Written by AbangNara | May 11th, 2011

kekasih baru afif af

Hari itu Abang Nara ada cakap yang Afif AF merupakan kekasih buat Salima AF. Rupa-rupanya diorang berdua sudah clash. Dan Afif pun sudah ada kekasih baru yang bernama Aishah. Mungkinkah gadis yang dipeluk Afif di atas ialah kekasih barunya? Nampak kemesraan di situ. Ini ada sedikit penerangan daripada Afif mengenai hubungannya dengan Salima.

Memang saya pernah menjalinkan hubungan cinta dengan Salima. Saya mula kenal dengan dia ketika kami buat show sama-sama pada tahun 2009. Sejak dari situlah hubungan kami mula jadi semakin rapat dan kami terus menjalinkan hubungan sebagai pasangan kekasih. Namun, hubungan kami hanya dapat kekal bertahan selama setahun lebih dan kami telah pun putus cinta kira-kira empat bulan sebelum saya menjejakkan kaki ke Akademi Fantasia Musim 9

Dan mengenai kekasih barunya, Afif mengakui yang dia senang bersama Aishah kerana sikap wanita itu yang membuatkan dirinya berasa senang.

Saya pun tak sangka, begitu cepat pula berjumpa dengan kekasih baru. Mungkin sifat dan sikap yang ada pada kekasih baru saya yang bernama Aishah ini buat saya senang bersama dengannya. Kami juga serasi. Sebab itulah saya rasa kami boleh bersama selamanya. Insya Allah

Apa pun semoga Afif dan Aishah berbahagia. Harap-harap selepas keluar AF ini makin banyak tawaran yang dapat, makin cepat kumpul duit dan makin cepat boleh kahwin. Tak gitu?

 
Written by AbangNara | May 11th, 2011

review filem nur kasih]

Kadang-kadang tak faham dengan sikap sesetengah orang kita yang kondem sesebuah filem sebelum menonton filem tersebut. Abang Nara jenis yang mudah. Kalau tak tengok tutup mulut. Kalau dah tengok dan cerita itu memang berbaloi, Secara ringkasnya, filem Nur Kasih melengkapkan dan menamatkan drama Nur Kasih yang pernah menjadi fenomena suatu ketika dahulu.

Kekuatan filem Nur Kasih:-

Hasil sentuhan Khabir Bhatia sememangnya dikenali dengan sinematografi yang sangat awesome. Dan ternyata filem Nur Kasih tidak menghampakan. Cantik sangat-sangat setiap scene yang dirakamkan. Tambah hebat apabila lakonan kesemua pelakon yang terlibat sememangnya mantap-mantap belaka. Dan skor muzik yang dihasilkan oleh Hafiz Hamidun menambahkan lagi mood sedih di dalam filem ini. Jangan terperanjat dengan endingnya yang agak mengejutkan.

Kelemahan filem Nur Kasih:-

Scene yang terlalu pendek menyebabkan kadang-kadang mood sedih lari. Baru nak tangkap feeling air mata nak jatuh tup-tup scene tersebut sudah habis. Mungkin ini terjadi disebabkan kekangan pada duration tayangan filem ini.

Kesimpulannya, Abang Nara bagi 4 bintang daripada 5 untuk filem Nur Kasih. Walaupun anda tak tengok drama Nur Kasih, anda masih boleh menonton dan menghayati keindahan filem ini. Scene paling menarik bagi Abang Nara ialah konfrontasi Remy Ishak dengan seorang ustaz yang menampakkan dunia Islam sekarang. Pastikan korang bagi tumpuan kepada dialog-dialog di babak tersebut.

Tandakan tarikh 19 Mei 2011 di kalendar anda kerana demam Nur Kasih akan sekali lagi melanda Malaysia.

Written by AbangNara | May 11th, 2011

remy ishak tiz zaqyah

Terima kasih kepada pihak GrandBrilliance yang sudi menjemput Abang Nara kelmarin untuk Malam Gala Filem Nur Kasih. Buah hati intan payung Abang Nara teruja tak ingat dapat tengok Remy Ishak. Disebabkan bengang mendengar kata-kata pujian terhadap Remy Ishak, Abang Nara pun terpaksalah mengushar Tiz Zaqyah. Balas dendam baliklah kiranya ini.

Tetapi sesungguhnya Remy dan Tiz memang sama cantik dan sama padan. Dan salah satu kekuatan filem Nur Kasih sudah tentu mutu lakonan mereka berdua yang sangat mantap. Nantikan review penuh daripada Abang Nara ye. Untuk lebih info tentang filem ini, boleh follow Twitter GrandBrilliance dan Twitter Nur Kasih The Movie.

Buat masa ini layankan beberapa keping gambar Remy Ishak dan Tiz Zaqyah di Malam Gala Filem Nur Kasih hasil bidikan Abang Budiey.

 
Written by AbangNara | May 10th, 2011

gambar fazren rafi

Fazren Rafi atau lebih dikenali sebagai Dafi Spa Q telah selamat bergelar suami baru-baru ini. Tahniah Abang Nara ucapkan. Semoga berbahagia sehingga ke akhir hayat. Kemudilah rumah tangga dengan penuh berhemah. Aceh, tetiba Abang Nara bagi nasiha macam orang dah kahwin pulak.

Sebelum Abang Nara melalut lebih jauh. Korang layankan jerlah gambar majlis perkahwinan Fazren Rafi (Dafi Spa Q) dengan membaca entri ini sepenuhnya. Meriah beb majlis kahwin dia.