Written by AbangNara | February 17th, 2014

Satu lagi berita gembira untuk dikongsikan hari ini. Pelakon jelita, Hanez Suraya menerusi Metro Ahad semalam dikatakan akan menamatkan zaman gadisnya dengan kekasih hati yang merupakan seorang ahli perniagaan pada tahun ini. Untuk makluman, Hanez kini berusia 29 tahun sementara bakal suaminya pula 34 tahun. Sesuai sangat dah umur tersebut untuk berkahwin kan?

hanez suraya

Menerusi kolum yang ditulis oleh Rudy Shamsuddin, ahli perniagaan tersebut dikatakan sudah pun bertemu dengan ahli keluarga Hanez Suraya untuk melamar. Tarikh pertunangan dan tarikh pernikahan juga sudah dibincangkan. Dikatakan majlis pertunangan akan diadakan dalam masa terdekat membabitkan keluarga rapat kedua-dua belah pihak.

hanez suraya

Paling lama pertunangan akan diikat selama 6 bulan sebelum mereka berdua akan bergelar suami isteri. Tak sabar rasanya untuk melihat Hanez Suraya dan bakal suaminya diijabkabulkan. Semoga segala perancangan berjalan lancar seperti yang dirancang. Sebelum ini pun Hanez sering kecewa dalam percintaan. Semoga kali ini akan berakhir ke jinjang pelamin. Sama-samalah kita doakan. Tahniah Hanez dan bakal suami.

P.S: Apabila gambar klasik diwarnakan

 
Written by AbangNara | February 17th, 2014

Pelbagai versi mengenai hubungan Zizan Razak dan Emma Maembong yang telah Abang Nara dengar. Ada versi “masih tak mengaku bercinta“, ada versi “kawan tapi mesra“, ada versi “nak kahwin tapi tak tahu bila” dan yang terbaru versi “rancang kahwin tahun ini“. Kebenarannya? Hanya Zizan dan Emma Maembong sahaja yang tahu.

zizan emmaAbang Nara tak salahkan mereka berdua. Kadang-kadang harapan peminat memberikan sedikit tekanan buat Zizan dan Emma. Cakap macam ini salah, cakap macam itu salah. Mungkin Zizan dan Emma sampai tak tahu nak cakap apa. Namun apabila ditanya bilakah akan mengahwini Emma, Zizan berkata menerusi Berita Harian:-

Kalau ikut perancangan diri saya, Insya Allah tahu ini nak kahwin. Tapi semuanya terserah kepada jodoh. Saya hanya merancang dan Tuhan yang menentukan. Ingat ya, saya hanya rancang saja tahun ini.

zizan emmaBagi Abang Nara kalau dah ada perancangan pun dah kira OK dah. Sekurang-kurangnya niat dah ada. Orang kata, niat yang baik pasti akan dipermudahkan. Apa pun buat masa ini, Zizan Razak masih belum masuk merisik Emma Maembong. Diharap peminat yang mahu melihat mereka disatukan dapat bersabar. Insya Allah kalau jodoh tak ke mana. Doakanlah agar apa yang dirancang menjadi kenyataan.

Written by AbangNara | February 17th, 2014

Melihat anak membesar di depan mata adalah satu anugerah yang tidak terhingga buat mereka yang bergelar ibu dan ayah. Mula-mula meniarap, lepas tue dalam tak sedar dah pandai berjalan. Pejam celik pantas je masa berlalu. Abang Nara suka sangat melihat kebahagiaan tersebut yang dikecapi oleh Farid Kamil, Diana Danielle dan anak mereka, Muhammad.

ragam anak farid kamil diana danielle

Sekali pandang wajah Muhammad memang lebih iras kepada emaknya. Besar nanti pasti kacak bergaya. Mana tahu ada rezeki boleh jadi pelakon Hero Malaya gantikan ayahnya nanti. Tak gitu?

ragam anak farid kamil diana danielle

Lagi beberapa gambar ragam Muhammad bersama ayah dan ibunya dengan membaca artikel ini sepenuhnya. Kredit gambar Instagram Muhammad.

P.S: Bilakah kita perlu menukar bateri kereta?

 
Written by AbangNara | February 17th, 2014

Kalau otai sudah bersuara, pastinya pendapat itu harus didengar dan dijadikan panduan. Terbaru mengenai akaun Instagramnya, Chef Wan telah pun menyuarakan pendapatnya mengenai salah satu rancangan masakan tempatan yang dikendalikan oleh Nik Michael Imran. Panjang lebar luahan hati Chef Wan dan Abang Nara ada bersetuju dengan beberapa “point” beliau.

chef wan sindir nik michael

Antara yang menarik ialah pemilihan hos rancangan yang baru setahun jagung namun dibolehkan kerana mempunyai “rupa”. Sedangkan menurut Chef Wan, dirinya dahulu perlu melatih “skill masakan” terlebih dahulu sebelum mempunyai program TV sendiri. Sedikit sedutan tulisan Chef Wan untuk tatapan anda:-

Jika kita tengok kan CV mereka pengalaman dah la kurang, asal kan ada ” Rupa” boleh host terus jadi Celebrity Chef. Dulu2 kita nak belajar memasak dari orang yg tinggi pengalamannya serta jauh perjalanannya mcm orang tua kata la, dah banyak makan garam.

Tapi these days yang setahun jagung baru belajar memasak sedikit dah mula nak mengajar orang lain. How is these possible? Bukan ke dunia memasak ini has to do with skill labour? Yang Menang Master Chef baru setahun jagung pun dah keluar buku masak sendiri pada hal pengalaman didalam dunia culinary mereka sangat lah kurang.

But what to do semua ini ada lah kesilapan TV station itu sendiri yg keluar kan TV Chef hari ini asal kan dapat la tampa memikir kan the Quality and skill of that host itself.

chef wan sindir nik michael

Apa pendapat anda mengenai kata-kata Chef Wan? Bagi Abang Nara Chef Wan bukanlah seorang yang cakap sesuka hati namun segala kata-katanya adalah berdasarkan pengalaman yang cukup lama di dalam bidang masakan. Namun dunia sekarang ini memang nak cepat sahaja lebih-lebih lagi dengan kewujudan begitu banyak program realiti. Baca artikel ini sepenuhnya untuk luahan hati penuh Chef Wan.