Gosip Artis Malaysia Terkini & Gambar Artis Malaysia Terbaru Sensasi - Part 5
Written by AbangNara | June 19th, 2018

Setelah Datuk Siti Nurhaliza, kini giliran Neelofa pula dipanggil untuk bertemu dengan majlis penasihat kerajaan. Mengikut sumber, Neelofa telah memberikan taklimat mengenai ekonomi industri fesyen Muslimah dan pasaran semasa di dalam perjumpaan yang dipengerusikan oleh Tun Daim  Zainuddin itu.

neelofa majlis penasihat kerajaan

Turut sama dijemput untuk pertemuan ini ialah Datin Vivy Yusof dan suaminya, Datuk Fadzarudin Shah Anuar yang merupakan pengasas FashionValet dan juga jenama tudung popular, Duck. Selain itu nama-nama usahawan besar lain seperti pengarah GRV Toy Store Sdn Bhd, Mustakin Manaf, pengasas Les Copaque Production, Burhanuddin Radzi, pengasas Hyra Oil Sdn Bhd, Hazimah Zainuddin dan pengasas restoran Serai Group, Rina Abdullah turut sama hadir. Dimaklumkan masa perjumpaan tersebut hanyalah 30 minit untuk 2 sesi berasingan.

neelofa majlis penasihat kerajaan

Nampaknya pengaruh dan impak Neelofa di dalam industri perniagaan diakui oleh orang-orang penting kerajaan kerana telah dipanggil untuk memberikan idea kepada mereka. Tahniah diucapkan kepada Neelofa. Tidak dinafikan jenama Naelofar adalah satu jenama yang cukup besar buat rakyat Malaysia. Semoga pertemuan ini akan membuahkan hasil yang mantap, bernas dan bijak untuk terus membangunkan industri perniagaan tanah air.

 
Written by AbangNara | June 15th, 2018

Pejam celik pejam celik, hari ini dah Raya dah. Mesti anda tengah sibuk beraya atau kepada mereka yang baru bertolak ke kampung, mesti anda super duper excited kan? Pastikan anda memandu dengan berhati-hati. Biar lambat asalkan selamat. Jangan sampai sambut Hari Raya Aidilfitri dalam hospital pulak.

image

Kalau selama ini kami kongsikan tips-tips nak banyakkan pahala puasa di bulan Ramadhan, lauk pauk berbuka yang best-best dan sebagainya, kali ini izinkan kami berkongsi 5 langkah mudah yang bakal membuatkan pagi 1 Syawal anda lebih MERIAH, lebih SEMPURNA, lebih BERGAYA dan lebih JELITA!!!

1. Gosok baju malam raya

image

BEST TENGOK DIAORANG SEDONDON KAN?

Ha, sambil-sambil anda mem’bawang’ bersama sepupu-sepupu, makcik-makcik serta adik-beradik di malam raya tue, silalah turut sama menggosok baju raya yang bakal dipakai terutamanya selepas raya pertama. Jangan ambil risiko untuk berebut seterika dengan ahli keluarga yang lain. Kalau awal-awal dah gosok, pada pagi 1 Syawal anda ada banyak masa terluang untuk makan, untuk pastikan anak-anak bersiap dan untuk ber’make up’.

2. Kalau boleh, tidur awal

image

Memang seronok setahun sekali berkumpul bersama keluarga. Berborak sakan, bergelak ketawa, bertanya khabar. Namun ingat kita perlu hadkan masa. Janganlah pukul 3, 4 pagi baru nak masuk tidur. Paling lewat pun pukul 1 tue dah bersiap-siap untuk merehatkan badan anda. Kalau tidur tak cukup, esok 1 Syawal muka akan sembam, letih dan tak bermaya. Pakai make up apa pun tak ada pekdahnya!!!

3. Cuci Muka Dengan Nanowhite Untuk Kelihatan Berseri di Pagi Raya

image

image

Bangun-bangun pagi, first thing first yang anda perlu lakukan ialah mencuci muka anda dengan Nanowhite. Dengan pencuci muka ‘salji’nya, Nanowhite akan memastikan wajah anda bersih dan suci daripada sebarang kotoran.

image

Paling PENTING dan produk yang WAJIB anda miliki daripada Nanowhite bersempena Aidilfitri ini adalah micellar water. Ia digunakan untuk meng’remove’ make up anda dengan begitu berkesan dan pantas sekali. Confirm tiada langsung kesan make up di wajah anda selepas menggunakannya. Bersih sebersih-bersihnya. Ini amat penting untuk memastikan wajah anda dapat berehat dan bernafas semula selepas seharian ditutup dengan pelbagai jenis make up.

image

Untuk impak dan wajah yang lebih sempurna, pastikan juga anda mengenakan toner Nanowhite selepas anda mencuci muka. Ia akan meratakan warna kulit pada wajah anda, sekaligus memudahkan anda memakai make up kelak.

image

P.S: Untuk tampil lebih JELITA dan MENAWAN, malam raya tue anda boleh gunakan topeng muka Nanowhite untuk menyerikan lagi wajah anda. Confirm bangun pagi-pagi macam sang puteri!!!

image

Kalau muka anda bermasalah dan mempunyai titik-titik hitam yang perlu disembunyikan, jangan risau sebab ada Nanowhite serum. Ia boleh mengurangkan masalah ‘dark spot’ di wajah anda. Confirm masa selfie anda akan nampak flawless. Memang berkesan dan powerful serum nie!!!

image

Akhir sekali, untuk memastikan wajah kulit anda sentiasa lembap dan berseri, jangan lupa pakai Nanowhite Double Action Whitening Gel-Cream. Selain kelihatan berseri, krim ini juga akan meratakan tona kulit wajah anda, dan juga berpotensi untuk mengurangkan bintik hitam.

4. Asingkan Duit Raya Siap-Siap

image

Ha, bab duit raya nie jangan buat main. Kalau tersilap bagi, memang boleh menangis dibuatnya. Pastikan sampul berdasarkan jumlah wang diasingkan siap-siap. RM1 sejenis sampul, RM5 sejenis sampul, RM10 sejenis sampul dan seterusnya. Kalau masa nak bersalaman baru nak masukkan duit dalam sampul raya, memang akan kelam kabut dibiuatnya. Takut tersalah masuk duit la apa bagai sampai lari bajet. Jadi awal-awal tue siapkan dulu benda nie.

5. Enjoy makan sepuas hati

image

Sebulan berpuasa, kini Syawal tiba. Apa lagi!!! Inilah masanya untuk kita makan sepuas-puas hati. Rendang, ketupat, lemang, nasi himpit semuanya bukan untuk sekadar ditengok sahaja. Jamah dan masukkannya ke dalam perut anda. Nikmatilah kebahagiaan makan di siang hari selepas 30 hari menahan nafsu. Yeah!!!

Written by AbangNara | June 14th, 2018

Tak lama lagi kita nak menyambut Hari Raya Aidliftri. Pada pendapat Abang Nara, selain daripada kemuncak ibadat puasa di bulan Ramadhan, Hari Raya juga memberi erti keikhlasan, kejujuran dan kepentingan Niat anda. Dalam kata lain #Nawaitu kita. Sempat Abang Nara terbaca kisah Nidzam Jamil, yang mungkin boleh memberi inspirasi kepada anda semua.

Nidzam Jamil adalah seorang pemain bola sepak yang cukup dikenali  ramai sekitar tahun 2000 kerana kehebatannya mengemudi benteng pertahanan serta sikap panas barannya yang sering mengecewakan para penonton.

image

Nidzam Jamil ketika mewakili pasukan Selangor

image

Nidzam Jamil (jersi nombor 15) ketika beraksi untuk skuad kebangsaan

Pemergian abangnya, Zaid Jamil yang juga merupakan seorang pemain bola sepak profesional, telah memberi impak yang cukup besar kepada Nidzam. Susulan kehilangan abangnya, Nidzam Jamil memasang niat untuk mengubah diri dan menebus segala kesilapan yang telah dilakukan pada masa lalu.

Dengan azam dan niatnya untuk membantu masyarakat, Nidzam menjadi jurulatih sebuah pasukan muda. Nidzam dan pasukannya itu ber”NiatBersama” untuk mencapai kejayaan dan memastikan mereka tidak mengulangi kesilapan yang telah dilakukannya oleh satu ketika dahulu. Hasilnya, dengan niat yang tulus, suci dan ikhlas, pasukan yang dibimbing oleh Nidzam berjaya bergelar juara.

image

Sesungguhnya Abang Nara terharu dengan Digi kerana telah berjaya mencipta sebuah video berdasarkan kisah benar Nidzam Jamil ini. Maksud keikhlasan, kejujuran dan kepentingan sesebuah “NiatBersama” itu berjaya disampaikan dengan begitu indah sekali menerusi video ini.

Confirm bergenang air mata tengok, lebih-lebih lagi bila kita nak menyambut Hari Raya Aidilfitri ini.

image

Kesimpulannya, segala apa yang kita lakukan, perlulah dimulakan dengan niat yang betul. Lagi bagus sekiranya niat itu kita lakukan bersama-sama dengan orang tersayang dan mereka yang tercinta. Pastinya niat kita akan lebih diberkati dan sekaligus, kita akan berjaya mencapai apa yang dihajati.

Written by Bella | June 13th, 2018

Gara-gara memuat naik status di Twitter mengajak orang untuk menunaikan solat baru-baru ini, pelakon dan pengacara Qi Razali dituduh cuba berlagak alim oleh sesetengah pihak.

Buat mereka, Qi tidak sesuai ataupun layak untuk membicarakan hal agama sedangkan teman wanitanya juga tidak menutup aurat  dengan sempurna dan menuduhnya kaki kelab malam.

Bagaimanapun, Qi menafikan tuduhan yang dilemparkan kepada dirnya, jelas Qi kenyataan itu dibuat secara umum sahaja dan cuba memberikan contoh yang baik kepada masrayakat.

Siapa yang ambil nasihat itu dengan cara baik baguslah. Yang belum sampai masanya insya-Allah kita buat yang terbaik saja.

Cara kita mengajak dan membimbing ke arah kebaikan itu masing-masing punya tanggungjawab. Kan tweet saya itu diakhiri dengan ajar cara elok dan bagi contoh baik. Islam itu indah. Jangan bagi pandangan buruk terhadap agama kita dengan satu komen saja.

Apa salahnya untuk menyokong sesuatu perkara yang baik?Tidak faham betul dengan sikap sesetengah manusia yang menghakimi layak atau tidak seseorang itu berbicara soal agama hanya berdasarkan luaran mereka sahaja.

Sumber Berita : Harian Metro

Page 5 of 3,778« First...34567...102030...Last »