Written by AbangNara | June 9th, 2014

Fuh~~~ Memang panas gosip yang dibawakan oleh rakan kami di RotiKaya. Mana tidaknya, screenshot perbualan manja antara suami Ayu Raudhah, Zaquan Adha dan seorang gadis di WeChat telah menimbulkan tanda tanya dan pelbagai persoalan. Adakah benar itu Zaquan atau ada orang yang menyamar? Adakah ini satu perbuatan khianat atau kenyataan? Hmmmm.

ayu raudhah zaquan adha

Agak menyedihkan sekiranya skandal ini benar-benar terjadi lebih-lebih lagi Ayu Raudhah kini sedang berpantang selepas melahirkan anak kedua. Namun begitu, menerusi MalaysianDigest, Ayu telah tampil untuk memaklumkan yang ID WeChat itu bukan milik suaminya. Kata Ayu:-

Saya terkejut tapi bila saya fikirkan balik, saya rasa gosip tu mengarut! Sebab ID “Zaqone” tu bukan ID suami saya. Suami saya tak pakai ID dengan ejaan macam tu. Tapi yang video call (panggilan video) tu, memang suami saya beritahu yang dua hari lepas dia ada dapat panggilan. Tapi panggilan tu sekejap sangat. Saya tak tahu lah, mungkin juga ada orang sengaja rakam dan buat cerita.

Sebenarnya saya pun ada dapat gambar screen shot perbualan wechat tu. Ada orang hantar pada email saya. Tapi saya tahu semua tu tak benar. Selama ni kalau ada apa-apa, saya mesti tanya pada suami saya dahulu.

Suami saya ada beritahu, kalau yang cheerleader yang menyanyi menari macam untuk pasukan bola mat salih tu tak ada. Tapi setakat tukang bagi bunga tu ada lah.

Bagi saya gosip ini satu fitnah oleh pihak yang cuba nak mengganggu kebahagian rumah tangga kami. Iyalah, selama ni ramai yang gembira melihat saya dan suami bahagia. Tiba-tiba saja pula keluar cerita begini.

Tapi ini bukan kali pertama rumah tangga kami di uji dengan cerita-cerita macam ni. Tak mengapalah, saya okay saja. Walaupun saya tahu peminat-peminat saya ramai yang dah marah dengan Zaquan, di internet. Jangan risau, saya okay.

Suami saya pun terkejut bila keluar cerita macam ni. Walaupun dia dalam bidang sukan, tapi mujurlah dia dah biasa dengan cerita gosip dalam dunia hiburan, macam ni

ayu raudhah zaquan adha

Fuh~~ Lega sikit mendengar penjelasan Ayu Raudhah. Iyerlah teknologi sekarang kalau dimanipulasi boleh digunakan untuk memusnahkan rumah tangga orang lain. Nasib baik Ayu Raudhah tak cepat melenting dan membuat pemeriksaan lanjut dengan suaminya terlebih dahulu. Nampak gayanya, ada pihak yang dengki dengan kebahagiaan rumah tangga Ayu dan Zaquan. Hmmmm. Diharap bersabar, inilah ujian sebuah perkahwinan.

P.S: Gambar sebelum dan selepas pembedahan muda-mudi Korea

 
Written by AbangNara | June 9th, 2014

Fuh~~~ 1,000 orang tue dah kena “block” dengan Rozita Che Wan daripada mengikuti akaun Instagramnya. Nasib baik Abang Nara tidak tergolong dalam 1,000 orang yang malang itu. Tak dapat bayangkan kerugian tidak dapat melihat gambar-gambar cantik manis, jelita menawan yang dikongsikan oleh Che Ta. Kalau peniaga di Instagram lagilah rugi. Tak dapat buat iklan menerusi komen di gambar-gambar Che Ta.

che ta

Bagi Abang Nara tak ada masalah untuk Che Ta mem”block” sesiapa yang tidak disukainya di Instagram. Dah namanya pun akaun Instagram miliknya, suka hati Che Ta lah nak buat apa. Rasanya yang kena “block” nie mesti yang bagi komen tak ingat dunia punya. Kalau Abang Nara jadi Che Ta pun confirm akan “block” punya. Kata Che Ta menerusi Mstar Online:-

Bagi saya, Instagram saya adalah ‘personal’ . Adalah menjadi hak saya untuk meletakkan gambar saya. Kalau sesiapa yang tak suka jangan follow. Saya pun pernah… lebih kurang 1,000 orang saya block.

Saya muat turun gambar pun, gambar dengan laki (suami). Sebenarnya gambar kami nampak macam bercium tu, sebenarnya kami bukan bercium pun. Tapi bila kita jelaskan, dia orang tetap kata tu gambar bercium. Kalau bercium pun apa salahnya, bukan laki (suami) orang.

Zain warna rambut pun nak komplen. Kita buat sesuatu benda mesti ada sebab. Dia terikat dengan Oh My English. Orang asyik nampak buruk je

che ta

Biasalah komen-komen nakal ini memang ada di mana-mana. Memang ada jenis manusia yang tak suka tengok orang lain gembira. Buat tak tahu sahaja. Kalau kita layan, lagi naik tocang mereka ini. Tak gitu? Apa pula pendapat anda?
bbwP.S: Sempena Hari Bapa ini, BestBuyWorld menawarkan harga diskaun yang amat hebat untuk anda mendapatkan hadiah buat ayah tercinta. Pelbagai produk dan tawaran menarik ada disediakan untuk pilihan anda. Jom LIKE Facebook BestBuyWorld untuk mengetahui promosi sempena Hari Bapa ini.

Written by AbangNara | June 9th, 2014

Menarik sungguh apabila Abang Nara membaca artikel bertajuk “Perang Dingin Fazura dan Neelofa” di Pancaindera semalam. Rasanya inilah kali pertama sebuah suratkhabar membicarakan mengenai desas-desus hubungan tidak mesra 2 selebriti jelita ini. Persoalannnya, memang benarkah wujud perang dingin antara mereka atau kita sebagai peminat yang terlebih membuat kesimpulan sendiri?
neelofa dan fazuraDikatakan punca perang dingin antara Neelofa dan Fazura ialah kerana berebutkan seorang jejaka. Fuh~~ Menarik teori yang disampaikan. Siapakah jejaka yang begitu hangat di pasaran sehingga menjadi rebutan 2 jelitawan ini? Tertanya-tanya juga Abang Nara dibuatnya. Malah sebelum ini juga dikatakan Neelofa menyindir Fazura menerusi tulisannya di ruangan Metro Ahad. Apa pun, baca artikel sepenuhnya di bawah ini untuk anda membuat rumusan sendiri:-

HUBUNGAN dingin antara aktres Fazura dan Neelofa bukan lagi rahsia. Terbaru, kedua-duanya dilihat saling sindir menyindir antara satu dengan lain di laman sosial.

Sejak beberapa tahun ini memang kedua-duanya dilihat tidak sebulu. Tidak pasti punca sebenar ‘pertelingkahan’ mereka namun masing-masing dikatakan tidak boleh bertentang mata.

Sebagai makluman, mereka berdua adalah artis yang paling popular dan berpengaruh dalam dunia hiburan. Kedua-duanya berada pada aras populariti yang sama.

Ada yang mendakwa perang dingin itu tercetus akibat perebutan teman lelaki. Tetapi tidak pula diberitahu siapakah lelaki ‘bertuah’ yang menjadi rebutan dua artis popular ini. Macam tidak percaya pula ‘berperang’ berebut teman lelaki tetapi itulah yang diungkapkan oleh sumber yang boleh dipercayai.

Kemudian merebak kepada hal-hal lain misalnya kejayaan dalam kerjaya dan kecantikan. Masing-masing mahu kelihatan di atas atau setidak-tidak mempamerkan nilai tambah membuktikan salah satunya nombor satu.

Kedua-dua artis ini mempunyai wilayah kemashyuran sendiri dan sudah tentu ada hasrat untuk meluaskan wilayah sekaligus muncul sebagai nonbor satu. Perang dingin ini dapat dirasai oleh orang terdekat seperti rakan baik, jurumekap dan pereka pakaian yang bekerjasama dengan kedua-duanya.

Tambahan pula kedua-duanya cukup cerewet dan amat prihatin dengan soal cita rasa, penampilan diri dan imej, dengarnya mereka tidak akan menggunakan khidmat orang yang sama. Senang cakap, kalau Fazura menggunakan khidmat A maka Neelofa tidak akan bekerjasama dengan A yang dianggap sebagai ‘orang Fazura’. Kalau tidak percaya cuba lihat pernahkah mereka disatukan dalam sesi fotografi, drama atau program televisyen. Jawabnya tak ada.

Pantau laman sosial

Cara paling berkesan untuk memantau suhu perang antara mereka berdua adalah melalui laman sosial. Masing-masing mempunyai laman sosial seperti Twitter, Instagram dan facebook. Di laman itulah kita boleh perhatikan ‘tembakan’ dihalakan kepada pihak yang satu lagi.

Malah jika anda peminat dan pengikut laman sosial kedua-dua artis ini, anda akan perasan tentang sindiran yang ditujukan antara satu sama lain.

Kalau salah seorang hadir dalam program hiburan tertentu, pihak yang satu lagi akan menarik diri. Kedua-dua aktres itu seakan-akan mengelak untuk bertembung pada satu majlis yang sama. Tidak akan berlaku ‘bila mata bertentang mata’.

Pernah berlaku sebelum ini sewaktu Neelofa yang juga pengacara program hiburan MeleTop diganti oleh selebriti lain untuk slot mempromosikan filem yang dibintangi Fazura.

Khabarnya untuk memberi laluan mempromosikan filem Kami Histeria, Neelofa ‘ditiadakan’ dengan alasan urusan peribadi.

Cari pengaruh

Umum sudah mengetahui bahawa kedua-dua pelakon itu mempunyai kelompok peminat yang taksub dengan apa juga tindakan artis kesayangan mereka.

Justeru laman sosial adalah cara paling mudah untuk mengumpul pengaruh baharu dan memperbanyakkan pengikut masing-masing.

Laman sosial jugalah tempat mereka berkumpul mencari pengaruh dan mempamerkan nilai tambah masing-masing. Gaya hidup dan minat harian dikongsikan bersama sekali gus mendapat sokongan daripada peminat yang fanatik.

Tidak dinafikan kedua-dua pelakon ini mempunyai latar belakang sosial yang menarik. Aura yang ada pada dua artis itu juga mampu menarik lebih ramai peminat untuk mengikuti rutin sosial mereka. Sekali gus mencipta kelompok peminat yang taksub dengan artis kesayangan masing-masing.

Lebih hebat lagi apabila peminat kedua-dua artis bertindak membela mereka andai artis kesayangan mereka itu dihentam oleh mana-mana termasuk media massa. Begitulah hebatnya perang antara Fazura dan Neelofa!

neelofa dan fazura

Abang Nara tidak memihak kepada mana-mana, sama ada Fazura atau Neelofa, dua-dua Abang Nara suka. Kedua-duanya ada kelebihan sendiri. Kedua-duanya cantik dan sedap mata memandang. Semoga perang dingin ini sebenarnya tidak wujud kerana agak rugi buat sesama selebriti bergaduh dalam industri hiburan kita yang kecil ini. Semoga akan ada jalan persefahaman yang dapat dicari oleh mereka kelak. Sama-samalah kita doakan.

P.S: Sindiket bayar saman di Facebook adalah palsu

Written by AbangNara | June 9th, 2014

Wahh. Meriah sangat-sangat majlis resepsi perkahwinan Fizz Fairuz dan Almy Nadia yang telah diadakan di Dataran Raub, Pahang. Nampak gaya macam ribuan peminat telah hadir. Untunglah dapat melihat selebriti kegemaran bersanding dengan mata sendiri. Tahniah juga kepada Fizz dan Almy yang sudi berkongsi saat gembira mereka bersama para peminat. Anda berdua memang sempoi!!!

gambar resepsi fizz dan almy

Tentu suasana majlis resepsi itu sangat meriah lebih-lebih lagi dengan kehadiran Azwan Ali. Fizz dan Almy kedua-duanya tampil menawan dengan busana pengantin serba putih. Gembira Abang Nara melihat wajah ceria pengantin baru ini. Semoga keceriaan ini akan berkekalan sehingga ke akhir hayat. Sama-samalah kita doakan.

gambar resepsi fizz dan almy

Lagi beberapa gambar sekitar majlis resepsi perkahwinan Fizz Fairuz dan Almy Nadia dengan membaca artikel ini sepenuhnya. Kredit gambar Instagram ThePermaisuris.

P.S: Mari melawat pulau arnab di Jepun