Written by AbangNara | January 16th, 2014

Yeahh ~~ Hanya tinggal beberapa minggu sahaja lagi sebelum perayaan Tahun Baru Cina. Walaupun tidak menyambut perayaan ini, Abang Nara ada sebab bergembira dengan kedatangannya. Antara sebab-sebab ialahnya:

1. Limau Mandarin yang manis ~~~ Abang Nara dah beli 3 kotak dah. Memang best petang-petang lepak sambil makan limau. Dalam tak sedar boleh habis setengah kotak. Sedap sangat!!!

limau2. Cuti yang panjang ~~ Bolehlah merancang pergi jalan dengan wife dan anak-anak. Ingat nak balik kampung tapi takut jalan sesak pulak. Jadi maybe cuti kali ini pergi mandi manda kat Sunway Lagoon je. Sambil-sambil tue boleh tengok tarian naga. Mesti anak Abang Nara excited.

limau

3. Prosperity Burger McDonald’s kembali dijual. Sedap sangat burger Prosperity nie. Dengan lada hitamnya yang menyebabkan kepedasan, memang terbaik!!! Seminggu confirm 2,3 kali pergi makan.

limau

Masa Abang Nara tulis nie pun dah memang keluar air liur dibuatnya. Hehehe. Terbayang kesedapannya. Lagi terbaik, untuk tahun keempat berturut-turut, kempen McDonald’s “Prosperity Gives Back’” kembali semula. Tahun ini, dengan setiap pembelian Prosperity Meal pada 18 dan 19 Januari ini, RM1 akan didermakan kepada 70 rumah kebajikan di seluruh Malaysia. Inilah peluang anda untuk menderma sambil makan Prosperity Burger.

Selain itu, McDonald’s juga memperuntukkan RM82,000 untuk diberikan kepada rumah kebajikan tempatan. Banyak kan amaun tersebut? Korang pun berpeluang untuk menang sebahagian daripada RM82,000 yang diperuntukkan kepada pelanggan-pelanggan Prosperity Burger. Caranya, hanya perlu ke McDonald’s yang terpilih sehingga 17 Januari ini, beli 2 Prosperity Meal dan jawab soalan yang diberikan oleh “radio cruisers” yang ada di situ.

Kalau jawapan anda tepat, anda akan diberikan Prosperity Gift Packet yang boleh ditukar kepada wang tunai. RM1 yang dimenangi, RM1 jugalah yang akan didermakan kepada badan kebajikan oleh McDonald’s. Terbaik bukan? Jangan lupa buka website www.mcdonalds.com.my untuk mengetahui jadual kedatangan “radio cruisers” ini.

limau

Dan kalau anda tak berkesempatan untuk menyertai kempen yang Abang Nara ceritakan di atas, jangan risau sebab ada satu lagi kempen yang sangat senang. Menggunakan hashtag #prosperitytogether, kita hanya perlu kongsikan sebab kita mahu makan Prosperity Meal dengan seseorang menerusi Instagram, Twitter atau Facebook. Yang paling kreatif akan mendapat hadiah istimewa daripada McDonalds. Korang boleh tengok apakah ayat-ayat kreatif yang telah dikongsikan di www.prosperitytogether.com.my. Mudah je kan?

limau

Cubalah sertai kempen “Prosperity Gives Back” oleh McDonald’s ini. Mana tahu ada rezeki korang untuk dapatkan angpow besar di Tahun Baru Cina ini. Selamat mencuba. Untuk maklumat lanjut, layari www.mcdonalds.com.my dan juga Facebook McDonald’s Malaysia.

 
Written by AbangNara | January 15th, 2014

Selepas pernikahan mereka, memang jarang khalayak ramai melihat pasangan suami isteri ini bersama. Mungkin Diana Amir dan suami, Habib mengambil langkah untuk bersikap “low profile”. Lagipun pengantin baru pastinya sibuk untuk mengenali dan memahami pasangan masing-masing. Untuk makluman, mereka berdua jarang ber”dating” sebelum bernikah.

diana amir dan suami

Menerusi akaun Instagram miliknya, Diana Amir telah berkongsi beberapa gambar romantis dirinya dan suami ketika berkunjung ke Cameron Highlands. Kalau tak silap Abang Nara, tujuan mereka ke sana ialah untuk menjalani penggambaran rancangan Romantika terbitan Astro. Tak sabar rasanya nak betapa “sweet”nya pasangan ini.

diana amir dan suami

Apa pun sama-samalah kita doakan Diana Amir dan Habib kekal bahagia sebagai suami isteri sehingga ke akhir hayat. Harap-harap tahun 2014 ini ada berita gembira mengenai kehadiran orang ketiga dalam hidup mereka. Lagi beberapa keping gambar dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

 
Written by AbangNara | January 15th, 2014

Rezeki jangan ditolak, bala jangan dicari. Jutaan tahniah diucapkan buat Didie Alias atas kehamilannya yang terbaru. Untuk makluman, Didie Alias kini sudah pun berusia 40 tahun. Ini adalah kandungan pertama dengan suami keduanya, Norisham Ismail. Mereka berdua telah pun berkahwin selama 5 tahun.

didie alias mengandung lagi

Mengesahkan berita baik ini, Didie Alias berkata kepada Kosmo:-

Alhamdulillah, usia kandungan saya sekarang sudah mencecah usia tiga bulan. Orang yang paling gembira adalah suami saya. Selain itu, keluarga mertua turut berkongsi kegembiraan kerana ini merupakan kandungan sulung saya bersama Norisham.

Pada mulanya, saya begitu inginkan anak lelaki, tetapi, apa yang dikurniakan oleh Allah kelak, kami terima dengan hati yang terbuka

didie alias mengandung lagi

Betul kata Didie Alias itu. Tak kiralah lelaki atau perempuan, yang penting anak yang dilahirkan nanti sihat sejahtera. Jutaan tahniah diucapkan buat Didie dan suami atas berita gembira ini. Semoga semuanya berjalan lancar sehingga hari kelahiran kelak. Sama-samalah kita doakan.

Written by AbangNara | January 15th, 2014

Amboi, amboi, amboi. Untunglah bakal isteri Fizz Fairuz. Mana tidaknya, salah satu barang yang bakal dijadikan hantaran ialah daripada jenama “Chanel”. Paling kurang mahu RM10,000 nie. Adakah Fizz Fairuz sudah mula membuat persiapan untuk menamatkan zaman bujangnya? Adakah insan yang bakal menerima hantaran ini bernama Almy Nadia?

fizz fairuz beli hantaran

Gambar Chanel dibawah dikongsikan oleh Fizz Fairuz dengan caption yang berbunyi:-

Mari beli barang hantaran….hahahaha….#nkkahwinsgt#piiperos#aiminsdioss#tggudateniii

fizz fairuz beli hantaran

Insya Allah niat yang baik akan dipermudahkan olehNya. Pasti ramai yang berharap tiada lagi kontroversi yang bakal menjelma di dalam hidup Fizz Fairuz dan Almy Nadia. Semoga Almy Nadia ialah bakal isteri Fizz Fairuz. Tak sabar Abang Nara nak melihat mereka berdua di atas pelamin selepas mengharungi segala macam dugaan sebelum ini. Sama-samalah kita doakan.

P.S: Mazda RX-7 kembali pada tahun 2016