Written by Irsa | November 18th, 2019

Teringin nak kelihatan “fabulous” macam Neelofa? Terpesona dengan gaya penuh “classy” Vivy Yusof? Nak tampil dengan make up “on point” seperti Rihanna? Ha, mesti korang selalu tertanya-tanya kat mana selebriti-selebriti ini beli make up untuk sentiasa kelihatan cun melecun sepanjang masa kan?

dapat cashback di sephora dengan aplikasi revo

Ha, jawapannya tak lain tak bukan ialah di Sephora. Fuh harga make up di Sephora memang boleh tahan mahal. Kalau dulu nak beli make up di Sephora kena tunggu masa sales, tapi sekarang dah tak payah ternanti-nanti dah!!! Anda kini boleh kelihatan “fabulous” sepantas kilat bersama Sephora dengan kehadiran REVO!!!

dapat cashback di sephora dengan aplikasi revo

Dengan REVO, anda boleh bershopping sakan di Sephora dan berpeluang untuk mendapatkan cashback sehingga 100% atas segala pembelian. Pergh!!! Hebat sangat REVO nie. Mesti anda tertanya-tanya apa sebenarnya REVO nie kan?

dapat cashback di sephora dengan aplikasi revo

REVO adalah platform untuk pengguna menebus balik tunai (cashback) apabila mereka berbelanja dengan kad kredit Mastercard mereka. Cara-cara mendaftar amat senang! Anda hanya perlu ikuti langkah-langkah di bawah:-
1. Layari ke REVO.
2. Pautkan kad kredit Mastercard anda samada baru atau semasa dengan REVO
3. Guna kad kredit anda untuk berbelanja dengan jenama rakan niaga REVO
4. Cashback akan dikreditkan secara automatik ke dalam akaun REVO anda.

dapat cashback di sephora dengan aplikasi revo

Cara untuk mendapatkan sehingga 100% cashback dari Sephora:
1.Belanja RM280 ke atas di dalam kedai Sephora dengan Mastercard anda.
2.Rangkaian kedai Sephora yang terlibat dengan promosi ini adalah Starhill, KLCC, Sunway Pyramid, 1 Utama & MidValley sahaja.
3.Pembeli bertuah akan dimaklumkan apabila mereka memenangi jumlah rebat tunai.

dapat cashback di sephora dengan aplikasi revo

Mengapa pilih REVO?
Anda tidak perlu memilih atau memegang pelbagai kad kredit dari bank yang berbeza untuk mendapatkan manfaat cashback yang terikat dengan rakan kongsi terhad. Anda juga tidak perlu mendaftar dengan pedagang atau menggunakan aplikasi tertentu untuk mendapatkan ganjaran anda. Dengan REVO, dapatkan semua cashback dalam satu aplikasi sahaja.

dapat cashback di sephora dengan aplikasi revo

Bayangkan semua pembelian anda di Sephora kemungkinan percuma kalau anda bertuah dan menerima cashback 100%! Oh ya, lupa abang Nara nak bagitau, good news kepada pemegang kad kredit VISA, sebab REVO akan merangkumi sistem VISA tidak lama lagi!

Perhatian: Promosi REVO Sephora Cashback 100% ini tidak boleh digunakan bagi pembelian online, sama ada waktu Black Friday.

dapat cashback di sephora dengan aplikasi revo

Apa yang anda tunggu lagi? Beli sekarang ataupun korang nangis lah jap lagi. Jangan cakap abang Nara tak ajak ye! Jom, ajaklah sistur-sistur korang, marilah kita pergi ke Sephora ber-shopping-shopping! Ikuti Facebook dan Instagram REVO untuk maklumat lanjut dan promosi terbaru. Jangan lupa layari laman rasmi REVO untuk mengetahui lebih mendalam tentang aplikasi ini.



 
Written by Irsa | November 18th, 2019

Ingat tak kelmarin kecoh apabila Pegawai Eksekutif Pemasaran FINAS iaitu Ahmad Idham telah menggesa pihak kerajaan supaya menapis kandungan yang ditayangkan di laman penstriman popular iaitu Netflix?

Ingatkan netizen sahaja yang marah dengan idea kurang bijaknya itu, rupanya selebriti terkenal iaitu Sharifah Sakinah turut meluahkan rasanya mengenai hal tersebut menerusi laman Instagramnya.

 

 

View this post on Instagram

 

Today, CEO Finas suggest the Government to filter Netfix content which I strongly disagree. Yes some content are not suitable for younger minds but you can use the security PIN feature whatt. For parents who are concerned with this paid internet app, you can set password to avoid kids viewing or simply just don’t subscribelahh. Please jangan kacau Netflix. If the government wants to ban or filter Netflix I’m gonna baring depan finas tu dengan kawan2 ramai2. Boleh singgah zoo negara sekali…. Cause it is unfair and inconsistent, what about app like Wechat or Youtube???? To the CEO of Finas, I really miss your old dramas like Cinderella that inspire me to become TV actress. Who can forget the romance scenes and all the pegang2, dancing2 that I watched when I was child on the unfiltered national TV.

A post shared by Sharifah Sakinah Al-Khaired (@sharifah_sakinah) on

Menurutnya, jika tidak mahu membiarkan anak-anak terdedah dengan kandungan melampau, bolehlah gunakan PIN keselamatan yang disediakan oleh platform Netflix sendiri.

Hari ini, CEO Finas mencadangkan kerajaan untuk menapis kandungan Netflix dimana saya tak bersetuju. Ya mungkin ada kandungan yang tidak sesuai untuk kanak-kanak tapi kita boleh guna PIN keselamatan.

Untuk ibu bapa yang risau dengan aplikasi ini, kamu boleh tetapkan kata laluan untuk elakkan anak-anak menonton atau lebih senang jangan langgan.

sharifah sakinah perli ahmad idham mengenai tapisan kandungan netflix

Dalam diam, Sharifah Sakinah turut menyindir Ahmad Idham kerana filem keluarannya juga mempunyai adegan yang tidak bertapis langsung.

Kalau kerajaan nak sekat atau tapis Netflix, saya akan baring depan Finas dengan kawan ramai-ramai, boleh singgah zoo negara sekali. Ini tidak adil dan macam-mana aplikasi lain seperti Wechat dan YouTube?

Untuk CEO Finas, saya sangat rindu drama lama awak seperti Cinderella yang memberi inspirasi untuk saya menjadi pelakon. Siapa boleh lupa babak romance dan pegang-pegang, menari-menari yang saya tengok semasa kecil yang tidak bertapis di televisyen.

Amboi, perli sakan ya Sharifah Sakinah!

Sumber: mStar Online

Written by Irsa | November 18th, 2019

Siapa dalam Malaysia ini yang tak kenal dengan pelakon merangkap usahawan hebat iaitu Neelofa? Dahlah cantik menawan, lepas itu pandai berniaga pula. Memang menjadi idola para wanita dalam negara ini.

Umum mengetahui bahawa Neelofa sudah lama berkecimpung dalam dunia perniagaan menerusi rangkaian hijabnya iaitu ‘Naelofar’. Boleh dikatakan ramai yang mempunyai hijab keluarannya dan rata-rata koleksi baru yang dihasilkannya pasti terjual laris.

neelofa

Ingatkan Neelofa akan fokus kepada perniagaan hijabnya sahaja, rupanya wanita ini masih ada lagi perniagaan yang ingin diterokainya. Baru-baru ini, dia telah mendedahkan produk terbaru keluarannya iaitu susu pisang yang diberi nama ‘Nilofa’.

neelofa keluarkan produk susu pisang nilofa

Semua mengetahui bahawa susu pisang mula popular kerana dijual di serata Korea. Kalau melancong ke negara K-Pop itu, tak sah kalau tak beli dan bawa pulang ke Malaysia. Rasa lemak-lemak manisnya itu menjadi kegilaan ramai!

neelofa keluarkan produk susu pisang nilofa

Walaupun belum diumumkan tarikh pengeluaran serta harganya lagi, sudah ramai yang teruja ingin mencubanya. Ada yang menceritakan bahawa sudah ramai berpusu-pusu mendaftar menjadi stokis produk itu apabila dibuka pendaftarannya. Wow!

Tak kurang juga, ada netizen yang puji Neelofa kerana sentiasa mengkaji kehendak pengguna sebelum mengeluarkan sesuatu produk.

Siap ada yang keliru sama ada susu pisang itu adalah sunscreen kerana packagingnya!

neelofa keluarkan produk susu pisang nilofa

neelofa keluarkan produk susu pisang nilofa

Hebat betul wanita ini! Sentiasa berdiri tinggi dengan idea yang baru dan inovatif!

Sumber: Twitter

Written by Irsa | November 18th, 2019

Pelakon Nazim Othman sememangnya tidak asing lagi dalam industri lakonan di Malaysia. Walaupun memulakan karier sebagai seorang pramugara untuk MAS Airlines tetapi nampaknya rezeki lelaki itu terbuka luas dalam bidang lakonan bermula daripada tahun 2008.

Sejak mencipta nama dalam drama ‘Dejavu Di Kinabalu’, Nazim terus mengorak langkah di dalam industri seni tempatan, tak kisahlah sama ada sebagai pelakon utama mahupun watak sampingan.

Walaubagaimanapun, lelaki tinggi lampai itu telah meluahkan rasa kesalnya kerana asyik dipilih sebagai hero kedua menerusi laman Instagramnya.

nazim othman tidak mahu lakonkan watak kedua jika hero tidak semenggah

Tambahnya lagi, dia hanya akan menerima watak kedua atau ketiga jika watak utama diberikan kepada pelakon yang lebih layak daripadanya.

Second? What Second? Kenapa bukan saya yang pertama. Saya boleh mainkan watak kedua sampingan kalau bakat yang pertama itu lebih baik daripada apa yang saya boleh bawakan.

Lelaki itu menjelaskan bahawa dia tidak akan menjadi watak kedua sekiranya hero utama tidak mempunyai bakat dan disiplin selain hanya bergantung kepada populariti.

Sekarang, watak utama itu dipilih berdasarkan jumlah pengikut mereka di media sosial. Tak semestinyaa ramai followers betul-betul berbakat.

nazim othman tidak mahu lakonkan watak kedua jika hero tidak semenggah

Menerusi komen yang dibalasnya kepada salah seorang peminat, dia menyatakan bahawa bayaran boleh dirunding tetapi biarlah watak hero utama itu semenggah sedikit. Barulah dia mahu menerima berlakon sebagai watak sampingan.

Nampaknya, Nazim betul-betul bengang dengan pihak produksi yang sering utamakan pengambilan watak utama berdasarkan jumlah pengikut di laman media sosial sahaja.

Sumber: mStar Online