Gosip Artis Malaysia Terkini & Gambar Artis Malaysia Terbaru Sensasi - Part 5
Written by AbangNara | June 18th, 2019

Nama Watsons sememangnya tidak perlu diperkenalkan lagi. Watsons adalah pilihan jutaan rakyat Malaysia apabila ingin membeli alat kosmetik, barangan penjagaan diri, produk penjagaan kulit serta produk kesihatan. Dengan ratusan jenama untuk dipilih, semua yang anda inginkan boleh dicari di Watsons dengan mudah, murah dan pantas.

1

Satu lagi sebab utama Watsons menjadi pilihan ramai ialah kerana kehadiran jenama-jenama popular, berkualiti dan bertaraf antarabangsa yang dijual secara ekslusif HANYA di Watsons. Kalau cari kat tempat lain, memang tak akan jumpa jenama-jenama ini. Secara keseluruhannya kurang 40 jenama ekslusif yang bertapak di bawah Watsons. Cuba tengok kot-kot ada salah satu daripadanya adalah jenama kegemaran anda.

Kosmetik

1. Oh Most Wanted

Sebuah jenama tempatan yang diasaskan oleh selebriti terkenal Nora Danish, Oh Most Wanted (OMW) dibina dengan konsep menggabungkan bidang iaitu kosmetik dan farmasi. Mula bertapak sejak tahun 2015, OMW mengambil masa 2 tahun untuk menjalankan R&D sebelum mula dijual di pasaran pada tahun 2018.

RMP-7593

Dapatkan bibir yang plum, juicy dan memikat dengan Oh Most Wanted Pout-fect Lip Cream 09 Ambitious 1’s yang kaya dengan vitamin E, Argan dan Black Seed Oil ini. Cuma RM39 sahaja.

2. Simply Siti

Siapa tak kenal produk Simply Siti nie kan? Diasaskan oleh Datuk Siti Nurhaliza sendiri, produknya terdiri daripada Matte Lip Cream, Compact Powder dan juga blusher.

RMP-7633

Serlahkan kecantikan anda dengan rangkaian produk Simply Siti ini. Kalau dah cuba tu, tinggalkan review anda di ruangan komen.

PS : Harganya bermula dari RM42.90 hingga RM72.90. Memang mampu milik.

Penjagaan Kulit

1. Haruharu

Ingin memberikan penggunanya wajah sempurna yang diidamkan selama ini, jenama dari Korea ini menawarkan pelbagai produk penjagaan kulit yang diperbuat daripada ramuan semulajadi.

RMP-7641

Krim Wonder Maqui Honey Green Brilliant akan memastikan wajah anda terselamat daripada sebarang pencemaran udara apabila berada di luar rumah. Cuma RM125.10 sahaja.

2. Melano CC

Merupakan jenama nombor 1 di Jepun untuk produk pencerahan kulitnya, Melano CC menawarkan pengguna satu rangkaian produk yang berkualiti dan efektif untuk memperbaiki masalah kulit, terutamanya pigmentasi dan bintik hitam.

RMP-7647

Mempunyai masalah kulit kusam, warna kulit tidak sekata atau wajah anda sering nampak lesu? Gunakan je Melano CC Pure Vitamin CC ini untuk menghilangkan segala masalah tersebut di samping menganjal dan mengurangkan kesan parut jerawat di muka anda. Cuma RM50.15 sahaja.

3. Collagen by Watsons Two-Way Clay Mask

RMP-7659

Serlahkan kejelitaan anda dengan Collagen by Watsons Two-Way Clay Mask ini. Dengan hanya RM39.13 kini anda boleh lengkapkan rutin penjagaan muka dengan produk yang mampu meratakan dan juga membersihkan segala kekotoran di dalam pori-pori muka anda.

Penjagaan Diri

1.Ryo

Mempercayai bahawa rambut yang sihat datangnya daripada kulit kepala yang sempurna, jenama dari Korea ini memastikan anda tidak lagi mempunyai sebarang masalah rambut apabila menggunakan produk mereka.

RMP-7664

Rambut sering gugur? Tengah sikat rambut tiba-tiba rambut terputus? Hilangkan semua masalah tersebut dengan menggunakan Ryo Hair Loss Care Shampoo + Treatment ini. Ia adalah produk lengkap untuk mengatasi permasalahan rambut anda. Cuma RM32.40 sahaja.

2. Naturals by Watsons

RMP-7667

Jenama yang diasaskan oleh Watsons sendiri semakin mendapat tempat di kalangan rakyat Malaysia kerana penggunaan ramuan semulajadi 100% di dalam kesemua produknya. Cuma RM20.32 sahaja.

Produk terbaru Naturals by Watsons ini dicipta khas untuk penggemar kopi yang inginkan bau kopi wangi sentiasa melekat di rambut.

3. Rangkaian Penjagaan Rambut Klorane Hair

RMP-7670

Rangkaian penjagaan rambut Klorane ini memang sesuai untuk mereka yang sering mengalami masalah kulit rambut yang sensitif. Secara jujurnya, kami di Beautifulnara sendiri telah menggunakan produk dari Klorane selama beberapa bulan dan ternyata ia cukup membantu melegakan kulit kepala sensitif. Harga syampunya ialah RM50.15 dan Gel Kondisinya RM41.65. Worth it!

Produk Kesihatan

1. Nature’s Bounty

Mempunyai makmal dan telah melepasi audit oleh United States Pharmacopeia and STR (Specialized Technology Resources), Nature’s Bounty meletakkan kualiti yang sangat tinggi dalam menghasilkan produk-produk mereka.

RMP-7673

Buat anda yang tidak mempunyai masa untuk menjaga rambut, kulit dan kuku, boleh cuba mengunyah NATURE’S BOUNTY For Hair, Skin & Nails Gummies with Biotin 60’s ini. Cuma RM69.90 sahaja.

2. NH

Mula bertapak sejak tahun 1995, jenama NH sememangnya tidak perlu diperkenalkan lagi di kalangan rakyat Malaysia. Cukup popular dengan produk collagen, detox dan slimming, NH sentiasa berinovasi di dalam mencari formula kecantikan terbaik untuk para penggunannya.

RMP-7676

Kecantikan luaran bermula dari dalaman. Untuk itu, NH mengeluarkan Colla-Plus 3 yang membantu mengembalikan semula kulit mati, melempabkan kulit dan menghalang kedutan. Perbezaan boleh dirasakan secepat 3 hari!!!

3. Watsons Evening Primose Oil dan Omega-3 Fish Oil

RMP-7678

Kalau anda semua tak tahu, Watsons juga mengeluarkan rangkaian produk kesihatan mereka sendiri. Anda tak perlu was-was dari segi kualitinya kerana mereka memang cukup menitikberatkan bab-bab kualiti nie. Contohnya Watsons Evening Primrose Oil 1000mg dan juga Omega-3 Fish Oil 1000mg yang berharga RM44.70 dan RM34.90 setiap satu.

Ha amcam power kan Watsons kerana berjaya mendapatkan “exclusivity” jenama-jenama ini? Memang mengkagumkan sungguh. Dan hari ini kami ada berita baik untuk anda semua. Bermula dari 3 Jun sehingga 13 Julai ini, anda akan menerima diskaun RM10 (dengan pembelian sebanyak RM60 ke atas) apabila membeli produk dari jenama-jenama ekslusif ini di Watsons. Jadi inilah masa terbaik untuk anda mencuba atau meng”restock” produk kegemaran anda. Pastikan anda masukkan kod “JEBRM10” baru boleh dapat diskaun ekslusif.

13

Untuk senarai penuh jenama-jenama ekslusif di Watsons, sila layari www.watsons.com.my dan juga Facebook Watsons Malaysia. Selamat membeli-belah!!!

 
Written by AbangNara | June 16th, 2019

China, sebuah negara dengan populasi rakyat terbesar di dunia mempunyai pelbagai destinasi tarikan pelancong yang penuh dengan sejarah, unik dan memukau. Jika anda belum pernah menjejakkan kaki ke negara “3 Kingdom” ini, sekarang adalah masa terbaik untuk menempah tiket penerbangan bersempena Jualan Hebat AirAsia yang bakal berlangsung.

DSCF1909

Menawarkan harga bermula serendah RM179 ke 17 destinasi percutian ke China seperti Tianjin, Lanzhou, Xi’an, Chongqing, Changsha, Kunming, Guilin dan banyak lagi, Jualan Hebat Airasia akan bermula dari 16 Jun sehingga 19 Jun 2019 esklusif untuk Ahli BIG sahaja dan jualan untuk bukan ahli pula akan bermula dari 17 Jun sehingga 19 Jun 2019. Anda boleh bayar menggunakan BigClick untuk menikmati bayaran pemprosesan sifar serta proses tempahan yang lebih mudah dan lancar.

Jadi apa yang best di China? Ha ini 4 sebab kenapa korang perlu terbang ke China hari ini jugak!!!

1. Boba / Bubble Tea1

Dengan penduduknya yang berjumlah 1.38 billion, kepelbagaian jenama bubble tea di negara ini memang tak terkira dengan jari. Tak salah untuk dikatakan bahawa China adalah syurga untuk penggemar bubble tea. Sekiranya anda adalah seorang pencinta sejati boba, China adalah negara yang wajib dilawati untuk mencuba minuman ini. Antara jenama-jenama bubble tea yang popular di China ialah Heytea, Dasaki, Coco, China Fruit Time dan Attakai Kokoro Tea Shop.

2. Lokasi sempurna untuk Instagram anda

Sekiranya anda seorang pengguna tegar Instagram, jangan risau sebab memang banyak sangat lokasi “Insta-worthy” di China. Confirm para pengikut anda akan tercengang melihat gambar-gambar yang anda muatnaik sepanjang bercuti di sana. Antaranya seperti:-

(i) Tianjin Binhai Library – sekali tengok macam dalam kapal angkasa. Serius cool gila perpustakaan nie

FMY09318

(ii) Zhongshuge Bookstore di Chongqing – kedai buku terbesar yang mempunyai rekaan futuristik dan moden

2

(iii) Zhangjiajie di Changsha – kawasan pergunungan yang menjadi inspirasi kepada filem Avatar

3

(iv) Li River, Guilin – untuk mereka yang inginkan percutian penuh kedamaian sambil menikmati keindahan alam

4

3. Makanan halal yang mudah didapati

Sebagai seorang Muslim, anda tidak perlu risau bab makanan halal apabila melancong ke China. Memang sangat-sangat mudah untuk didapati dan kesemuanya sedap-sedap belaka. Antara yang anda boleh cuba ialah:-

DSCF2417

(i) Mi tarik asli Lanzhou

5

Pada awal kemunculannya iaitu pada zaman pemerintahan Dinasti Qing, restoran mi tarik daging lembu pertama dibuka di Lanzhou, hanya untuk pelanggan golongan birokrat dan peniaga kaya. Mi tarik daging lembu Lanzhou diinspirasikan oleh etnik Muslim Ma Baozi pada 1915. Setelah lebih 100 tahun, mi tarik Lanzhou daging menjadi simbol bandar Lanzhou malah terkenal bukan sahaja di China tetapi luar negara. Satu mangkuk confirm tak cukup!!!

(ii) Hotpot di Chongqing

6

Sekiranya anda seorang penggemar makanan pedas, anda wajib mencuba “hotpot” di Chongqing yang merupakan makanan “signature” bandar ini. Anda boleh memasak daging dan sayur-sayuran yang diinginkan di dalam lambakan cili “Mala” yang confirm akan buat anda kepedasan. Pastikan air sejuk tersedia di sisi anda sebelum menjamu selera.

4. Kembara Muslim

Jangan lepaskan peluang untuk merasai sendiri pengalaman hidup masyarakat Islam di Xi’an. Anda boleh singgah di kawasan kejiranan Muslim (The Muslim Quarters) dan menunaikan solat di Masjid Xi’an. Sambil-sambil tue bolehlah berborak serta mendalami sejarah Islam di bandar ini. Jangan lupa ambil gambar kerana rekaan masjidnya memang tak akan jumpa di Malaysia.

7

Masjid Xi’an

Selain itu terdapat juga banyak masjid yang boleh dilawati di bandar Lanzhou. Antara yang terkenal ialah Xiguan Mosque, Lanzhou Water Mosque, Lanzhou Nanguan Mosque dan banyak lagi. Kesemuanya dibina beratus-ratus tahun dahulu dan mempunyai sejarah yang tersendiri. Restoran yang menyediakan makanan halal pun banyak di sekitar masjid-masjid ini, jadi anda pasti tidak akan kelaparan.

8

Ha, tapi apa-apa pun, selaku rakyat Malaysia, anda kena buat beberapa persediaan sebelum terbang ke China bersama AirAsia. Antaranya ialah memohon visa, menempah hotel dan merancang aktiviti yang ingin dilakukan di sana, memastikan ada sambungan Internet ketika di sana (boleh guna VPN atau roaming menggunakan Pocket Wifi) dan boleh muat turun aplikasi DIDI untuk transportation. Semua ini dan banyak lagi boleh diselesaikan di www.airasia.com yang menawarkan rangkaian terluas dan tambang terendah ke 17 destinasi percutian di China setiap hari. Selamat bercuti.



Written by Bella | June 15th, 2019

Sebelum ini, kecoh di media sosial mengenai perbalahan antara pelakon Datin Seri Umie Aida dan primadona Erra Fazira.

Terbaru, persengketaan kedua-dua selebriti ini akhirnya terlerai apabila mereka bertemu empat mata pada tengah hari tadi.

Umie menerusi Insta Story memuat naik video ketika pertemuan mereka dan dilihat berpelukan dengan Erra. Pada masa yang sama, beliau menyertakan kapsyen “Semua salahkan aku kerana tak maafkan dia… Ya Allah.”

Menerusi video itu juga, Umie berharap netizen berhenti berbicara mengenai isu pergaduhannya dengan Erra.

Terdahulu, perbalahan antara dua selebriti popular ini mula dihidu peminat apabila Umie memuat naik beberapa siri status berbaur kecewa dan terluka dikhianati sahabat baik sendiri beberapa kali, memusnahkan hubungan persahabatan mereka.Erra mengakui beliau telah melakukan kesilapan yang sama sebanyak tiga kali dan melukakan hati sahabat baiknya itu dan tampil memohon maaf atas apa yang berlaku.

Written by Bella | June 14th, 2019

Ramai yang tahu sudah bertahun lamanya kemelut antara selebriti terkenal Azwan Ali dan abangnya Datuk Seri Azmin Ali berlanjutan.

Setelah sekian lama bersengketa, Azwan dengan hati yang ikhlas dan rela tanpa sebarang paksaan daripada mana-mana pihak, ingin memohon maaf dan meluahkan hasrat mahu berbaik semula dengan abangnya itu.

Azwan yang kini menetap di London sejak Februari lalu menjelaskan hasratnya untuk berdamai dengan Azmin bukan sahaja kerana mengenangkan menteri itu adalah abang kandungnya tetapi turut memikirkan didikan arwah ibu bapa mereka.

Di hari baik bulan baik ni, saya fikir kenapa tidak untuk berbaik dengan dia. Kalau dia baca artikel ini saya nak cakap, Min (Azmin) selama ni aku banyak buat buat salah dan dosa pada kau. Aku minta ampun, minta maaf kau Min.

Saya akui sebelum ini begitu keras hati. Tapi orang tak tahu apa yang dilalui antara kami adik-beradik kerana ia hal peribadi dan keluarga. Saya akui banyak berbuat dosa dengan dia. Sebagai adik, saya yang sepatutnya beralah nak memohon maaf daripadanya. Hasrat saya ini untuk berbaik dengan Azmin bukan disebabkan politik, tetapi kerana kerelaan saya sendiri.

Azwan dengan hati terbuka sanggup pulang ke Malaysia untuk bertemu dengan Azmin jika abangnya itu sudi untuk berjumpa dengannya untuk bersalaman memohon maaf.

Kami doakan agar niat murni Azwan Ali ini akan termakbul. Bak kata pepatah, air yang dicincang tidak akan putus. Mereka tetap adik beradik kandung walau apa pun yang terjadi. Semoga segalanya dipermudahkan.

Sumber Berita : mStar Online

Page 5 of 4,130« First...34567...102030...Last »