Written by Bella | June 20th, 2017

Jika anda peminat setia Fasha Sandha dan menjadi pengikut beliau di Instagram, pasti anda tahu dua orang anaknya, Putra Rayfal dan Putri Raysha Jemaima sangat manja dengan Fasha.

Semalam, Fasha menerusi akaun Instagramnya ada meluahkan rasa kecewa apabila Jemaima mempunyai kesan calar dan lebam pada bahagian tepi matanya. Daripada kapsyen yang dimuat naik Fasha beliau memang sangat kecewa dan tertanya apakah yang berlaku kepada anaknya itu.

Berikut antara muat naik Fasha di Instagramnya :-

Luahan Fasha itu mendapat pelbagai reaksi daripada netizen. Ada yang menganggap ia perkara biasa kerana kanak-kanak ada kalanya secara tidak sengaja cedera ketika bermain, namun ada juga yang berpendapat tindakan Fasha untuk memuat naik luahan itu di media sosial tidak salah kerana seorang ibu berhak untuk mengetahui apakah sebenarnya yang telah terjadi kepada anak kesayangan beliau itu.
habibP.S: Pergh cantik betul rantai tangan HABIB yang dikeluarkan khas bersempena Hari Raya Aidilfitri ini. Kalau pakai di pagi raya nie, memang confirm akan tambah seri dan makin menawan. Banyak lagi koleksi-koleksi HABIB yang sangat memukau bersempena kempen “Budayakan Rantaian Kasih” tahun ini. Boleh tengok puas-puas di https://rantaiankasih.habibjewels.com atau kalau nak lagi puas hati, terus je ke cawangan HABIB berdekatan. Boleh belek-belek dan terus beli kalau berkenan. Tak gitu? 

 
Written by Bella | June 19th, 2017

Bulan Mei lepas, berita pertunangan pelakon Remy Ishak dan ahli perniagaan, Ezza Yusof mengejutkan peminatnya. Iyalah, tiada angin tiada ribut tiba-tiba sahaja foto pertunangan mereka tersebar di media sosial. Menurut Remy, beliau mempunyai alasan tesendiri untuk tidak mengumumkan majlis tersebut.

Saya mengakui agak bersikap konservatif dalam hal ini. Lagipun Islam sendiri tifak menggalakkan umatnya untuk menguar-uarkan mengenai pertunangan. Hanya keluarga terdekat yang saya maklumkan ketika itu. Majlis pertunangan juga adalah peringkat seterusnya selepas berkawan.

Kita sendiri tidak tahu ujian yang mungkin melanda sepanjang tempoh pertunangan. Namun sekiranya sudah ada tarikhnya nanti, saya tidak keberatan untuk berkongsi mengenai perkahwinan kami.

Dalam pada itu Remy memberitahu buat masa ini keluarga beliau dan tunangnya masih belum berbincang mengenai tarikh perkahwinan mereka. Remy dan Ezza sudah mengenali hati budi masing-masing selama tiga tahun sebelum membuat keputusan untuk melangkah ke fasa yang lebih serius.

Sumber Berita : BH PLUS

Written by Bella | June 19th, 2017

Ketika pelakon Fazura mula menceburi bidang nyanyian beliau menerima pelbagai kecaman daripada netizen, ada yang cakap vokalnya lemah dan seeloknya beliau tidak perlu jadi penyanyi. Namun, Fazura sedikit pun tidak pernah mengendahkan segala komen negatif yang diterima dan teruskan minatnya sebagai penyanyi.

Kini segala usahanya berbaloi apabila dua single terbarunya yang berjudul Bisa Apa dan Bangun menguasai dua tangga teratas carta iTunes Malaysia.

Fazura meluahkan rasa syukur yang teramat sangat  dan menitiskan air matanya sebaik sahaja beliau mendapat tahu tentang berita gembira tersebut.

Happy tears indeed! My latest singles, “Bisa Apa” made it to number 1 in just less than an hour of release last night and now “Bangun” just hit number 2 from number 4! Syukur Alhamdulillah. Thank you my beloved darlings for your tremendous support. I am deeply thankful and humbled. Lots and lots of LOVE.

Itulah kata orang, kalau kita buat sesuatu yang kita minat pasti ia akan membuahkan hasil meskipun menerima pelbagai kritikan daripada ramai. Tahniah kepada Fazura kerana berjaya membuktikan anda boleh menyanyi dan ia turut mendapat sambutan.

Written by AbangNara | June 19th, 2017

Syawal hanya tinggal 1 minggu sahaja lagi. Macam mana persiapan raya korang? Kuih raya dah beli? Kereta dah hantar servis? Duit raya dah tukar? Dan paling penting, baju raya dah beli ke belum?

umma raya

koleksi Raya Down-to-Earth UMMA

Baju raya adalah elemen terpenting di pagi 1 Syawal. Untuk si gadis, ketika inilah anda nak nampak bersinar-sinar, berseri-seri, cantik jelita serta ayu dengan baju raya anda. Untung-untung ada jejaka yang jatuh cinta pandang pertama. Untuk si teruna pula, kekacakan anda pasti akan meningkat 10 kali ganda apabila mengenakan baju raya. Confirm awek-awek akan cair punya. Buat yang sudah berkeluarga, inilah masa untuk anda tampil pakai baju raya sedondon bersama-sama.

umma raya

baju raya tahun lepas, tahun nie masih tak beli lagi

Kalau anda belum membeli baju raya, jangan gelabah dan jangan cuak. Walaupun kebanyakan baju raya di shopping kompleks dah habis stok, anda tak perlu menangis kesedihan. Sebabnya koleksi raya dari UMMA ini pasti akan membuatkan anda tampil jelita menawan/kacak handsome di pagi Syawal nanti.

umma raya

koleksi Baju Raya Perempuan UMMA

Abang Nara berani jamin korang akan gembira dan tersenyum riang melihat koleksi-koleksi baju raya yang ditawarkan oleh UMMA. Semuanya memang marvelous, gorgeous dan beautiful. Antara yang mencuri perhatian Abang Nara ialah:-

1. HADIYA
umma raya

Digayakan dengan lengan tangan berunsur full-sleeve, HADIYA merupakan Baju Kurung Moden yang juga mempamerkan drape beralun menutupi bahagian leher dan depan. Abang Nara berani jamin jantung para jejaka yang melihat anda menggayakan HADIYA akan beralun kencang umpama melihat bidadari dari syurga. Amboi!!!

2. TAREQ
tareq umma

Kehenseman anda di pagi Syawal pasti akan lebih terserlah apabila menggayakan Baju Melayu Moden TAREQ yang menggabungkan unsur tradisional dan urban ini. Silap-silap orang ingat anda Maher Zain. Warna emerald green TAREQ ini pasti akan menyejukkan mata awek-awek yang memandang.

3. SHAKIRA

tareq umma

Nak tampil unik dan menarik di pagi raya? Nak jadi centre of attraction bila pergi beraya di rumah saudara mara? Anda hanya perlukan Baju Kurung SHAKIRA yang menggayakan drap diagonal serta mempamerkan unsur potongan multilayer yang bergaya ini. Pasti semua jejaka-jejaka kampung anda tak berkelip mata terpesona dengan keayuan anda bersama SHAKIRA.

4. AALIYAH

Tiada yang lebih mencairkan hati seorang lelaki berbanding melihat seorang gadis Melayu begitu ayu menggayakan baju kurung moden yang simple seperti AALIYAH ini. Mainan corak pada AALIYAH menekankan unsur kenggunan dan keselesaan. Stail simpul-tepi menambahkan unsur feminin pada si pemakainya. Confirm jatuh cinta dibuatnya.

5. AKIL

Cairkan hati para gadis di pagi hari Aidilfitri dengan tampil maskulin bersama rekaan Baju Melayu Moden AKIL yang digayakan dengan cuff keras serta butang baju traditional. Warna hitam memang akan menyerlahkan lagi kelakian dan kejantanan anda. Inilah masa untuk anda menyerlahkan kekacakan anda.

6. TUDUNG GEO-PRINT

Sudah pasti Syawal anda tidak akan lengkap tanpa sepasang tudung baru untuk menyerlahkan lagi kejelitaan dan kecantikan anda. Tudung GEO-PRINT dari UMMA ini memang perfect untuk menambahkan lagi keayuan anda sepanjang Aidilfitri. Diperbuat dari kain chiffon berkualiti premium, anda pasti akan selesa sepanjang hari raya.

P.S: Banyak lagi baju-baju raya dan tudung untuk lelaki serta perempuan di www.umma.my. Semuanya cantik-cantik belaka. Kalau anda masih belum ada baju raya atau terasa nak tambah sehelai dua lagi, UMMA adalah pilihan paling tepat.

Page 6 of 3,326« First...45678...203040...Last »