Written by Bella | February 13th, 2017

Gara-gara mengenakan pakaian dengan corak celoreng seperti askar, penyanyi Hazama telah menerima kecaman dan mencetuskan kontroversi di media sosial.

Sebuah laman Facebook iaitu Rakyat Sokong Angkatan Tentera Malaysia telah mempersoalkan tindakan Hazama mengenakan fesyen berkenaan ketika konsert Mentor Milenia berlangsung baru-baru ini. Status berkenaan  juga menunjukkan rasa kesal kerana orang ramai dengan sewenang-wenangnya boleh memakai baju tentera.

Menurut beberapa sumber, tiada orang awam yang boleh mengenakan seragam celoreng dan mereka boleh didakwa di mahkamah.

Walaubagaimanapun, masih ada pengguna media sosial yang mempertahankan Hazama kerana baju dengan corak sedemikian begitu banyaj dijual di pasaran.

Benar juga apa yang dikatakan oleh beberapa pengguna media sosial, baju dengan corak celoreng memang banyak dijual di pasaran. Kalau hendak memandang serius sesuatu perkara lebih baik untuk ambil tindakan pada mereka yang menjual sahaja bukan? Tiada orang jual tiada juga pembelinya.

Sumber Berita : Facebook Rakyat Sokong Angkatan Tentera Malaysia

 
Written by AbangNara | February 13th, 2017

Pada Januari lepas, Diana Amir dan suami telah pun selamat menimang cahaya mata kedua mereka. Puteri itu telah pun dinamakan Khadija Azzehra. Cantik sungguh nama pilihan Diana Amir dan suami untuk puteri kedua mereka ini. Dan sesungguhnya Khadija Azzehra tersangatlah comel seperti emaknya. Geram rasa nak cubit je.

diana amir anak kedua

Abang Nara suka betul melihat gambar keluarga Diana Amir ini. Jelas terserlah kebahagiaan yang sedang dikecapinya. Semoga kebahagiaan mereka ini akan berkekalan sehingga ke akhir hayat.

diana amir

Lagi beberapa gambar dengan membaca artikel ini sepenuhnya. Terima kasih kepada The Photolicious untuk gambar-gambar ini.

 
Written by Bella | February 13th, 2017

Sejak kebelakangan ini, nama Fattah Amin melonjak naik gara-gara drama Suri Hati Mr Pilot dan kisah cintanya bersama Neelofa. Selepas itu, beliau menghangatkan lagi fenonema Lofattah apabila melancarkan single Wanita Terakhir yang ditujukan buat Neelofa. Pergh, memang semakin hari semakin ramai jumlah peminat Fattah.

Tidak mahu mensia-siakan peluang dan populariti yang ada, Fattah baru-baru ini telah melancarkan sebuah buku dengan tajuk 99 Kata-Kata Fattah Amin pula.

Difahamkan, buku tersebut mengandungi kata-kata daripada Fattah sejak beliau menceburi bidang seni dan bertujuan untuk peminatnya mendapatkan inspirasi daripada buku berkenaan.

Walaubagaimanapun, buku berkenaan mendapat pelbagai reaksi daripada netizen dan majoriti daripada mereka mengecam bahawa buku Fattah itu agak mahal harganya dan hanya penuh dengan foto selfie Fattah bersama ayat-ayat yang tidak mempunyai makna yang mendalam.

Berikut antar komen netizen :-

Apa pula pendapat anda?

Written by AbangNara | February 13th, 2017

Hari ini, Abang Nara ingin bongkarkan satu rahsia buat para gadis di luar sana. Kalau anda sampai ke hari ini masih tak ada bf/pakwe/kekasih, semoga dengan pembongkaran ini nasib anda akan berubah. Kalau selama ini anda tertanya-tanya apa yang lelaki mahukan pada seorang gadis, kini Abang Nara berkongsi jawapannya. Jeng, jeng, jeng!!!

laurier

segala misteri akan Abang Nara rungkaikan hari ini!!!

Lelaki ini sebenarnya tak adalah susah sangat untuk jatuh cinta. Perkara paling penting yang anda perlu sedar ialah kami tidak memandang paras rupa. Kalau anda seorang yang cantik serta cun melecun, ia adalah satu bonus. Namun sekiranya ada memiliki 5 ciri-ciri di bawah, confirm kaum Adam akan jatuh cinta dan angau dengan anda:-

1. Keyakinan diri yang tinggi

kaolaurier g girl

First thing first sebagai seorang lelaki yang akan Abang Nara perhatikan di dalam diri seorang gadis ialah keyakinan dirinya. Abang Nara dulu pernah jatuh cinta dengan seorang awek yang memang tak berapa cun, tapi cara dia bercakap, gelagatnya bersama rakan-rakan dan gaya yakinnya masa buat kerja telah membuatkan diri ini jatuh cinta. Lagi satu lelaki suka apabila si gadis menjadi diri sendiri tanpa meniru orang lain. Setiap orang mempunyai keunikan yang berbeza dan dengan confidence di dalam diri, keunikan itu pasti akan menyerlah.
laurier

Najwa Latif yang merupakan seorang Laurier Go Girl adalah contoh gadis yang berkeyakinan tinggi. Najwa yakin dengan bakat nyanyiannya, bakat main gitarnya, bakat cipta lagunya dan bakat membuat persembahannya. Dari seorang penyanyi YouTube, kini Najwa Latif cukup popular seantero Malaysia. Selagi anda yakin dengan diri serta kemampuan anda, pasti kejayaan (dan juga kekasih hati) akan datang menjelma.

2. Aktif dan ceria

Tahukah anda peratusan untuk awek-awek yang aktif bersukan, melakukan aktiviti lasak dan sentiasa ceria mendapat pakwe adalah 80% lebih tinggi berbanding awek-awek yang duduk dalam bilik, hujung minggu terperap tidur je dan muka sentiasa masam. Contohnya kalau awek tue hebat main futsal, confirm lelaki-lelaki yang tengok kehebatannya akan terkagum dan terus cuba mengorat. Itu belum bila si awek tersenyum menampakkan gigi taringnya sekaligus menyerlahkan lagi kecomelan. Memang meruntun-runtun hati beb.

laurier kao

ini Leona Chin, salah seorang dari Laurier Go Girl juga

Korang mesti kenal Leona Chin nie kan? Ala, yang bawak kereta super power. Setakat drift tue sambil pejam mata je si Leona nie buat. Leona Chin pun adalah seorang Laurier Go Girl yang cukup ceria dan aktif. Tiada apa yang dapat menghalang Leona melakukan aktiviti lasaknya walaupun it’s that time of the month kerana Laurier memberikan keselesaan dan penjagaan sepanjang masa setiap hari.

3. Bercita-cita tinggi

Sebagai seorang gadis, anda perlu merancang masa depan, memasang angan-angan dan sentiasa cuba mencapai cita-cita. Kalau zaman dulu perempuan bolehlah duduk jadi suri rumah. Namun zaman sekarang ini, dengan keadaan ekonomi tak menentu, si gadis pun perlu membina karier, memajukan diri dan berusaha keras untuk berjaya. Lelaki memang suka kalau aweknya (merangkap bakal bini) ada duit sendiri serta kerjaya kerana sedikit sebanyak dapat mengurangkan bebanan kewangan. Tak gitu?

4.Sentiasa berfikir secara positif

Ciri yang ini adalah paling penting bagi Abang Nara, lebih-lebih di zaman moden ini. Iyerlah, dunia sekarang ini penuh dengan kritikan, kecaman dan cabaran. Kalau berdepan dengan rintangan sikit je dah nak give up, lelaki pun malas nak layan. Sikit-sikit mengadu kat boyfriend, sikit-sikit cakap dunia nie tak adil. Kalau sekali dua tak apalah jugak. Kalau dah berkali-kali, lelaki pun malas nak layan.

Bak kata Najwa Latif, pada awal kemunculannya memang banyak kritikan dan kecaman yang diterima. Namun selaku seorang Laurier Gor Girl, itu tidak membantutkan semangatnya untuk mencapai impian serta terus berfikiran positif. Dengan Laurier di sisi, semua benda-benda negatif ini berjaya ditepis. Byangkan kalau Najwa Latif tewas dengan kritikan kritikan yang diterimanya itu, sudah tentu dunia muzik tanah air kita akan kerugian yang amat besar.

5. Penampilan yang menarik

Bak kata Abang Nara pada awal artikel ini, kecantikan itu adalah perkara kedua bagi seorang lelaki. Namun tak bermakna korang boleh serabai, muka macam baru bangun pagi, mata sembam, jerawat batu sana sini dan kulit pun berkerutu je. Sekurang-kurangnya kenalah bagi sedap mata memandang. Janganlah sampai orang tengok pun rasa nak muntah. Sesibuk mana pun anda, penampil diri wajib dijaga.

laurier

kan comel tue Najwa Latif tersenyum

Sempena perlantikan Najwa Latif dan Leona Chin sebagai Laurier Go Girl, anda kini berpeluang untuk memenangi hadiah bernilai RM31,000. Anda cuma perlu ke Facebook KaoLaurier Malaysia dan ikut arahan yang tertera di sana. Apa-apa pun, jangan lupa be a Laurier Go Girl dan jadikan 5 ciri-ciri di atas sebagai mantera kehidupan anda untuk masa depan yang awesome (dan juga seorang pakwe untuk dijadikan suami). Selamat mencuba!!!

laurier

Maklumat lanjut layari Facebook KaoLaurier Malaysia.