Gosip Artis Malaysia Terkini & Gambar Artis Malaysia Terbaru Sensasi - Part 3
Written by Bella | December 13th, 2017

Pelakon dan pengacara, Fahrin Ahmad yang turut berada di lokasi MeleTOP semalam memberitahu beliau juga merasa hairan Fattah Amin hilang secara tiba-tiba. Fahrin dan Fattah diberitahu oleh pihak produksi untuk muncul pada segmen pembukaan MeleTOP tanpa adanya pengacara asal rancangan tersebut  iaitu Neelofa dan Nabil Ahmad sebelum pihak produksi menukar konsep pada saat akhir.

Kami membuat persiapan untuk mengendalikan segmen pembukaan MeleTOP  berdua (bersama Fattah) sahaja pada awalnya, namun pihak produksi membuat perubahan saat-saat akhir yang mana turut ada Neelofa dan Nabil. Dalam kesibukan itu saya naik ke pentas dan mencari-cari, Fattah sudah tiada. Saya juga terpingga-pingga kemana dia menghilang secara tiba-tiba.

Kami sudah rancang apa yang masing-masing patut cakap tapi nasib baik juga saya sudah biasa bercakap dan tahulah apa nak cerita tentang drama itu. Sejujurnya saya memang tidak tahu apa yang berlaku ketika itu, hanya pihak produksi yang tahu cerita sebenarnya.

Sebelum ke set siaran langsung MeleTOP, Fahrin dan Fattah terlebih dahulu mempromosikan drama My Coffee Prince lakonan mereka dalam program Hlive! Sehingga saat ini, Fattah masih berdiam diri meskipun isu ini semakin hangat diperkatakan.

Sumber Berita : mStar Online

Kredit Foto : Aqsoimran

 
Written by Bella | December 13th, 2017

Masih lagi mengenai kekecohan isu tarik diri Fattah Amin dari rancangan hiburan MeleTOP malam tadi. Ramai yang mendakawa pelakon popular itu sebenarnya tidak berani untuk bersemuka dengan bekas kekasihnya, Neelofa yang merupakan hos rancangan tersebut dan siap “demand” agar Neelofa tidak mengendalikan segmen pertama MeleTOP.

Emrina (kiri) bersama Fattah

Namun, Pengurus Saluran Astro Ria, Emarina Kamal menafikan dakwaan liar itu dan mengakui Fattah sejujurnya mempunyai urusan kecemasan dan terpaksa pulang beberapa minit sebelum siaran langsung.

Jika Fattah tak nak jumpa Neelofa, dari awal lagi dia tak datang dan terus balik sebaik saja selesai bersiaran bersama Hlive. Dia memang sudah bersedia di belakang pentas tapi beberapa minit sebelum kami nak bersiaran secara langsung, dia terpaksa pulang. Sebab ada urusan yang tidak dijangkakan dan tidak dapat dielakkan.

Menurut Emrina lagi, Fattah masih sanggup menerima undangan produksi MeleTOP meskipun jadual kerjanya agak padat. Astro juga ingin meminta maaf mengenai beberapa status yang dimuat naik sehingga mengundang rasa tidak puas hati serta perbalahan netizen.

Kami mohon maaf sebab tidak nyatakan secara jelas mengenai situasi ketika itu. Fattah memang ada tapi dia tidak dapat hadir secara langsung. Kekeliruan antara pihak Lofa dan Fattah juga sudah selesai selepas program tamat bersiaran.

Terdahulu, Fattah sepatutnya hadir ke MeleTOP untuk mempromosikan drama My Coffee Prince. Walaubagaimanapun, Fattah membatalkan kemunculannya itu pada saat akhir meskipun beliau sebenarnya sudah bersiap sedia di belakang pentas. Netizen mula mengamuk besar dan menganggap Fattah bersikap tidak profesional sehingga tercetusnya pelbagai spekulasi.

Sumber Berita : mStar Online

Kredit Foto : Aqoimran

Written by Bella | December 13th, 2017

Baru-baru ini pastinya semua mengetahui Datuk Seri Aliff Syukri menjalani penggambaran muzik video Abang Nak Tegur di Sepanyol. Namun, beliau menghadapi dugaan yang tidak disangka apabil beg Aliff dicuri dan menyebabkan jutawan kosmetik itu kerugian lebih RM100,000.

Aliff menerusi akaun Instagramnya meluahkan rasa sedih berikutan insiden tersebut dan ia adalah kenang pahit dalam hidupnya. Malangya, Aliff tetap menjadi mangsa kecaman netizen.

Rata-rata netizen menganggap apa yang berlaku kepada Aliff adalah pengajaran buat beliau yang sentiasa menayang kemewahannya.

Tidak dinafikan mungkin selepas ini Aliff harus lebih berhati-hati dalam setiap perkongsian beliau di media sosial termasuklah kurang mempamerkan segala kemewahan yang beliau ada. Ia mengundang bahaya kepada diri sendiri.

Written by AbangNara | December 13th, 2017

Hujung minggu lalu, ketika berjalan bersama-sama isteri dan anak-anak di The Curve, Abang Nara terjumpa dengan seorang kawan lama. Kami pun duduk berborak-borak sambil meminum kopi di Coffee Beans. Setelah bertanya khabar dan update perkembangan masing-masing, kawan Abang Nara pun bertanya:-

“Bro, aku ingat nak meniaga online la. Kau rasa ok tak?”

Selaku seorang yang dah berkecimpung di dalam dunia Internet lebih daripada 10 tahun, Abang Nara pun menjawab dengan yakinnya:-

“Meniaga online atau dalam bahasa omputihnya e-commerce nie tak adalah susah sangat. Kalau kau tahu 5 perkara nie, Insya Allah boleh berjaya. Nak ke aku share?”

1. Nama jenama/produk mesti unik, catchy dan pendek

Salah satu kesilapan biasa apabila mencipta nama jenama/produk ialah kita akan letak nama yang panjang lebar dan terlalu pelik sampai sukar untuk diingati. Contoh nama jenama/produk yang baik ialah tudung Naelofar oleh Neelofa. Simple but catchy. Sekali dengar terus melekat dalam kepala.

2. Gunakan laman sosial untuk promosi

Adalah satu kerugian besar sekiranya kalau berniaga online pada zaman sekarang tetapi tak menggunakan Facebook/Instagram untuk promosi. Bayangkan 1% daripada followers yang berpuluh ribu membeli produk anda? Tak ke senang-senang je dah dapat buat sales? Tapi janganlah terlau “hardsell” ketika buat promosi di laman sosial. Salah satu contoh selebriti yang pandai menggunakan laman sosial untuk promosi produk mereka ialah Che Ta. Sekali dia post, beribu-ribu komen “PM harga” akan diterima. Fuh!!! Kaya Che Ta.

3. Kena ada website

Bila perniagaan online dah maju sedikit, jangan lupa untuk invest membuat website. Laman sosial laman sosial juga, tetapi untuk kelancaran perniagaan memang kena ada website. Perniagaan online anda akan nampak lebih professional. Para pelanggan nak buat bayaran pun makin mudah dan selamat dengan adanya payment gateway. Lepas itu semua produk anda dapat dipamerkan di website tersebut, sekaligus menyenangkan para pelanggan membuat pilihan. Laman web yang baik untuk dijadikan rujukan ialah FashionValet. Simple dan sedap mata memandang.

4. Kenali target market

Awal-awal menceburi bidang perniagaan online, memang kita akan rasa excited. Semua benda kita nak jual kepada semua orang. Itu adalah satu kesilapan yang BESAR. Apa sahaja yang kita mahu jual, perlu ada target market. Contoh terbaik ialah tudung DuckScarves yang amat popular baru-baru ini. Walaupun harga agak mahal, namun target marketnya yang merupakan wanita bekerjaya yang tidak kisah membelanjakan wang untuk mendapatkan tudung berkualiti menyebabkan produknya laku bak pisang goreng panas. Jadi sebelum finalize produk anda, kenali dulu target market. Kalau anda kata “semua orang target market saya”, itu maknanya perniagaan online anda tidak akan bertahan lama.

5. Daftar dan mulakan perniagaan online anda di go-ecommerce.my

Laman web www.go-ecommerce.my ini adalah tempat terbaik untuk mereka yang baru memulakan perniagaan online. Korang wajib mendaftar kerana banyak sangat informasi dan kelebihan yang boleh diperolehi melalui portal yang dibina oleh MDEC (Malaysia Digital Economy Corporation) ini. Antaranya:-

(i) Belajar selok-belok perniagaan online

SEO, Google Page Rank, Google My Business, Facebook Ads, iPay 88 dan banyak lagi ilmu berguna yang korang boleh pelajari di www.go-ecommerce.my sebaik sahaja selesai mendaftar di portal ini. Kesemuanya disediakan secara PERCUMA. Kesemua course yang ditawarkan memang sangat berguna untuk mengembangkan lagi perniagaan online dan pengetahuan korang. Kalau pergi belajar di luar, mahu korang kena bayar ribu-ribu. Jadi silalah rebut peluang keemasan ini.

(ii) Terima modal dan support daripada agensi kerajaan

Satu masalah yang sering dialami oleh peniaga online ialah kekurangan modal untuk mengembangkan perniagaan mereka. Menerusi www.go-ecommerce.my, korang boleh memohon untuk mendapatkan grant/modal/support daripada pelbagai agensi kerajaan. Kesemua informasi, cara memohon, maklumat terperinci dan syarat-syarat ada disenaraikan di dalam portal ini. Bukan satu bukan dua, malah berpuluh agensi kerajaan sudi membantu untuk anda mengembangkan lagi perniagaan. Anda hanya perlu memohon sahaja. Best kan?

(iii) Sistem pembayaran untuk perniagaan anda

Tak tahu nak buat website? Tak tahu nak setup sistem pembayaran? Tak tahu macam mana nak buat delivery? Tak tahu nak simpan stok kat mana? Tak tahu macam mana nak buat promosi perniagaan anda? Tak perlu risau tak perlu cuak. Di www.go-ecommerce.my, anda akan dibantu sepenuhnya untuk melancarkan lagi perniagaan online anda. Sebut je apa yang anda nak, semuanya anda. Paling best, kesemua service provider ini adalah yang terbaik dalam bidang masing-masing. Insya Allah lepas dapat bantuan mereka, perniagaan online anda akan meletup-letup sampai tak cukup tidur.

Jadi tunggu apa lagi? Pastikan korang buat kesemua perkara yang telah Abang Nara kongsikan di atas untuk memastikan perniagaan online anda bertambah maju jaya selepas ini. Paling penting, jangan lupa daftarkan diri anda di www.go-ecommerce.my dan masukkan kod “referral” BEAUTIFULNARA untuk mendapatkan 3,000 “MDA Points” yang boleh digunakan untuk menebus produk atau perkhidmatan mengikut kesesuaian perniagaan “online” anda. Itu memang paling WAJIB pada pendapat Abang Nara. Selamat berniaga online.

Page 3 of 3,54212345...102030...Last »