Written by AbangNara | July 29th, 2013

Sejak berkahwin, salah satu tempat kegemaran Abang Nara dan wife membeli barangan dapur ialah Tesco. Seronok shopping di Tesco. Kawasannya luas, parking banyak dan paling penting, harganya berpatutan. Pilihan pun banyak dan segar-segar kesemuanya.

tesco

Namun sejak ada anak ini, memang jarang jugalah kami berdua keluar beli barangan dapur. Kadang-kadang Abang Nara siap minta tolong bapa mertua belikan lagi. Bukan apa, timing selalu lari bila ada anak kecil. Kalau kita dah siap nak keluar, dia pulak nak tidur. Kalau keluar pun banyak habiskan masa beli barang anak je.

tesco

Jadi apabila Abang Nara dan wife dapat tahu mengenai perkhidmatan Tesco Online Shopping daripada Tesco Malaysia, kami berdua melompat kegembiraan. Bolehlah kami beli barangan dapur secara online je selepas ini. Lagi best sebab penghantaran akan dibuat sehingga ke depan pintu rumah. Terbaik kan?

tesco

Tambah menarik harga yang ditawarkan secara online di Tesco Online Shopping ini adalah sama dengan harga kalau beli di kedai. Kalau kat kedai ada barangan promosi, kat online pun ada jugak. Senang cerita, semua benda samalah. Mata ganjaran kad Tesco pun boleh dikumpul dengan pembelian secara online ini.
tesco

Ada 5 langkah sahaja untuk pembelian secara online di Tesco Online Shopping ini. Kesemua 5 langkah ini senang-senang belaka. Dan kesemuanya menguntungkan kita sebagai pembeli. Paling Abang Nara suka ialah pemilihan barangan yang kita beli dilakukan pada hari penghantaran untuk memastikan kesegaran. Memang satu langkah yang bijak daripada Tesco!!!

tesco

Abang Nara dah cuba membeli di Tesco Online Shopping ini. Memang senang sangat-sangat. Langkah pertama yang WAJIB dilakukan ialah kawasan perumahan Abang Nara termasuk di dalam zon penghantaran Tesco. Bila dah confirm, maka Abang Nara dan wife pun memulakan operasi membeli barangan dapur untuk stok sebulan.

tesco

Antara barangan yang kami beli ialah ayam, daging, sayur-sayuran, buah, mee segera, air gas dan macam-macam lagi. Banyak lagi barangan yang ada sebenarnya. Semuanya pun dibahagikan ikut kategori untuk tujuan memudahkan pencarian. Akhirnya dekat RM100 juga jumlah barangan yang kami beli. Memang tak sedar sebab seronok sangat shopping secara online di laman web Tesco. Mudah, laju dan mesra pengguna. Memang terbaik!!

tesco

Khas buat pembaca BeautifulNara, jangan lupa masukkan kod kupon “CHTP101M” ketika membuat pembelian. Dengan setiap pembelian RM50, korang akan dapat balik rebat RM10. Best kan? Apa tunggu lagi? Cubalah membeli belah secara online di Tesco Online Shopping hari ini juga. Anda pasti akan gembira dengan penjimatan masa dan tenaga yang akan dialami.

 
Written by AbangNara | July 29th, 2013

Amboi. Menarik juga usikan nakal yang Abang Nara baca menerusi Berita Harian semalam. Mana tidaknya, pelakon kacak Aeril Zafril dikaitkan mempunyai hubungan cinta dengan si comel Wawa Zainal. Kedua-duanya memang nampak sepadan. Memang “matching” la orang kata. Tak gitu?

aeril zafril dan wawa zainal

Hubungan mereka berdua dikatakan bermula apabila membintangi filem 99 Kali Rindu (terima kasih atas pembetulan). Namun seperti biasa, hubungan ini berjaya disorokkan oleh mereka berdua dan tidak dapat dihidu oleh orang lain. Tambah menguatkan khabar angin ini ialah apabila Wawa meninggalkan keretanya kepada Aeril ketika pulang ke Sabah. Aeril pula sanggup membayar atas kehilangan kereta itu.

aeril zafril

Sebelum ini, Aeril telah menafikan dirinya mempunyai hubungan dengan Ummi Nazeera. Adakah kerana sebenarnya dia sedang mabuk bercinta dengan Wawa Zainal? Kalau betul, apa salahnya kan? Kedua-duanya pun masih single. Apa pun, diharap Wawa Zainal yang kini berada di Sabah kerana menjalani rawatan tradisional dapat cepat-cepat sembuh dan kembali berlakon semula.

P.S: Aston Martin dan Mercedes-AMG melakukan perkongsian teknikal

Written by AbangNara | July 29th, 2013

Nampaknya bulan Ramadhan kali ini sememangnya banyak penghijrahan telah dilakukan oleh selebriti-selebriti tempatan. Terbaru, kakak kepada Siti Nurhaliza, Saida Tarudin telah pun bertudung sepenuhnya. Memang lebih cantik dan lebih terserlah keayuannya.

saida tarudin bertudung

Abang Nara kagum juga dengan anak-anak Tarudin ini. Kesemuanya memang nampak awet muda sentiasa. Seperti tidak dimamah usia. Apa pun, Abang Nara nak ucapkan tahniah kepada Saida atas penghijrahan ini. Semoga berkekalan hendaknya.

saida tarudin bertudung

Lagi beberapa keping gambar Saida Tarudin manis bertudung dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

lazada syoknya raya

P.S: Jom dapatkan barangan keperluan raya di Lazada. Potongan harga yang gila-gila sehingga 31 Julai ini. Berjimat sehingga hampir 80%. Menarik kan? Layari www.lazada.com.my untuk membuat pembelian anda hari ini jugak.

 
Written by Mawar Putih | July 29th, 2013

Mawar Putih sekarang ini sebenarnya sedang sibuk membuat persiapan raya. Kali ini memang berbeza berbanding dengan tahun-tahun sebelumnya, Mawar Putih nak beli semuanya secara online jer kali nie. Salah satu website yang dicadangkan oleh kawan-kawan Mawar Putih ialah www.arlene.my. Menarik juga koleksi-koleksinya dan harganya pun berpatutan.Arlene menawarkan pelbagai pilihan pelbagai pilihan daripada tudung, scarves, dresses dan hinggalah kepada bottoms. Semuanya nampak menarik dan bergayakan. Mula-mula tu ragu-ragu jugak dengan website ni, tapi rupa-rupanya Arlene ini sudah beroperasi selama 5 tahun. Kiranya reputasi syarikat Arlene memang tidak perlu dipertikarikan lagilah.Macam kenal jer blogger ini kan? Oh..rupanya blogger Fatin Liyana  merupakan duta kepada Arlene. Memang sesuailah sangatlah personaliti Fatin Liyana sebagai gadis masakini yang bijak dan lincah dengan imej Arlene ini kan?;

Sempena dengan kedatangan Syawal ini, Arlene menawarkan koleksi-koleksinya pada harga yang mampu milik untuk semua golongan. Colourfulnya…….Lebih menarik lagi, Arlene menawarkan mata ganjaran yang besar untuk penggunanya yang setia, Arlene Loyalty Program. Contohnya, bagi setiap RM50 yang dibelanjakan, pembeli akan mendapat 5 mata/RM5 sebagai ganjarannya. So, bagi setiap pembelian yang seterusnya, 10% rebat yang sedia ada boleh digunapakai. Apa orang kata, sambil menyelam sambil minum air. Tambah hebat lagi, bagi setiap pelanggan baru yang diperkenalkan, Arlene akan menghadiahkan anda 5 mata/RM5. Kalau nak daftar tu, daftarlah bawah Mawar Putih yer….Pembayaran di Arlene boleh dibuat secara talian melalui Ipay88 atau Paypal. Yang paling penting, nak bayar secara online transfer atau menerusi kredit kad juga diterima. Pilihan banyak dan menarik semuanya, jimat masa dan tenaga. Jom shopping raya di www.arlene.my.