Written by AbangNara | March 15th, 2011

Tak nak cakap banyak, korang tengok ajerlah video dan gambar-gambar Tsunami Jepun ini. Hebat sungguh kuasa-Nya. Tak perlu nuklear, tak perlu senjata, tak perlu peluru berpandu. Hantar air je.

1. Video rumah dihancurkan Tsunami Jepun

2. Video tsunami dari helikopter

3. Video Tsunami mula merempuh Japan

Untuk gambar sila baca entri ini sepenuhnya. Lagi gambar boleh dilihat di Facebook Dave Chen.

 
 
Written by AbangNara | March 15th, 2011

sharifah sofia

Kalau tak silap, hanya tinggal lebih kurang 10 hari untuk Sharifah Sofia melahirkan anak sulungnya. Tengok wajah Sharifah Sofia di atas memang nampak seri wajahnya. Cantik dan glowing semacam je. Inilah kelebihan menjadi seorang wanita. Time mengandung wajah bertamba-tambah cantik.

Seperti tajuk majalah di atas, Abang Nara ingin doakan agar Sharifah Sofia selamat melahirkan bayi yang tercinta secara normal. Dengar ceritanya zaman sekarang doktor selalu buat pembedahan untuk mengelakkan komplikasi kepada bayi. Abang Nara bukanlah seorang doktor so tak berapa nak faham sangat. Jadi kita doakan je la agar Sharifah Sofia dapat bersalin secara normal.

Kepada pembaca BeautifulNara yang bergelar seorang ibu, share-sharekan lah cerita bersalin atau tips-tips. Mana tahu Sharifah Sofia baca. Tak gitu?

Written by AbangNara | March 15th, 2011

embuk

Comel macam Barbie Doll. Embuk atau nama sebenarnya Ummi Nazeera memang salah seorang artis yang datang lengkap dengan pakej. Kalau dulu Abang Nara tak berapa minat sangat dengan dia tapi selepas melihat lakonan Ummi Nazeera dalam filem Hikayat Merong Mahawangsa, terus Abang Nara jatuh cinta. Memang superb.

Kepada yang belum tengok filem HMM, sila pergi tengok untuk mengkagumi keayuan dan kehebatan lakonan Ummi Nazeera. Semoga Ummi Nazeera cepat-cepat habis belajar, balik Malaysia dan berlakon banyak-banyak.

Written by AbangNara | March 15th, 2011

Lagu paling top tahun 2010 dan tahun 2011, Kalau Berpacaran dari Altimet, Ana Raffali dan Sohaimi Mior Hassan dah ada video klip. Dan video klip lagu ini tersangatlah comel. Simple tapi sampai mesej yang cuba diutarakan. Good job untuk producer video klip ini. Tak percaya? Tengok video kat atas tue.

Dan untuk anda yang tinggal di kotaraya yang bernama Kuala Lumpur, sila layan video klip lagu Kotarayaku di atas daripada Noh Hujan dan Altimet. Terbaik dari ladang lebih-lebih lagi kalau anda menghayati lirik lagunya. Memang kena betul dengan kesibukan kita selaku penduduk bandar. Good job Noh Hujan dan Altimet.

Follow Altimet di Twitter dan Noh Hujan di Twitter untuk lawak-lawak kelakar daripada mereka.