger terunggul Malaysia pada pertengahan bulan September ini.

Sementara itu, spekulasi anda amat dialu-alukan… hehe.

baju sponsored by Butik Rimba.com

p/s : Sungguh Gadis Melayu bila Jojo Struys pakai baju kurung kan? baju ni disponsored oleh BUTIK RIMBA.

August 19th, 2009

Walaupon bini cun melecun seksi tak hengat, tapi kalau ade awek kat depan mestilah nak kena tengok kan. Mana boleh dilepaskan. Hai, kalau dah lelaki. Takpelah, kita layan ajelah untuk gelak-gelak..

August 18th, 2009

ferrari dato siti

Kalau betullah Ferrari Merah kat atas nie milik Dato’ Siti Nurhaliza, nak pinjam leh? Nak wat kereta masa kawin nanti. Mesti meletop nanti!!!