Written by AbangNara | September 27th, 2010

twitter diana danielle

Betapa terharunya bila dapat tahu yang Diana Danielle pun membaca blog ini. Abang Nara masih lagi berada di awang-awangan selepas membawa Tweet daripada Diana Danielle ini. Rasanya artis-artis pun kadang-kadang merujuk kepada BeautifulNara untuk mengetahui perkembangan terkini kawan-kawan diorang.

Untuk anda yang berminat untuk mengetahui perkembangan lanjut Diana Danielle, DD ada Facebook pagesnya sendiri dan Twitter Diana Danielle. Kesemuanya pun diupdate oleh tuan badan sendiri. Jadi anda akan terasa lebih dekat dengan Diana Danielle yang comel ini.

Untuk makluman, sekarang Diana Danielle sedang sibuk mempromosi filem terbaru lakonannya, Magika. Kami masih tak sempat nak pergi tengok tapi daripada review yang didengar dan dibaca, nampak macam filem Magika adalah satu filem yang baik. Jadi kalau anda ada masa, marilah kita sama-sama menyokong filem tempatan.

Untuk Diana Danielle, teruskan usaha anda untuk maju di industri hiburan tanah air. Keep up the good work. Kurangkan kontroversi dan tingkat prestasi. All the best.

P.S: Abang Nara ingin mengajak anda semua join Facebook BeautifulNara dan follow Twitter BeautifulNara. Bukan sebab apa tapi Abang Nara kadang-kadang ada buat contest kat situ. So kalau anda join adalah peluang nak menang hadiah. Ajak kengkawan lain ye.

 
Written by AbangNara | September 26th, 2010

maizawati

Update: Kemungkinan besar Facebook di atas adalah Facebook yang sengaja direka untuk mengfitnah Maizawati. Tapi apa yang ditulis kat bawah adalah benar. Yang kat atas nie (FB) mungkin rekaan je.

Hmmmm. Tak habis-habis kisah Maizawati dan Waheeda nie. Kami tak tahu pihak mana yang bersalah sebab tak dengar cerita daripada kedua belah pihak. Tapi luahan hati Maizawati dalam Facebook dia ini memang sangat menyedihkan. Kenapalah kejam sangat tak bagi jumpa anak sendiri.

Dan Maizawati ada meluahkan perasaanya baru-baru ini:-

[note]Nak ikutkan, hati ibu mana yang tak sedih bila sudah lama tidak melihat anak-anak. Saya tak kisah Akhil dan Waheeda mahu memberikan pelajaran yang terbaik buat anak-anak saya tapi jangan putuskan hubungan saya dan anak-anak.[/note]

Untuk makluman, alasan AKhil dan Waheeda tak bagi anak bertemu dengan Maizawati ialah kerana ingin mereka menumpukan perhatikan terhadap pelajaran sepenuhnya. Sememangnya alasan ini kepada kami agak tidak logik. Takkanlah nak kena belajar sampai nak jumpa mak sendiri pun tak boleh?

Menurut Maiza, katanya dia tak ada masalah dengan Akhil. Cuma dengan Waheeda ada problem sikit:-

[note]Saya Akhil dah ada keluarga masing-masing, kenapa perlu buat begini kepada saya? Setahu saya, sebelum ini, Akhil tidak ada apa-apa masalah dengan saya cuma perempuan itu (Waheeda) yang bermasalah dengan saya. [/note]

Paling tak tahan ayat Maiza yang merupakan satu sindiran pedas direct kepada Waheeda:-

[note]Saya tak pernah pun kacau hidup dia, kenapa perlu dia burukkan saya kepada anak-anak? Itu sudah melampau. Kadang-kala saya bertanya sendirian, apa gunanya dia bertudung jika berpelakuan begitu? Sepatutnya, sebagai saudara sesama Islam, kita perlu berbaik antara satu sama lain[/note]

Entahlah kami nak cakap banyak-banyak pun tak tahu sangat bab rumah tangga nie. Cuba-cubalah berbaik untuk kebaikan anak sendiri. Kepada Waheeda, cepat-cepatlah lahirkan anak sendiri supaya tak berebut sangat nak jaga anak Maiza nie. Sumber dari Mstar.

Written by AbangNara | September 24th, 2010

zahida rafik kahwin menteri

Nampaknya entri gosip Zahida Rafik kahwini menteri di London kami telah pun mendapat maklum balas daripada Zahida Rafik sendiri. Maafkan kami kerana mengikut kata-kata Zahida, ianya adalah tidak benar. Nampaknya sumber yang menghantar cerita tersebut kepada kami tak boleh dipercayai sangat.

[note]Saya tak kahwin pun dan masih tinggal dengan ibu bapa saya. Saya juga masih single and available. Saya memang tahu tentang penyebaran gosip itu di Internet tetapi saya hanya diamkan sahaja kerana bimbang nanti orang ingat saya sengaja hendak menggembar-gemburkan cerita itu. Pada hal gosip itu langsung tak betul. Saya nak tahu daripada mana sumber tersebut mendapat gosip itu kerana ia menyusahkan saya. Selepas ia tersebar, ramai kawan yang mengucapkan tahniah [/note]

Kepada Zahida Rafik, kami ingin memohon maaf atas kesilapan kami. Kami doakan agar anda cepat bertemu jodoh. Tak kiralah dengan menteri ke, datuk ke, VVIP ke ataupun dengan orang biasa. Harap anda maafkan kami ye.

P.S: Video kahwin anak SM Nasimuddin nie memang super grand gile.

Written by AbangNara | September 24th, 2010

rita rudaini

Oh kami ingatkan Rita Rudaini dah pun berbaik dengan keluarga suaminya tapi rupa-rupanya belum lagi. Rasanya semua orang tahu yang perkahwinan Aidil Zafuan dan Rita Rudaini tidak direstui pada mulanya. Tapi selepas kelahiran anak sulung mereka, mak dan ayah Aidil telah pun melawat cucu mereka.

Inilah kata-kata kakak kepada Aidil:-

[note]Ingin saya jelaskan, selepas Rita melahirkan anak sulungnya, mak dan ayah saya ada melawat cucunya di hospital. Kiranya mereka dah terima Rita dan Aidil. Aidil pun dah balik rumah keluarga kami di Seremban, Negeri Sembilan. Cuma Rita sahaja yang tak pernah nak jumpa kami. Saya pun tak tahu kenapa? Sehingga hari ini kami tertanya-tanya sama ada Rita sudah memaafkan kami atau tidak? [/note]

Dan kakak kepada Aidil menafikan gosip yang menyatakan Rita Rudaini menghalau ibu bapa Aidil sewaktu mereka pergi ke rumah Aidil dan Rita.

[note]Setakat ini, ibu bapa saya belum lagi pergi ke rumah Rita di Kepong, Selangor. Bila masa pula Rita nak halau mereka? Ibu bapa saya cuma berjumpa dengan ibu bapa Rita di kedai makan sahaja sebelum ini untuk berbincang hal keluarga.[/note]

Diharap dengan keluarnya penjelasan dari kakak Aidil ini, akan terbukalah hati Rita untuk berbaik-baik semula dengan keluarga suaminya. Lagipun kita masih di bulan Syawal. Elok sangatlah untuk mengeratkan tali silaturahim yang terputus.

Kami percaya Rita sudah besar dan mampu membuat keputusan yang sewajarnya. Sumber dari Mstar.