Written by AbangNara | May 30th, 2014

Hmmmm. Bila dah bercerai, macam-macam pula yang keluar daripada mulut Abby Abadi. Rasanya masa kahwin dulu bukan main seronok dapat bersuamikan lelaki muda. Bukan nak mengutuk Abby, tetapi apabila membuat pilihan sebegini, haruslah bersiap sedia dengan sebarang kemungkinan. Sememangnya lelaki muda ini cepat sikit marahnya. Tapi tak apalah, dah tak ada jodoh. Itulah suratan takdir buat Abby dan Farhan.

abby dan farhan

Kata Abby Abadi menerusi Mstar Online:-

Saya akui masih sayangkan dia dan langsung tidak pernah membayangkan perceraian akan berlaku kerana salah faham yang timbul tidak sepatutnya berakhir dengan perceraian.

Bagaimanapun buat masa ini saya tidak nampak jalan untuk kami berbaik semula kerana saya sudah berusaha sehabis baik untuk memperbetulkan keadaan tetapi apalah daya saya kalau itu ketentuan dan takdir saya.

Bukan kerana orang ketiga dan jika komen orang mengenai saya di laman sosial juga tidak pernah menjadi penyebab kepada kejadian ini dan saya tidak salahkan sesiapa kerana kami berdua ada melakukan kesilapan.

Pada saya dia terlalu muda untuk meletakkan dirinya sebagai suami dan kami juga baru kenal mengenali selepas berkahwin. Mungkin ada beberapa perkara yang dia tidak dapat faham.

Saya tidak salahkan dia kerana ketika saya berusia seperti dia pun banyak perkara yang saya tidak faham dan masih belajar mengenai kehidupan.

Apa-apa pun saya tidak pernah menyesal berkahwin dengannya malah bersyukur dia dipinjamkan kepada saya biarpun singkat.

abby abadiSemoga Abby Abadi dan Farhan tabah menghadapi dugaan ini. Semoga kes penceraian mereka akan berjalan lancar dan tidak tertangguh. Sama-samalah kita doakan.

 
Written by AbangNara | May 29th, 2014

Farhan, suami kepada Abby Abadi dilaporkan telah melafazkan cerai sebanyak 2 kali kepada Abby Abadi. Salah satunya tidak dilaporkan kepada mahkamah iaitu apabila Farhan memberitahu rakannya yang dia sudah menceraikan Abby Abadi. Lafaz tersebut adalah sah dan Abby serta Farhan telah rujuk secara perbuatan tanpa memberitahu mahkamah terlebih dahulu.

abby abadi cerai

Kata Abby Abadi:-

Lafaz kali pertama itu tidak dibuat kepada saya tetapi dia memberitahu kepada seorang kenalan bahawa kami sudah bercerai dan apabila saya dimaklumkan mengenai perkara itu saya merujuk perkara berkenaan kepada bapa saudara suami di Kelantan untuk mengetahui sama ada ia sah atau pun tidak. Apabila diberitahu lafaz dibuat itu sah kami rujuk secara perbuatan tanpa melaporkannya kepada mahkamah

abby

Kemudiannya Abby memaklumkan kepada mahkamah yang dia telah menerima SMS berbunyi “Aku ceraikan kau” dan diikuti “Mulai hari ini kau dah tiada apa-apa hubungan dengan aku” pada 9 Mei lalu. SMS tersebut dihantar pada jam 10.25 pagi apabila suaminya tidak pulang ke rumah malam sebelumnya. Kata Abby lagi:-

Semasa saya terima SMS berkenaan saya berada di dalam kereta namun saya tidak ingat ada atau tidak membalas mesej itu untuk mendapatkan kepastian daripadanya. Kejadian berpunca selepas terdapat perselisihan faham yang berlarutan sehingga dia tidak balik rumah pada malam sebelum dia melafazkan cerai menerusi mesej.

abby

Bagaimanapun kes ini terpaksa ditangguhkan hingga 11 Jun untuk membolehkan lafaz cerai kali pertama difailkan. Apa pun, takziah kepada Abby Abadi dan Farhan atas kemelut rumah tangga mereka. Semoga ada hikmah di sebalik semua ini. Info asal Mstar Online.

Written by AbangNara | May 29th, 2014

Ah~~ Maka marilah beramai-ramai peminat Running Man kecewa dengan berita ini. Indonesia akan menjadi lokasi terakhir penggambaran luar negara Running Man. Selepas ini, Running Man tidak akan membuat penggambaran luar negara lagi sekaligus memusnahkan harapan rakyat Malaysia yang mahu melihat aksi mereka secara “live” di bumi Malaysia. Sedih bukan?
running man di indonesiaSebelum ini Running Man telah terbang ke Australia untuk membuat penggambaran di sana. Episod di Australia memang amat mengujakan. Seronok tengok Rain main kangaruu. Misi yang dibuat lebih kepada memperkenalkan Australia sebagai lokasi pelancongan.  Abang Nara dah terbayang macam mana kalau diorang buat di Malaysia. Boleh buat misi di KLCC, Bukit Bintang dan sebagainya. Banyak sangat tempat menarik di Malaysia ini. Sayangnya impian itu tidak akan tercapai.
running manPenggambaran di Indonesia adalah bersempena Asian Dream Cup 2014 yang sering menampilkan Park Ji Sung sebagai tetamu jemputan. Untunglah orang Indonesia dapat bertemu dengan ahli Running Man secara “live”. Diharapkan agar pihak produksi Running Man akan berubah fikiran dan memilih Malaysia untuk pertama kalinya sekiranya penggambaran luar negara diadakan semula.

Written by AbangNara | May 29th, 2014

Kasihan sungguh nasib Abby Abadi. Apa pun bagi perbuatan seorang suami menceraikan isterinya menerusi SMS adalah perbuatan yang tidak patut dilakukan dan tidak “gentleman”. Menurut Harian Metro hari ini, sumber mendakwa yang suami Abby Abadi, Farhan telah pun melafazkan cerai menerusi SMS. Perbicaraan pada pagi hari ini adalah bagi mengesahkan lafaz talak tersebut.

abby abadi cerai

Perbicaraan kes ini akan berlangsung di Mahkamah Rendah Syariah Gombak Timur. Sama-samalah kita nantikan perkembangan selanjutnya. Buat Abby, semoga tabah menghadapi dugaan ini. Pasti ada hikmah di sebalik semua ini.