Written by AbangNara | September 16th, 2011

Nama Yuna semakin hari semakin meletup dan rezeki pun semakin mencurah-curah. Selepas dilantik menjadi duta Canon, kini Yuna disambar oleh produk kecantikan Olay untuk menjadi duta mereka. Tahniah Abang Nara ucapkan dan semoga selepas ini lebih ramai artis-artis yang akan dilantik untuk menjadi duta produk-produk di negara kita.

yuna duta olay

Terasa nak suruh bini Abang Nara try pakai Olay pulak lepas tengok Yuna cantik berseri dalam poster di atas. Apa-apa pun tk ada ke sesapa nak lantik Abang Nara jadi duta diorang? (ok ini lawak jer). Semoga Yuna terus maju jaya.

 
Written by AbangNara | September 15th, 2011

Menjawap persoalan daripada entri Abang Nara tentang kesahihan cerita penggunaan colagen kembali, Pian Cecupak telah pun mengupload gambar proses pembuangan colagen di mukanya menerusi Facebook.

pian cecupak

Tahniah dan good job kepada Pian Cecupak atas usahanya ini. Semoga artis-artis lain yang ada menggunakan colagen turut serta membuangnya seperti yang telah dilakukan oleh Pian.

Written by AbangNara | September 15th, 2011

Mati-mati Abang Nara ingat Watie Elite dah selamat dinikahkan oleh Joey. Rupa-rupanya Watie sekarang tengah mengalami sindrom keliru sama ada ingin meneruskan hubungannya dengan Joey atau tidak. Tak apalah Watie, amiklah banyak masa sikit untuk berfikir. Bukannya benda kecik bab-bab kahwin nie. Tak gitu?

watie elite

Satu benda yang Abang Nara respek ialah Joey yang masih cool dan sabar menunggu kata putus daripada Watie. Kata Watie:-

Apa yang boleh saya katakan buat masa ini saya sedang buntu dan keliru sama ada ingin meneruskan hubungan dengan dia (Joey) ataupun tidak. oey tidak melakukan apa-apa kesalahan tetapi kebuntuan ini datang daripada diri saya sendiri mengenangkan tohmahan orang sekeliling yang turut membuatkan saya berfikir kembali sama ada ingin meneruskan hubungan atau tidak. Saya sebenarnya bertuah kerana Joey seorang lelaki yang baik dan memahami keadaan saya walaupun ketika ini saya belenggu tentang hubungan kami tetapi dia tetap memberi sokongan kepada saya.

Kata orang kalau dah jodoh tak ke mana. Kalau memang dah tertulis ada jodoh dengan Joey, tak lama lagi kahwinlah Watie dengan Joey. Semoga Watie cepat-cepat hilang kekeliruannya dan membuat keputusan yang tepat. Sama-samalah kita doakan.

Written by AbangNara | September 15th, 2011

Pelik tapi benar. Membaca tweet-tweet daripada beberapa orang kuat industri hiburan semalam, ternyata senarai pencalonan AIM18 sangat kontroversi. Ada beberapa nama besar seperti Zee Avi, Yuna dan Hujan yang tidak tersenarai. Menurut pihak penganjur, Zee Avi dan Yuna tidak tercalon kerana albumnya dibuat di label luar negara. Agak mengarut jugak kan alasan tersebut?

aizad

Manakala album Hujan tidak tercalon kerana kewujudan Hang Dimas yang merupakan warga Indonesia. Sekali lagi agak pelik alasan yang diberikan di situ. Ada beberapa nama yang tercalon kalau tak silap Abang Nara bukan warganegara Malaysia pun tapi dapat pulak tersenarai. Adakah AIM semakin lama semakin sudah tidak relevan?

Semoga pemuzik-pemuzik tanah air terus melaungkan hak dan bersuara menentang perkara-perkara yang agak tidak logik ini untuk masa hadapan yang lebih gemilang. Senarai penuh pencalonan AIM18 dengan membaca entri ini sepenuhnya.