July 9th, 2020

Pelakon cantik, Farah Nabilah baru-baru ini telah berkongsi penampilan terbarunya yang kini hamil anak pertama kepada peminat yang mengikuti perkembangan aktres itu.

Dia yang merakam foto ‘selfie’ di hadapan cermin, pelakon drama Kau Yang Pertama ini ternyata lebih berseri daripada biasa. Farah yang memakai baju ibu mengandung berona hitam bercorak putih itu dilaporkan sedang sarat hamil 6 bulan.

View this post on Instagram

 

Current fashion style : Anything that still fits ?

A post shared by Farah Nabilah (@farahnabilahofficial) on

“Current fashion style : Anything that still fits,”

Menelusuri ruangan komen, peminat dan juga rakan artis bertalu-talu memuji aktres ini yang kelihatan ‘glowing’ dan tetap cantik.

View this post on Instagram

Our first raya together. Salam Aidilfitri ! Mohon Maaf Zahir & Batin from us ! ??

A post shared by Farah Nabilah (@farahnabilahofficial) on

 Mengimbas kembali, Farah telah mengumumkan berita kehamilannya yang sudah mencecah lima bulan pada Jun lalu. Dia yang berkahwin dengan suaminya, Mohammed Amirul Yunus pada 20 Disember tahun 2019 dan majlis perkahwinan itu telah diadakan di Mutiara Ballroom, Royale Chulan Damansara.

Advertisement
 
July 9th, 2020

Mendedahkan dirinya mengalami kecederaan pada bahagian kaki ketika sedang mengikuti penggambaran sebuah drama di Pekan, Pahang semalam, pelakon Nadia Brian akui kaki kirinya terseliuh akibat terjatuh ketika bermain badminton dalam satu insiden yang berlaku kira-kira pukul 6 petang.

nadia brian terseliuh

Menurutnya, sedang menunggu giliran untuk babak seterusnya, beliau mengambil pendekatan untuk bermain badminton. Namun, malang tidak berbau, ketika melompat, Nadia dikhabarkan terjatuh sekali gus menyebabkan kakinya terseliuh.

“Kaki saya terus bengkak bertukar warna biru. Itu yang saya terus dibawa ke klinik berhampiran bagi mendapatkan rawatan,

View this post on Instagram

Nadia jadi DOP on ke tak on? #RudyVSJolie #NadiaBrian

A post shared by Nadia B 🍒 (@nadia.brian) on

Menurut Nadia, doktor kemudian memberikannya cuti rehat selama lima hari sebelum boleh meneruskan penggambaran semula.

“Buat masa ini, pihak produksi terpaksa tarik jadual dulukan babak pelakon lain dulu sebelum saya boleh masuk ke set semula.”

Bagaimanapun, ujar Nadia, beliau kini dijangka akan berada di Pahang sehingga tamat penggambaran drama bersiri Rudy VS Jolie hujung bulan ini.

View this post on Instagram

Get well soon @nadia.brian. Satu kemalangan berlaku. Malang tidak berbau. Untuk 2-3 hari heroin kita takde Kat set la huhuhu #rudyvsjolie #tvokey #tanahberisfilmproduction

A post shared by SHUHAIMI LUA (@shuhaimilua_director) on

Terdahulu, pengarah drama tersebut, Shuhaimi Lua turut berkongsi berita mengenai insiden yang melibatkan pelakonnya itu di Instagram.

Katanya heroin drama itu akan direhatkan buat beberapa hari dan akan kembali ke set setelah sembuh daripada kesakitan.

Sumber: Gempak

Advertisement
July 9th, 2020

Gelagat Azal, anak kepada pelakon Zarina Zainuddin nampaknya mencuit hati netizen apabila dia dikatakan cuba untuk melamar aktress cantik molek, Mira Filzah.

Zarina yang memuat naik entri terkini di Instagram memaparkan gelagat anaknya, Azal yang sedang cuba untuk ‘memperisterikan’ pelakon itu.

Dalam pada masa yang sama, Zarina sempat memuji Mira yang menurutnya, sangat sesuai untuk dibuat menantu.

“Buat hal Azal ni, nak melamar Mira Filzah pulak.. nasib lah Mira Filzah baik.. siapa tak nak kan dapat menantu cantik, baik dan hormat orang tua macam Mira Filzah ni”

Reaksi Mira Filzah yang dirakam dalam video tersebut boleh ditonton di saluran Youtube Mangkin Pictures. Dalam pada itu, rata-rata peminat berasa terhibur melihatkan gelagat Azal dan Mira Filzah yang mencuit hati.

View this post on Instagram

with my sulung and my bongsu si bongsu yang selalu cemburukan abangnya ??

A post shared by Zarina Zainuddin (@zarinazainuddin_) on

 Untuk info, pelakon Zarina Zainuddin mempunyai empat orang cahaya mata iaitu pasangan kembar Muhammad Razil Azrai dan Muhammad Raizal Azrai,22, Muhammad Naim Azraidan,15, dan Muhammad Afam Azrai,12 tahun.

Advertisement
July 9th, 2020

Mengimbau kenangan ketika melahirkan anak sulungnya, Airit Rayyan Rizqin sempena ulang tahun kelahiran ke-11, pelakon Rita Rudaini berkongsi cerita gembira ketika kelahiran pertamanya oleh semua ahli keluarga termasuklah bekas suaminya iaitu pemain bola sepak Malaysia, Aidil Zafuan.

rita rudaini sambut hari lahir anak

Menurutnya lagi, Aidil melayan semua permintaannya termasuk teringin untuk makan dan minum sesuatu sebelum melahirkan Airit.

View this post on Instagram

Buah hati pertama…sentimental value…bila dia lahir,smua org hepi mcm sambut menang peperangan 😂mommy,daddy,maktok,tokwan,paklong,paksu n famili,kak wanie,aunty sis…smua tggu dia lahir…dah dlm labour room tiba2 teringin nk mkn cheese cake n coffee cbtl…dah daddy nya turun beli..mkn mmg xingt dunia mcm lupa nk beranak…tghari dia nak kluar tp xbole sbb mommy xpandai..1st time kann…dah terbelit tali pusat ,doc kena forceps..tp xle jugak..last skali vacum laaa 😂…kluar je ‘eh? Nape sebijik daddy ni 🙄’ ..😂ok lah xkisah..anak kami jugak 😂…alhamdulillah..masa kecik susah nk senyum,pendiam tp fokus dgn apa yg dia buat..ank yg byk tgk susah senang mommy😌airmata mommy..ank yg byk belajar dr kesusahan mommy..ank yg byk faham perasaan mommy…ank yg membesar dgn seribu satu kisah kami😌…xsangka…ank ini ‘di pilih’ utk jd ketua keluarga kami…..AIRIT RAYYAN RIZQIN,moga akhlak mu seindah syurga…besar nnti protect mommy dgn adik ye….jgn main2 ek,sy ada 2 ank lelaki yg strong dr kecik lg he3x 🥰

A post shared by RITARUDAINI® (@ritrud727) on

“Dah dalam labour room tiba-tiba teringin nak makan cheese cake dan coffee. Dah daddy turun beli. Makan memang tak ingat dunia macam lupa nak beranak.”

Rita mendedahkan kisah tersebut kepada umum di laman Instagramnya.

“Kemudian, dah terbelit tali pusat pula dan doktor kena forceps tapi tak boleh juga. Akhir sekali vacum laa dan keluar je ‘eh? Nape sebijik daddy ni?’ Ok lah tak kisah pun sebab nak kami juga.”

Menerusi perkongsian tersebut, Rita memuat naik foto Airit bersama kek dan lilin berbentuk nombor 11 melambangkan usianya. Bahkan, Rita juga bersyukur kerana anaknya itu tetap berada di sisinya ketika susah mahupun senang sempanjang menempuh liku kehidupan.

rita rudaini sambut hari lahir anak

“Besar nanti protect mommy dengan adik ya. Jangan main-main ya saya ada 2 anak lelaki yang strong dari kecil lagi hehe.”

Seperti sudah dijangka, menjengah ke ruangan komen, entri yang mendapat ribuan tanda suka itu dihujani pelbagai komen murni daripada pengikut Rita. Malah ada juga yang menzahirkan ucapan hari lahir kepada anaknya.

Untuk rekod, Rita dan Aidil mendirikan rumah tangga pada tahun 2008 dan bercerai pada September 2013. Pasangan ini dikurniakan dua orang cahaya mata lelaki iaitu Airit Qaqa Arjuna dan Airit Rayyan.

Advertisement