June 30th, 2020

Beberapa hari ini kecoh apabila Fynn Jamal yang dikatakan seperti menyalahkan mangsa gangguan seksual apabila jenayah itu berlaku kepada mereka.

Kenyataan yang dimuat naik menerusi Instagram Storynya itu nyata menimbulkan kemarahan ramai. Bagi mereka, wanita itu yang mempunyai lebih 1.2 juta pengikut seharusnya lebih berhati-hati dalam berkata-kata.

fynn jamal dikecam

Terbaru, Wardina Saffiyah telah memasuki ‘live’ yang sedang dilakukan oleh Fynn Jamal bagi membincangkan dengan lebih lanjut mengenai isu tersebut.

Wardina menjelaskan kepada wanita itu bahawa isu rogol ini bukan salah sesiapa yang memuat naik gambar malahan kita tidak berhak menghalang mana-mana individu untuk daripada melakukan hal tersebut.

“Jenayah rogol sudah berlaku sebelum media sosial wujud lagi dan malangnya perbuatan ini akan terus berlaku.”

Wardina juga menyatakan mungkin Fynn Jamal tidak bermaksud sedemikian tetapi sepertinya, wanita itu tetap menyalahkan perempuan sekalipun dia menutup aurat atau pun tidak menutup aurat.

“Hakikatnya dalam dunia ini, tidak semua orang tutup aurat. Kalau pun seluruh wanita Islam menutup aurat, akan ada wanita bukan Islam yang tidak menutup aurat.”

 

Berkaitan dengan soal memuat naik swafoto boleh menyumbang kepada jenayah rogol, Wardina secara terangan menolak dakwaan tersebut.

“Kalau pun anda tak post, orang lain akan post sebab kita tidak hidup dalam masyarakat yang ideal.”

Tambahnya lagi, ramai sahaja lelaki di luar sana yang tidak merogol. Disebabkan itu, perogol adalah individu yang secara terangan mempunyai masalah.

“Bukan tanggungjawab seorang perempuan untuk jaga iman lelaki. Letaklah perempuan bogel pun di hadapan mereka, dia kena jaga iman dia sendiri.”

 

Apabila Wardina mempersoalkan apakah salah sekiranya seseorang mahu memuat naik gambar mereka, Fynn Jamal sedikit gagap dan mengatakan bahawa ia akan menimbulkan fitnah kepada perempuan.

Namun Wardina menolak kenyataan tersebut dan mengatakan bahawa satu dunia ini dipenuhi dengan fitnah dan kesalahan itu tak patut diletakkan kepada perempuan sahaja.

Rata-rata netizen yang melihatkan perbincangan di antara dua selebriti wanita itu memuji Wardina kerana tegas dengan pendiriannya selain membentangkan hujah yang boleh diterima akal.

wardina berhujah dengan fynn jamal wardina berhujah dengan fynn jamal wardina berhujah dengan fynn jamal wardina berhujah dengan fynn jamal wardina berhujah dengan fynn jamal wardina berhujah dengan fynn jamal

Ramai juga yang mengatakan bahawa Fynn Jamal sepertinya kelihatan penat di dalam ‘live’ ini dan kebanyakan daripada mereka juga menyokong kenyataan Wardina yang tepat dan padat.

Advertisement
 
June 30th, 2020

Pengurus kepada aktress Fazura, Iman Tang seakan memberi bayangan kepada peminat bahawa pasangan sensasi itu bakal menimang cahaya mata lelaki pada Oktober nanti.

Iman dilaporkan telah membuat perkongsian berkenaan di laman instagram miliknya selepas memenuhi jemputan makan malam yang dianjurkan Fazura.

Dia turut memaklumkan bahawa kini Fazura berada dalam keadaan sihat walafiat dan tidak sabar untuk menimang cahaya mata pertamanya itu.

“Syukur Alhammdullilah Mommy and baby sihat walafiat, dan selepas diskusi dengan mommy @missfazura semalam kita berjaya “convinced and signed” soon to be born Baby to be a supporter for Liverpool FC.. Hooray!”

Iman dikatakan telah memberi bayangan bayi yang bakal dilahirkan Fazura adalah berjantina lelaki kerana telah memasukkan figura dua kumpulan bola sepak terkenal yang lebih sinonim kepada permainan lelaki.

Namun, ketika ditemui Astro Gempak, dia tidak menyangka ramai peminat menganggap entrinya itu sebagai memberi ‘hint’ pasangan tersebut akan menimang cahaya mata lelaki.

“Ramai yang telefon dan bertanya betul ke Fazura akan dapat baby boy? Lagi-lagi bila saya masukkan dua nama pasukan bola sepak gergasi Eropah dalam entri tu. Sebenarnya saya dah ‘booking’ baby Faz sebagai penyokong Liverpool tak kiralah lelaki atau perempuan. Lagipun Fazura dan Fattah masih belum tahu jantina bayi mereka sebab bulan depan baru mereka nak buat check-up,”

 Sebelum ini, Fazura dan suaminya Fattah Amin telah membuat keputusan untuk tidak mengumumkan jantina bayi sehinggalah dilahirkan. Pasangan ini turut meminta peminat di luar sana supaya mendoakan kesihatan Fazura dan dipermudahkan urusan melahirkan kelak.

Advertisement
June 30th, 2020

Walaupun sering dihimpit kontroversi mengenai rumah tangga, Bella Astillah nampaknya kini semakin bahagia dengan suaminya, Aliff Aziz dan bakal menimang cahaya mata kedua pula kelak.

Kesabaran dan sikap memaafkan Bella Astillah dalam mengharungi liku-liku berumah tangga telah membuatkan usahawan kosmetik terkenal, Joy Revfa benar-benar mengagumi isteri kepada Aliff Aziz itu.

Joy Revfa juga menyifatkan Bella sebagai seorang isteri yang mempunyai tahap kesabaran dan sifat pemaaf yang tinggi.

Dia yang membuat entri penghargaan kepada Bella di laman instagram miliknya itu turut berkongsi rakaman video pertemuannya dengan Bella baru-baru ini.

 

View this post on Instagram

 

•••••••••••••••••••••••••••••••••••••• . . Kecil comel sgt orgnya & bicara pun lembut sgt masyallah. Sifat pemaaf nya sgt tebal.. Walau berkali2 “dihancurkan” hatinya, dia tetap memaafkan & melupakan sikap suaminya yg dulu. Syukur Alhamdulillah, hidayah Allah swt tetap hadir utk bahagiakan pasangan ini malah di kurniakan cahaya mata kedua. Syukur, dlm diam mereka berdua tetap beristiqomah & berusaha utk mendalami ilmu agama. Doa kakjoy & kami semua sentiasa utk Bella, Aliff & keluarga. Amin ya rabb ?? . . Eyeshadow Palette yg cantik Bella pegang tu dari MERVE Cosmetics ? Best Seller sgt tau, jangan lupa dapatkan k! Sbb warna2 nya sgt cantikk! Dapatkan eyeshadow palette PRETTY DAILY ni di website : www.mervecosmetics.com.my

A post shared by My NEW IG ? IG LAMA KENA HACK (@joyrevfa) on

“Kagum dengan wanita seperti Bella Astilla,kecil comel je orangnya dan bicara pun lembut sangat, Masyallah! Sifat pemaafnya sangat tebal.. walaupun berkali-kali dihancurkan hatinya, dia tetap memaafkan dan melupakan sikap suaminya yang dulu,”

Malah, Joy atau nama sebenarnya Siti Arifah Mohd Amin turut mendedahkan bahawa pasangan ini juga turut giat mempelajari ilmu agama dalam diam dalam usaha memulihkan kembali hubungan rumah tangga mereka.

 

View this post on Instagram

 

Lepas ni tak boleh pakai makeup tebal2 & bulu mata bagai dah ? Ayat setiap hari encik tunang pesan : “nak keluar pakai makeup nipis2 je..” ? #bertabahlah ? kita ni #makeupaddict ? . ?? @mervecosmetic_hq

A post shared by My NEW IG ? IG LAMA KENA HACK (@joyrevfa) on

 

View this post on Instagram

 

Ladiesss, lepas habis PKP ni jom kita coffee time sama2.. joy ada peluang2 istimewa utk kawan2 bergelar Usahawan semua ? . . Comment sket kt bawah kalau ada masa terluang utk kita jumpa kenal2 & “COFFEE TIME” sama2 ? Yg Komen tu, jap lagi joy akan DM personal bagi no whatsapp utk set date kita jumpa k ?

A post shared by My NEW IG ? IG LAMA KENA HACK (@joyrevfa) on

 Dalam akhir entrinya itu, Joy turut berdoa semoga urusan rumah tangga Bella dan Aliff kembali pulih dan semakin bahagia pada hari mendatang.

Mengimbas kembali, Bella dan Aliff telah mengambil keputusan untuk berpisah setelah Bella memfailkan cerai pada Mei tahun lalu akibat sikap Aliff yang beberapa kali berlaku curang dengan beberapa selebriti wanita tanah air.

Namun, pada April lalu, Bella telah mengesahkan dia dan Aliff sudah kembali rujuk sebagai suami isteri ketika dalam waktu edah dan kini pasangan ini sedang menanti kelahiran cahaya mata kedua dalam waktu terdekat.

 

 

 

Advertisement
June 29th, 2020

Perkongsian video yang mempamerkan aksi penyanyi Atilia Haron melakukan senaman yoga sambil berkaki ayam dan memegang makanan dia sebuah pasar raya mengundang pelbagai reaksi daripada pengikut di laman Instagram.

atilia yoga tak pakai kasut dalam pasar raya

Tindakan yang dianggap tidak mementingkan kebersihan itu telah menarik perhatian netizen dan mengundang kebimbangan orang ramai kerana negara kini masih belum reda dan bebas daripada wabak COVID-19.

Apabila disapa netizen berkenaan tahap kebersihan sekitar Atilia yang tidak mengenakan pelitup muka, kasut dan memegang barang dengan tangan yang kotor, Atilia tampil membidas kenyataan tersebut.

atilia yoga tak pakai kasut dalam pasar raya

Kredit – mStar

“Saya ada mask. Saya buka sekejap dan letakkan ia di leher. Ya, tiada kasuh kerana saya miskin. Pegang barang sebab saya suka coklat itu dan saya beli.”

Video yang dikongsi di laman Instagram itu turut dihujani pelbagai komen daripada pengikut setianya. Malah Atilia juga turut menyatakan dirinya masih memahami keadaan pandemik kini telah menyebabkan segelintir pihak terpaksa hidup dalam kesusahan.

atilia yoga tak pakai kasut dalam pasar raya

Bagaimanapun, kata Atilia, beliau langsung tidak mempunyai niat untuk menyinggung parasaan mana-mana pihak.

“Jika ini menyinggung perasaan awak, saya tiada niat untu berbuat demikian.”

Namun, Atilia menegaskan beliau sudah mendapatkan kebenaran daripada pengawal keselamatan sebelum bertindak melakukan aksi tersebut di dalam pasar raya itu.

Sumber: mStar

Advertisement