Written by AbangNara | October 13th, 2014

 

Sehebat mana pun seorang lelaki itu, kesabarannya pasti ada had. Akhirnya kerana tidak mampu bersabar dengan apa yang dimaklumkan oleh Rita Rudaini menerusi media, Aidil Zafuan telah tampil menerusi akaun Instagram untuk membidas segala kenyataan bekas isterinya itu. Antara yang ditunjukkan oleh Aidil ialah sms-sms yang dihantar olehnya yang tidak langsung mendapat balasan daripada Rita. Agak sedih juga kerana ia adalah sms mengenai anak-anak mereka.

aidil dan rita

Selain itu, Aidil juga menunjukkan bukti pembayaran nafkah terhadap anak-anaknya untuk bulan ini yang berjumlah RM2,000. Pembayaran tersebut telah dilakukan secara online menerusi Maybank2u terus ke akaun Rita Rudaini. Membaca kata-kata yang ditulis Aidil membuatkan hati Abang Nara sebak juga. Abang Nara faham betapa stressnya Aidil dengan kemelut yang tak sudah-sudah antara dirinya dan Rita.

rita aidil

SMS yang dihantar oleh Aidil

aidil dan rita

bukti pembayaran nafkah

Kemungkinan besar Aidil tampil menunjukkan segala bukti ini adalah kerana kenyataan Rita pada minggu lalu yang mendakwa dirinya tidak pernah meminta cerai daripada pemain bola sepak itu. Menurut Aidil, dakwaan tersebut adalah palsu semata-mata.

aidl

Agaknya sampai bilakah kemelut antara Aidil dan Rita ini akan tamat? Rasanya dah dekat 4,5 tahun dah. Kedua-duanya saling berbalas kenyataan di media sosial dan juga media cetak. Adakah mereka akhirnya akan bertemu kebahagiaan yang dicari? Entahlah. Sama-samalah kita doakan yang terbaik. Yang penting, jangan lupa tanggungjawab masing-masing terhadap anak-anak. Itu adalah perkara yang paling utama.

P.S: Tahap penyamaran yang amat hebat oleh burung hantu

 
Written by AbangNara | October 11th, 2014

Syawal yang lalu, tak banyak ‘open house’ yang sempat Abang Nara hadiri. Biasalah agak sibuk dengan kehadiran orang baru dalam keluarga kami. Kalau nak keluar tinggalkan wife dengan 2 orang anak, terasa kasihan pulak kat dia. Namun begitu, apabila mendapat undangan untuk ke #NNRaya Open House, hati ini teringin sangat nak pergi. Dengan membuat muka comel ala-ala Zul Ariffin, Abang Nara berjaya memujuk wife tercinta.

ambi pur

Tujuan Abang Nara pergi ke #NNRaya Open House ini tak lain tak bukan ialah untuk bertemu kawan-kawan blogger yang lain. Iyerlah, semua sekarang sibuk dengan keluarga dan kerjaya masing-masing. Nak berjumpa memang susah. Sekali-sekala bila ada event macam ini, barulah nampak batang hidung. Seronok sangat bila dapat jumpa kawan blogger seperti Redmummy, Zaid, Ruby, Namee dan ramai lagi di #NNRaya Open House. Bersembang tak ingat dunia. Masing-masing berkongsi cerita masing-masing.

ambi pur

Kalau dah open house mestilah ada makanan yang sedap kan? Antara banyak-banyak juadah yang disediakan, Abang Nara sehingga ke hari ini masih terbayang kelazatan kambing panggang. Pergh~~ Rasa dia memang power lebih-lebih bila cicah dengan sos. Memang terangkat. Seekor kambing habis sekejap je. Memang tak cukup. Itulah sapa suruh buat sedap sangat. Beratur orang nak makan. Nasib baik Abang Nara antara yang terawal sampai. Dapatlah tambah 2,3 kali. Hehehe. Burp kenyang Alhamdulillah.

ambi pur

Menariknya walaupun asap daripada kambing panggang ini masuk ke dalam kawasan dalam open house ini dilakukan, rumah tersebut masih lagi berbau wangi dan harum semerbak. Mula-mula Abang Nara tertanya-tanya juga apakah rahsia kewangian yang berkekalan itu. Rupa-rupanya #NNRaya Open House dilengkapi dengan wangian Ambi Pur di setiap sudut rumah. Patutlah Abang Nara rasa macam kenal je bau tue. Iyerlah, kat rumah Abang Nara pun memang ada 3,4 botol wangian Ambi Pur untuk mengekalkan keharuaman dan kesegaran rumah. Feveret Abang Nara sudah tentulah haruman Lavender seperti yang pernah Abang Nara ceritakan dulu.

ambi pur

Selaku salah satu penaja utama #NNRaya Open House, Ambi Pur telah mengadakan pertandingan untuk lebih menceriakan para blogger yang hadir. Memang tergelak berdekah-dekah Abang Nara tengok gaya blogger-blogger yang masuk pertandingan tue. Ala, kena buat aksi dengan botol Ambi Pur yang diberikan. Masing-masing memang kreatif. Ada buat ala James Bond, ada yang buat macam Charlie’s Angel, ada buat drama pendek dan macam-macam lagilah. Seronok Abang Nara tengok keletah diorang nie.

ambi pur

James Bond pakai jubah

ambi pur

Charlie’s Angel versi lelaki + perempuan

Paling seronok sudah tentu para tetamu yang hadir kerana dapat merasai sendiri kewangian dan keharuman Ambi Pur. Abang Nara yakin ramai yang balik ke rumah selepas itu akan berhenti kejap untuk dapatkan Ambi Pur. Iyerlah, dah bau sekali, mesti nak bau terus-menerus. Abang Nara suka sebab baunya tak kuat sangat. Sedap-sedap je.

ambi pur

Sesungguhnya #NNRaya Open House untuk Syawal yang lalu amat meriah dengan kehadiran ramai blogger dan juga sangat segar kerana kami ditemani oleh Ambi Pur sepanjang hari. Harap tahun depan boleh buat dan jemput Abang Nara lagi. Yang pasti, kawan-kawan blogger Abang Nara semuanya gembira kerana dapat bertemu muka, berborak mengeratkan silaturahim dan dapat ber’pose’ ambil gambar. Hehehe.

ambi pur

Selamat Hari Raya Maaf Zahir dan Batin.

Written by AbangNara | October 11th, 2014

Jutaan tahniah diucapkan kepada Erin Malek dan Farriz Fauzy yang telah disatukan sebagai suami isteri di dalam sebuah majlis pernikahan penuh meriah semalam. Hanya dengan sekali lafaz, Erin Malek (20 tahun) telah bergelar isteri kepada Farriz Fauzy (30 tahun) kira-kira 9.12 malam semalam di kediaman keluarga pelakon tersebut di Duta Suria, Ampang.

erin malek

Pada majlis tersebut, Erin Malek telah menerima mas kahwin sebanyak RM10,000 dan wang hantaran sebanyak RM30,000. Majlis bertemakan pernikahan dalam taman itu telah dimeriahkan lagi dengan kehadiran 300 tetamu yang terdiri daripada keluarga rapat, sahabat handai dan para media.

Rombongan lelaki turut membawa tujuh dulang hantaran berupa cincin, Al-Quran dan sepasang telekung, seutas jam tangan, beg tangan dan sepasang kasut, barangan kosmetik, set wangian dan manisan. Manakala pihak perempuan membalas sebanyak sembilan dulang hantaran iaitu tepak sirih, cincin, Al-Quran dan sejadah, seutas jam, sepasang sut, beg dan tali pinggang, set wangian, sepasang kasut dan kek.

erin malek

Tahniah diucapkan kepada Erin Malek dan Farriz Fauzy atas pernikahan anda. Semoga berbahagia sehingga ke akhir hayat. Majlis resepsi pasangan ini akan berlangsung malam ini di Hotel InterContinental, Semoga ia berjalan dengan lancar. Selamat pengantin baru!!! Kredit gambar Project2Pi.

Written by AbangNara | October 10th, 2014

Argh~~~~ Pasti ramai yang kecewa apabila membaca pengakuan Izara Aishah ini. Mana tidaknya, hati si cantik jelita ini kini sudah menjadi milik Adib Khalid, anak tiri kepada Datuk Siti Nurhaliza. Baru-baru ini mereka berdua dilihat menyambut hari jadi bersama-sama. Malah Datuk Siti Nurhaliza ada berkongsi gambar Izara Aishah memasak di rumahnya. Memang benarlah tanggapan Abang Nara yang hubungan antara Izara dan Adib lebih daripada kawan biasa.

izara dan adib

Berkata secara ekslusif kepada MediaHiburan, Izara memaklumkan tiada apa yang perlu disorokkan mengenai hubungannya dengan Adib. Kata Izara:-

Di awal perhubungan saya akui kami hanya berkawan. Itu yang saya mengambil pendekatan untuk tidak terlalu bercerita. Dan bila kami sudah bersama atau lebih tepat bercinta, tidak ada apa yang perlu saya sorokkan. Tapi tidak bermakna saya perlu bercerita satu dunia akan hal tersebut. Bila saya sudah berterus terang, harapnya tidak ada lagi spekulasi yang timbul.

izara adib

Tahniah diucapkan kepada Adib Khalid kerana mendapat kekasih yang cun melecun seperti Izara. Pasti remuk hati para jejaka di luar sana yang menaruh hati terhadap Izara. Silalah jaga Izara Aishah baik-baik. Diharap hubungan mereka akan berkekalan sehingga ke jinjang pelamin. Sama-samalah kita doakan.