Gosip Artis Malaysia Terkini & Gambar Artis Malaysia Terbaru Sensasi - Part 3112
Written by AbangNara | December 13th, 2010

mentor musim 5

Hebat. Kagum kami melihat senarai nama mentor-mentor untuk program Mentor musim ke 5. Paling gah sudah semestinya nama Datuk Sharifah Aini. Beruntung sungguh bakal protege yang akan diletakkan di bawah Datuk Sharifah Aini. Confirm banyak ilmu yang akan dipelajari. Entah-entah jadi juara. Siapa tahu kan?

Senarai mentor penuh untuk musim ke 5 ini ialah Datuk Sharifah Aini, Noh Hujan, Edry KRU, Afdlin Shauki, Erra Fazira dan Rahim Maarof. Apa pendapat anda? Ok ke tak ok Mentor kali nie?

 
Written by AbangNara | December 13th, 2010

astro jangan lupa lirik

Baru-baru ini, Astro berjaya memenangi Anugerah Program Permainan Kuiz Terbaik di Asian Television Awards 2010 (ATA 2010) melalui program yang dimeduikan oleh pengacara nombor satu negara, Aznil Hj Nawawi. Tahniah kami ucapkan. Satu pencapaian yang boleh dibanggakan oleh keseluruh rakyat Malaysia. Bukan senang nak menang satu anugerah berprestij begini.

Astro diiktiraf sebagai pemegang Anugerah Program Permainan Kuiz Terbaik di Asian Television Awards (ATA), acara yang paling dinantikan seluruh karyawan dari seluruh asia untuk industri televisyen. Jangan Lupa Lirik juga berjaya mendapat perhatian industri kerana menonjolkan kecemerlangan dalam susun atur jadual program, produksi dan persembahan.Pengiktirafan yang baru diraih ini sedikit sebanyak telah membantu menaikkan nama Malaysia dalam peta dunia melalui industri kandungan penyiaran Malaysia serta mempamerkan kecemerlangan rakyat Malaysia dalam aspek kreativiti.

Melalui lebih 1,000 peryertaan dari 15 buah negara di seluruh asia, iaitu Australia, Bangladesh, China, Hong Kong, India, Indonesia, Jepun, Republik Korea, Malaysia, New Zealand, Filipina, Singapura, Sri Lanka, Taiwan dan Thailand, kemenangan ini memberi kenangan manis buat Astro kerana berjaya memenangi Anugerah Program Permainan Kuiz Terbaik melalui program Jangan Lupa Lirik. Di samping itu, program Gelanggang Raja Lawak Akhir turut dipuji di dalam kategori Program Komedi Terbaik.

Jangan Lupa Lirik ialah sebuah rancangan yang menggunakan format program ”Don’t Forget The Lyrics” yang memerlukan para perserta bersaing untuk memenangi hadiah utama bernilai RM 1 juta dengan diuji menghafal lirik lagu daripada pelbagai jenis muzik.

Azlin Reza, Pengurus Saluran Astro RIA berkata, ”Program Jangan Lupa Lirik yang menampilkan pengacara No. 1 Malaysia; Aznil Hj Nawawi berjaya untuk mendalami jiwa para peserta serta penonton. Uniknya program ini tidak memerlukan para peserta untuk menyanyi dengan baik tetapi hanya perlu menyanyi dengan lirik yang betul. Secara tidak langsung, bakat artistik para peserta dapat dikongsi bersama para penonton di rumah!”

ATA yang kini meniti tahun yang ke-15 penganjurannya merupakan satu-satunya majlis anugerah media peringkat Asia yang mengiktiraf kebolehan dan kemampuan luar biasa yang dapat membantu membawa industri ini ke tahap lebih tinggi di seluruh Asia.

Written by AbangNara | December 13th, 2010

gosip mawi kawin lagi

Nama Mawi makin hari makin tenggelam. Mungkin zaman kegemilangan Mawi sudah tamat. Kami pun rasanya dah lama tak dengar cerita Mawi. Tup-tup baru-baru ini terdengar khabar angin yang Mawi sudah berkahwin seorang lagi. Katanya gadis itu berasal dari Temerloh, Pahang.

Dari sumber yang sah tidak betul ini, katanya Ekin sendiri yang merelakan perkahwinan ini atas sebab-sebab tertentu. Ada suara-suara sumbang yang menyatakan Mawi teringin sangat bergelar seorang ayah lalu Ekin pun membenarkan perkahwinan itu. Dan ternyata kesemua khabar angin ini palsu belaka kerana Mawi telah menafikan gosip ini di Kosmo baru-baru ini. Kata Mawi:-

[note]Saya setia kepada Ekin seorang! Saya dah lali dilemparkan dengan pelbagai tohmahan negatif, jadi saya reda sahaja kali ini. Semua ini di luar kawalan saya. [/note]

Harap-harap Ekin tak mudah percaya dengan gosip sebegini. Kang tak pasal-pasal gaduh 3 hari 3 malam. Harap Mawi dan Ekin bersabar dengan dugaan yang mendatang ini. Biasalah hidup seorang artis. Kalau tak ada gosip-gosip manja macam ini memang bukan artislah jawapannya. Tak gitu?

P.S: Seni orang sangap.

Written by AbangNara | December 13th, 2010

Semua orang mesti ada kerete kan? Kalau bukan sekarang pon, mesti nanti-nanti ada, betul tak?. Ada orang pakai Mercedes, BMW atau Ferrari. Ada juga guna Proton, Perodua atau Honda. Tak kisahlah apa jenis kerete pon, asal beli kereta, satu benda yang tak boleh tinggal – mesti ada spare tyre.

prudential

Spare tyre ni kita bawak sokmo, standby jer dalam but kereta. Macam mana penuh pon barang dalam but, spare tyre tu ada je kat situ, kita takkan alih spare tyre tu. Keadaan spare tyre tu pon kita jaga. Angina mesti cukup, getah tayarcantik lagi. Pendek kata, wajib ada lah spare tyre ni.

Tapi, bila nyer kita nak guna spare tyre nih? Dalam 10 tahun mungkin sekali aje kot. Ada jugak orang tak pernah pakai langsung. Ada juga orang dalam setahun sampai 2 kali tayar dia pancit. Sebab tu lah kita kelek tayar spare ni ke hulu ke hilir.

Cuba korang bayangkan tengah malam buta kat highway, tiba-tiba tayar meletup, “Opocot, Mak kau!”. Garu kepala dibuatnya. Tapi boleh lagi tarik nafas lega, sebab kita tau dalam but ada spare tyre dan tools yang lengkap.

prudential

Kalaulah masa ni baru nak beli tayar spare, takdo maknenye! Menyusahkan orang lain, lagi banyak duit keluar untuk panggil pomen. Pastu masa tu, sengsara hidup lah sekejap sementara nak menunggu belas ikhsan orang datang bawakan tayar lain untuk kita.

Sebenarnya, dalam hidup ni, insurans itu ibarat tayar spare. Semua orang mesti ada, walaupon memang kita tak tahu bila kita akan guna insurans tu. Contohnya; kalau ditakdirkan kita ni dapat penyakit yang serius perlukan RM40,000 untuk berubat, kalau kita dah ready siap-siap dgn insurans perubatan? Senang je, terus boleh pergi hospital untuk dapatkan rawatan, hanya tunjuk kad perubatan yang kita ada.

Bayangkan pulak, kalau langsung takde insurans masa tuh? Mungkin kita perlu menunggu lama untuk dapatkan rawatan, atau perlu minta belas ihsan orang lain untuk mengumpul duit rawatan. Duit simpanan dalam bank pulak memang dah tak ada. Tak ke masalah kalau gitu?

Berapa ramai antara korang ni yang memandu kehidupan tanpa tayar spare (insurans)?

[note]Oi, jangan Jang, ko nak tunggu sakit baru nak beli insuran, kompemlah tak boleh!!! [/note]

Lagi satu, if tayar spare tu tak cukup angin, takpon tools takde untuk tukar tayar, tak guna jugaklah. Kena pastikan lengkap, sama juga insurans pon perlu yang pakej yang komprehensif, paling penting kena tahu apa jenis insurans yang korang amik. Ada setengah orang ada insurans kemalangan aje, so kalau nak claim bil perubatan hospital sebab penyakit, mestilah tak boleh kan.

prudential

Prudential menawarkan pakej komprehensif semua dalam satu; insurans kemalangan, kad perubatan, elaun penyakit kritikal, manfaat kematian & juga simpanan. Senang cerita, insurans yang ditawarkan oleh Prudential memang lengkap untuk diri kita ini. Semua pun ada.

Kalau kereta kita lengkapkan dengan tayar spare & tools, diri kita juga mesti disiapkan dengan pakej insurans terbaik agar jika kita bermasalah jantung ‘pancit’ ke, paru-paru ‘pancit’ ke, hakta demam denggi sekalipon…..sekurang-kurangnya beban kewangan dapat diringankan dengan plan insurans dari Prudential. Tak gitu?

Untuk info selanjutnya, sila ke laman web Prudential.