Written by Bella | February 12th, 2020

Kontroversi Nur Sajat atau nama sebenarnya Muhammad Sajjad Kamaruz Zaman menunaikan umrah dengan berpakaian wanita lengkap bertelekung baru-baru ini, cukup hangat diperkatakan sehingga mendapat perhatian kerajaan. Tindakannya itu telah memberi imej buruk kepada agama dan negara.

mujahid kes sajat

Terbaru, Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Mujahid Yusof Rawa berkata kes berkenaan hanyalah satu isu kecil dan pihaknya enggan mengulas lebih lanjut mengenai tindakan yang akan diambil terhadap Sajat.

Isu Sajat ini sudah jadi isu kecil, tiada komen.

mujahid kes sajat isu kecil

Enggan spekulasi tercetus, Pejabat Menteri di Jabatan Perdana Menteri menerusi satu kenyataan rasmi berkata, komen Datuk Seri Mujahid jangalah disalah tafsir oleh mana-mana pihak.

Ini kerana menteri dan kementerian  sentiasa memandang serius terhadap sebarang isu yang melibatkan umat Islam di negara ini.

kes sajat mujahid

Bagi isu melibatkan Sajat,  sebarang tindakan yang hendak diambil perlu memenuhi tiga aspek iaitu ia perlu mengurangkan kerisauan orang ramai, kandungan yang dimuatnaik di media sosial perlu diteliti dan perlu memastikan dia menghormati landasan dan syariat Islam di negara ini.

Sebelum ini, Datuk Seri Mujahid meluahkan rasa kesal dengan tindakan Sajat yang didakwa telah mencemarkan imej Islam dan menjejaskan hubungan baik antara Malaysia dengan Arab Saudi.

sajat telekung umrah

Terdahulu, agensi pelancongan yang membawa usahawan kosmetik itu menunaikan umrah mendakwa Sajat mengaku sebagai lelaki ketika mendaftar. Bagaimanapun, sebaik sahaja berada di Makkah dia menukar penampilannya sebagai jemaah wanita yang lengkap bertelekung.

Selepas dikecam teruk Sajat tampil memohon maaf secara terbuka dan berkata dia tidak mempunyai niat lain untuk ke Makkah selain mahu dekatkan diri dengan agama dan memberi fokus untuk beribadah.

Sumber Berita : Malaysia Gazette

Kredit Foto : The Star

 
Written by Bella | February 12th, 2020

Baru-baru ini, Datuk Seri Aliff Syukri meluahkan rasa tidak puas hati dan sentap apabila kesemua lagunya tidak pernah tercalon untuk ke pentas Anugerah Juara Lagu sedangkan karyanya semua bagus dan suaranya juga merdu setanding penyanyi tersohor, Anuar Zain.

amyza aznan gelar aliff syukri belut elektrik

Luahan terkilan Aliff itu mendapat pelbagai reaksi daripada netizen dan juga pelakon Amyza Aznan.

Amyza meluahkan rasa meluat dengan tindakan jutawan kosmetik itu yang didakwanya tidak habis-habis ingin “menceroboh” industri seni.

amyza aznan gelar aliff syukri belut elektrik

Tidak berbakat, “ceroboh” industri seni

amyza aznan kritik aliff syukri

amyza aznan aliff syukri

Menurut Amyza, Aliff tidak layak untuk berada di industri seni kerana sudah beberapa kali dia terbukti tidak mempunyai bakat dalam dunia nyanyian mahupun lakonan. Lebih baik untuk fokus kepada perniagaannya sahaja.

Rata-rata netizen bersetuju dengan apa yang dikatakan oleh Amyza dan memuji tindakannya yang berani mengkritik secara jujur.

amyza aznan aliff syukri

Pembantu peribadi Aliff beri respon

amyza aznan gelar aliff syukri belut elektrik amyza aznan kritik aliff syukri

Kritikan Amyza itu mendapat respon daripada pembantu peribadi Aliff yang mempertikaikan mengapa majikannya itu tidak boleh menceburi bidang seni dan bertanding di AJL? Sudah terbukti lagu-lagunya trending sehingga mendapat jutaan tontonan di laman YouTube.

Tidak faham bahasa, memang tidak layak ke AJL

amyza aznan aliff syukri

Tambah Amyza lagi, tidak dinafikan Aliff seorang yang kaya raya, berduit tetapi tolong jangan cemarkan industri seni. Harus terima kritikan dah hakikat dirinya bukanlah penyanyi yang hebat sehingga ingin mempertikaikan mengapa dirinya tidak layak ke anugerah berprestij AJL.

Terdahulu, Aliff berasa sedih kerana bakatnya seakan tidak dihargai di negara sendiri sedangkan suaranya sedap.

Sumber Berita : Astro Gempak & Amyza Aznan

Written by Bella | February 12th, 2020

Akhirnya selebriti kontroversi, Azwan Ali memohon maaf secara terbuka susulan   penghinaan yang didakwa dilakukan terhadap usahawan kosmetik, Datuk Seri Vida dan anak perempuannya, Edlynn Zamilleen Muhammad Amin atau lebih dikenali sebagai Cik B.

azwan ali mohon maaf datuk seri vida

Bukan soal siapa kalah dan siapa menang, Azwan berkata permohonan maaf itu dibuat setelah dia berbincang bersama peguamnya. Dia juga akan memadam semua status penghinaan terhadap Cik B.

Permohonan maaf ini dibuat setelah mengkaji banyak perkara besama peguam, ini bukan soal kalah atau menang.

datuk seri vida cik b

Saya juga akan memadam semua status hinaan terhadap DSV dan juga anaknya Cik B di Twitter.

Menurut Azwan lagi, apa yang dilakukan ini adalah sebagai menghormati DSV yang mengatakan dirinya sentap dihina dan tidak mahu perkara ini berlanjutan.

azwan ali mohon maaf

Video yang dimuat naik tidak menyebut nama sesiapa, tapi saya hormati pendirian DSV yang kata dia tersentap dan tersinggung. Saya kira isu ini sudah selesai, terpulang pada dunia nak melihat kes ini.

Jika dia kata status saya tulis itu berbaur fitnah dan boleh menjejaskan bisnes. Saya terima dan tarik balik.

azwan ali datuk seri vidaAzwan pada masa yang sama berkata dia juga bersedia untuk bertemu empat mata dengan DSV untuk menyelesaikan segala masalah atau rasa tidak puas hati.

Terdahulu, bertindak melampau menghina kematian dua orang anak DSV yang meninggal dunia dalam insiden kebakaran beberapa tahun lalu. Malah, dia turut didakwa melakukan ‘body shaming’ terhadap Cik B.

Sumber Berita : mStar Online

Written by AbangNara | February 11th, 2020

Hari Kekasih/ Valentine’s Day akan tiba beberapa hari sahaja lagi iaitu pada 14 Februari ini. Ha, anda yang mempunyai someone special tue, dah ada ke hadiah nak berikan kepada si dia yang tercinta? Jangan last minute baru sibuk nak pergi cari hadiah. Kalau anda blur tak tahu nak beli apa, jangan risau kami ada satu idea yang PERFECT untuk dikongsikan.

Hadiah TERBAIK sama ada untuk girlfriend atau boyfriend anda tak lain tak bukan ialah sebuah smartphone. Confirm si dia akan terharu dan bertambah menyayangi anda, lebih-lebih lagi jika anda menghadiahkannya sebuah HUAWEI nova 7i yang hadir dengan 3 pilihan warna memikat iaitu Sakura Pink, Black dan Crush Green.

huawei nova7i

Dengan harga cuma RM1,099, HUAWEI nova 7i ini boleh ditempah bermula 14 Februari sehingga 21 Februari ini. Siap ada hadiah PERCUMA HUAWEI Band 4 lagi dengan setiap pembelian. Pasti si dia akan melonjak keriangan sambil melaungkan “I LOVE YOU” apabila menerima hadiah awesome ini.

huawei nova 7i

Ok jom kita tengok ciri-ciri HUAWEI nova 7i yang menjadikannya sebagai satu hadiah yang SEMPURNA bersempena Hari Kekasih yang bakal tiba:-

Promosi Hari Kekasih HUAWEI

1. Plan ansuran untuk HUAWEI nova 7i, serendah RM4.87/sehari

huawei together 2020

Sekiranya bajet anda kurang mencukupi untuk membayar penuh RM1,099 untuk HUAWEI nova 7i, jangan risau sebab HUAWEI turut menawarkan plan ansuran yang sangat-sangat mampu milik. Anda boleh hadiahkan smartphone ini kepada kekasih tercinta dengan bayaran serendah RM4.87/sehari. Makan tengah hari pun lagi mahal. Sekali sekala berkorban untuk si dia apa salahnya kan? Maklumat lanjut di sini.

2. Flash Deals Serendah RM2.14, Stok Adalah Terhad

huawei flash deals

Ha, bersempena Hari Kekasih ini juga, HUAWEI menawarkan flash deals yang sangat-sangat awesome. Mana taknya, smartphone seperti HUAWEI Mate 30, P30 Pro dan macam-macam lagi boleh menjadi milik anda dengan harga serendah RM2.14. Perlu diingatkan bahawa stok untuk promosi ini adalah amat-amat terhad. Jadi siapa cepat, dia yang dapat. Tunggu apa lagi? Klik link ini

3. Peluang bercuti ke Maldives

huawei nova 7i maldives

Inilah peluang terbaik untuk anda membuatkan si dia jatuh cinta sekali lagi dengan memberikan hadiah yang pastinya membuatkan dia tersenyum lebar. Lagi best, ada peluang untuk memenangi 3 voucher bercuti ke Maldives yang bernilai sehingga RM36,000. Cuma perlu ikuti langkah-langkah di atas sahaja dan tunggu pengumuman pemenangan pada 14 Mac 2020. Mana tahu ada rezeki anda kan?Bolehlah bercuti dengan si dia dan ambil gambar sebanyak mungkin dengan smartphone HUAWEI nova 7i.

Ok jom kita tengok ciri-ciri HUAWEI nova 7i yang menjadikannya sebagai satu hadiah yang SEMPURNA bersempena Hari Kekasih yang bakal tiba:-

Bateri 4200mAh & 40W HUAWEI SuperCharge

Dikuasakan dengan bateri sebesar 4200mAH, hanya 30 minit sahaja diperlukan untuk mengecas bateri HUAWEI nova 7i sehingga 70%. Ini kerana smartphone ini hadir dengan teknologi pengecasan pantas 40W HUAWEI SuperCharge yang diiktiraf selamat oleh TÜV Rheinland.

Advanced AI Algorithm Untuk Kesan Kecantikan Yang Lebih Bagus

Sistem AI ini mengukur bentuk muka anda berdasarkan jutaan gambar dan secara automatik memberikan solusi kecantikan yang optimal kepada pengguna. Ini semua dilakukan secara real time oleh algorithm jaringan wajah neural.

Mengesan Postur Badan

Senang cakap, AI Algorithm ini berfungsi seperti satu pasukan kecantikan professional yang memberikan servis dari makeup, penggayaan dan sebagainya untuk membantu para pengguna tampil lebih menarik dan awesome.

Super Night Mode untuk Selfies

Dilengkapi dengan kamera hadapan 16MP dengan 1?m pixel, HUAWEI nova 7i mempunyai teknologi 4-in-1 Light Fusion yang membolehkan ia mencapai tahap sensitivity sehingga 2?m pixel. Ini bermakna lebih banyak cahaya boleh memasuki sensor sekaligus menyerlahkan lebih butiran walaupun kekurangan sumber cahaya.

Rekaan CMF yang trendy

HUAWEI nova 7i menampilkan rekaan CMF yang anggun dan premium. Bahagian belakangnya diliputi dengan satu filem nipis yang kemudiannya digunakan oleh HUAWEI untuk menambah warna memukau, tekstur silau, kemasan metalik dan lapisan perlindungan untuk kesan gradient yang bersilau.

huawei nova7i

Paling menarik, HUAWEI nova 7i hadir dengan 3 pilihan warna yang bersesuaian untuk semua jenis pengguna tanpa mengira usia dan jantina.

huawei nova7i

Kalau anda seorang yang jenis sukakan benda klasik, warna hitam adalah pilihan paling tepat. Dan sekiranya anda seorang yang sukakan sesuatu yang baru dan berbeza, warna Crushy Green akan menyerlahkan kelainan anda.

huawei nova7i

Pengalaman Penggunaan Yang Lancar Dengan Prestasi Awesome

Sekiranya pasangan anda seorang kaki main game, jangan risau kerana HUAWEI nova 7i dijana dengan Kirin 810 yang merupakan antara chipset 7nm terbaik dunia. Malah smartphone ini menggunakan HUAWEI’s Da Vinci NPU architecture untuk menambahbaik prestasi AI nya bagi pemprosesan gambar.

MEETime-Panggilan Telefon Berkualiti Tinggi

Lepaskan rindu di dada dengan menelefon si dia yang tercinta menggunakan MEETime, panggilan video 1080p yang mempunyai kualiti imej berkualiti tinggi dengan penggunaan data Internet rendah. Malam-malam sebelum tidur bolehlah tatap wajah si dia puas-puas dengan aplikasi ini.

Jualan Rasmi HUAWEI nova 7i bermula 22 Februari

Kami sempat membuat senarai produk-produk terbaru HUAWEI yang akan dilancarkan di pasaran bermula 14 Februari ini


1. HUAWEI Nova 5T dengan warna baru Crush Green cuma RM1,399

2. HUAWEI Freebud 3 berwarna merah pada harga RM679

3. Watch GT 42mm warna Rose Gold, harga RM899

4.RM699 HUAWEI Y7p (sesuai dijadikan telefon kedua)

5. RM2,299 MateBook D 15 Versi Baharu?8GB + 256GB?

Sekiranya anda terlepas peluang untuk membeli HUAWEI nova 7i bersempena promosi Hari Kekasih ini, jangan risau sebab ia akan dijual secara rasmi bermula 22 Februari 2020 dengan harga RM1,099. Kalau anda pre-prder sekarang, boleh dapat HUAWEI free Band 4 secara PERCUMA (selagi stok masih ada). Selain itu, produk-produk baru yang di atas akan mula dijual pada 14 Februari ini.

Jadi memang ada banyak pilihan untuk dijadikan hadiah untuk kekasih tercinta. Pilih je mana satu yang sesuai dengan bajet dan citarasa anda. Beli sekarang sebab tawaran sebegini hanya datang setahun sekali sahaja. Maklumat lanjut tentang promosi Hari Kekasih HUAWEI ini sila layari laman rasmi Huawei .