May 28th, 2020

Fuh. Pejam celik pejam celik, dah 3 bulan kita “terpaksa” duduk di rumah kerana PKP. Memang boleh mati kutu dan kebosanan dibuatnya, terutama jika tiada talian Internet yang pantas di rumah. Ha, Abang Nara bersyukur betul kat rumah nie dah lama ada unifi. Dengan unifi, macam-macam benda yang boleh kita lakukan untuk mengisi masa terluang sepanjang PKP ini. Antaranya:-

1. Layan drama Korea sampai lebam

layan kpop sampai lebam

Sepanjang PKP ini, memang ramai yang jatuh cinta dengan drama-drama Korea. Iyerlah, heronya kacak , heroin pulak cun melecun. Jalan cerita pulak ada yang boleh membuatkan kita menangis, ada yang buat kita geram dan ada pulak yang unik sangat-sangat. Antara drama Korea yang femes sepanjang PKP ini ialah Crash Landing On You, World of Married, Itaewon Class dan macam-macam lagilah.

2. Work from Home tanpa tersekat-sekat

kerja dari rumah

Kredit – Forbes

Walaupun di”kurung”, kerja tetap perlu diteruskan. Inilah masanya untuk kita belajar Work From Home (WFH). Perkara paling utama untuk memastikan kelancaran WFH tak lain tak bukan ialah capaian Internet yang pantas. Dengan unifi, panggilan video kita sentiasa pantas, jelas dan tak tersekat-sekat. Tak adalah tengah-tengah syok bagi pendapat rupa-rupanya bercakap sorang-sorang. Hehehe.

3. Buat channel YouTube macam Pavithra

sugu pavithra

Kredit – Malay Mail

Ha, satu lagi benda best bila kita ada Unifi di rumah ialah kita boleh buat channel YouTube sendiri. Iyerlah, bila dah ada banyak masa di rumah, bolehlah memasak ke, menjahit ke, buat tutorial menyolek dan sebagainya. Kesemua itu boleh dirakamkan dan diupload ke YouTube untuk tatapan ramai. Silap-silap boleh jadi femes macam si Pavithra yang berkongsi resepi masakan Indianya tue. Bolehlah buat duit tambahan sikit-sikit kan?

4. Anak-anak boleh belajar secara online

belajar secara online

3 bulan PKP, bermakna 3 bulan jugalah anak kita tak pergi sekolah. Banyak benda yang tertinggal kalau PKP ini terpaksa diteruskan di masa hadapan. Nasib baiklah kecanggihan teknologi membolehkan anak-anak kita belajar secara online. Sekurang-kurangnya tak adalah diorang duduk tak buat apa-apa kan?

Dapatlah belajar apa yang patut. Yang pentiing, unifi kena ada barulah apa yang cikgu ajar secara online tue boleh jelas didengar. Dengar cerita sekarang mereka menawarkan promosi 30 hari unifi percubaan. Sama ada tengah Raya atau post Raya, memang wajib ada unifi ini.

5. Main game bersama keluarga tercinta

main game dengan keluarga

Satu lagi kelebihan unifi ialah walau banyak mana pun peranti yang menggunakannya, capaiannya tetap laju sekaligus membolehkan seisi keluarga enjoy untuk melakukan aktiviti atas talian bersama-sama. Anak-anak dengan iPad dan mak ayah dengan telefon pintar/komputer sama-sama bermain Roblox, MineCraft atau PUBG. Zaman dah moden, cara nak eratkan silaturahim punlah kena moden juga kan?

unifi home
Ha senang cakap, unifi memang wajib dipasang di rumah anda tak kiralah sama ada ketika PKP ini atau selepas PKP tamat nanti. Terlalu banyak benda baru yang boleh dicuba apabila kita ada capaian Internet yang laju dan stabil. Maklumat lanjut layari laman rasmi unifi



June 25th, 2009

gambar terbaru diana danielle

Satu saja persoalan kami, takkan pergi tengok GT Japan sorang-sorang jer kot. Tak bawak si abang Farid Kamil ker? Hehehe.

Lagi gambar terbaru Diana Danielle di GT Japan dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

gambar terbaru diana danielle

gambar terbaru diana danielle

gambar terbaru diana danielle

gambar terbaru diana danielle

gambar terbaru diana danielle

 
June 24th, 2009

rossa

Title J sesungguhnya digeruni oleh semua perempuan yang bergelar isteri. J atau nama penuhnya Janda mempunyai seribu satu maksud tersirat di sebaliknya. Tapi bagi artis-artis Malaysia, jika anda berstatus J (sebagai contoh Rozita Che Wan) maka saham anda akan melonjak naik di kalangan Dato’-Dato’ di Malaysia.

Lain pulak ceritanya ngan si Rossa nie. Sekarang nie tengah digantung tak bertali ngan suami dia si Yoyo, Rossa cakap yang dia takut sangat kalau bergelar janda. Mungkinkah sebab kami pernah memaparkan gambar Rossa tanpa make up yang nampak macam bibik?

Kalaulah Rossa nie artis Malaysia, pastinya ramai Dato’ Dato’ dan VIP VIP tengah mengusap-ngusap dagu menunggu masa Rossa bergelar MJ. Sayangnya dia artis Indonesia. Jadi agak kurang bernasib baik di situ.

Lagi gambar terbaru Rossa semasa majlis pelancaran konsert mininya di Malaysia dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

P.S: Jika anda seorang lelaki dan sudah bergelar suami, pastinya anda berminat untuk mendapatkan rahsia menjadi suami perkasa. Klik sini untuk membongkarkan segala rahsia menjadi seorang suami yang disayangi.

rossa

rossa

rossa

rossa

rossa

June 24th, 2009

ramlah ram

Seram la plak tengok gambar terbaru Ramlah Ram nie. Rasanya dia pergi klinik kecantikan yang sama dengan Sharifah Aini kot. Bak kata anda semua, artis sekarang semua muka dah sepesen dah.

Lagi gambar terkini Ramlah Ram dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

ramlah ram

ramlah ram

ramlah ram

ramlah ram

ramlah ram

ramlah ram

June 24th, 2009

s atan sharifah aini

Minggu ini yang paling hangat sudah semestinya kes tuntutan RM 83,000 Kak Pah kepada S. Atan. Kononnya ditipu oleh S.Atan semasa nak wat master tape untuk album baru dia.

S. Atan dah pun wat kenyataan balas balik kepada Kak Pah. Pastue Kak Pah pun dah balas balik kenyataan S. Atan tue. Korang follow jerlah kronologi putar belit antara 2 orang nie. Siapa yang bersalah? Anda tentukan.

Sila baca artikel ini sepenuhnya untuk membaca kenyataan kedua-dua manusia ini.

Kenyataan Kak Pah di Harian Metro: 19 Jun 2009

[note]Serahkan kembali wang RM83 ribu sebelum 30 Jun ini… Jika tidak saya akan ambil tindakan undang-undang! Saya ada mendengar komposer berkenaan pernah buat hal sebelum ini dan menipu beberapa artis serta syarikat rakaman. Begitupun saya tidak menyangka dia berani melakukan perkara sama kepada saya. Saya memang tidak percaya dia sanggup menipu saya.Saya percaya dia mampu membayarnya kerana memiliki rumah besar dan kereta mewah.[/note]

Kenyataan balas balik dari S. Atan Harian Metro 22 Jun

[note]Sejak 40 tahun menceburi bidang ini, saya tidak pernah menipu sesiapa, tanya mana-mana pihak dalam bidang ini. Dia juga mengeluarkan kata-kata sinis mengenai pendapatan saya dan cara saya mencari rezeki untuk keluarga. Kenapa mahu kaitkan keluarga saya sedangkan perbalahan ini antara saya dan dia. Melalui media, dia mendakwa sudah merujuk susunan muzik dalam master tape kepada 20 komposer. Jadi saya cabar dia panggil komposer berkenaan, seorang pun cukup untuk berjumpa saya untuk memastikan dia seorang professional supaya kita boleh sama-sama tentukan sama ada saya yang menipu atau dia yang bermasalah.[/note]

Kak Pah balas balik 23 June 2009 Harian Metro

[note]Kalau dia gentleman, dia tidak perlu bergaduh dengan seorang wanita seperti saya. Bagi saya, S. Atan terlalu emosional dan ini membuatkan dia jadi defensive. Saya tidak pernah kata S. Atan menipu tetapi saya rasa tertipu. Saya ada bukti, bodohlah saya kalau mahu bercakap tanpa bukti.[/note]

Kenyataan BeautifulNara 24 June di blog ini

[note]Rasanya Kak Pah nie saja nak carik publisiti murahan. Al-maklumlah semenjak dua nie dah tak ada cerita pasal dia. Yang peliknya dia yang start cari gaduh ngan S. Atan, tetiba dia kata S. Atan tak gentleman nak carik gaduh ngan wanita. Apa kejadahnya? Teringat kontroversi dulu-dulu kononnya Kak Pah kena pukul kat Sri Pentas padahal tak ada apa-apa pun. Memang gile publisiti murahan kot Kak Pah nie.[/note]