Written by Bella | July 19th, 2017

Kelincahan dan aksi bersahaja Datuk Seri Vida sememangnya sering menjadi perhatian netizen. Hampir setiap hari juga beliau menerima pelbagai kritikan apatah lagi selepas melancarkan single terbarunya, I Am Me.

Mungkin ada yang menganggap Datuk Seri Vida kalis dengan kata-kata negatif tetapi sebenarnya perasaan beliau terguris apabila ada yang menggelar beliau badut.

Kadang-kadang saya terkasima dengan perkataan yang tak terjangka akan keluar. Ada yang kata saya badut, Oh My God, itu adalah sesuatu yang paling menyakitkan hati, tapi nak buat macam mana mereka tak memahami saya.

Gemar mencetuskan kelainan, Datuk Seri Vida akui mungkin ia salah satu sebab beliau dikatakan “syok sendiri”.

Syok sendiri apa, saya kena berkarya cara saya, tak boleh duduk diam dengan benda yang stereotype atau benda yang sama. Saya sukakan sesuatu yang berlainan, itu cara saya sebab tu kadang-kadang orang kata saya trend setter, saya leading, ada kata saya idealis, Alhamdulillah.

Walaubagaimanapun,  pengasas kosmetik tersebut akan berusaha untuk membuktikan apa yang beliau lakukan itu dapat melariskan perniagaannya meskipun terpaksa menghadapi pelbagai kecaman daripada orang ramai.

Sumber Berita : mStar Online

 
Written by Bella | July 19th, 2017

Nama Dayang Nurfaizah sudah tidak perlu diperkenalkan lagi bukan? Menerusi lagu Lelaki Teragung, Dayang kini bertambah popular. Agak berjaya dalam industri nyanyian, Dayang bagaimanapun masih belum mempunyai teman istimewa. Bukannya beliau tidak mahu mempunyai kekasih tetapi menurut Dayang lelaki yang tidak mahu mendekati dirinya.

Bila orang tanya bila nak kahwin, baru saya sedar dan terfikir mengenainya.  Saya kalau boleh nak ada teman lelaki tahun ini. Yelah siapa yang tak mahu kahwin? Umur pun dah 36 tahun ini.

Sebagai wanita, kadang-kadang tu seronok juga bila lihat orang sekeliling semua dah kahwin dan berteman, terfikir pula bila lah saya nak macam tu. Terus-terang setakat ni tiada siapa atau mana-mana lelaki yang cuba dekati saya. Saya pun pelik. Saya pinta lelaki jangan lah takut dekati saya, saya tak makan orang lah!

Walaubagaimanapun, Dayang memberitahu beliau tidak merasa tertekan apabila ditanya tentang soal teman lelaki mahupun perkahwinan, beliau juga bersyukur kerana keluarganya juga tidak memaksa dalam soal tersebut.

Sumber Berita : Astro Gempak

Written by Bella | July 19th, 2017

Tidak menyambut Syawal bersama baru-baru ini, ada spekulasi yang mengatakan rumah tangga pelakon Diana Danielle dan Farid Kamil sedang bergolak. Lama juga Diana bertindak untuk berdiam diri mengenai isu ini tetapi akhirnya beliau tampil menjelaskan apa berlaku sebenarnya. Menurut Diana, beliau terpaksa berasingan dengan Farid sebentar kerana tidak sampai hati untuk meninggalkan ibunya yang di tahan di ICU akibat demam denggi.

Saya rasa ini tanggungjawab saya sebagai anak untuk terus berada di sisinya. Walaupun dia sudah dibenarkan keluar wad, namun keadaannya masih lemah dan mungkin kerana faktor usia dia mengambil masa sedikit untuk sembuh.

Saya dan Farid tidak ada masalah langsung, sebab itu saya muat naik gambar bertiga. Tapi orang lain pula yang kisah sehingga ia dijadikan isu. Disebabkan saya selalu juga berhadapan dengan situasi sama, saya malas nak ulas panjang kerana saya tahu keadaan kami yang sebenar. Bagi saya hal peribadi tidak perlu dijaja dan saya dah lali dengan spekulasi.

Syukur rumah tangga Diana dan Farid masih lagi bahagia dan hubungan mereka tidak terjejas langsung dengan spekulasi liar yang melanda mereka. Kami mendoakan agar mereka kekal seperti ini sehingga ke jannah.

Sumber Berita : Media Hiburan

Written by AbangNara | July 19th, 2017

Sarapan pagi adalah makanan terpenting dalam kehidupan seharian kita. Abang Nara ada baca yang mood dan tenaga seseorang itu pada hari tersebut adalah bergantung sama ada dia bersarapan atau tidak. Kalau kita bersarapan, rasa bertenaga serta bersemangat je nak menempuh hari itu, tetapi kalau terlepas sarapan, masuk pukul 11 pagi badan dah lembik dan lesu dah.

mesra petronas

nasi lemak, sarapan paling popular di Malaysia

Walaupun rata-rata rakyat Malaysia mengetahui kepentingan sarapan, masih ramai yang “skip breakfast’. Berdasarkan fakta yang Abang Nara baca, 1 daripada rakyat Malaysia tidak bersarapan pagi. Antara alasan yang sering diberikan ialah terlalu sibuk, tak cukup masa, busy nak pergi kerja, sarapan mahal sangat, tak makan breakfast pun tak ada masalah dan macam-macam lagilah. Jadi baru-baru ini, atas anjuran PETRONAS Mesra, Abang Nara dan beberapa rakan blogger yang lain telah pun mengedarkan sarapan pagi kepada orang ramai atas tujuan memberi kesedaran tentang kepentingan breakfast ini.

mesra petronas

pukul 745 pagi Abang Nara dah terpacak di stesen LRT Avenue K untuk mengedarkan sarapan pagi kepada mereka yang bertuah

Untuk makluman, Kedai Mesra PETRONAS kini turut menyediakan sarapan pagi menerusi kempen Mornings @ Mesra. Dengan harga RM5 sahaja, anda boleh mendapatkan kombo sarapan seperti nasi lemak , air tin Nescafe dan kuih muih. Apa yang menariknya ialah sarapan yang dijual adalah berbeza-beza mengikut stesen. Contohnya nasi lemak disediakan di Kedai Mesra sekitar Lembah Klang sementara untuk Kedai Mesra di Terengganu, nasi dagang pula disediakan.

mesra petronas

Sebanyak 487 stesen Petronas terlibat dengan kempen Morning @ Mesra ini untuk memudahkan rakyat Malaysia bersarapan pagi. Mana nak dapat sarapan pagi yang lengkap dengan nasi lemak, air dan kuih muih pada harga RM5 je? Memang good food dan good value sungguh. Lagi satu yang Abang Nara suka tentang kempen Morning @ Mesra ini ialah ia ‘on the go’. Sesibuk mana pun kita, cuma perlu pergi ke Kedai Mesra PETRONAS berhampiran, parking kereta, beli sarapan dan terus boleh makan di dalam kereta atau bawa ke pejabat. Tak perlu susah-susah nak pergi kedai mamak dan sebagainya. Cepat dan mudah.

mesra petronas

antara mereka yang bertuah mendapat sarapan pagi percuma courtesy of Morning @ Mesra

mesra petronas

sarapan di Kedai Mesra Petronas memang sesuai untuk semua jenis kaum di Malaysia

mesra petronas

“akak lepas nie jangan lupa tau pergi Kedai Mesra PETRONAS untuk makan sarapan pagi,” pesan Abang Nara sambil tersenyum riang

Jadi selepas ini tiada lagi alasan untuk anda tidak bersarapan pagi. Sebelum sampai ke ofis, singgah dulu di mana-mana Kedai Mesra PETRONAS dan dapatkan sarapan pagi berharga RM5 bersempena kempen Morning @ Mesra ini. Confirm anda akan lebih bersemangat, bertenaga dan ceria untuk meneruskan hari anda selepas bersarapan. No more skipping breakfaster after this. Ingat Mesra, ingat sarapan.
mesra petronasMaklumat lanjut layari http://www.mymesra.com.my/Promotions-@-Get_Breakfast_Combo_for_only_RM5!.aspx . Selamat bersarapan!!!

Page 6 of 3,358« First...45678...203040...Last »