Written by Bella | February 22nd, 2017

Semalam, pelakon Anzalna Nasir dan suaminya Hanif Zaki telah menyambut ulang tahun perkahwinan mereka yang pertama. Tidak kami nafikan, mereka pasangan yang cukup manis bersama.

Bersempena dengan hari yang cukup bermakna itu, Anzalna dan suaminya masing-masing memuat naik foto perkahwinan mereka di Instagram dengan kapsyen yang agak manis dan romantis.

Time flies… 12 years of knowing you and today is our first anniversary of being husband and wife. The question that always plays in mind when im with you is Wujud ke lelaki macam ni? Because you’re too perfect! you always make me feel like im the luckiest woman on earth. Alhamdulillah.. Thank you sayang… @hanif_zaki #21/2

Exactly one year ago i got married to this beautiful lady! Ya allah, how fast time flies! No one can ever replace you from the morning i wake up till i lay my head beside you! The comfort and love that i feel when i am with you! Those are irreplaceable! Happy Anniversary my love, my wife @anzalnanasir88 #212 #hanzalna #akadnikah #alhamdulillah

Wah, sekejap sahaja masa berlalu rasanya macam baru lagi kita semua kagum dengan baju pengantin Anzalna yang ala-ala Barbie Mariposa. Apa-apa pun, kami di BeautifulNara mendoakan agar Anzalna dan Hanif dilimpahi dengan kebahagiaan selalu dan dimurahkan rezeki untuk menimang cahaya mata pula selepas ini.

 
Written by Bella | February 22nd, 2017

Awal bulan ini, pelakon Fathia Latiff dikritik netizen gara-gara mengenakan pakaian seksi dengan tudung yang singkat ketika menghadiri Gala Night anjuran Mood Republik. Meskipun menerima pelbagai komen negatif di media sosial, Fathia pada waktu itu senyap sahaja dan enggan mengeluarkan sebarang kenyataan berhubung kontroversi tersebut.

Terbaru, Fathia memberitahu beliau tidak marah dengan setiap kritikan orang ramai mengenai penampilan beliau.

Sebagai seorang yang masih belajar, Fathia memerlukan masa untuk mencari keserasian dalam penghijrahan beliau untuk menjadi insan yang lebih baik.

Saya tidak marah dengan mereka yang mengkritik mengenai cara saya mengenakan tudung dan sebagainya.  Saya akui pada awalnya ketika mengenakan tudung saya begitu “ekstrem”. Ketika itu saya berfikiran perlu menjaga setiap perkara dalam pemakaian. Saya yang tanam imej itu dalam fikiran mereka.

Bagaimanapun bila saya faham Islam itu mudah, akhirnya apa yang penting kini adalah perubahan yang datang secara perlahan-lahan. Sekali gus memastikan diri saya benar- benar selesa dahulu. Saya tidak mahu dikemudian hari ada perasaan memberontak dalam diri, itu yang cuba saya elakkan.

Lebih mudah sebenarnya untuk mengkritik seseorang kerana kita tidak tahu apa yang ada didalam hati mereka, kepayahan untuk berubah ke arah yang lebih baik. Berilah masa untuk Fathia untuk dalami dan kenali erti penghijrahan dengan lebih mendalam.

Sumber Berita : Utusan Online

Kredit Foto : Niezam Zaini

Written by Bella | February 21st, 2017

Disenangi kerana sifat kelakar, selamba serta kemantapan vokalnya ketika menyanyi, nama Usop  daripada program realiti Mentor Milenia menjadi viral dan popular hanya dalam sekelip mata.

Usop yang berasal daripada Kulim, Kedah mula memikat hati penonton ketika beliau menyampaikan lagu Permata Cinta nyanyian asal Aiman Tino pada konsert pengenalan Mentor Milenia baru-baru ini. Sambutan yang diberikan agar luar biasa daripada penonton yang menyatakan beliau mampu membawakan lagu itu dengan baik.

Untuk pengetahuan anda, Usop adalah nak didik mentor Hazama dan merupakan peserta pilihan pertama beliau.  Berikut antara video nyanyian Usop :

Sekali pandang, memang anda tidak sangka Ucop sebenarnya mempunyai suara yang mantap dapat menyanyi dengan baik. Itulah kata orang, rupa bukan segala-galanya tetapi bakat yang ada itu penting. Memang gempak habis Ucop ni kan?

Kredit Video : My Kaki Tube

Written by Bella | February 21st, 2017

Fenomen Lofattah menjadi sensasi di Malaysia, sejak gandingan Neelofa dan Fattah Amin didalam drama Suri Hati Mr Pilot menjadi kegilaan ramai. Baru-baru ini, peminat mereka dikejutkan dengan khabar angin gembira dimana Neelofa dan Fattah dikatakan bakal berlakon bersama sekali lagi menerusi drama Hero Seorang Cinderella.

Namun, ia hanyalah harapan semata-mata dan tidak akan menjadi kenyataan apabila Neelofa mengesahkan beliau memilih untuk mengundur diri daripada berlakon dengan Fattah. Walaubagaimanapun, Neelofa tidak menjelaskan butiran lanjut kenapa beliau berbuat demikian.

Sebelum ini, saya sudah maklumkan kepada pihak Astro, pengarah Michael Ang dan tenaga produksi yang saya memang telah bersetuju untuk menjayakan drama bersiri Hero Seorang Cinderella. Atas sebab-sebab tertentu, saya mengalah dah tidak akan membintangi drama bersiri tersebut.

Ingin saya tegaskan, bukannya saya tidak mahu, awal-awal lagi saya telah menyatakan persetujuan saya. Namun begitu, atas sebab tertentu, saya terpaksa mengalah dan tidak dapat berlakon dalam drama bersiri tersebut.

Kalau nak tahu apakah sebabnya, kena tunggu pihak stesen atau tenaga produksi sendiri untuk memberikan penjelasan.

Erm, nampaknya kehangatan fenomena Lofattah mungkin akan berakhir. Pasti ramai peminat mereka kecewa dengan pengunduran diri Neelofa. Tidak mengapalah, mungkin ini adalah yang terbaik buat mereka pada waktu ini selepas dihimpit dengan pelbagai kontroversi.

Sumber Berita : Astro Gempak