Written by AbangNara | January 25th, 2011

ayu raudhah zaquan

Tak tahulah korang macam mana tapi Abang Nara serious geram tengok pelamin dengan hiasan perkahwinan Ayu Raudhah dan Zaquan nie. Lawak gila!! Kalau ada bajet lebih, rasa nak buat wedding Abang Nara nanti macam diorang berdua. Tapi confirm akan terlebih bajet kalau nak tiru diorang.

Oh ye, esok malam Abang Nara telah dijemput oleh SetelKahwin untuk menghadiri majlis pra pelancaran dan sidang media Festival Pengantin Malaysia serta meraikan pasangan pengantin selebriti Ayu Raudhah Che Wan dengan Mohamad Zaquan Adha Abd Radzak.

Event ini akan diadakan pada 26hb Januari 2011 jam 8.00 malam bertempat di Beach Hut Mines Wellness Hotel, Mines Resort City, Seri Kembangan, Kuala Lumpur di dalam suasana bertemakan Ocean, Blue, Mediterranean “Hangatnya Cinta”.

Festival Pengantin Malaysia telah ditubuhkan oleh SetelKahwin dan Dirich Vision untuk memajukan industri perkahwinan Malaysia. Kalau tak faham sila lawat website www.festivalpengantin.com.

So nanti Abang Nara akan try suruh diorang buat pose istimewa untuk anda semua. Dan kali ini semua gambar-gambar akan diambil menggunakan kamera Abang Nara sendiri. Lagi gambar perkahwinan Ayu dan Zaquan yang diambil oleh Team PhotographyPlanet untuk tatapan anda semua.

 
 
Written by AbangNara | January 25th, 2011

fasha jejai putus

Bercinta sememangnya mengasyikkan. Tetapi perpisahan yang berlaku sememangnya akan memedihkan jiwa raga. Akhirnya, sah yang hubungan cinta Jejai dan Fasha Sandha sudah putus . Siap keluar muka depan Harian Metro lagi. Takziah kami ucapkan kepada mereka berdua. Nampaknya hajat untuk ke jinjang pelamin tidak kesampaian jua. Kata Jejai:-

[note]

“Dia (Nora Danish) tidak pernah masuk campur urusan peribadi saya. Apa yang berlaku antara saya dan Fasha sehingga menyebabkan kami berpisah tiada kena mengena dengan orang lain,” katanya menerusi e-mel yang dihantar kepada wartawan Harian Metro, semalam.

Kenyataan Jejai itu sekali gus menamatkan teka-teki yang sebelum ini dicetuskan Fasha atau nama sebenarnya Nur Fasha Sandha Hassan, 27, apabila berkata hanya dia dan Jejai yang tahu mengenai status terkini perhubungan cinta mereka.

Kiriman e-mel Jejai itu juga secara tidak langsung membersihkan nama Nora atau nama sebenarnya Nora Danish Mohd Hanif, 29, yang sebelum ini didakwa menggunakan keluarga bekas mentuanya untuk memutuskan hubungan Jejai dan Fasha. [/note]

Jejai berkata, dia terpaksa membuat kenyataan dan penjelasan mengenai status perhubungannya dengan Fasha berikutan terlalu banyak fakta tidak betul mengenai mereka diperkatakan media dan di Internet, biarpun dalam bentuk gosip.

“Walaupun dalam penulisan (gosip di akhbar) tidak menamakan artis berkenaan, tapi sesiapa yang membaca pasti akan mengetahui siapa artis yang dimaksudkan. Sebenarnya ia tidak pernah berlaku seperti ditulis.

“Dakwaan dia (Nora Danish) menggunakan keluarga saya untuk memisahkan (saya dan Fasha) tidak pernah berlaku. Apa yang berlaku dalam keluarga saya, saya tahu semuanya,” kata Jejai menerusi e-melnya.

Jejai turut menegaskan dakwaan mengatakan Nora gila talak amat keterlaluan.

“Saya pasti dia (Nora Danish) tidak pernah gila talak. Dia sedang mengenali seseorang, malahan saya mengenali lelaki itu. Dia seorang yang baik dan dihormati. Fasha juga tidak pernah mengugut saya. Itu adalah pasti. Dia bukan seorang yang berkelakuan begitu,” katanya.

Jejai turut menegaskan kenyataan diberikan mengenai isu perhubungan cintanya itu yang terakhir dan berharap ia tidak lagi diperkatakan atau ada pihak cuba menjadikan ia sebagai satu isu.

Abang Nara tak tahu nak cakap apa nie. Terkesima sudah. Mesti Fasha kecewa ditinggalkan Jejai. Kesian pulak kat Fasha. Apa-apa pun harap Fasha tabah. Kredit berita Harian Metro.

Written by AbangNara | January 24th, 2011

nora danish

Berkali-kali jugak Abang Nara tertelan air liur apabila melihat gambar cover depan majalah Cosmopolitan yang menunjukkan kecantikan Nora Danish. Gila korang kalau tak telan air liur tak tahu la Abang Nara nak cakap apa. Mungkin korang perlu check mata sama ada rabun atau pun tidak. Heheheh (gurau-gurau jer jangan marah).

Tapi seriously sekali tengok gambar Nora Danish nie memang tak boleh bajet ini anak dara ke janda. Gila macam anak dara. Kalau dulu Abang Nara selalu terkeliru siapakah janda paling hangat di pasaran antara RCW dan ND, tapi kini tidak lagi. Jawapannya sudah tentu Nora Danish. Tiada persoalan dalam hal ini.

Berbalik kepada tajuk yang ditulis di atas, Murai Batu dari portal Murai telah mengeluarkan gosip yang menyatakan Nora Danish dihadiahkan rumah mewah 10 bilik oleh bekas keluarga mertuanya. Ala, kira mak ayah Jejai baik hati bagi rumah kat Nora Danish. Mungkin duit dah terlebih banyak kot. Tapi jangan risau sebab gosip itu semua tidak betul langsung. Kalau betul mahu ada yang meraung tak berlagu.

nora danish

Tapi kalau Abang Naralah, jangan katakan sebuah rumah yang ada 10 bilik, 10 bijik rumah pun Abang Nara sanggup kasik kat Nora Danish. Asalkan Nora Danish sanggup jadi bini nombor dua Abang Nara. Hehehehe. Tapi rumah setinggan je la kot. Sekian lawak di malam Isnin akibat tekanan kerja.

Written by AbangNara | January 24th, 2011

Masa kecik-kecik dulu kita selalu tengok Keluang Man, dah besar sikit kita tengok Upin dan Ipin. Sekarang ini muncul lagi satu animasi 100% buatan anak Malaysia yang diberi nama Supertots. Sila tengok preview Supertos di video yang kami sharekan di atas tue ye. Nampak cantik dan kemas animasi yang dibuat oleh syarikat NetCarbon. Tahniah kami ucapkan.

supertots

Supertots mengisahkan 5 kanak-kanak yang mempunyai “superpower” dan mereka bertanggungjawab menjaga keamanan galaksi kita. Captain Danny, Elly, Alan, Sasha dan Blinq bersama kapal angkasa mereka, Atoq menjalankan misi mencari dan menyelamat makhluk asing dari ancaman Zeeboz, genius jahat tak menjadi (wannabe).

Satu peraduan sedang berjalan sekarang iaitu Supertots : Legion of Friends contest. Ianya senang dan percuma, cuma perlu klik “LIKE” di facebook.com/supertots. Boleh menang iPad lagi. Setakat ini sudah hampir 14 ribu orang like page Supertots. Not bad jugaklah kan?

Kami di BeautifulNara sentiasa menyokong produk tempatan. Tak kiralah drama, animasi ataupun filem. Kalau anda rasa ada lagi info yang patut kami sharekan, sila jangan segan untuk email kami di borakartis [at] gmail.com.