Written by AbangNara | November 26th, 2010

Ini sungguh tidak logik. Memang Celcom selalu buat promosi yang berbaloi-baloi sehingga terjegil bijik mata ini. Kejadah bagi diskaun sampai 60% untuk handphone LG Optimus 7? Memang saja la tue nak pancing suruh orang macam Abang Nara nie tukar handphone baru.

lg optimus 7

[note]Harga sebenar LG Optimus 7 ialah RM2099. Harga untuk 150 pelanggan terawal yang mendaftar di www.celcom.com.my cuma RM777. Tarikh tamat register 30 November 2010[/note]

Nampak tak keyword dia kat atas tue? HANYA untuk 150 pelanggan terawal yang mendaftar. Yang korang tercegik kat sini lagi buat apa? Pergi daftar sekarang jugak. Nie ha link dia dan rate untuk tatapan anda:-

1. LG Optimus 7 dengan Celcom Exec

celcom lg optimus 7

2. LG Optimus 7 dengan Celcom Biz

celcom lg optimus 7

[note] Tapi Abang Nara, apa yang best sangat LG Optimus 7 nie? Kalau saya pakai boleh ke saya bertukar jadi Optimus Prime?[/note]

Hoi apa kaitan handphone dengan cerita Transformers nie? Meh sini Abang Nara ceritakan sikit kelebihan dia. Apa-apa hal pun kita tengok kecantikan dan kecomelan design LG Optimus 7 menerusi gambar di bawah ini. Kredit gambar pada Mohd Zaid.

celcom lg optimus 7

Tak nampak jelas sangat? Aduh. Banyak cekadak betul korang nie. Nah amik lagi 2 keping gambar LG Optimus 7 untuk jamuan mata anda:-

celcom lg optimus 7

celcom lg optimus 7

[note]Ok Abang Nara saya dah cukup teruja dengan design dia. Sila bagitau kelebihan function dia pulak. Tak sabar nak rembat sebijik nie [/note]

Sila jangan terkejut kera melihat kehebatan function LG Optimus 7 ini:-

1. Handphone LG pertama yang menggunakan Windows Phone 7 software. Semuanya akan lebih pantas, cepat dan laju (bukan semua nie sama maksud ke?)
2. Ada function ScanSearch. Ini sangat sesuai untuk anda yang selalu sesat jalan semasa memandu. Dengan ScanSearch, segala kawasan berlingkuangan 5 kilometer dari tempat anda sesat akan dipaparkan di LG Optimus 7. Maka anda boleh sesat sesuka hati selepas ini.
3. Berita baik untuk anda yang workaholic. Ada Microsoft Office yang dipasang siap PERCUMA dalam LG Optimus 7.Kiranya LG Optimus 7 ini boleh jadi mini workstation anda.
4. Kamera 5 mega piksel dengan LED flash. Amik gambar bulu kaki pun boleh nampak nie. Video pulak beresolusi 720 HD. Sila jangan teruja dan jangan buat video 3GP terlampau.
5. 16GB INTERNAL memori. Bukan SD card bukan external, tapi internal. Letak la segala MP3, video dan gambar yang korang nak. Confirm muat punya.

Kalau nak cerita semua kelebihan LG Optimus 7 nie mahu 5 mukasurat pun tak habis. Maka Abang Nara cadangkan korang baca spesifikasi dia kat website Celcom. Apa yang penting, Abang Nara dah register untuk menjadi 150 orang terawal supaya boleh beli menatang alah ini dengan harga RM777 je.

[note]Tapi Abang Nara, saya nak beli jugak LG Optimus 7 nie walaupun tak dapat harga RM777 tue. So berapa harga yang Celcom boleh bagi kat saya?[/note]

Nah inilah jawapannya. Cerita banyak tak guna, still murah dan berbaloi lagi:-

lg optimus 7

Korang nak tunggu buat apa lagi? Sila daftar sekarang jugak kat link yang Abang Nara bagi kat atas tadi. Mana nak dapat handphone secanggih LG Optimus 7 ini dengan harga RM777. Cepat sebelum anda menyesali kelewatan anda. RM777 je wei. Kalau dah daftar, pihak Celcom akan menghubungi anda pada awal bulan Disember sekiranya anda dishortlistedkan.

lg optimus 7

Bye semua. Abang Nara nak gi dating dengan awek Celcom kat atas tue nak tanya lebih lanjut pasal LG Optimus 7. Jumpa lagi ~~~

 
Written by AbangNara | November 26th, 2010

Gila kentang. Hebat sungguh penangan Lisa Surihani menjadi artis Malaysia pertama yang mempunyai fans Facebook berjumlah 1 juta orang. Inilah yang anda bakal dapat apabila bergelar seorang artis yang bersih, tiada kontroversi, mesra peminat dan yang paling penting, comel macam Hagemaru.

Tengok betapa bagusnya Lisa menjaga hati peminatnya dengan merakamkan satu video khas mengucapkan terima kasih atas kejayaan Fans Facebook Lisa Surihani mencapai angka 1 juta. Nampak sangat Lisa memang benar-benar menghargai peminatnya.

Kepada Lisa, keep your head down (speaking omputih pulak). Teruskan humble sebegini. Tingkatkan prestasi dan elakkan kontroversi. Tahniah Lisa!!!

P.S: Alang-alang tolong like Facebook Fans BeautifulNara.com jugak. Hehehe

Written by AbangNara | November 26th, 2010

gambar aleeza kassim

Terkejut beruk kami tengok gambar Aleeza Kasim masa muda remaja kat atas tue. Serius beza gila dengan yang sekarang. Nampak innocent dan baik je. Nampak seperti gadis Melayu terakhir. Oh ya, gambar ini diambil masa Aleeza Kasim masuk pertandingan Dewi Remaja dulu.

gambar rozita che wan

Ha yang nie cuba korang teka gambar sapa pulak. Inilah Rozita Che Wan. Tak sama langsung kan dengan Rozita Che Wan sekarang? Memang nampak jelas perubahan muka RCW nie. Dulu lain, sekarang sangatlah lain. Ini pun time RCW try masuk Dewi Remaja dulu.

Lagi beberapa keping gambar artis-artis lain masa muda remaja dengan membaca artikel ini sepenuhnya. Kredit gambar kepada forumer CARI.

 
Written by AbangNara | November 25th, 2010

keputusan abpbh2010

Baru ingat tahun nie nak beli suratkhabar Berita Harian banyak-banyak dan undi Datuk Siti Nurhaliza untuk Anugerah Bintang Popular Berita Harian edisi ke 13 (ABPBH 2010), tup-tup semalam dia mengumumkan yang dia takkan bertanding lagi untuk ABPBH. Kami sangat menghormati keputusan Datuk Siti yang menarik diri di kala kemuncak. Satu langkah yang bijak.

[note]Setakat ini saya sudah berjumpa pihak pengurusan ABP untuk menjelaskan tentang penarikan diri ini dan mereka menerimanya dengan baik. Saya juga telah memberitahu peminat-peminat dan mereka menyokong keputusan saya itu. Cukuplah sampai di sini. Keputusan muktamad ini juga saya inspirasikan daripada Tun Mahathir sendiri dan saya percaya orang akan ingat kita sampai bila-bila.[/note]

Dan sesungguhnya Datuk Siti sedar bahawa dia tidak akan kekal di atas selama-lamanya. Suatu hari nanti pasti akan datang seseorang untuk menggantikan dirinya. Bagi kami, penarikan diri Datuk Siti sangatlah gentleman. Kami yakin Datuk Siti ingin memberi peluang kepada muka baru untuk memenangi ABPBH 2010 kali ini. Tak best jugak kalau tiap-tiap tahun pun muka dia je kan yang menang?

Maka dengan ini, kami meneka bahawa Yunalis Zarai akan menggondol Anugerah Bintang Paling Popular ABPBH 2010. Tahun ini nampak seperti tahun Yuna. Kalau Yuna tak menang pun, mungkin Faizal Tahir. Atau mungkin Aizat. Susahnya nak buat tekaan sebab semua pun hebat-hebat belaka.

Apa-apa pun, untuk mengetahui update terkini tentang ABPBH 20109, sila layari laman web ABPBH atau Facebook ABPBH ataupun Twitter ABPBH. Tahniah kami ucapkan kepada penganjur ABPBH 2010 sebab nampak lebih IT kali ini. Oh ya, esok borang undian untuk ABPBH 2010 akan dikeluarkan di Berita Harian. So jangan lupa beli Berita Harian untuk mengundi artis feveret anda.