July 10th, 2020

Cik B anak kepada Datuk Seri Vida (DSV) kembali lagi dengan gelagat melucukan bersama ibunya. Kali ini, DSV pula telah menawarkan sebuah kereta berjenama Mercedes berharga hampir RM3.2 juta. Namun, ada syarat nampaknya yang perlu dipenuhi oleh Cik B.

Menerusi tangkap layar perbualan antara dia dan ibunya, Cik B dikehendaki untuk menjadi kurus dan lebih putih jikalau ingin memiliki kereta mewah dipercayai model Mercedes Brabus G79 6×6 itu.

“Mama beli untuk Cik B nak?Asalkan Cik B kurus dan putih ye,” – Datuk Seri Vida

Yang mencuit hati sebenarnya apabila Cik B hanya melayan permintaan ibunya itu dengan membalas ‘sticker’ Whatsapp wajah DSV sendiri.

Menariknya, ramai pengikut anak gadis pengasas kosmetik terkenal itu turut memberikan beberapa tips dan petuan untuk Cik B menurunkan badan dan mencerahkan kulit dalam usaha untuk mendapakatkan kereta mewah itu.

Entri tersebut ternyata mencuit hati netizen dengan keletah anak beranak ini. Semoga berjaya buat Cik B!

Advertisement
 
July 10th, 2020

Baru sahaja berkongsi foto mengenakan hijab di kepala, instagram pelakon Fatin Afeefa dihujani pujian kerana kelihatan cantik bertudung.

View this post on Instagram

ehh siapa ni tak kenal

A post shared by A F E E F A ? (@fatinafeefa) on

Di ruangan komen pula, peminat rata-rata mendoakan Fatin dibukakan hati untuk berhijab suatu hari nanti.

Peminat nampaknya turut tertanya-tanya sama ada pelakon Tentang Bulan ini memberi ‘hint’ untuk mula berhijab.

Namun,Fatin yang memang terkenal kerana rajin membalas komen peminat di ruangan komen hanya menjawab, “try je,”, ringkas. Mungkin belum dapat hidayah lagi agaknya. Sama-samalah kita doakan buat Fatin ya!

Advertisement
July 10th, 2020

Pelakon dan usahawan yang tidak asing lagi, Neelofa  dikatakan bakal tampil dengan program temu bual terbaru bertajuk Next To Neelofa.

Menariknya, timbul pula desas desus mengatakan bahawa tetamu pertama yang bakal merasmikan program temubual itu adalah aktor Datuk Hans Isaac bagi episod pertama.

Pernah terpalit kontroversi dikatakan bercinta dengan Neelofa, Datuk Hans Isaac menjadi pilihan aktres itu kerana ingin menjadikannya sebagai kayu pengukur bagi episod-episod yang akan datang kelak.

“Banyak sebab kenapa Lofa pilih Hans Isaac to be my first guest for Next To Neelofa. Ive been telling him about the concept of the show since 5 years ago and of course he’s the perfect one to set the flow and pace,”

Kenyataan tersebut telah dikongsi Neelofa melalui laman twitternya. Manakala, bekas pengacara program Meletop itu turut membuat penghargaan khas buat Hans Isaac di laman Instagram kerana telah sudi menjadi tetamu undangan program bual bicaranya itu.

View this post on Instagram

Killer boots. Beautiful on the outside, blisters on the inside. ootd : @off____white

A post shared by Neelofa (@neelofa) on

 Ketika meninjau ruangan komen, ramai peminat dan pengikut Neelofa nampaknya tidak sabar untuk menantikan kemunculan program bual bicara itu.

Advertisement
July 10th, 2020

Mengakui sudah bersedia untuk menyambut kelahiran cahaya mata keduanya tidak lama lagi, pelakon Shukri Yahaya mendedahkan bayi lelaki yang bakal dilahirkan itu sudah punyai nama dan akan diumumkan kelak.

shukri yahaya dah ada nama anak lelaki

“Kita simpan dulu surprise ni, tunggu nanti baby dah keluar. Alhamdulillah semua kelengkapan sudah disediakan dari awal dan sudah tentu kami teruja, nama pun sudah ada.”

Menurut Shukri, semua persiapan telah dilakukan, malah menyatakan isterinya juga tidak mengalami alahan teruk sepanjang kandungan kedua, namun hanya emosi sahaja tidak menentu.

shukri yahaya dah ada nama anak lelaki

“Cuma bab emosi tu biasalah untuk perempuan. Mengandung atau tidak tetap ada emosi tapi tentang emosi tu saya berjaya tangani dengan baik.”

Sebelum ini, isterinya pernah keguguran Julai tahun lalu selepas disahkan berbadan dua pada bulan November 2019.

shukri yahaya dah ada nama anak lelaki

 

Untuk rekod, Shukri telah mendirikan rumah tangga bersama Tya Adnan pada 2015, hasil perkongsian hidup tersebut, pasangan ini dikurniakan seorang anak perempuan, Aaira Ameena.

Sumber: mStar

Advertisement