Written by AbangNara | August 10th, 2010

Penat memang penat tapi semalam selepas seharian menghabiskan masa di KLIA, kira-kira jam 12 tengah hari Abang Nara pun bergerak naik bas pergi ke LCCT. Kali ini nak terokai kedai-kedai shopping di LCCT pulak bersempena dengan program Indulge Till You Fly.

lcctg

Oh ye terlupa nak cakap semalam yang walaupun korang tak dapat nak masuk tempat barangan Duty Free untuk beli barang dengan harga murah, kedai-kedai kat luar KLIA dan LCCT pun tengah ada sale sekarang. Jadi kalau ada makcik-makcik yang nak pergi umrah sempena Ramadan nie, Abang Nara galakkan korang bawak duit lebih masa hantar diorang kat airpot. Jom kita ushar apa yang ada kat LCCT pulak.

1. LCCT Emporium – nama pun emporium so memang semua benda ada kat sini. Untuk coklat lover, segala jenis coklat ada untuk ada beli dan ratah bila balik rumah nanti.

lcct

2. Starbucks dan OldTown White Coffee – flight bibik anda dari Jakarta ditunda? Daripada tensen duduk menunggu kat arrival, baik korang pekena kopi dulu. Hilang sikit stress tue.

lcct

3. Restoran yang best-best macam Passage Through India dan Taste Of Asia – kalau perut rasa kelaparan, jangan risau sebab banyak kedai makan kat sini. Fast food macam McD, KFC dan Marrybrown pun ada. So tak perlu bimbang kebuluran.

lcct

4. Eraman Duty Free Shop – kalau anda ada flight ataupun baru turun daripada flight, inilah tempat terbaik untuk bershopping. Macam-macam ada. Rokok ada, perfume ada, coklat ada. Semuanya lebih murah daripada harga kat shopping kompleks biasa.

eraman lcct

Abang Nara letak sekali beberapa keping gambar yang sempat disnap time kat Eraman Duty Free Shop.

eraman lcct

lcct

lcct

Oh ye anda tak perlu risau jika tiba-tiba duit anda tak cukup kerana di LCCT ada banyak mesin ATM dan money exhange. So ingat ye kalau next time anda pergi ke KLIA atau LCCT, don’t forget to Indulge Till You Fly. Enjoy ~~~

 
Written by AbangNara | August 10th, 2010

Selama ini kebanyakan orang akan datang ke KLIA 1 atau 2 jam sebelum flight. Tapi selepas sehari di KLIA persepsi Abang Nara tentang KLIA telah berubah 100%. Abang Nara nak nasihatkan supaya korang semua yang ada flight lepas nie, sila datang awal 5 6 jam dan enjoy shopping di KLIA dengan harga yang lebih MURAH dari kat shopping complex.

duty free

Harga barangan kat sini kesemuanya DUTY FREE. Dan sekarang nie ada contest Indulge Till You Fly yang akan membolehkan korang menang percutian ke luar negara hanya dengan bershopping. Dah la murah, siap leh menang hadiah lagi. Memang hebat promosi di KLIA nie.

indulge till you fly

Nie Abang Nara nak kongsikan beberapa gambar kedai-kedai berjenama (dari mata seorang lelaki yang tak berapa pandai shopping) yang ada di KLIA untuk tatapan anda semua. Jangan lupa yang harga di sini lagi murah daripada harga kat shopping kompleks. So tunggu apa lagi. Meh mai KLIA dan shopping.

1. BONIA – Abang Nara dah belikan beg tangan BONIA untuk mak yang tercinta kat KLIA sempena raya nie.

bonia

2. FootWear – kalau kaki tue rasa dah lenguh, boleh carik kasut Crocs, Hush Puppies dan macam-macam lagi la jenama kat sini.

fly klia

3. Karyaneka – kalau anda ada flight masa bulan puasa nie, sila singgah Karyaneka dan beli baju raya kat sini

klia

4. Mango (MNG) – anda seorang remaja? Mungkin MANGO adalah kedai paling sesuai untuk anda bershopping menghabiskan duit raya yang bakal anda terima

klia

Sebenarnya banyak lagi kedai-kedai yang best. Kedai perfume macam Dior, Chanel memang banyak ada kat dalam KLIA nie. Kedai Body Shop dan HABIB pun ada jugak. COACH pun ada. Secara kesimpulannya semua kedai yang korang pernah terpikir semuanya ada kat KLIA nie.

coach klia

Untuk peminat coklat, jangan risau sebab Abang Nara berani jamin korang akan pening kepala tengok banyak sangat pilihan coklat yang ada. Dan untuk mereka yang gemar membaca, MPH dan banyak lagi kedai buku yang lain ada kat sini.

Kalau nak cerita dan letakkan semua gambar kedai yang ada KLIA nie, sampai lusa pun tak habis kot. Abang Nara syorkan kepada mereka yang bakal terbang di KLIA, sila datang awal dan Indulge Till You Fly.

Bershoppinglah di KLIA sebab ianya lagi murah berbanding di kedai di luar sana. Di KLIA, anda dapat Bershopping Secara Berhemah.

Sekarang Abang Nara nak pergi LCCT pulak. Nak try tengok apa yang ada kat sana. Boleh follow update live dari Abang Nara di Twitter BeautifulNara. Nantikan update seterusnya dari saya ~~

Written by AbangNara | August 10th, 2010

indulge till you fly

Selalunya bila kita ada flight kat KLIA, kita hanya akan datang 2 jam awal untuk check in dan terus naik kapal terbang. Tapi hari ini Abang Nara telah lepak satu hari di KLIA bersempena dengan Indulge Till You Fly daripada pagi sampai la sekarang nie(4 petang).

Penat pusing satu hari dan Abang Nara dapat jumpa beberapa benda yang tak pernah diketahui atau jarang diketahui sebelum nie di KLIA. Antaranya:-

1. Hutan di tengah-tengah Bangunan Satellite KLIA

indulge till you fly
Siapa cakap kat tengah-tengah airport tak boleh ada hutan? Memang nampak tak masuk akal tapi itulah kenyataanya. Esok pagi bangun Abang Nara nak try jalan-jalan kat dalam hutan nie. Nampak macam menarik. Petang tadi perasan ada 2 3 orang Mat Saleh yang muka kepuasan masa keluar kat pintu nie. Maybe best sangat kot.

2. Wrapping service untuk bagasi anda
indulge till you fly

Siapa yang rasa beg dia ada banyak barang berharga anda memang perlu tahu kewujudan servis nie. Murah je pun caj dia. RM10 je. Beg korang pasti akan lebih selamat. Tak perlu nak risau kot-kot pecah brooch kat dalam tue.

3. Air Transit Hotel
indulge till you fly

Bagi Abang Nara ini memang terbaik untuk mereka-mereka yang ada flight transit lebih dari 6 jam. Harga sewa bilik dia boleh ikut jam so memang berbaloi. Dapat mandi, tidur atas katil dan ada spa lagi. Yang penting memang selesa. Malam nie Abang Nara akan tidur kat sini.

4. Spa dan Refleksologi
indulge till you fly
Perkhidmatan nie memang Abang Nara tak tahu ada. Katakan korang nak terbang gi jumpa awek Korea kat Seoul, Abang Nara memang nasihatkan pergi spa dan buat facial dulu. Kasik awek tue terus tangkap cinta dengan korang. Dan kalau korang memang jenis traveller, refleksologi kaki memang terbaik untuk kasih hilang lenguh tue.

5. Ruang rehat dengan LED TV yang besar bagak
indulge till you fly

Anda seorang lelaki macho yang tak suka bershopping? Atau anda malas nak ikut bini/awek anda membeli barang-barang murah di kedai Duty Free? Inilah tempat terbaik untuk anda lepak dan melayan TV sambil tunggu kapal terbang anda. Abang Nara siap tengok ada orang terbaring tidur atas sofa tue. Empuk sangat kot.

Banyak lagi benda-benda best yang tak diketahui ramai kat sini. Abang Nara pun tak habis explore lagi. Tapi dari pamplet katanya ada Kiosk Digi dan Celcom. So kalau korang nak bantuan buat roaming ke apa tak perlu risau sangat. Pergi je terus kat kaunter diorang.

Nantikan lagi update terkini dari Abang Nara esok. Esok Abang Nara akan terjah LCCT pulak bersempena dengan Indulge Till  You Fly nie. Oh ye sebelum terlupa korang boleh menang percutian ke London, Sydney dan Cape Town kalau bershopping kat KLIA sekarang!!!

P.S: Abang Nara baru tahu yang KLIA pernah menang Anugerah Airport terbaik sebanyak 3 tahun berturut-turut. Bangga sekejap jadi anak Malaysia.

Written by AbangNara | August 10th, 2010

gambar suami baru maizawati
Macam budak sekolah. Kecik dan comel sungguh bila tengok gambar suami baru Maizawati nie. Semoga berbahagia sehingga ke anak cucu.