August 16th, 2009

ajai dan liza

Komposer yang penuh dengan kontroversi, Ajai akhirnya telah selamat bernikah dengan Liza atau nama penuhnya Ilyas semalam (Sabtu). Tahniah beribu-ribu lemon kami ucapkan. Akhirnya tamat jugaklah kontroversi percintaan Ajai dengan wanita-wanita lain. Dah kompem dah jadi laki orang.

Liza nampak cantik sangat dengan baju pengantin dia yang sempoi. Ajai macam biasa nampak gak la hensem. Oh ye, wang hantaran dari Ajai buat Liza bernilai RM15 ribu. Orang kata sedang molek la tue. Tak mahal sangat dan taklah murah sangat. Tengah-tengah.

Nampaknya Ajai dah selesai berkahwin sekali lagi. Sekarang nie kita nak tunggu bekas isteri Ajai si Nurul pulak naik pelamin lagi sekali. Cepat-cepatlah ye. Buat Ajai dan Liza, tahniah sekali lagi kami ucapkan. Semoga perkahwinan anda berdua berkekalan sehingga akhir hayat.

Lagi gambar sekitar perkahwinan Ajai dan Liza dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

P.S: Jangan Ajai ngan Liza terlupa yang minggu depan dah nak puasa dah. Almaklumlah orang baru kawin. Darah panas lagi. Hati-hati yek.

ajai dan liza

ajai dan liza

ajai dan liza

ajai dan liza

ajai dan liza

ajai dan liza

ajai dan liza

ajai dan liza

 
August 14th, 2009

lee chong wei

Adoi. Kecewa lagi Malaysia dibuatnya. Dato’ Lee Chong Wei tewas mengejut di tangan Sony Dwi Kuncoro di keputusan terkini suku akhir Kejuaraan @ Kejohanan Badminton Dunia. Kecewa sangat-sangat kami dibuatnya. Nasib baik kalah 3 set. Kalau kalah 2 set memang sangat-sangat memalukan.

Nasib baik luka di hati terubat jugak bila beregu lelaki negara dua-dua layak masuk separuh akhir. Mohd Zakry and Mohd Fairuzizuan kalahkan Korea Selatan dan Kien Keat and Boon Heong pulak kalahkan Amerika Syarikat versi Indonesia, Howard Bach-Tony Gunawan. Tahniah buat kedua-dua beregu Malaysia.

Kitorang rasa Dato’ Lee Chong Wei mungkin dah terbayang nak jumpa Lin Dan kat semi sebab tue gagal tumpukan perhatian masa lawan Sony Dwi Kuncoro nie. Lepas tue banyak sangat main net. Tak ada killer smash. Banyak sangat rally. Tak apalah, mungkin tak ada rezeki Malaysia kot.

Apa-apa pun marilah terus menyokong badminton Malaysia. Teruskan perjuangan anda semua di Kejohanan Badminton Dunia.

August 14th, 2009

Seorang lagi artis Malaysia meninggal dunia. Param, korang sure kenal kan, dia pelakon dan pelawak cerita lama-lama macam Badul, Anak Tunggal .

Beliau meninggal pagi tadi kerana sakit jantung di Hospital Kuala Lumpur. Nama sebenar Param ialah P. Paramasivam, meninggal pada umur 55.

August 14th, 2009

Aku adalah pengejar syurga akhirat,bagiku dunia ini adalah tempat mempersiapkan segala sesuatu untuk meraih syurga akhirat;aku yakin bahawa syurga akhirat tidak akan pernah dapat aku raih kecuali aku boleh menikmati syurga dunia terlebih dahulu.Maka rumah dan keluargaku adalah syurga dunia paling indah buatku. Tempat kerja syurga dunia harianku. Tetangga, masyarakat,dan bangsa adalah syurga duniaku yang lebih luas.Ke manapun dan sampai bila-bila pun syurgaku selalu bersamaku…


Inilah yang ditulis oleh Ustaz Asri dalam blognya. Penuh makna, terlalu menyayat hati lebih-lebih lagi bila dibaca selepas pemergian beliau. Ustaz Asri terlalu banyak berjasa, melalui lagu nasyid, penulisan, dan aktiviti beliau melalui dakwah dalam dunia hiburan.

Kawan-kawan artis yang lain pon amat menghormati allahyarham, dan beliau adalah tempat rujuk untuk banyak benda berkaitan hal-hal agama.

“Ustaz Asri merupakan seorang sahabat yang banyak memberi sentuhan rohani kepada semua. Saya tidak nampak sesuatu yang buruk dalam diri beliau baik dari segi pergaulan ataupun tingkah lakunya. – NASH

“Kita kehilangan seorang yang boleh dianggap sebagai ‘reference’. Kehebatan beliau ketika mengaji memang tidak boleh dipertikaikan dan bakat menyanyi memang sukar dicari diganti.-Ramli MS

Tetapi yang akan rasa kehilangan beliau tentulah keluarga. Tapi sejuk benar hati kami bila baca kisah malam terakhir allahyarham dengan isteri, Haliza.

“Sebelum ni, dia selalu sibuk dan tak ada masa, tapi malam semalam dia ‘call’ saya dia kata” Abi dah on the way balik, kita makan kat luar jom?.” Saya pun kata: “Ok lah, Ummi pun lapar…”

"Masa tu dia kata: "Mintak apa saja". Jadi kami pun makan di kedai, lepas balik makan malam tu, kami 'spend time' tengok tv bersama... Malam tu 'nice' sangat," kata Haliza dalam keadaan senyum namun masih ada kesedihan diraut wajahnya.
Sesungguhnya Allah dah berjanji bahawa Dia akan memberi penghabisan yang baik kepada Orang-ORang yang beriman. Al-Fatihah.