Written by AbangNara | July 10th, 2014

Ya memang betullah kata orang kita akan ‘over’ sedikit apabila menerima kehadiran cahaya mata perempuan. Selepas mengabadikan detik-detik awal kelahiran Arissa, anak kedua Abang Nara dengan The Photolicious baru-baru ini, Abang Nara telah menggunakan khidmat Camora Arts untuk merakamkan detik Arissa di rumah pulak. Hehehe. Excited tak ingat jugak diri ini rupanya.
arissaSeronok juga melihat aksi team Camora Arts menggunakan pelbagai hiasan untuk menaikkan lagi seri Arissa di dalam gambar bidikan mereka. Siap ada bola lagi bersempena dengan Piala Dunia 2014. Salah satu kelebihan Camora Arts ialah kehadiran Zara Haleena selaku boss yang amat mesra. Walaupun baru berjumpa, rasa macam dah berkawan 5,6 tahun. Zara memang cepat mesra, kelakar dan sentiasa sabar melayan karenah kami.
arissaUntuk photoshoot Arissa ini, Camora Arts telah bekerjasama dengan beberapa usahawan kreatif, misalnya semua knitting hat ni seperti “Fire Fighter Hat” (Bomba) dan “Chimney Pot Hat”(Biru) ditempah khas dari www.facebook.com/HannahSewingknitting. Manakala segala headband yang comel-comel ini zara tempah di instagram.com/headband.forlove dan akhir sekali tutu pink yang comel ini disponsor oleh instagram.com/zara_tutuskirt. Comel kan? Kalau berminat bolehlah hubungi mereka terus.
arissa

Khas untuk anda yang berminat mendapatkan khidmat fotografi untuk anak yang bakal lahir, Camora Arts sekarang ini sedang mengadakan promosi yang amat hebat. Sangat berbaloi-baloi pada pandangan Abang Nara. Hanya dengan RM1,100 anda akan dapat mengabadikan detik-detik awal kelahiran si comel anda.

camora arts

Maklumat lanjut bolehlah hubungi mereka di www.facebook.com/Camora.Arts. Lagi beberapa gambar anak Abang Nara yang comel hasil bidikan mereka dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

 
 
Written by AbangNara | July 10th, 2014

Fuh~~ RM80,000 tue. Memang boleh kelabu mata dibuatnya. Namun nasib Umie Aida dapat merasakan ada sesuatu yang tidak kena apabila menerima wang token sebanyak itu daripada syarikat YSLM. Walaupun pada awalnya Umie telah bersetuju untuk menjadi duta kerja amal syarikat tersebut, rasa sangsi mula timbul apabila dirinya diberikan wang RM80,000 ini.

yslm

Nasib baiklah Umie Aida rasa sangsi dan menolak tawaran syarikat YSLM ini. Mana tidaknya, menerusi pendedahan suratkhabar The Star, YSLM ini adalah sebuah syarikat MLM dan skim cepat kaya yang menipu. Setelah kantoi di negara asalnya China, YSLM kini cuba mengorak langkah di Malaysia. Papan iklan yang amat besar telah pun digunakan di Pulau Pinang untuk membuat promosi. Diharap pembaca BeautifulNara juga berhati-hati.

yslm

Terang Umie Aida menerusi portal Murai:-

Setelah dipertemukan dengan pihak YSLM tempoh hari saya bersetuju dengan tawaran mereka menjadi artis naungan syarikat tersebut bagi untuk duta bagi acara amal yang mereka jalankan. Namun pihak kami belum lagi menandatangani sebarang kontrak dan sebagainya.

Tetapi selepas itu pihak YSLM ada memberikan saya wang tunai sebanyak RM80,000 sebagai tanda token yang saya rasakan ia bukanlah seperti mana yang dibincangkan awal. Saya merasa kurang enak dengan pemberian sebanyak itu kerana dari awal lagi kami bersetuju ianya merupakan penglibatan secara amal.

Lanjutan daripada itu, saya telah memutuskan untuk tidak meneruskan peranan saya sebagai duta dan artis naungan syarikat tersebut, serta turut memulangkan token sebanyak RM 80,000 itu kerana merasakan ianya bukan milik saya.

Sebelum ini memang tiada perbincangan atau memang daripada pihak YSLM untuk memberikan saya sejumlah duit token tetapi kami memang ada bersetuju tentang komitmen yang perlu saya lakukan sebagai duta amal syarikat itu

Namun, semua itu semua berubah bila hadiah pemberian yang berupa wang tunai itu diberikan. Perkara ini menyebabkan saya berasa tidak sedap hati dan memilih untuk tidak bekerjasama langsung dengan syarikat terbabit.

yslm

Memang taktik skim cepat kaya/MLM menggunakan artis agar produk mereka mendapat perhatian dan penyertaan ramai. Kalau artis yang tak kuat iman, memang akan mudah tergoda dengan tawaran wang ringgit. Nasib baik Umie Aida bukan orang yang sebegitu. Duit boleh dicari, tetapi maruah diri dan imej kalau dah tercalar, memang sukar untuk diganti. Tahniah kepada Umie Aida kerana membuat keputusan yang bijak.

 
 

Written by AbangNara | July 10th, 2014

Gembira Abang Nara melihat usaha daripada Dr. Anwar Fazal dan Dr.Aizzat dalam menyalurkan bantuan kepada mangsa kebakaran di Kunak dan dalam masa yang sama dapat memberi kesedaran betapa pentingnya menjaga pandangan,tidak kira lelaki atau perempuan. Keuntungan akan disalurkan kepada mangsa tragedi Kunak di Sabah. Tragedi menyayat hati ini kurang diketahui umum.

brother

Tragedi yang berlaku pada 29 Jun 2014 ini memusnahkan sebanyak 150 rumah termasuk setinggan dan rumah kedai dengan anggaran mangsa mencecah 2000 orang.Bantuan yang mereka terima sangat terhad dan sangat-sangat memerlukan bantuan. MIMPA ( Malaysian Integrated Medical Professionals Association ) telah menjadi antara badan yang menyalurkan bantuan kewangan & kesihatan kepada mangsa-mangsa kebakaran.

Moga projek sulung WhiteCoat kami “Lower Your Gaze” ini dapat membantu dalam segenap ruang. Tempahan dibuka hari ini sehingga 28 Julai 2014. Untuk Lelaki – “Sister,Lower Your Gaze” di hadapan. Untuk Perempuan -“Brother,Lower Your Gaze” di belakang.Di panjangkan 2 inci ke bawah. Jenis kain – Custom Made grade AAA Cotton. Harga – RM70 (Termasuk Kos Hantaran dalam negara). Untuk menempah, hantarkan email kepada Whitecoatenterprise@gmail.com.

Written by AbangNara | July 10th, 2014

Hahaha. Tergelak besar Abang Nara apabila membaca kata-kata Maria Farida ini. Susulan  isu bikini yang dikongsikan menerusi akaun Instagramnya baru-baru ini, Maria Farida mempersoalkan komen para peminat yang menyuruhnya solat istikarah untuk membuat pilihan tepat. Bagi Maria, komen tersebut mempersendakan agama kerana solat istikarah dilakukan bukan untuk tujuan sebegitu. Kelakar kan?
maria faridaMungkin Maria Farida tidak dapat memahami kata-kata sindiran yang ditujukan kepadanya. Jujur juga si ‘hot mom’ ini rupanya. Kata Maria Farida menerusi Mstar Online:-

Dalam banyak-banyak kritikan yang saya terima, ada peminat yang meminta saya buat solat sunat Istikarah dan adakah individu itu faham apa tujuan solat itu?

Bagi saya ada sesetengah pengikut ini memberikan kritikan secara kurang bijak dan begitu berani mempersendakan hal berkaitan soal agama.

Mana-mana komen yang melampau saya padam tetapi yang tegur secara baik saya kekalkan kerana saya tahu mereka ikhlas dalam menegur saya dengan cara berhemah.

Saya bukannya seorang yang ego sehingga tidak boleh menerima kritikan dan pandangan orang lain tetapi biarlah dengan cara yang betul

maria farida

Namun sekurang-kurangnya Maria Farida tahu juga tujuan sebenar solat istikarah. Manalah tahu kerana kejujurannya, Maria betul-betul buat solat istikarah seperti yang disarankan. Tak ke kes berat tue? Hehehe. Buat Maria, pesanan Abang Nara, lain kali kalau nak minta pendapat para pengikut, mungkin boleh kongsikan benda lain selain pakaian dalam. Kang tak pasal-pasal kena komen solat istikarah sekali lagi. Hehehe.