Gosip Artis Malaysia Terkini & Gambar Artis Malaysia Terbaru Sensasi - Part 3194
Written by AbangNara | August 6th, 2010

Terkesima Abang Nara membaca satu fakta tentang kemalangan jalan raya yang dikeluarkan oleh Malaysians Unite for Road Safety (MUFORS). Rupa-rupanya secara purata ada 17 orang mati akibat kemalangan yang berlaku di seluruh Malaysia. Bayangkanlah berapa banyak pulak kemalangan dan kematian yang bakal berlaku tak lama lagi apabila Hari Raya menjelma. Naik bulu roma memikirkannya.

mufors

Kadang-kadang tue kita sebenarnya dah memandu secara berhemah. Cuma pemandu-pemandu lain dan keadaan jalan raya yang terlalu teruk menyebabkan eksiden nie terjadi jugak. Rasanya semua orang tahu betapa stressnya memandu di Malaysia terutamanya di Kuala Lumpur. Bila otak dah stress, pemandu-pemandu di Malaysia nie tak dapat berfikir secara normal. Padahnya nanti, eksiden jugak yang terjadi.

mufors

Mengikut pengetahuan Abang Nara lah, selalunya mereka yang terlibat dengan kemalangan maut ini ialah pemandu-pemandu dan pembonceng-pembonceng motor. Diorang bukannya mat rempit tapi kalau dah traffic jam macam kat atas tue, confirmlah akan menyelit-nyelit dan mencelah-celah kan? Pernah satu hari Abang Nara on the way pergi office ternampak 3 kemalangan maut yang semuanya melibatkan pemandu motor. Bahayakan?

mufors

Di kesempatan ini (lagi-lagi menjelang Hari Raya), Abang Nara nak mengajak pelajar-pelajar universiti dan kolej untuk join satu pertandingan anjuran MUFORS. Pertandingan ini diberi nama MUFORS Road Reels. Caranya mudah sangat. Anda cuma perlu buat satu video pendek yang bertemakan “Attitudes on Roads – A Malaysian Journey”. Hadiah yang ditawarkan memang sangat lumayan:-

CATEGORY AWARDS PRIZE (INDIVIDUAL) PRIZE (UNI/COLLEGE)
Short Film Champion

First Runner-up

Second Runner-up

RM10,000

RM 8,000

RM 5,000

RM3,000

RM2,000

RM1,000

Public Service Announcement (PSA) / Mini-documentary Champion

First Runner-up

Second Runner-up

RM10,000

RM 8,000

RM 5,000

RM3,000

RM2,000

RM1,000

Animation short Champion                            First Runner-up

Second Runner-up

RM10,000

RM 8,000

RM 5,000

RM3,000

RM2,000

RM1,000

MUFORS adalah satu projek komuniti yang telah dicipta untuk memberi platform kepada semua pemandu Malaysia untuk menyuarakan pendapat mereka tentang keselamatan jalan raya. Matlamat MUFORS yang paling utama ialah untuk mengajak kesemua rakyat Malaysia berfikir tentang cara-cara untuk menjadikan jalan raya satu tempat yang lebih selamat buat semua orang.

Sebab itulah diwujudkan pertandingan MUFORS Road Reels ini. Tarikh tutup pertandingan ini ialah 30 Oktober 2010. Jadi anda-anda yang mahu join ada lebih kurang 2 bulan untuk mencipta satu filem pendek yang mantap. Kalau dapat nombor 1 boleh dapat RM10,000 tue beb!!!

Maklumat lanjut sila layari www.mufors.org.my.

Sebelum terlupa, sila tengok dan hayati video pesanan keselamatan jalan raya daripada Datuk Siti Nurhaliza sebelum balik kampung time Hari Raya nanti.

Ingatlah orang yang tersayang, berhati-hatilah di jalan raya. Hargailah nyawa kita sendiri. Biar lambat asal selamat sampai kampung nanti.

 
Written by AbangNara | August 5th, 2010

zahid dan nita clas

Malunya diri ini kerana agak lambat menulis mengenai putus cinta Zahid AF dan Nita Malaysia Idol ini. Maafkan kami. Memang kami nak tulis tapi asyik terlupa je. Biasalah kan manusia? Kedua-dua pasangan kekasih ini disahkan putus cinta pada 28 Jun yang lalu selepas memadu asmara selama 2 tahun 8 bulan.

Inilah madah-madah cinta dari Nita:-

[note]

“memang kami berdua dah tak ada jodoh. Orang bercinta tujuh, sembilan tahun pun boleh putus, orang yang dah kahwin pun boleh cerai, inikan pula hubungan kami.

“Hubungan kami berakhir pada 28 Jun yang lalu. Kami putus pun melalui Blackberry Messanger (BBM). Apa yang boleh saya katakan, ajal, maut, jodoh dan pertemuan semua di tangan Tuhan.

“Kalau boleh saya nak simpan segala kenangan manis kami bersama. Kalau banyak cakap, nanti ada pula pihak yang tak senang hati.”

“Biasalah. Mana-mana perhubungan pun, pasti ada yang bergaduh. Dua minggu sebelum kami putus, kami ada bergaduh, tapi tak ada lah teruk. Mungkin dah sampai masa hubungan kami berakhir.” [/note]

Kepada anda di luar sana, tunggu apa lagi. Zahid dah single dah, Nita pun dah single dah. Kalau rasa nak mengorat, dipersilakan ~~

Written by AbangNara | August 5th, 2010

maizawati nikah

Nampaknya semua orang sudah bahagia dengan kehidupan masing-masing. Akhil Hayy dengan Waheeda. Dan kini bekas isteri Akhil Hayy, Maizawati akan bernikah 9 Ogos ini dengan seorang chef. Nama penuh bakal suami Maizawati ialah Mohd Yassin Rahim. Umurnya baru 23 tahun.

Untuk pengetahuan anda umur Maizawati ialah 35 tahun. Jadi diorang ada beza 12 tahun. Tapi apalah sangat perbezaan umur jika sudah kasih dan cinta. Bak kata orang tua, dalam percintaan bukannya usia jadi penentu tapi kematangan itu yang penting.

Tahniah dari kami kepada Maizawati dan bakal suami. Jangan lupa anak-anak pulak bila dah dapat suami baru nanti. All the best ~~

P.S: Apa cerita Nor Azita Osman nie?

Written by AbangNara | August 4th, 2010

natasha hudson

Bagi can kat kami gelak sekejap. Hahaha. Kelakar sungguh si Natasha Hudson ini. Adakah anda perasan yang semenjak dua ini dia menjaja kisahnya yang dibuang daripada syarikat rakaman Alibi Music? Kononnya pihak Alibi Music tidak profesional sebab tidak mengotakan janji mereka untuk buat single terbaru untuknya. Sekali tue KC Ismail, Ketua Unit Muzik Alibi Music jawap sempoi je:-

[note]Semasa malam Konsert Alibi Kosmik pada 15 Januari lalu di Wisma Bentley, Mutiara Damansara, persembahan Tasha mendapat kritikan daripada pihak media dan pihak kami terus mencadangkan agar Tasha mengambil kelas vokal bagi memantapkan mutu vokalnya. Namun, Tasha sering sibuk dan tidak dapat menghadiri kelas vokal sehingga dia menerima kritikan demi kritikan selepas membuat persembahan pada 6 Mei lalu di No Black Tie. Dari situ, kami berpendapat dia belum bersedia untuk menjadi seorang penyanyi, banyak yang perlu dipelajari. Kami khuatir jika single dia ke udara di radio, tahap kualitinya masih sama. Kami mahu dia betul-betul bersedia untuk bergelar penyanyi. [/note]

Orang suruh pergi masuk kelas vokal taknak. Pastue bila single baru taknak keluar marah-marah pulak. Kalau tahu suara tak sedap, silalah pergi belajar. Jangan tanya member baik je. Diorang semua kompem cakap suara anda macam Datuk Siti. Tanyalah orang-orang yang mendengar.

Oh ye kalau anda tak tahu, Natasha nie suatu ketika dahulu kantoi meniru sajak omputih dan cilok lagu artis Youtube. Itu memang lagi memalukan. Kami rasa hidup Natasha nie banyak perkara kantoi dah berlaku kat dia. Alang-alang dah dekat Ramadhan nie marilah kita bersama-sama muhasabah diri kita. Tak gitu?

Satu je nasihat kami, tak semua benda orang lain boleh buat kita pun boleh buat. Belajarlah mengenali diri sendiri. Gambar kredit kepada FaridLife.