Written by AbangNara | June 18th, 2012

Selepas gugur pada kehamilan pertamanya, Rebecca Nur Islam kini telah hamil untuk kali kedua. Kehamilan Rebecca sudah pun mencecah 5 bulan. Kalau ikut kata orang ramai, kira sudah lepas fasa bahaya trimester pertama di mana keguguran sering terjadi ketika itu. Jutaan tahniah Abang Nara ucapkan kepada Rebecca atas berita gembira ini.

rebecca nur islam hamil 5 bulan

Kata Rebecca kepada portal Murai:-

Alhamdulilah, saya rasa bersyukur sangat kerana Tuhan memberikan saya rezeki untuk hamil sekian kalinya. Perasaan gembira itu sukar untuk digambarkan dan kali ini saya banyak berdoa semoga kandungan saya ini selamat sentiasa. Saya sengaja merahsiakan kandungan ini walaupun ramai pihak bertanyakan kepada saya. Tetapi baru kini saya berani untuk bercerita kerana tak mahu terlalu teruja seperti kandungan saya sebelum ini yang akhirnya tidak menjadi

Semoga kandungan Rebecca akan sihat-sihat sentiasa sehingga tiba hari kelahiran nanti. Sila jangan lakukan kerja berat dan kalau nak buat apa-apa pun, sentiasa dahulukan anak dalam kandungan terlebih dahulu. All the best dan Abang Nara doakan Rebecca dapat menjadi ibu dengan selamatnya kelak. Amin ~~

 
Written by AbangNara | June 18th, 2012

Ramai yang tertanya-tanya adakah Tasha Shilla akan turut menyaman Neelofa atas kenyataan yang telah dikeluarkan sebelum ini. Dan semalam, menerusi BiPop, Tasha Shilla menyatakan yang dia tidak bercadang mahu memanjangkan kisah tersebut dan tidak akan menyaman Neelofa. Malah Tasha turut berkata yang dia tidak mahu masuk campur dalam perbalahan yang sedang terjadi antara Anzalna dan Neelofa.

tasha

Kata Tasha Shilla:-

Industri hiburan kita kecil saja, sekiranya membabitkan sebarang tindakan perundangan, ia akan menyulitkan kerja kita pada masa akan datang. Saya tak berniat untuk ambil tindakan undang-undang ke atasnya. Saya juga tidak mahu menyimpan perasaan dengki mahupun busuk hati kepada individu lain. Saya sudah memberikan kenyataan kepada BiPop pada 27 Mei lalu dan itu adalah kenyatan terakhir saya. Jadi, saya tidak mahu mengulas apa-apa lagi.

Saya tidak mahu masuk campur mengenai perbalahan yang berlaku antara Anzalna dengan Neelofa. Bagaimanapun, saya berharap mereka berdua dpat menyelesaikan masalah secara aman, tak perlu nak diperbesarkan sampai ke peringkat mahkamah.

Tiba-tiba Abang Nara terasa respek sangat-sangat kepada Tasha Shilla yang sangat cool menangani isu ini. Kalau diikutkan, boleh je Tasha nak saman Neelofa. Namun daripada menghabiskan masa turun naik ke mahkamah, nampaknya Tasha mahu lebih menumpukan perhatian kepada kerjayanya. Tahniah kepada Tasha Shilla atas keputusan yang diambil ini. Anda memang hebat!!!

Written by AbangNara | June 18th, 2012

Menerusi BiPop semalam, Anzalna akhirnya menyahut cabaran Neelofa untuk mengemukakan bukti atas segala dakwaan yang telah dikatakan sebelum ini. Untuk makluman, Neelofa di dalam sidang media yang diadakan telah menghantar notis tuntutan supaya Anzalna menunjukkan bukti yang Neelofa mereka Facebook Page “Kami Benci Anzalna” dan tulisan menghina Anzalna di Facebook keluarga Neelofa.

anzalna bukti

Anzalna yang ditemuramah oleh Zubir berkata:-

Kini, saya perlu bekerjasama dengan SKMM untuk menemui penjelasan dan memperkukuhkan bukti berhubung semua dakwaan saya terhadap Lofa tempoh hari. Bagi saya, apa yang didedahkan menerusi BiPop tempoh hari adalah cerita betul, saya ada bukti. Cuma, beri saya waktu, insya-Allah dengan kerjasama SKMM akan memudahkan lagi proses penemuan bukti FB yang diminta pihak Lofa.

Abang Nara agak pelik sebab sebelum ini rasanya Anzalna kata ada “print screen” semua bukti-bukti yang telah didedahkan. Secara jujur Abang Nara rasa memang agak sukar untuk mendapatkan identiti pihak yang mereka Facebook Page tertentu. Kata Anzalna lagi:-

Saya akan sahut tuntutan mahupun cabaran pihak Lofa supaya saya memberi penjelasan, sekali gus menampilkan bukti yang diminta. Mudah-mudahan dengan kerjama SKMM segala bukti yang sudah dihilangkan mampu dikembalikan. Saya yakin dengan kemampuan SKMM dalam menangani masalah ini. Saya akan minta peguam untuk menghubungi SKMM supaya penjelasan bukti yang mereka(pihak Lofa) tuntut mampu diberikan dalam jangk masa yang ditetapkan. Saya akan berusaha sehingga bukti itu ditampilkan.

Hmmmmmm. Secara jujur, Abang Nara rasa SKMM mungkin dapat membantu tetapi tak pasti mereka dapat membantu sehingga ke tahap mendapatkan identiti si pencipta FB page. Mungkin ada di antara anda yang pandai IT boleh memberikan sedikit penerangan tentang hal ini. Kepada Anzalna, semoga berjaya mendapatkan bukti-bukti untuk menunjukkan anda berada di pihak yang benar.

Written by AbangNara | June 18th, 2012

Cuaca di Malaysia yang panas sentiasa menyebabkan Abang Nara seorang penggemar aiskrim. Di kala matahari membahang di atas kepala, Abang Nara akan pergi ke kedai mamak berhampiran untuk mendapatkan aiskrim Cornetto feveret.

uda dan dara

Abang Nara dapat rasakan kesejukan yang menular ke dalam badan apabila perlahan-perlahan menggigit aiskrim Cornetto di atas. Fuh ~~ Kelazatannya memang sangat awesome. Kadang-kadang Abang Nara suka beli aiskrim Cornetto mini dan simpan dalam peti ais buat stok untuk boleh dimakan bila-bila masa. Hehehe ~~

uda dan dara

Di satu Rabu malam yang teramat membahang, Abang Nara sedang asyik mengunyah aiskrim Cornetto mini sambil menukar-nukar channel Astro. Daripada channel movie sampailah ke sukan, tak ada yang menarik untuk ditonton. Abang Nara pun tekanlah channel 104 (Astro Ria) dengan berharap ada saluran ulangan Mania. Rupa-rupanya ada rancangan Cornetto Uda&Dara sedang ditayangkan.

uda dan dara

Terasa macam jodoh pulak tengah makan aiskrim Cornetto sambil tengok rancangan Cornetto Uda&Dara. Mula-mula Abang Nara agak skeptical kerana terlalu banyak rancangan realiti Malaysia yang lebih kurang sama, namun Abang Nara tersilap. Rancangan Cornetto Uda&Dara memang sangat kelakar terutamanya si Haniff dan Ray Era. Abang Nara memang all the way sentiasa tergelak je.

uda dan dara

Disebabkan Abang Nara terasa kebestan rancangan Cornetto Uda&Dara ini, terus Abang Nara dengan pantasnya mencari info yang berkaitan. Episod yang Abang Nara tertengok itu ialah episode audition so Abang Nara ingat ini program realiti nak cari pelakon atau penyanyi baru, rupa-rupanya tidak sama sekali. Cornetto Uda&Dara mencari sesuatu yang lain di dalam diri seluruh Uda dan Dara di Malaysia.

uda dan dara

Menarik kan? Asyik-asyik nak cari juara nyanyian ngan juara lakonan je confirmlah penonton pun bosan. Cornetto Uda&Dara ini nak bantu 12 orang peserta untuk mencari potensi diri mereka yang sebenar. Ini baru unik. Setiap orang ada bakat masing-masing dan dengan program ini, mereka boleh mengasah bakat mereka. Abang Nara dah bagitau wife yang Abang Nara dah book TV untuk tengok program Cornetto Uda&Dara nie.

uda dan dara

Untuk maklumat lanjut seperti video episod-episod sebelum ini, pertandingan secara online dan senarai peserta, sila layari Facebook Cornetto Uda&Dara.