Written by AbangNara | September 13th, 2019

Untuk sesiapa yang masih simpan kad kredit yang sudah tidak digunakan, kami ada berita baik untuk anda. Daripada anda simpan sahaja kad kredit tu, Air Asia nak bagi peluang untuk anda menang penerbangan percuma!

Kempen “Shred & Fly” adalah sebahagian daripada kempen “Earn BIG Live BIG” yang dilancarkan baru-baru ini oleh AirAsia BIG untuk menggalakkan orang ramai untuk berimpian besar dan melakukan sesuatu yang luar biasa.

Melalui mesin yang dipanggil “The Shredder”, anda boleh menyahut cabaran dengan memasukkan kad kredit yang tidak digunakan lagi ke dalam mesin. Tapi jangan risau, kerana anda tidak akan pulang dengan tangan kosong.

mesin the shredder
“The Shredder” akan ditempatkan di pelbagai lokasi dari 6 hingga 22 September, 2019. Antaranya di Minggu Muzik Malaysia di Dataran Merdeka (14-16 September 2019) dan kemudiannya di pusat membeli-belah MyTOWN (20-22 September 2019).

Pengunjung yang memotong kad kredit akan menerima sekurang-kurangnya 3,000 Mata Ganjaran AirAsia BIG sehingga maksimum 100,000 Mata Ganjaran AirAsia BIG dengan syarat permohonan Kad Kredit AirAsia telah berjaya dibuat.

the shredder air asia
Apa yang anda boleh buat dengan mata ganjaran tu? Mata Ganjaran BIG yang diperolehi boleh digunakan untuk menebus penerbangan percuma serta pelbagai tawaran pelancongan dan gaya hidup.

Antara manfaat Kad Kredit Air Asia ialah mendapat Mata Ganjaran BIG dengan setiap transaksi, naik taraf segera ke status Keahlian BIG Platinum dan tiada yuran tahunan untuk tahun pertama.

Pemegang kad ini boleh mendapatkan sehingga 6X Mata Ganjaran BIG dari perbelanjaan harian dan AirAsia*, dan memudahkan pengalaman perjalanan mereka dengan Keutamaan Daftar Masuk, Keutamaan Menaiki Pesawat dan Bagasi Xpress*.

 

pelancong bergambar di pulau

Instagram: AirAsiaBig

Selain itu, pemegang kad juga akan menikmati Hadiah Selamat Datang dan Bonus Suku Tahunan sehingga 25,000 Mata Ganjaran BIG*. Dengan Kad Kredit AirAsia, Ahli BIG boleh benar-benar #EarnBIGLiveBIG! (*tertakluk terma dan syarat)

Menurut Ketua Pegawai Eksekutif AirAsia BIG Spencer Lee, melalui kempen ini Air Asia berusaha memastikan keperluan dan kehendak pelanggan dapat dicapai dengan pendekatan berbeza.

“Oleh itu, Kad Kredit AirAsia membolehkan lebih ramai orang menyelami pengalaman yang lebih hebat dan pelbagai, di mana aspirasi perjalanan dan gaya hidup semua orang dapat direalisasikan.”

Dengan Kad Kredit AirAsia, ini adalah cara terpantas untuk mendapatkan Mata Ganjaran BIG untuk menebus penerbangan AirAsia dengan mudah. Pameran bergerak “Shred & Fly” akan memberikan lebih daripada 8 juta Mata Ganjaran BIG secara keseluruhan.

Untuk maklumat lanjut mengenai kempen “Shred & Fly”, layari laman Facebook dan Instagram AirAsia BIG.

 
Written by AbangNara | September 13th, 2019

ummmmm. Abang Nara pun selepas berkahwin memang beberapa hari tak keluar rumah. Iyerlah, banyak “benda” baru nak dipelajari. Tapi untuk Ardell Aryana ini lain pula sebabnya. Ini semua angkara video dirinya menggigil menjadi viral ketika suaminya, Nadzmi Adhwa menyarungkan cincin di jari ketika majlis perkahwinan mereka baru-baru ini.
ardell

Susulan penularan video tersebut, ramai netizen yang mengecam dan membuat video parodi reaksi Ardell yang pertama kali disentuh suaminya. Malah ada yang mempersoalkan keaslian reaksinya kerana sebelum ini pasangan suami isteri itu dilihat pernah merakamkan video berkaraoke di dalam kereta. Ejekan seperti “Nie menggigil ke kena penyakit Parkinson”, “tue baru pegang jari, belum pegang benda lain” serta “nanti malam pertama gigil dia macammana plak” telah dilemparkan dengan kejamnya oleh netizen kepada Ardell sehingga menyebabkan pelakon ini tertekan dan enggan keluar dari rumah.

 

View this post on Instagram

 

Malu-malu sampai terketar ? tahniah @nadzmiadhwa @ardellaryana

A post shared by BeautifulNara.com (@beautifulnaradotcom) on

Kata Ardell:-

Pertama kali, saya minta maaf kalau video pernikahan kami tular sehingga ada yang membuat parodi dan ada juga yang menghina dengan mengatakan saya ini perempuan cacatlah, parkinson dan macam-macam lagi.

Sebenarnya saya dan suami tidak berniat apa-apa untuk melakukan drama walaupun kami berdua pelakon. Bila momen suami saya cakap ‘saya terima nikahnya’ selepas lafaz akad nikah itu saya rasa semuanya sudah berubah.

Mereka bertanya mengenai keadaan badan saya ketika itu. Disebabkan itu, saya tak keluar rumah untuk beberapa hari. Selepas dipujuk suami, saya makan di Shah Alam.

Tapi jadi paranoid apabila ada satu kumpulan remaja dalam kereta berhenti semata-mata nak rakam dan gelakkan kami. Ia sudah dikira seperti membuli. Maknanya, video yang tular itu memberi impak yang besar, bukan sahaja dikecam di laman sosial tapi di umum pun kena juga.

Jadi, saya mohon henti buat parodi dan kecam

ardel

Biasalah netizen sekarang memang “LEBIH TAHU” apa yang terjadi berbanding empunya badan sendiri. Tak apalah Ardell. Yang penting anda tahu bahawa gigilan tersebut bukanlah lakonan, sebaliknya satu reaksi yang genuine. Bukan dibuat-buat. Semoga selepas ini anda dan suami boleh keluar rumah dengan tenang. Kepada para netizen, boleh dah kita berhenti mengecam pasangan ini. Kesian pulak kat diorang kan? Sumber Forum Cari.

Written by Irsa | September 13th, 2019

Nama Neelofa memang sentiasa menjadi sebutan orang penting dalam dunia fesyen. Bahkan, setiap kali ada pertunjukan fesyen mewah di luar negara, Neelofa pasti tidak akan melepaskan peluang untuk menghadirkan diri.

Pun begitu, rakyat Malaysia sentiasa tertanya-tanya dengan konsep pemakaian yang cuba disampaikan oleh wanita itu. Kadang-kadang ia terlampau pelik sampai tak tercapai akal rakyat Malaysia.

Akhirnya, Neelofa berjaya meraih pujian daripada pengkritik hebat iaitu netizen Malaysia baru-baru ini. Busana yang dikenakan oleh wanita itu sepanjang di New York Fashion Week mendapat komen positif daripada netizen. Mereka menyukainya kerana saiz pakaian yang dikenakan itu bersesuaian dengan dirinya yang mempunyai ketinggian orang Asia.

neelofa

neelofa

Bukan itu sahaja, Neelofa turut memenangi anugerah Paling Hollywood selepas dia menyarungkan pakaian yang direka sendiri oleh pereka tersohor iaitu Michael Kors. Jaket yang bermotifkan harimau bintang itu nampak menawan apabila digandingkan dengan tema warna hitam.

neelofa

neelofa

Bukan itu sahaja, wanita itu telah distailkan sendiri oleh pereka Tommy Hilfiger mengikut daya kreatifnya.

neelofa

Benarlah fesyen yang cantik itu harus diukur mengikut pakaian model itu sendiri. Kena ada tangan mahir yang tolong hiaskan baru dapat hasil yang memuaskan!

Sumber: Blog

Written by AbangNara | September 13th, 2019

Tiada pasangan di dunia ini yang mahukan perkahwinan dibina berakhir dengan penceraian. Adat berkahwin biasalah ada gaduh-gaduh, perselisihan faham dan pertelingkahan. Namun jika suami dan isteri berkomunikasi, semua masalah boleh diselesaikan. Walaupun begitu, kadangkala kita sudah melakukan pelbagai cara untuk menyelamatkan rumah tangga, namun jika hanya sebelah pihak yang berusaha, maka masjid yang dibina akan runtuh jua.

nabila sharnaaz

Itulah yang terjadi kepada perkahwinan Noor Nabila dan Sharnaaz Ahmad. Telah lebih setahun tidak tinggal bersama, Nabila telah melakukan pelbagai cara untukk menyelamatkan rumah tangga mereka, namun sayangnya ia tidak berhasil. Kata Nabila:-

Apabila memfailkan permohonan cerai, ini bermaksud saya sudah bersedia dengan apa jua keputusan. Tapi apabila semalam dia tidak setuju untuk berpisah, saya perlu menghormati keputusan mahkamah dan ikut prosedur yang ditentukan.

Saya percaya setiap yang terjadi ini ada hikmah di sebaliknya dan semuanya takdir Allah. Setiap pasangan yang berkahwin, sudah pasti tidak mahukan penceraian. Saya dah cuba pelbagai cara untuk selamatkan rumah tangga ini namun ia tidak berhasil.

Sekarang biarlah saya fokus terhadap anak dulu. Apa sahaja yang terjadi antara saya dan Sharnaaz, akan tetap utamakan anak kami

nabila sharnaaz

Tambah Nabila lagi, keputusan untuk bercerai ini telah pun dipersetujui bersama. Siap ada perjanjian penceraian lagi. Kata Nabila:-

Sejujurnya kami memang ada berbincang dan bersetuju untuk bercerai. Walhal sebelum memfailkan penceraian, dia terlebih dahulu menghantar perjanjian penceraian kepada saya.

Saya musykil jika dia masih sayangkan perhubungan ini dan ingin menyelamatkan rumah tangga kerana kami sudah tiada lagi persefahaman.

Biarlah masalah yang berlaku ini hanya kami berdua sahaja yang tahu. Dia tahu mengapa saya mengambil tindakan ini. Saya harap orang luar tidak membuat sebarang spekulasi

nabila sharnaaz

Pasti Nabila telah pun berfikir semasak-masaknya sebelum membuat keputusan ini. Bukan mudah untuk menekadkan hati bercerai, lebih-lebih selepas mempunyai cahaya mata hasil perkahwinan tersebut. Semoga urusan penceraian ini dipermudahkan untuk kedua-dua pihak. Sama-sama kita doakan. Sumber Harian Metro.