Written by AbangNara | January 25th, 2010

fahrin saman linda Onn

Pengumuman-pengumuman. Jika anda adalah sepupu, sedara, anak angkat, makcik atau pun kawan kepada Linda Onn, sila beritahu dia yang dia ada 7 hari untuk memohon maaf secara terbuka kepada Fahrin Ahmad sebelum kes ini dibawa naik ke mahkamah. Permohonan maaflah mestilah dilakukan melalui suratkhabar Sinar Harian dan The Star.

Dan sila bagitau Linda Onn yang 7 hari tue dah pun bermula Jumaat lepas. Kira-kira balik Linda ada lebih kurang 5 hari sahaja lagi untuk memohon maaf dan menarik balik kenyataan dia. Anda tak tahu apa kenyataan Linda Onn? Sila baca kat sini ye.

Dan mengikut peguam Fahrin, diorang tengah sibuk mengumpul bukti lain untuk mendakwa selebriti lain yang terlibat. Katanya bukti akan dikumpul melalui Twitter, blog dan kenyataan akhbar. Adakah selepas ini nama-nama Awal dan Scha akan naik? Sebabnya kami pernah baca Twitter Awal yang agak kasar dan seperti ditujukan kepada Fahrin.

Kesimpulan dari cerita ini ialah (dengar sini ye adik-adik, kakak-kakak dan abang-abang), kalau berani kerana benar, kalau rasa tak berani cepat-cepatlah mintak maaf. Kalau naik mahkamah malu wei ~~ Sekian laporan dari bilik berita BeautifulNara.

 
Written by AbangNara | January 25th, 2010

puteri sarah liyana

Perghhhhhh ~~ Respek kami ngan Puteri Sarah Liyana nie. Selamba kodok jer dia meluahkan perasaan sentap dan tak puas hati dia pasal poster filem Lu Fikirlah Sendiri. Baca punya baca, kami pun akui yang kalau kami jadi Puteri Sarah Liyana kami akan sentap jugak. Iyerlah, kita jadi pelakon utama. Tup-tup kat poster filem muka kita setempek kecik pun tak ada. Sapa tak panas kan?

Si Mila yang dalam poster kat atas tue berlakon 6 babak jer . Secara logiknya Puteri Sarah Liyana yang jadi awek @ watak utama dalam filem nielah yang kena ada dalam poster filem tue kan? Apahal langsung tak ada muka dia? Adakah penerbit filem tue takut dengan kontroversi gambar aksi cium Puteri Sarah Liyana dulu?

Apa-apa pun kami respek ngan Puteri Sarah Liyana yang berani mengeluarkan suara untuk menegakkan hak dia. Ini yang kita mahu dengan artis Malaysia. Tak adala nak ikut telunjuk jer. Bak kata orang, berani kerana benar. Dan pendapat kami dalam hal nie, apa yang Puteri Sarah Liyana buat adalah benar belaka.

Kalau korang rajin leh baca cerita penuh kat Utusan.

Written by AbangNara | January 25th, 2010

black mentor

Semua orang pun tau kisah Black berlaga pipi dengan Mas Idayu semasa diumumkan menang Vokal Terbaik AJL 24. Tup-tup semalam macam biasalah baca suratkhabar Bipop untuk tengok kot-kot ada gosip best nak diletakkan kat BeautifulNara. Bukak-bukak tengok ada cerita pasal Black yang bertajuk “Bukan Cium Cuma Laga Pipi”.

Kami pun bacalah. Baguslah Black mengaku kesilapan dia. Mintak maaf dan sebagainya. Sampai situ dah ok dah tapi tiba-tiba Black boleh plak pergi mengaku memang kalau jumpa Mas Idayu dia akan berlaga pipi. Ala, kalau orang biasa-biasa macam kita nie just salam-salam, tapi style artis rasanya memang laga-laga pipi nie kot. Why Black why? Kenapa engkau cerita apa yang kau buat kan belakang tabir? Macam bukak pekung di dada sendiri jer.

Yang peliknya Black siap cakap dia tau Islam mengharamkan berlaga pipi. Aik, kan dah tambah pelik tue. Kalau tau kenapa buat? Kami bukan nak kondem Black tapi kami rasa Black harus belajar bila nak berhenti bercakap. Jangan keluar statement yang karut marut nie. Cerita belakang tabir kalau tak elok janganlah cerita. Simpan buat pekasam je.

Tapi kami suka kenyataan Joyah dalam Pancaindera:

[note]Mudahnya artis kita ya. Buat silap minta maaf. Esok cium lagi, minta maaf lagi. Seolah-olah artis ni boleh dapat tiket untuk buat apa saja yang orang lain tak “lalu” hendak buat[/note]

Kami respek Joyah!!!

Written by AbangNara | January 25th, 2010

noh hujan mizz nina

Semua orang kenal kot siapa itu Noh Hujan. Tapi siapa pulak Mizz Nina yang digosipkan bercinta dengan Noh? Ok kami akui kami pun blur dan tak kenal siapakah Mizz Nina nie. Awal-awal ingatkan minah Salleh mana sebab nama pun Mizz. Rupa-rupanya orang Malaysia daaa.(mungkin dia lahir kat oversea)

Dari sumber-sumber yang kami boleh dipercayai, Mizz Nina nie adalah salah sorang dari ahli kumpulan Teh Tarik Crew. Teh Tarik Crew ataupun lebih pemes dengan nama singkatan TTC nie jenis kumpulan ala-ala rap kalau tak silap kami. Tambah best, Mizz Nina nie merupakan anak kepada jutawan Tan Sri Azman Hashim.

Ingat tak lagi dulu time AJL24 ada bisikan yang menyatakan Noh Hujan berjalan romantis berpegangan tangan dengan seseorang? Kami tak sempat nak cover cerita tue tapi mungkinkah seseorang yang dimaksudkan itu adalah Mizz Nina nie? Kalau betul, kami nak ucapkan tahniah kepada Noh sebab akhirnya dah ada makwe dah selepas clash dengan awek lama dulu.

Benar atau tidak gosip nie kita tunggu apa kata Noh. Rasanya tak lama lagi pasti dia akan buat kenyataan pasal hal nie. Tunggu dan lihat sajalah.

P.S: Ada pemerhati di forum gosip CARI kata JAIS tengah ushar baik punya gerak geri si Noh nie. Katanya selalu tidur di rumah kekasih dia. Kami rasa nie tak betul kot. Mungkin ada orang mendengki dengan Noh dan Hujan yang semakin popular sekarang.