Gosip Artis Malaysia Terkini & Gambar Artis Malaysia Terbaru Sensasi - Part 60
Written by Bella | July 25th, 2019

Sedang menikmati percutian indah di Maldives, pelakon Nazim Othman ada berkongsi beberapa gambar di akaun Instagramnya. Tidak dinafikan, sesiapa sahaja pasti akan terpegun dengan pemandangan di pulau tersebut.

Ada sekeping foto yang menarik perhatian netizen dimana Nazim sedang bersantai bermandi buih dalam tab.

Rata-rata netizen mula timbulkan persoalan, siapakah yang mengambil foto tersebut memandangkan Nazim dikatakan bercuti seorang diri sahaja.

Teknologi dah canggih, nak ambil gambar pun tidak perlu suruh orang lain dah. Cuba, husnuzon yang mungkin Nazim pakai ‘timer’. Ada-ada sahaja korang ni, imaginasi luas betul.

Sumber Berita : Media Hiburan

 
Written by Bella | July 25th, 2019

Tidak dinafikan, pelakon Nora Danish mempunyai bentuk tubuh menawan serta langsing persis anak dara meskipun sudah bergelar ibu kepada dua orang anak. Kejelitaannya memang tidak boleh disangkal lagi dan mampu memukau setiap mata yang memandang.

Berkongsi foto sedang bercuti di Bali bersama suami dan anak-anaknya, foto Nora menggayakan ‘dress’ berwarna biru mengundang kritikan netizen.

Rata-rata netizen berpendapat pakaian Nora itu terlalu seksi dan mengatakan ia tidak sesuai dengan imejnya sebagai seorang ibu. Sepatutnya beri contoh yang baik di hadapan anak-anak.

Bukan kali pertama dikecam mengenai cara pemakaiannya, mungkin Nora tidak terlalu ambil pusing dengan komen netizen. Kita doakan yang baik-baik sahaja buat Nora agar satu hari nanti dia akan berubah tanpa paksaan.

Sumber Berita : Forum CARI

Written by Bella | July 25th, 2019

Baru-baru in, pelakon Syafie Naswip mengesahkan ikatan pertunangannya dengan pelakon baharu, Aishah Azman sudah terlerai.

Aishah ketika dihubungi pihak media berkata, dia buat masa ini memerlukan masa untuk bersendirian dan tidak dapat memberikan sebarang kenyataan lanjut mengenai perpisahan mereka.

Buat masa ini, saya perlukan masa untuk bersendirian. Saya sangat bersyukur dengan petunjuk yang Allah SWT berikan itu. Soal cinta ini saya ketepikan dahulu sebab sekarang ini saya akan teruskan memberi tumpuan sepenuhnya pada karier seni saya sahaja.

Doakan yang terbaik untuk kehidupan saya akan datang untuk lebih ke hadapan dan berjaya dalam kerjaya saya.

Terdahulu, Syafie berkata keputusan untuk membawa haluan masing-masing dibuat atas persetujuan bersama selepas berdepan dengan dugaan berat. Bagaimanapun, Syafie menegaskan ikatan pertunangan yang putus itu bukan disebabkan orang ketiga dan pihak keluarga.

Mereka mengikat tali pertunangan pada 7 April lalu dan merancang untuk bernikah pada hujung tahun ini.

Sumber Berita : mStar Online

Written by Bella | July 24th, 2019

Nama Najwa Latif pernah menjadi satu fenomena dahulu dan popular menerusi lagu berjudul Cinta Muka Buku yang menjadi siulan ramai. Umurnya baru belasan tahun apabila tampil menyanyi sambil bermain gitar di YouTube sebelum mulai terkenal.

Namun, karier nyanyian Najwa bergerak perlahan sejak beberapa tahun lalu kerana dia ingin memberikan fokus terhadap pelajarannya.

Terbaru, nama Najwa kembali hangat diperkatakan selepas dia berkongsi berita gembira apabila berjaya menamatkan pengajian dalam peringkat Sarjana ataupun Master, lulus cemerlang dengan markah 4 flat.

View this post on Instagram

Who would have thought this girl yang pernah cakap dekat mama “wawa nak kerja ma. Wawa taknak sekolah dah. Wawa taknak belajar” time form 4 dulu ended up dapat result sem last master dia yang dia dapat today. The best thing yang happened this morning was I called my mom and told her about my results, she said “alhamdulillah. Thank you wawa. Mama happy.” I crryyyy. Bila everyone cakap I won’t make it. I believe them and wawa bukan jenis nak prove I’m best dekat semua orang. But, I work with what I have. Fortunately, I have my family, abang azahari (my best manager), my good friends yang believe and encourage me to finish whatever that I’ve started. They also remind me to have fun dalam buat apa wawa buat. Wawa putus cinta time master. That explains my weight yang korang banyak sangat sebut tu. 🙄 Tapi korang nak tahu apa Tuhan bagi lepastu? Peluang untuk bernafas and cuba jadi lebih baik lagi. Family yang percaya pada wawa when wawa takpercaya diri wawa. Kawan kawan yang sangat sangat baik (terima kasih tolong, reply whatsapp bila wawa tanya pasal project paper even pukul 1, 2 pagi). Supervisor yang paling cool dalam dunia ni (Dr Rashid, if you’re reading this, thank you!). Students yang banyak perangai tapi best. (thank you for helping me to see life as fun as it is) You see, when you feel like banyak benda you dah plan takjadi, have faith. Allah tahu yang terbaik. Look around. Bersyukur. Usaha cari. Banyak nikmat Allah bagi. Kita nak nampak atau tak je. Kalau semua orang rasa korang takcukup bagus for them, you don’t have to prove to them. Prove to yourself that you are enough. While I’m writing this, wawa masih takda boyfriend lagi when kawan kawan wawa ada yang dah ada boyfriend, tunang, kahwin, ada anak. Tapiii guess what? Berkat doa semua orang, wawa habis master, grad this year In shaa Allah. Soo, takda boyfriend takpa, tapi wawa dapat nampak 4 for the first time dalam hidup ni. Heheheheh. Alhamdulillah. I know I rarely say this tapi Mama, Ayah, Wawa harap I make you proud this time. Walaupun cuma dari jauh. Thank you sebab selalu doakan wawa. 😊 #captionwawapendekjegradnanti #tahuannoyinggilabacaessaycamni #donejadihater

A post shared by OfficialNajwaLatif (@njwalatif) on

Najwa membuktikan dia tidak pernah berputus asa walaupun pernah hampir menamatkan persekolahan ketika belajar di tingkatan empat dahulu. Bukan itu sahaja, dia juga turut melalui episod putus cinta, mengalami kekecewaan sehingga berat badannya naik mendadak. Bagaimanapun, Najwa kembali bangkit mengumpul semangat untuk mengejar cita-citanya.

Rata-rata netizen mengucapkan tahniah buat Najwa dan kejayaannya itu memberikan inspirasi.

Tahniah kami ucapkan kepada Najwa. Semoga perkongsiannya akan dapat menyuntik semangat dalam diri orang ramai untuk mencapai kejayaan tidak kira apa sahaja dugaan dan ujian yang mendatang.