Written by AbangNara | October 16th, 2010

pelakon yalal chin meninggal dunia

Salah seorang pelakon drama yang hebat, Yalal Chin telah disahkan meninggal dunia semalam (15 Oktober 2010). Marilah kita sama-sama sedekah Al-Fatihah kepada arwah Yalal Chin. Semoga rohnya ditempatkan di kalanga orang yang beriman. Jenazah Yalal Chin akan dibawa ke Melaka untuk pengebumian.

Al-Fatihah.

Update: Allahyarham Yalal Chin meninggal dunia akibat sakit jantung dan komplikasi pendarahan dalam otak. Arwah telah meninggal dunia di HUKM dan telah selamat dikebumikan di kampung halamannya, Alor Gajah, Melaka.

 
Written by AbangNara | October 15th, 2010

Pembentangan Bajet/Budget 2011 oleh Perdana Menteri kita sedang dilakukan sekarang. Nampaknya kaum-kaum wanita akan tersenyum riang kerana cukai terhadap barangan import akan dimansuhkan. Lepas ini semua orang Malaysia akan lebih yakin dan bergaya dengan beg-beg LV, Coach dan Gucci. Dengar ceritanya perfume import pun turut dimansuhkan tax.

Untuk industri hiburan, RM200 juta akan diperuntukkan untuk memajukan lagi industri filem tempatan. Mungkinkah peruntukan itu akan dapat kepada pembikin-pembikin filem yang sepatutnya?

Nantikan update bajet @ budget 2011 dari kami.

Written by AbangNara | October 15th, 2010

gambar diana danielle

Ok kami akui tajuk entri ini agak lucah. Tapi itu sahaja yang termampu kami tulis sebab memang ini yang kami nak perkatakan. Kanser payu dara atau breast cancer memang sangat-sangat ditakuti oleh semua insan yang dilahirkan sebagai seorang wanita. Kami percaya ramai pembaca-pembaca BeautifulNara adalah wanita. Maka kami ingin mengambil kesempatan ini untuk menyeru anda untuk selalu buat check-up untuk mengesan simptom-simptom awal kanser payu dara.

Diana Danielle baru-baru ini telah dilantik sebaga duta Breast Cancer Awareness Month. Untuk anda yang tidak tahu, bulan Oktober adalah bulan kesedaran untuk kanser payu dara. Dan warna rasmi bagi kempen ini ialah pink. Itu yang korang tengok semua gambar-gambar di entri ini semuanya berwarna pink.

Tahniah kami ucapkan kepada Diana Danielle yang sudah sedar mengenai bahaya kanser payu dara walaupun masih muda. Breast cancer ini memang sangat bahaya dan sangat mudah untuk terkena kepada kaum wanita. Diharapkan dengan kewujudan Breast Cancer Awareness Month ini, lebih ramai kaum wanita yang akan prihatin terhadap isu ini.

Kalau anda seorang wanita, kami syorkan anda untuk membuat pemeriksaan awal kanser payu dara. Lagi awal dikesan, lagi tinggi peluang untuk anda diselamatkan. Lagipun anda takkan rugi apa-apa kalau sekadar buat pemeriksaan sahaja. Tak gitu?

Lagi gambar Diana Danielle serba pink selepas ini untuk tatapan anda

 
Written by AbangNara | October 15th, 2010

linda onn dan hafiz hamidun

Kami rasa kami nak jadi blog pencari jodoh untuk para artis kita yang belum berkahwin lagi. Untuk kali pertama ini, kami nak “kenenkan” Linda Onn dan juga Hafiz Hamidun dari kumpulan UNIC ini. Gambar diatas kalau tak silap kami diambil oleh Linda Onn sendiri masa open house rumah Azwan Ali baru-baru ini.

Mengikut sumber yang boleh dipercayai, sejak putus tunang dulu, Hafiz Hamidun khabarnya mencari seorang isteri yang berumur lebih daripada dia. Bekas tunangnya dulu berumur 21 tahun. Kemungkinan besar belum matang sangat pemikiran. Itu yang Hafiz Hamidun nak mencari seorang yang lebih dewasa dan lebih matang.

Kami rasa Linda Onn memang sangat sesuai dimasukkan dalam kategori agak berumur dan matang. Kalau kami jadi Hafiz Hamidun, kami takkan tunggu lama-lama. Takut Linda Onn dikebas orang lagi. Almaklumlah Linda Onn nie kan femes. Kaya pulak tue. Confirm ramai yang sedang menunggu untuk masuk line.

Pandangan kami, anda berdua pun tengah single mingle lagi. Apa kata cuba mengenali satu sama lain terlebih dahulu. Kalau serasi nak tunggu apa lagi kan? Kawin cepat-cepat. Rasanya ramai peminat Linda Onn dan Hafiz Hamidun akan menyokong kalau mereka berdua betul-betul serius nak bercinta. Tak gitu? Ok tak pendapat kami untuk “kenenkan” diorang berdua nie?

Kalau anda peminat Hafiz Hamidun, boleh jadi fans Facebook Hafiz Hamidun atau follow Twitternya. Lagi gambar sekitar open house Azwan Ali di entri makcik merah ini.

P.S: Cun gak gambar perkahwinan anak perempuan owner Concorde dan Hard Rock Kuala Lumpur nie.