Gosip Artis Malaysia Terkini & Gambar Artis Malaysia Terbaru Sensasi - Part 14
Written by AbangNara | October 12th, 2017

Semalam, Tiz Zaqyah telah membuat satu luahan hati tentang peranan persatuan SENIMAN. SENIMAN adalah satu organisasi di mana semua artis di Malaysia harus mendaftar di bawahnya untuk membolehkan mereka bekerja . Namun menurut Tiz, tiada sebarang faedah yang diterima menjadi ahli SENIMAN selain daripada kad keahlian yang diterima.

tiz zaqyah

Tiz Zaqyah juga turut membuat membandingkan peranan SENIMAN dengan peranan persatuan yang sama di Hollywood. Ini luahan hati Tiz Zaqyah:-

tiz zaqyah

tiz zaqyah

Sudah tentu kata-kata daripada Tiz Zaqyah ini telah membangkitkan rasa kurang senang Presiden Seniman iaitu Zed Zaidi. Menurut Zed Zaidi, luahan rasa kecewa yang dilakukan oleh Tiz Zaqyah di laman sosia tidak memberi sebarang perubahan dan membantu pengiat seni lain. Sebaliknya jika Tiz benar-benar serius, dia perlu datang ke mesyuarat. Kata Zed Zaidi:-

Cakap senang, kita buat mesyuarat panggil semua pengiat seni tidak pernah nampak batang hidung pun. Kalau dia rasa berhadapan dengan masalah sila utarakan dalam mesyuarat nanti. Kalau banyak sangat complaint saya nak lantik dia jadi Ahli Jawatankuasa tahun depan. Jangan samakan kita dengan industri luar, mereka sudah lama, persatuan kita dalam proses pembelajaran dan sebab itu kita mahu semua orang beri sokongan dan idea.

Kad ahli itu adalah penting sebagai lesen supaya kawal industri daripada banjiran pelakon luar. Seperti negara jiran Indonesia, mereka ada syarat yang sangat ketat untuk membenarkan pelakon luar masuk industri mereka. Mereka buat begitu untuk mengutamakan pelakon-pelakon tempatan mereka. Kita perlu ada badan yang kawal dan beri lesen iaitu kad ahli kepada pelakon yang ingin aktif dalam industri.

zed zaidi
Zed Zaidi turut menjawab tentang persepsi negatif masyarakat terhadap artis ‘bimbo’. Kata Zed Zaidi lagi:-

Itu perkara utama saya perjuangkan iaitu sediakan peluang untuk artis sambung belajar peringkat ijazah sarjana muda di Universiti Utara Malaysia. Apabila ramai artis yang sambung belajar, ia secara tidak langsung mengubah persepsi masyarakat bahawa artis Malaysia bodoh. Dia tidak tahu dan ambil tahu tentang perkara-perkara itu, dia hanya tahu cari kesalahan sahaja. Berkaitan masa bekerja itu kami sedang memperjuangkannya dan ia bukan sesuatu yang mudah seperti bercakap di laman sosial,

zed zaidi

Ada betulnya juga kata Zed Zaidi itu kan? Sembang pung pang pung pang tapi bila panggil untuk berbincang mengatasi masalah seorang pun tak nak datang. Lepas tue bila stress terus meluahkan perasaan di laman sosial. Kalau dah namanya persatuan, kenalah duduk berbincang, bertukar-tukar fikiran dan mengambil tindakan bersama-sama. Selagi tak ada kerjasama daripada rakan artis, selagi itulah SENIMAN tidak akan boleh menjalankan peranannya. Tak gitu? Apa pula pendapat anda? Sumber Mstar Online.

 
Written by serenity | October 12th, 2017

Kisah menayang payudara di Bigo Live masih belum reda tetapi sejak memalam, nama Fathia Latiff kembali tular di Twitter kerana salah mengerti tajuk satu artikel.

Dalam tweet itu, Fathia mengulas mengenai artikel itu yang menyampaikan mengenai kata-kata Menteri Belia dan Sukan, Khairy Jamaluddin bahawa Malaysia akan menjadi sebuah masyarakat yang tidak menggunakan wang tunai pada tahun 2050.

Keseluruhan artikel dengan membaca entri ini sepenuhnya.

 
Written by serenity | October 11th, 2017

Ya, ramai menyatakan mereka sudah muak dengan berita mengenai kes pembubaran nikah penyanyi dan personaliti media sosial, bagaimanapun seperti yang anda tahu, Siti Arifah Amin atau Joy Revfa semalam telah menulis karangan panjang di Facebook bahawa semalam mahkamah telah mengesahkan perceraiannya dengan bekas suami dan mendakwa Hafiz meninggalkannya setelah mereka berdua telah ‘bersama’. Malah, Joy bersumpah mereka telah melakukannya.

Hafiz bagaimanapun menafikan mereka pernah ‘bersama’.

Perkembangan terbaru, kepada Suria.fm, dia menyifatkan kata-kata Joy adalah fitnah. Dia juga telah mendapatkan khidmat peguam berkenaan dakwaan ini.

Dia bakal dilanda masalah yang besar. Kata-katanya adalah fitnah.

Saya tidak mahu memberikan sebarang komen lanjut kerana saya telah menyerahkan kepada peguam saya untuk menangani kes ini.

Saya pernah memberi amaran kepada Joy supaya tidak bermain dengan fakta. Saya ada kesemua bukti dan sekali lagi Joy bakal dilanda masalah.

Hafiz juga meminta orang ramai menghentikan spekulasi mengenai kes itu kerana kes pembubaran nikah yang difailkan Joy sebelum ini masih belum diputuskan oleh mahkamah.

Tak silap penulis, mahkamah hanya akan memutuskan sama ada sah atau tidak pernikahan Hafiz dan Joy 1 Mei lepas pada November ini. Mungkin Joy juga sudah lupa kata-kata peguam syarie yang mewakilinya bahawa “hanya Hakim Syarie berhak menentukan secara muktamad sah atau tidak sebuah pernikahan.”

Untuk makluman, Hafiz dan Joy bernikah pada 1 Mei lepas dan perkahwinan mereka diluluskan untuk dilaksanakan oleh JAIS setelah Joy menegaskan akan menyerahkan surat cerai perkahwinan terdahulu selepas pernikahan.

Bagaimanapun, Hafiz kemudiannya tinggal berasingan dengan Joy setelah duduk sebumbung enam hari kerana meragui status sah pernikahan mereka disebabkan Joy gagal menyerahkan surat cerai yang dijanjikan. – beautifulnara.com

Written by AbangNara | October 11th, 2017

Hari ini Abang Nara ada berita yang cukup mengujakan buat anda semua. Anda semua mesti pernah pergi membeli barangan rumah seperti syampu, sabun mandi, vitamin, pencuci muka, alat solek dan sebagainya di Watsons kan? Ha, bermula dari 9 Oktober sehingga 22 Oktober 2017 ini, Watsons akan memberikan sebuah smartphone vivo V7+ kepada ahli Watsons VIP setiap hari bersempena dengan kempen “Watsons Brand and vivo Switch.Save.Win. Match The Receipt”. Secara keseluruhannya, ada 14 buah smartphone vivo V7+ untuk anda menangi. Memang best!

Sebelum Abang Nara ceritakan macam mana cara nak menangi vivo V7+ ini, jom kita ushar dulu ke”best”an dan kelebihan smartphone ini. First thing first harga dia ialah RM1499. Lepas tue skrinnya ialah 5.7 inci Full HD. Boleh guna 2 sim kad. Paling power, kamera depannya dijana dengan lensa 20 dan 8 megapixel membolehkan anda mengambil selfie yang sempurna. Senang cakap, sekali guna vivo V7+ ini, memang tak akan cari smartphone lain dah.

Ok anda dah teruja nak menjadikan smartphone Vivo V7+ ini milik anda? Meh sini Abang Nara kongsikan cara-cara nak memenanginya menerusi kempen “Watsons Brand and Vivo Switch.Save.Win. Match The Receipt ini. Ikuti langkah di bawah:-

  1. Check Facebook Watsons Malaysia dan Facebook vivo Malaysia

Setiap hari di Facebook Watsons Malaysia, jumlah resit pembelian yang harus dibeli untuk anda dipilih sebagai pemenang akan diumumkan. Jadi perkara pertama yang anda lakukan sebelum bergegas ke Watsons berhampiran adalah memeriksa jumlah resit tersebut. Setiap hari jumlah yang berbeza akan dimuatnaik di Facebook Watsons Malaysia. Contohnya macam kat bawah nie.

2. Pergi beli produk jenama Watsons

(antara produk-produk keluaran Watsons. Semuanya berkualiti tinggi)

Bila dah tahu jumlah resit pembelian yang harus anda lakukan, inilah masa untuk anda pergi ke Watsons berhampiran. Tahukah anda selain menjual produk berjenama tempatan dan antarabangsa, Watsons juga turut sama menjual produk keluarannya? Banyak produk-produk best dan berkualiti tinggi yang dikeluarkan oleh Watsons seperti Naturals by Watsons (boleh baca kat sini untuk info lebih lanjut), Water 360 by Watsons, Arome by Watsons dan banyak lagilah. Jadi untuk memenangi smartphone Vivo V7+, anda perlu membeli mana-mana produk oleh Watsons.

Tak kiralah nak beli berapa banyak pun. Kalau tak tahu yang mana satu produk jenama Watsons, boleh tanya kepada pekerja-pekerja Watsons yang sentiasa sudi membantu anda.  Lepas tue jangan lupa simpan resit pembelian tersebut. Pastikan anda membuat pembelian dengan jumlah paling hampir seperti yang telah diumumkan di Facebook Watsons Malaysia dan Facebook Vivo Malaysia tadi.

P.S: Pastikan anda telah mendaftar menjadi ahli Watsons VIP sebelum membuat sebarang pembelian. Pendaftaran boleh dilakukan di kaunter pembayaran. Mudah je nak daftar. Just cakap kat cashier “saya nak jadi ahli VIP Watsons”. Nanti mereka akan bantu anda.

3. Menang sebuah vivo V7+

Selepas dah membeli berdasarkan jumlah resit yang diumumkan di Facebook Watsons Malaysia dan Facebook vivo Malaysia, tibalah masa untuk anda berdoa agar dimurahkan rezeki untuk diumumkan sebagai pemenang. Para pemenang akan dihubungi menerusi telefon dalam tempoh 7 hari. Nasihat Abang Nara, setiap hari anda perlu buat pembelian di Watsons untuk meningkatkan lagi peluang kemenangan. Takkan taknak ada smartphone vivo V7+ kot? Kalau setiap hari anda membeli di Watsons, memang makin cerah peluang untuk menang. Insya Allah.

Selamat mencuba dan semoga Berjaya memenangi smartphone vivo V7+. Kalau ada rezeki, Insya Allah ia akan menjadi milik anda. Maklumat lanjut layari http://www.watsons.com.my/watsonsbrand.

Page 14 of 3,448« First...1213141516...203040...Last »