October 23rd, 2020

Pelakon Farah Nabilah dilaporkan telah selamat menimang cahaya mata sulungnya hasil perkongsian hidup bersama suami, Mohamed Amirul Yunus.

Berita gembira itu telah diumumkan sendiri oleh pelakon drama Titian Cinta itu menerusi ruangan Instagramnnya, semalam.

Difahamkan bahawa Farah telah selamat melahirkan bayi lelaki pada pagi 22 Oktober 2020.

“Assalamualaikum semua. Syukur alhamdullilah Fawaa telah selamat melahirkan my first baby boy yang sihat pada pagi tadi, 22 Oktober 2020, 5 Rabiulawal 1442. Fawaa akan share nama and his face bila tiba masanya ya,”

Dalam pada itu Farah sempat mengucapkan terima kasih kepada semua peminat yang mendoakan kesejahteraan mereka sekeluarga.

Sekadar info, Farah dan Mohamed Amirul telah selamat mendirikan rumah tangga pada 20 Disember 2019 yang lalu. Kepada Farah dan suami, tahniah kami ucapkan atas kelahiran bayi pertama!

 
October 22nd, 2020

Membeli sebuah kereta baru adalah satu perkara yang mengujakan untuk semua orang. Namun proses pembelian boleh jadi leceh, berpanjangan dan menyusahkan, lebih-lebih lagi jika kita membeli kereta terpakai.

Sebab itulah kami memang kagum dan terkesima apabila membaca tentang “The New Way of Buying Cars” atau dalam bahasa Melayunya, “Cara Baru Membeli Kereta“ yang dilancarkan oleh Carsome ini.

carsome malaysia

Ada 4 langkah sahaja yang perlu anda ikuti untuk memiliki kereta idaman anda di Carsome.

Senang kan? Memang mudah, pantas dan dipercayai! Jom kita ushar apa langkah-langkah tersebut:-

cara jual kereta mudah

Ushar kereta idaman anda di laman web Carsome

First thing first, kenalah masuk ke buy.carsome.my kerana di situlah pelbagai jenis kereta untuk dibeli ada dipaparkan. Anda boleh tengok sepuas-puasnya kereta yang ingin anda miliki kerana ada pandangan sudut 360 darjah. Segala maklumat seperti jarak, harga jualan, model, bahagian dalaman serta luaran (interior & exterior) dan macam-macam lagi info boleh dibaca di situ.

Setiap harga yang dipaparkan adalah “all-inclusive” termasuklah cukai jalan, cas pemeriksaan Puspakom, cas pertukaran hak milik dan juga servis permohonan pinjaman. Paling penting, setiap kereta telah pun menjalani pemeriksaan menyeluruh sebelum ia boleh dijual di Carsome. Untuk memudahkan anda lagi, kalkulator untuk mengira pinjaman bank turut disediakan di laman web Carsome. Terbaik kan?

cara jual beli kereta malaysia

Pandu uji kereta tersebut

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Carsome Malaysia (@carsomemalaysia) on

Sekiranya anda telah membuat keputusan nak beli kereta mana satu, boleh “Book a test drive” terlebih dahulu untuk memastikan kereta tersebut benar-benar menepati kriteria anda. Selepas membuat temujanji, anda perlu pergi ke “Carsome Experience Center” yang bertempat di Kelana Jaya, Selangor.

Di sana anda boleh melihat banyak lagi kereta di dalam e-katalog yang disediakan menggunakan iPad. Kalau ada yang berkenan, boleh terus pandu uji on the spot.

Tetapi, maklumlah dengan zaman norma baru ini, anda juga boleh memilih untuk memandu uji kenderaan pilihan anda tanpa hadir di “Carsome Experience Center”. Senang cerita, diaorang akan datang ke kediaman anda, boleh test drive terus. Tak payah nak susah-susah.

cara jual beli kereta malaysia

Sekiranya anda membuat keputusan untuk membeli kereta tersebut, anda perlu ketahui bahawa pembelian anda turut hadir dengan “Carsome Promise”. Ini bermakna anda mendapat jaminan selama 1 tahun, kereta tersebut adalah berkualiti kerana telah melalui proses “Carsome Certified” yang membuat 175 jenis pemeriksaan bagi memastikan kereta tersebut tidak pernah mengalami sebarang kemalangan besar seperti kerosakan struktur atau kerosakan akibat banjir. Senang cakap, walaupun anda beli kereta terpakai, ia seolah-olah kereta baru apabila membeli dengan Carsome.

Penghantaran ke rumah

carsome new way of buying cars

Ha, setelah siap kesemua dokumentasi, pemindahan hak milik yang 100% diuruskan oleh pihak Carsome (diorang siap boleh tolong korang buat loan lagi), anda boleh minta kereta tersebut dihantar ke rumah.

Paling best, anda boleh mengambil selama mana masa yang diinginkan sebelum membuat keputusan membeli kereta tersebut. Pihak Carsome tidak akan buat sebarang paksaan. Tapi janganlah lama sangat sebab kereta idaman anda itu mungkin disambar oleh orang lain kalau anda terlalu lambat membuat keputusan. Apabila dah betul-betul nak beli, bagitau je mereka dan kesemuanya akan diselesaikan sepantas kilat. Awesome kan?

Tiada sebarang kebimbangan

cara jual beli kereta malaysia

Last but not least Carsome Promise turut mempunyai “Money Back Guarantee” selama 5 hari sekiranya anda mengubah fikiran kerana kereta tersebut tidak menepati gaya hidup anda. Contohnya mungkin bonet kereta tersebut terlalu kecil untuk memuatkan beg golf anda.

Atau selepas meletakkan “car seat” anak anda ruang jadi terlalu sempit di bahagian penumpang. Kadangkala hal-hal sebegini hanya diketahui selepas kita menggunakan kereta tersebut selama beberapa hari. Sekiranya terjadi, anda boleh pulangkan balik kereta itu dan dapatkan kembali duit anda tanpa sebarang persoalan. Tambahan pula, jika anda rasa kereta tersebut tidak memenuhi gaya hidup anda, jangan risau kerana anda boleh tukar kereta anda. Memang jaminan ini anda tak akan jumpa di tempat lain punyalah. Hanya di Carsome sahaja!

Memang awesome kan 4 langkah cara baru membeli kereta di Carsome ini? Ha, khas untuk pembaca BeautifulNara, Carsome ingin memberikan anda diskaun sebanyak RM300 apabila anda membeli sebuah kereta di buy.carsome.my .

Tawaran ini terhad kepada 5 orang sahaja. Caranya mudah sahaja, anda hanya perlu gunakan kongsikan artikel ini di Facebook anda dan tag @BeautifulNara. Tarikh tutup peraduan ini adalah pada 4 November 2020.

cara beli kereta mudah di carsome

Jadi tunggu apa lagi? Dapatkan kereta baru anda sekarang di buy.carsome.my. Selamat bergaya!!

 

October 22nd, 2020

Pelakon dan kini usahawan kosmetik, Syatilla Melvin akhirnya lega kerana telah selamat menjalani pembedahan bagi membuang tonsil yang sudah lama membengkak di bahagian tekaknya pada petang Rabu lalu.

Syatilla atau nama sebenarnya, Siti Nur Syatilla Amirol Melvin,29, menjelaskan bahawa dia sudah lama berdepan dengan kesakitan itu namun tidak mempunyai masa yang sesuai untuk membuangnya.

Walau bagaimanapun, isteri kepada pelakon Shaheizy Sam ini meluahkan rasa syukur kerana telah selamat menjalani pembedahan yang berjalan lancar dan telah dibenarkan pulang ke rumah.

View this post on Instagram

sembang laki bini sebelum aku masuk operation theatre????? #takutmati

A post shared by S Y A T I L L A M E L V I N (@samtilla) on

“Saya dah lama berdepan dengan masalah tonsil.. dah lama bengkak dan menganggu kehidupan serta aktiviti harian saya. Sebelum ini tak ada masa yang sesuai untuk buang. Alhamdullilah.. semalam (rabu) saya telah jalani pembedahan buang tonsil. Lega rasa selepas dah lakukan pembedahan,”

Syatilla dalam pada itu sempat mengucapkan terima kasih kepada mereka di luar sana yang mendoakan kesihatan dan kesejahteraan dirinya. Sebelum pembedahan dilakukan, suaminya, Shaheizy sempat memuat naik perkembangan terkini serta saat-saat sebelum Syatilla masuk ke dewan bedah di media sosial miliknya.

Sekadar info, Syatilla dan Shaheizy Sam telah berkahwin pada tanggal 8 Februari 2016 dan kini bahagia dengan kehadiran dua cahaya mata iaitu Syeriv Shaheizy Sam, 3, dan Sarima Samheizy yang kini berusia satu tahun.

Sumber : mStar Online

October 22nd, 2020

Usahawan kosmetik dan juga personaliti media sosial, Joy Revfa tampil memberi kata dua mungkin melihatkan ramai selebriti dalam industri seni yang ramai berubah ke arah kebaikan.

Menurut Joy, untuk berubah ke arah hidup yang lebih baik itu senang namun untuk kekal istiqamah atau mengekalkannya bukanlah suatu perkara yang mudah.

Dia yang memuat naik nasihat tersebut di ruangan Instagram miliknya itu turut berkata, setiap perubahan hidup yang dilalui haruslah disusuli dengan semangat dan usaha yang tinggi.

View this post on Instagram

Ingat senang nak Istiqomah..? . ISTIQOMAH tu berat.. . kalau ringan, namanya ISTIREHAT.. ?. . Org berilmu selalu pesan :. . “Jika tidak mampu berlari, maka cubalah berjalan… . . Jika tidak mampu berjalan, maka cubalah merangkak. . . Kena tetap usaha buat, jangan sampai tak buat2.. . . kerana BERUBAH tidak susah, tetapi ISTIQOMAH yang susah..” ? . – Joy Revfa – Who always focused on becoming a better me ?? insyallah

A post shared by Fairytale Dreamer ? (@joyrevfa) on

“Ingat senang nak Istiqomah? ISTIQOMAH itu berat, kalau ringan namanya ISTIREHAT. Orang berilmu selalu pesan, jika tidak mampu berlari, maka cubalah berjalan..jika tidak mampu berjalan, maka cubalah merangkak..Kena tetap usaha buat, jangan sampai tak buat-buat..kerana BERUBAH tidak susah, tetapi istiqomah yang susah..”

Joy Revfa atau nama sebenarnya Siti Arifah Mohd Amin merupakan seorang pengasas syarikat kosmetik iaitu Merve Kosmetik. Dia yang sebelum ini pernah berkahwin dengan komposer dan penyanyi Hafiz Hamidun pada Mei 2017 kemudiannya bercerai pada bulan Oktober tahun yang sama. Joy juga mempunyai seorang anak lelaki hasil daripada perkahwinannya yang terdahulu bersama Dato Ray Imran.