June 19th, 2020

Kembali menjadi perhatian, Datuk Seri Aliff Syukri baru-baru ini mengambil keputusan untuk membela kambing di rumah agamnya miliknya. Ini berikutan kucing liar eksotiknya yang bernama Dodi itu sebelum ini dilaporkan semakin mengganas.

Aliff Syukri telah memuat naik video di laman Instagramnya yang memaparkan dia membawa pulang dua ekor kambing untuk dibela di dalam rumah mewahnya. Malah, dia juga memberi nama kambingnya itu, Siti Zubaidah.

View this post on Instagram

. . Saya sedih sangat sebab Dodi dah tak nak dengan saya dan semakin ganas.. sebab tu sekarang ini saya cuba jinak kan kambing pula untuk dijaga di dlm rumah saya .. korang rasa boleh dijinakkan tak?? kalau korang nak tahu apa yang berlaku dekat kambing saya yg saya kasi nama.. Siti Zubaidah korang boleh tengok dekat YouTube saya.. sy dah posting

A post shared by Ohabangkosmetik (@aliffsyukriterlajaklaris) on

“Pengganti dodi.. comel tak? Saya sedih sangat sebab dodi dah tak nak dengan saya dan semakin ganas. Sebab tu sekarang ini saya cuba jinak kan kambing pula untuk dijaga di dalam rumah saya… korang rasa bileh dijinakkan tak?”

Dia dipercayai membela kambing tersebut untuk ‘content’ saluran Youtube miliknya.

Dalam pada masa yang sama, turut menarik perhatian netizen dalam video tersebut adalah reaksi daripada isterinya, Datin Seri Nur Shahida yang nampaknya berang dan marah apabila kambing-kambing itu berkeliaran dalam rumah mereka.

Berikutan itu, Aliff Syukri tampil membuat video respon daripada reaksi isterinya itu. Dia turut tertanya-tanya mengapa Datin Shahida tidak memahami hobi barunya itu. Malah, dia sempat juga bertanyakan kepada netizen apa yang patut dilakukan agar isteri kesayangannya itu berubah hati dan menyokong hobinya itu.

 Menjengah di ruangan komen, rata-rata netizen telah memberi reaksi pelbagai dan menyokong Datin Shahida kerana bimbang najis binatang itu yang mungkin ada dalam rumah kediaman pasangan itu.

Mungkin Datuk Aliff Syukri boleh buat kandang kambing di rumah selain membela binatang comel itu di dalam rumah kan?

Advertisement
 
June 19th, 2020

Angkasawan Negara pertama Malaysia, Datuk Dr Sheikh Muszaphar Shukor semalam telah mengumumkan bakal menerima sepasang kembar untuk kali kedua, tidak lama lagi.

Berita menggembirakan itu dikongsi oleh Dr Sheikh Muszaphar di laman instagram dan menurut beliau, Datin Dr. Halina kini sedang hamil tiga bulan.

Menulis panjang di ruangan kapsyen entri berkenaan, Dr. Sheikh Muszaphar meluahkan rasa gembira sehingga tidak dapat berkata-kata.

View this post on Instagram

Pic – Expecting Twins again … Alhamdulillah – Syukur teramat . Dr Halina is now 13 weeks pregnant with twins . I’m just thrilled , speechless and over the moon … It’s like DejaVu all over again . We have always wanted a big family . But carrying twins during pregnancy is totally high risk as we have experienced that before . Double Nauseous Double Vomiting Double Bloating Double Craving Double Bleeding – which she did It was tough seeing Dr Halina undergoing through her 1st Trimester and still working as frontliners treating Covid patients and she truly deserve my utmost respect . The only thing I could do is to gain weight with her which is part of the deal – Haha Salam Everyone Love As Always Just sharing the good news PS – Do be strong my love . Just hang in there and leave the workload of the kids to me . ?

A post shared by Dr Sheikh Muszaphar Shukor (@drsheikhmuszaphar) on

“Saya gembira, tidak dapat berkata-kata. Ianya seperti dejavu sekali lagi!”

Dalam kegembiraan menerima berita tersebut, Dr. Sheikh sempat memberitahu risiko mengandung anak kembar untuk kesekian kalinya.

“Kami selalu mahukan keluarga besar. Tetapi mengandung anak kembar mempunyai risiko yang tinggi seperti yang pernah kami alami sebelum ini. Mual berganda, muntah berganda, kembung berganda, teringin berganda. Pendarahan juga berganda seperti yang dialami oleh isteri sebelum ini,”

 Beliau juga menzahirkan penghargaan kepada Dr. Halina kerana walaupun berbadan dua, isterinya itu masih bekerja sebagai petugas barisan hadapan (frontliners) yang merawat pesakit COVID-19.

View this post on Instagram

Pic – Dr Halina exposed to Covid … Beloved wife Dr Halina has been screening patients for Covid-19 since day 1 . Last night she gave us a scare when she just got back from work with symptoms of sore throat and cough … After taking the swab test she was self quarantined at home in the room while awaiting for the results . It saddens me to see that she was not allowed to be even close to the children – can’t imagine how she felt the entire 8 hour ordeal . I remembered her calling me from the hospital not knowing where to be as she does not want to infect me and the kids . Even at that stage she was more concerned of others . And Alhamdulillah – the results were negative . Inspite of everything that just happened she still determined to continue working today . That’s Dr Halina – not because she’s my wife BUT because she’s a doctor who has been trained to help others … to sacrifice oneself for the sake of the sick …what matters is saving lives no matter how great the risk . To all doctors , nurses and medical related people out there … be strong & brave . You will always have our prayers at all times . Just sharing … Love As Always … PS – To my Beloved wife Do continue your brave and noble effort . InsyaAllah – Allah will ease your path Dunia & Akhirat PSS – You are my true Hero PSSS – Diri ini berasa kerdil jika dibandingkan dengan segala pengorbanan mu … ?

A post shared by Dr Sheikh Muszaphar Shukor (@drsheikhmuszaphar) on

Peminat dan pengikut Dr. Sheikh Muszaphar menghujani ruangan komen entri berkenaan dengan ucapan tahniah dan ada yang sempat bertanyakan tips untuk mendapatkan cahaya mata kembar.

Pasangan ini telah mendirikan rumah tangga pada 10 Oktober 2010 dan hasil perkahwinan itu mereka kini dikurniakan empat cahaya mata iaitu Sophea Isabella, Sophea Natasha dan kembar lelaki iaitu Sheikh Adam dan Sheikh Noah.

Advertisement
June 18th, 2020

Ha amcam banyak tak dapat duit raya tahun ini? Sekiranya anda bercadang nak membeli sebuah telefon pintar baharu menggunakan duit raya tersebut, Abang Nara nak cadangkan HUAWEI Y6p yang mempunyai skrin BESAR, bateri BESAR dan gaya BESAR yang pasti memberikan anda kepuasan untuk bersosial sesuka hati.

Lebih menarik, kini anda berpeluang untuk membeli HUAWEI Y6p yang CUMA berharga RM499 (Tawaran ini sah untuk 1 hari sahaja pada 19 jun)!

Selain itu, anda berpeluang untuk menang hadiah berjumlah RM2,000,000 termasuklah 3 buah kereta Proton X70. Ini semua bersempena Karnival HUAWEI AppGallery yang bakal bermula pada 19 Jun (ESOK) sehingga 30 Jun ini.

Untuk makluman, karnival yang dikenali dengan nama Karnival HUAWEI sebelum ini membolehkan anda merasai pelbagai pengalaman hebat seperti bermain “game”, menebus hadiah serta mencuba sendiri telefon pintar HUAWEI di kompleks membeli-belah seluruh Malaysia sambil mengamalkan penjarakan sosial.

Tapi kenapa Abang Nara cadangkan anda membeli HUAWEI Y6p dengan duit raya korang? Ha ini sebab-sebabnya:-

Bateri besar, skrin besar & gaya besar

HUAWEI Y6p hadir dengan 3 pilihan warna iaitu Emerald Green, Phantom Purple dan Midnight Black, HUAWEI Y6p pasti menyerlahkan gaya anda terutama ketika mengambil OOTD.

C:\Users\l84159494\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\skrin besar.png

Ditambah pula dengan skrin sebesar 6.3 inci, anda boleh melayan drama Korea kegemaran anda pada bila-bila masa, di mana-mana sahaja sepuas hati, lebih-lebih lagi anda bakal memperolehi langganan premium applikasi Viu 2 bulan PERCUMA apabila membeli HUAWEI Y6p ini.

C:\Users\l84159494\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\viu.jpg

Selain itu, HUAWEI Y6p dijana dengan kapasiti bateri 5,000mAH yang membolehkan anda memuatnaik gambar di media sosial walaupun selepas seharian menatap wajah hensem Hyun Bin di Viu.

BERITA BAIK. Sekiranya anda membeli HUAWEI Y6p pada 19 Jun, harga jualannya ialah RM499 (harga asal ialah RM559). Tawaran ini sah untuk 1 hari sahaja. Dengan pembelian tersebut, anda juga berpeluang memenangi hadiah bernilai RM2,000,000 termasuklah 3 buah Proton X70, 500 buah skuter elektrik “The Starlight V2” (bernilai RM1,099 setiap satu) dan macam-macam lagi menerusi HUAWEI AppGallery Carnival.

Banyak lagi hadiah & ganjaran untuk dimenangi

Selepas anda membeli HUAWEI Y6p, jangan pulang terus ke rumah. Pelbagai aktiviti bersempena Karnival AppGallery telah disediakan untuk anda nikmati bersama kawan-kawan dan keluarga tercinta.

Anda boleh cuba terus kehebatan kamera 13MP HUAWEI Y6p anda dengan mengambil gambar di gerai Naruto yang telah disediakan di Karnival HUAWEI AppGallery ini. Jangan lupa untuk belajar tips-tips mengambil gambar yang betul di gerai HUAWEI Experience. Tanya je segala soalan anda dan mereka yang bertugas pasti akan membantu.

Camner nak menang Grand Prize?

Ok untuk memastikan anda tidak keliru, Abang Nara kongsikan satu persatu langkah yang perlu anda lakukan untuk berpeluang memenangi Grand Prize Karnival AppGallery ini iaitu Proton X70:-

  1. Beli HUAWEI Y6p pada tarikh 19 Jun – 30 Jun di mana-mana Karnival AppGallery seluruh Malaysia (kalau beli pada tarikh 19 Jun harganya RM499 sahaja. Selepas itu harga adalah RM559)
  2. Imbas QR code atau daftar masuk di sini
  3. Jawab satu soalan mudah dan masukkan butiran peribadi anda
  4. Sertakan sekali resit pembelian HUAWEI Y6p anda.
  5. Tunggu pengumuman pemenang di Facebook HUAWEI Malaysia pada 24 Julai 2020

Ha, last but not least, jangan lupa simpan resit asal untuk memastikan anda adalah pemenang yang sah. Kalau resit hilang, menangis air mata darah pun tak berguna.

Maklumat lanjut tentang Karnival AppGallery disini atau Facebook HUAWEI Malaysia. Semoga murah rezeki anda.

Advertisement
June 18th, 2020

Pelakon kacak, Aeril Zafrel baru-baru ini meluahkan rasa kekecewaan apabila dituduh menunjuk-nunjuk ketika berkongsi amalannya membayar zakat setiap bulan berbanding setahun sekali sebelum ini.

Suami kepada aktres Wawa Zainal itu menulis perasaan kecewanya itu di laman instagram pada khamis lalu. Dalam entri itu, dia mengatakan orang ramai tidak patut menjadikan hal itu sebagai punca kebencian masyarakat terhadap dirinya.

Perkongsiannya yang sebelum ini mengajak orang membayar zakat dan sentiasa istiqamah dalam melaksanakan rukun islam itu disalah erti oleh sesetengah netizen yang mengganggap Aeril tidak ikhlas dalam melakukan ibadah tersebut.

 Pelakon drama Seindah Tujuh Warna Pelangi ini berkongsi tangkap layar komen negatif netizen yang menyifatkan tindakan Aeril hanya untuk ‘marketing’ dan kepentingan diri sendiri.

View this post on Instagram

Haritu sy ada pos tentang niat sy utk bayr zakat setiap bulan.serta mengajak & mengingatkan kepada mereka yg berniaga untuk melakukan ibadat wajib ni.. Jika kita tidak mampu untuk mendoakan ,jangan kita menjadi asbab menyebarkan kebencian . ‘ niat itu urusan hati, HATI itu urusan iLAHI….

A post shared by AERIL ZAFREL (@aeril_zafrel) on

Dalam kapsyen entri berkenaan, Aeril meminta kepada orang ramai di luar sana supaya tidak menjadi asbab dalam menyebarkan kebencian.

“Niat itu urusan hati, HATI itu urusan ilahi,”- Aeril Zafril

Advertisement