Written by AbangNara | October 21st, 2010

gambar kawin dr sms

Walaupun dah hampir 2 minggu angkasawan negara kita, Sheikh Muszaphar dan Dr. Halina mendirikan mahligai bahagia, tak salah rasanya untuk kami sharekan lagi gambar-gambar perkahwinan dan gambar-gambar pre-wedding diorang berdua. Bagi kami, photographer perkahwinan of the year ini memang sangat-sangat mantap dan berwibawa. Tambah-tambah pulak pasangan pengantin kedua-duanya memang handsome dan cun. Makin senang la kerja photographer.

Kami suka tengok gambar perkahwinan diorang so kami sharekan untuk anda semua. Ada 24 keping gambar lagi dengan membaca artikel ini sepenuhnya. Kredit gambar kepada photographer mereka, KhairulHazwan.

 
 
Written by AbangNara | October 21st, 2010

animasi hang tuah

[note]The Japanese anime studio Gonzo has signed a deal with the Malaysian animation studio Funcel and Malaysia’s National Film Development Corporation to produce an adventure animation series called Satria – The Warriors of the 7 Elements for Fall 2012. The 26 24-minute episodes will combine Southeast Asian history with fiction. The animated series is aimed at children nine to 14 years old. Hiroyuki Kitakubo (Blood: The Last Vampire) is directing. Kitakubo posted a rough sketch of the main character from his current project on his Twitter account on Saturday. According to Kitakubo’s deprecating description, this character is “Han Towa,” a hero in Malaysian legends.

Update: While the Japanese pronunciation of the hero is “Han Towa,” the name is Hang Tuah in the original Malay. Thanks, MrTerrorist.[/note]

Sketch Karekter Hang Tuah dan rakan-rakan

animasi hang tuah

Yeah. Akhirnya cita-cita kami untuk melihat animasi Hang Tuah bakal tercapai tidak lama lagi. Paling best sebab ianya bakal dikeluarkan oleh studio animasi dari Jepun. Semua orang pun tahu kot yang bidang animasi di Jepun memang lebih hebat dari Malaysia. Jadi kami yakin dan pasti betul yang kualiti animasi Hang Tuah ini memang bakal superb.

Satu episod siri animasi Hang Tuah ini bakal berdurasi selama 24 minit. Kesemua sekali akan ada 26 episod. Kami ucapkan tahniah kepada FINAS kerana berjaya membuat sesuatu untuk memperkenalkan sejarah Hang Tuah kepada budak-budak kecil zaman sekarang. Anak buah kitorang cuma tahu Ben 10 je. Kalau tanya Hang Tuah haram tak tahu apa.

Sketch karekter orang jahat

animasi hang tuah

Harap-harap pelukis animasi Hang Tuah ini akan buat kajian terlebih dahulu sebelum mula melukis. Kang tetiba sejarah Hang Tuah ditukar jadi sejarah Ultraman pulak. FINAS pun kenalah pantau. Jangan bagi kepercayaan 100% kepada mereka. Apa pun kami dah tak sabar nak menunggu siri animasi ini keluar nanti.

Kredit info kepada Mr. Obefiend.

Written by AbangNara | October 21st, 2010

gambar raja farah bertunang
Sempoi. Tak ada angin tak ada taufan, tup-tup Raja Farah sudah pun bertunang dengan Megat Andika. Kami ingatkan Raja Farah nie dah umur 27, 28 tahun gitu. Rupa-rupanya baru 22 tahun je. Mak aih muda sangat lagi nie. Tapi baguslah muda-muda dah kahwin. Takderlah dating lama-lama. Untuk pengetahuan Megat Andika pun sekadar berumur 25 tahun sahaja.

Paling best Raja Farah dan Megat Andika hanya bercinta bermula dari 14 Februari 2010. Kiranya tak sampai setahun pun lagi percintaan mereka ini. Tahniah kami ucapkan kepada pihak lelaki yang berani untuk mengambil langkah seterusnya. Kami respek. Memang tak bagus bercinta lama-lama nie. Kang bercinta bagai nak rak, tapi last-last kena amik ngan orang lain.

Tarikh perkahwinan Raja Farah dan Megat Andika masih tidak diketahui. Tapi dengarnya akan majlis perkahwinan mereka akan dilangsungkan bulan depan. Tahniah kami ucapkan kepada Raja Farah dan Megat Andika. Semoga menjadi pasangan suami isteri yang kekal abadi. Congratulations.

Written by AbangNara | October 21st, 2010

gambar memey suhaiza bertudung

Macam gadis Melayu terakhir. Itulah bisikan hati ini apabila melihat gambar Memey Suhaiza bertudung litup macam ini. Confirm Abang Norman dan jejaka-jejaka di luar sana akan cair serba sedikit melihat keayuan dan kecantikan Memey Suhaiza. Memang nampak lain 100%. Memang betullah kata orang yang wanita akan lebih cantik apabila bertudung.

Tapi sayangnya Memey hanyalah bertudung untuk drama Cikgu Zara Danisha. Takpe-takpe. Orang kata nak berubah kenalah perlahan-lahan. Mana tahu Abang Norman akan teruja melihat Memey Suhaiza bertudung sebegini lantas terus menyuruh Memey bertudung apabila dah berkahwin nanti. Tak gitu?

Lagi 23 keping gambar Memey Suhaiza ayu bertudung dengan membaca artikel ini sepenuhnya. Kredit gambar kepada Facebook Fans Memey Suhaiza. Info dari rakan media kami, OhBulan.