Written by serenity | April 10th, 2012

Penyanyi remaja ini memang mendapat perhatian ramai semenjak salah satu lagunya meraih populariti di media sosial. Bagaimana pun, tidak kurang juga yang tidak dapat menerima kehadirannya, malah ada di kalangan penyanyi senior sendiri dikatakan pernah mengkritik penyanyi remaja ini.

Kerjaya penyanyi remaja ini berkait secara langsung dengan kakaknya yang juga turut menyumbangkan kreativiti kepada lagu-lagu penyanyi remaja ini tadi. Bagaimana pun, timbul soseh-soseh apabila kakak penyanyi remaja ini dikatakan memarahi individu-individu yang mengkritik adiknya itu di Twitter. Menurut seorang pembaca BeautifulNara yang menghantar surat terbuka kepada kami:-

Dia asyik kemas kini twitter cam ayat tak puas hati dengan kritikan orang kepada *****. Saya rasa sepatutnya dia tak boleh la nak kutuk org yang kritik adik dia tu. Sepatutnya die tweet je la yang elok-elok pasal adik dia, bukan nak tweet untuk balas balik kritikan tu. Sepatutnya juga dia kena la sedar hidup dalam dunia artis memang la macam tu. Ada yang suka dan ada juga yang tak suka.

 

Ini tentang karier adik dia juga. Kalau dia asyik nak balas balik kritikan orang ke atas adik dia tu, nanti lama-lama peminat ***** pun boleh kurang disebabkan kakak dia yang over tu. Saya tengok ***** tu tak ada pun nak over-over macam tu.
Seperti yang sedia maklum yang kakak ****** ni juga merupakan penulis lirik lagu-lagu *****. Tapi dia kena ingat, yang perform tu adalah *****. Dia juga kena jaga nama baik ******. Saya amat kagum dan respect kepada keluarga Elfira Loy.

 

Adik-adik dia pun berdarah seni juga. Sebagai contoh, tak ada pun Elfira sibuk atau balas kritikan-kritikan atau kutukan ke atas adik-adik dia dan sebaliknya juga.

 

Mereka nampak matang sangat. Kalau nak dibandingkan dengan umur, kakak ***** tu kan dah besar. Saya harap benda ini tidak berlarutan kerana ia melibatkan populariti ***** tu. Saya juga merupakan peminat ******. Tapi agak terkilan dengan sikap kakak dia yang terlalu suka membalas kritikan itu. Dah la ayat dia perghhhhh tak menahan.

Ada juga betulnya apa yang dikatakan peminat ini. Kepada kakak penyanyi terbabit, kami rasa anda tahu siapa anda, terimalah teguran ini dengan terbuka demi karier adik anda itu. Asam garam dikritik bila menyertai dunia seni, tapi anda boleh memilih untuk biarkan saja. Contohi Datuk Siti Nurhaliza, “Tak Hidup Dek Puji, Tak Mati Dek Keji”.

 
Written by serenity | April 10th, 2012

Antara kontroversi yang timbul dari ABPBH kali ini ialah Timbalan Presiden Seniman, Zed Zaidi telah menyuarakan ketidakpuasan hatinya tentang kemenangan Aaron Aziz sebagai Bintang Paling Popular 2011 melalui medium Twitter. mStar Online telah menghubungi Aaron semalam dan menyatakan yang dia berpendapat tindakan Zed Zaidi sebagai perlakuan tidak matang, apatah lagi untuk Timbalan Presiden Seniman.

Bazar Seni Industri Budaya akan diadakan untuk kali kedua pada 14 dan 15 April 2012 (Sabtu dan Ahad) ini di perkarangan Panggung Bandaraya, Kuala Lumpur. Kami menantikan individu-individu yang berbakat dalam apa jua bidang seni untuk hadir ke segmen pencungkilan bakat kami pada hari Ahad, 15 April 2012 pukul 2.30 petang. Like Fanpage Bazar Seni Industri Budaya untuk keterangan lanjut. “SEMARAKKAN SENI BUDAYA”

Saya tak boleh nak halang dia untuk menulis apa sahaja dalam entri Twitter miliknya kerana itu hak masing-masing.

Cuma jika begitulah pemikiran dia yang juga merupakan orang penting dalam Seniman, saya rasa, dia tak cukup matang. Apa-apa komennya itu tidak menjejaskan saya.

Apa juga jenis seni sekalipun, ia sebenarnya tiada sempadan. Lagipun kemenangan ini adalah pilihan orang ramai. Kalau saya kacau periuk nasi dia, lainlah. Insya-Allah, kalau dia masuk pertandingan saya akan undi dia.


Aaron juga menyuarakan harapannya untuk permohonan mendapat taraf penduduk tetap negara Malaysia dapat diluluskan dengan segera bagi membuktikan nilai profesionalnya sebagai seorang pelakon.

Insya-Allah kalau dah ada kerakyatan nanti boleh dicalonkan dalam Festival Filem Malaysia (FFM) atau anugerah lain yang dinilai secara profesional. Dari situ nanti barulah kita tahu sama ada saya sebenarnya adalah seorang pelakon yang baik atau tidak.

Khabarnya, Aaron bakal terlibat dengan filem Cicakman 3 terbitan KRU Studios tidak lama lagi. Mantap!

Written by serenity | April 10th, 2012

Ahad lepas, Marion Caunter dan suami, SM Nasaruddin telah mengadakan majlis cukur jambul bagi anak perempuan mereka, Leia Rose. Mengikut gambar, cantik dekorasi majlis dan dipaparkan juga foto-foto eksklusif keluarga bahagia Marion untuk tatapan tetamu.
PhotobucketPhotobucket
Lagi 4 gambar dengan membaca entri ini sepenuhnya. Kredit gambar Twitter Marion Caunter.

***

Sekiranya anda mempunyai bakat seni: jenaka, bermain muzik, menari atau apa saja, anda berpeluang untuk menampilkan bakat anda di Bazar Seni Industri Budaya. Hadir ke perkarangan Panggung Bandaraya pada pukul 2.30 petang15 April 2012 ( Ahad) ini untuk menyerlahkan bakat anda. Hubungi Haris di 03-2052 3600 atau 013-615 9059 untuk pendaftaran / keterangan lanjut.

 
Written by serenity | April 10th, 2012

Bermacam-macam ragam dan cerita timbul dari ABPBH kali ini, dari positif sehinggalah kontroversi. Ada yang mengekalkan kemenangan dan ada juga trofi yang telah bertukar tangan. Apa pun, kepada yang tidak mengungguli kategori di mana anda dicalonkan, tahun hadapan masih ada. Perjalanan masih panjang dan jika ada umur, berjaya pula memenangi hati peminat, pasti akan tiba jua giliran anda untuk naik ke pentas bagi menerima trofi ABPBH.

PhotobucketPhotobucketLagi 95 gambar dengan membaca entri ini sepenuhnya. Kredit gambar Facebook ABPBH, sila like beramai-ramai.

***

Konsert Koir Kebangsaan “Cintakan Kedamaian” bakal berlangsung di Kompleks JKKN Sabah, KM 4 (bersebelahan Perpustakaan Negeri) Jalan Penampang, Kota Kinabalu, Sabah pada 14 April ini (Sabtu). Terdapat dua sesi persembahan iaitu sesi 2.30 petang dan 7.30 petang.

Sebarang maklumat berkaitan konsert boleh menghubungi Urus Setia di 088-237051/52 atau email khairulanuar@jkkn.gov.my.. Bah apa lagi… jom kita!