Written by AbangNara | January 15th, 2010

#Sila skroll ke bawah untuk membaca artikel terbaru

Adakah anda mempunyai simptom-simptom seperti berikut?

1.Kerja banyak kena buat, tapi malas. Selagi boleh buat esok, esok ajalah buat.

2.Bangun pagi nak gi keje liat, tapi 10 minit sebelum habis waktu, dah ready untuk chow.

3. Sambil buat kerja,sikit-sikit kerling kat jam, kira lagi berapa lama nak balik.

4. Layan BeautifulNara 3-5 kali sehari. Kepada yg refresh blog BN ni lebih dari 20kali sehari, anda wajib mengambil langkah berikut dengan kadar segera;

1-       Bukak browser internet anda.

2-       Copy link ini, kemudian paste kat browser internet anda.  http://www.mastraveller.com

3-       Cuba baca sekali. Baca lagi sekali! Yes, MAS ada buat pertandingan untuk memenangi percutian percuma! YEY~~~~~Percutian!!!Semuanya percuma woooo. Bolehlah hilangkan stress kerja anda, stress poket pon takde langsung. Inilah namanya percutian idaman!!

4.  Apa yang korang kena buat untuk join contest ni senang aja. Korang tak perlu ada blog! SESIAPA sahaja boleh menang percutian idaman yang ditaja oleh MAS ke Negara ASEAN atau Malaysia ni.  Pemenang juga berpeluang menjadi pengara rancangan percutian sendiri! Kami ulangi, SESIAPA sahaja. Cuma kena buat 3 langkah ni je~~

Yaaa, Cuma perlu hantar 1 Gambar 4R & Karangan ya. Inilah masanya korang semua tunjukkan bakat menulis tu. Tulis yang kelakar, atau pon sedih, ataupon yang berimaginasi, yang penting kena mantap lah sebab nak pastikan korang antara 7 orang yang terpilih nanti!

Ini adalah contoh karangan yang mungkin bakal menang ya~~

Kepada MAS,

Saya amat sukakan tempat bersejarah. Telah habis semua tempat bersejarah di Malaysia yang saya lawati. Namakan sajalah – Kellie’s Castle, Tugu Negara, Bandar Melaka,  Makam Hang Tuah , Perigi HangLiPo, dan banyak lagi. Sebenarnya sudah 5 kali saya melawati semua tempat bersejarah ini, kerana saya hanya mampu pergi melawat tempat bersejarah di dalam Malaysia sahaja. Secara jujurnya, saya belum pernah keluar dari Malaysia, kecuali pernah naik sampan ke Siam secara haram. Saya agak malu dengan kawan-kawan saya yang semuanya asyik bercerita tentang Negara lain.

Amatlah saya berbesar hati, jika saya dapat pergi ke Negara Vietnam untuk melihat tapak peperangan Vietnam dengan tentera US. Saya ingin masuk ke dalam Vinh Moc Tunnel, melihat dengan mata sendiri bagaimana orang Vietnam boleh hidup di dalam terowong bawah tanah.Saya juga mahu ke C? Loa citadel untuk melihat sendiri tempat lagenda puteri Vietnam yang asyik bercinta sampaikan terberi Negara sendiri pada putera raya China.

Saya juga ingin ke Ho Chi Minh melihat sendiri Bandar yang penuh dengan tumpahan darah. Ah, alangkah indahnya jika impian saya ini menjadi kenyataan.

Sekian, Yang Berharap sangat nak pergi holiday ~Nara~


Ya, itu adalah contoh karangan yang mendapat markah 100% ya. Pastikan karangan korang tidak lebih dari 350 patah perkataan , dan sertakan gambar saiz 4R yang boleh menarik hati judges nanti ya~~

Selain korang masuk untuk diri sendiri, kalaulah korang berhajat nak mak/bapak/kakak/bos korang pergi bercuti, boleh jer buat karangan kenapa calon korang tu kena pegi melancong. Apa yang penting kena submit sebelum 31 Januari ya!!

So lepas korang hantar, camna nak tau sapa menang kan?

Semua orang hantar karangan

|

Pengadil pilih 20 karangan terrbaikk

|

20 org ni kena mintak org lain undi

|

Setiap 2 minggu, 2 org dgn undi terendah akan OUT

|

8 orang akan dibuang (4minggu), tinggal lah 12 org je

|

Juri akan pilih 7 org dari 12 ni…..

|

Sapa menang tu, holiday 4 hari 3 mlm yg ditanggung oleh MAS tu akan dirakamkan pastu kuar tv kat Astro Ria sebagai pengacara rancangan percutian sendiri.
Glemer tu.

Haaa, apa lagi.,….jom hantar karangan!

 
Written by AbangNara | January 15th, 2010

stacy chaq

Umang aih ~~ Memang sebijik muka adik beradik nie. Stacy muka macam Chaq, Chaq muka macam Stacy. Hidung pun sama besar. Kitorang dah ukur pakai pembaris tadi. Fesyen rambut pun lebih kurang je gayanya.

Kepada Stacy, walaupun anda tak menang apa-apa time AJL 24 hari tue, tapi persembahan anda tetap mantap. Macam  Agnes Monica gitu. Kami suka tengok ~~

Lagi gambar Stacy dengan fesyen rambut terbarunya jika anda baca artikel ini sepenuhnya.

 
Written by AbangNara | January 14th, 2010

gosip heliza

Perasan tak kami letak suami orang sebagai pembuka tajuk gosip tentang Heliza AF5 nie? Sebabnya kami percaya yang si suami nie yang tergedik-gedik nak mengorat Heliza sampai lupa anak bini kat rumah. Kami faham hati dan perasaan si suami. Sapalah yang tak terpikat dengan keayuan dan mata besar Heliza tue. Jangan katakan suami orang, atuk orang pun silap-silap leh jatuh cinta.

Gosip nie timbul selepas ada seorang pendengar radio HotFM yang menelepon Fara Fauzana. Dia bagitau yang suaminya ada affair dengan seorang artis realiti bertudung litup. Selepas tue banyak lagilah description yang menggambarkan artis itu sebagai Heliza. Contohnya artis itu cantik, putih, mata galak dan kekadang cakap loghat utara, kekadang cakap loghat Sabah Sarawak.

Walaupun kami tak percaya dengan gosip murahan macam nie, rasanya lebih molek kalau Heliza sendiri keluar dan menafikan cerita dongeng nie. Bahaya jugak orang zaman sekarang nie. Boleh mencipta gosip hanya dengan sebuah panggilan telefon jer. Tup-tup nama artis yang memang bersih selama nie sekelip mata je boleh jadi kotor.

Benar atau tidak, sama-samalah kita nantikan penjelasan dari Heliza. Tapi hati kami berat mengatakan yang si suami tue angau @ syok sendiri kat Heliza. Sumber gosip dari Forum Cari.

Written by AbangNara | January 14th, 2010

konsert jelajah Eropah Search

Oh yeah ~~~~~~~~~ Kumpulan rock terhebat Malaya kini bakal menggegarkan Eropah pada bulan Februari nie. Search khabarnya dah compem akan menjelajah Dublin, London dan Liverpool bermula 12 Februari sampai 22 Februari. Konsert jelajah nie diberi nama “Search Live in UK & Ireland“.

Tahniah buat Search. Bukan senang nak dapat tajaan buat konsert kat luar negara. Artis kita nie konsert dalam Malaysia pun terkontang-kanting nak carik sponsor. Memang rezeki Search murah sampai dapat buat konsert kat luar negara. Yang bestnya untuk opening di London, band Hujan akan join diorang. Memang mantap gile nie!!!

Kepada student-student Malaysia yang berlambak di UK dan Ireland tue, tungggu apa lagi? Korang boleh layari laman web www.orangkita.eu untuk beli tiket. Kalau kitorang jadi anda, kompem kami akan tuang kelas semata-mata untuk layan Search. Bukan senang beb nak dapat peluang nie. Tak gitu?