Written by AbangNara | July 28th, 2011

Semakin kronik nampaknya masalah rumah tangga Jimmy Shanley dan Suhaila. Selepas sidang media mendedahkan punca sebenar keretakan rumah tangga mereka, Suhaila di majlis cukur jambul anaknya telah menyatakan yang dia sudah melantik peguam untuk membuat tuntutan jagaan anak dan meminta cerai.

suhaila

Berikut ialah kenyataan dari Suhaila semasa majlis cukur jambul anaknya semalam:-

Buat masa sekarang anak dengan saya. Dan saya juga telah melantik peguam untuk menyelesaikan hak penjagaan anak dan saya mahu membuat tuntutan cerai dengannya. Saya nekad untuk bercerai kerana beranggapan kami sudah tidak bersefahaman. Saya tidak takut kalau ada perkara-perkara yang dia bongkar. Saya tidak kisah apa yang dia akan lakukan dan apa yang akan berlaku sekali pun. Saya memang tidak ada kawan luar, kawan-kawan yang saya ada pun semuanya kawan semasa di sekolah dahulu. Dia memang tidak benarkan saya keluar rumah, malah semua kena ikut cakap dia. Padanya, dia lebih sukakan suasana ‘privacy’ yang tidak perlu bercampur dengan orang ramai. Tidak bagi saya yang lebih sukakan suasana ramai, seperti malam ini. Dia mahu saya ikut cara dia, tetapi kenapa dia tidak mahu terima cara saya dengan keluarga yang sememangnya riuh

Malah bapa mertua Jimmy juga kecewa dengan kenyataan Jimmy Shanley berkaitan majlis cukur jambul cucunya:-

Jujurnya, saya tidak maafkan dia berdasarkan kenyataan yang dikeluarkan. Nama saya tercemar sehinggakan saya jadi malu dengan kawan-kawan yang bertanyakan kesahihan sama ada majlis cukur jambul cucu saya jadi atau tidak. Bila ramai yang bertanya, saya jadi terkejut kerana majlis yang dirancang akan dilaksanakan dan dia sendiri tahu majlis ini akan dibuat pada 27 Julai. Bila itu terjadi, saya jadi sangat marah dengan tindakannya. Pada saya, jadi atau tidak majlis tersebut tidak perlu keluarkan kenyataan. Bukannya kita jemput satu stadium. Apa motif dia untuk keluarkan kenyataan sedemikian. Ini adalah majlis saya.

Ibu mertua Jimmy, Datin Muniroh juga turut kecewa dengan Jimmy Shanley:-

Memang Jimmy merancang untuk mengadakannya pada 23 Julai lalu. Tetapi, suami saya beritahu yang dia tidak boleh kerana ada mesyuarat dengan stokis. Justeru, Jimmy sendiri yang berikan tarikh 27 Julai kerana dia kata hanya hari Rabu dan Khamis sahaja dia ‘free’. Agak terkejut bila dia cakap majlis ini tidak jadi. Itu yang saya dan suami marah sangat. Apabila saya hubungi dan bertanyakan hal berkenaan kepdanya, dia tidak jawab pun. Kalau dia cakap dia tidak tahu menahu soal majlis ini, dia tipu. Malah, sebelum majlis ini berlangsung pada sebelah petangnya saya ada ingatkannya.

Dan nampaknya Datin Muniroh kini menyokong penuh anaknya Suhaila selepas pendedahan mengenai kisah sebenar yang terjadi:-

Memang sebelum ini saya sebelahi dia, tetapi bila saya dapat tahu yang dia bertindak sedemikian, saya rasa sangat kecewa. Sebelum ini, saya hanya diamkan sahaja kerana ingat anak saya yang bersalah sehingga sanggup memarahi anak sendiri kerana percayakan dia. Sehinggalah sidang media yang dilakukan anak saya, baharulah saya mengetahui hal sebenar. Anak saya memang tidak pernah ceritakan kepada kami apa yang berlaku. Cukup banyak yang saya lakukan untuknya, tapi dia balas seperti itu pula

Macam-macam nampaknya sudah berlaku. Apa pun kita tunggu kenyataan balas daripada Jimmy Shanley. Kredit berita kepada MediaHiburan.

 
Written by AbangNara | July 27th, 2011

Kata orang tua, kalau muka suami isteri itu lebih kurang sama, maknanya jodoh mereka berdua akan berkekalan forever and ever. Abang Nara tengok muka Nurul Syuhada dan Raja Amir nie memang sebijik gila. Meh la sama-sama kita doakan agar perkahwinan mereka kekal bahagia hingga ke syurga.

nurul raja amir

Memang sebijik kan? Serupa tapi lain jantina. Kredit gambar kepada ManggaOnline.

Written by AbangNara | July 27th, 2011

Disclaimer: Kebenaran cerita ini tidak dapat diketahui kesahihannya 100%. Info diambil daripada forum Cari dan forum Aper

gambar dahlia teck

Benar atau tidak wanita di atas benar-benar mempunyai hubungan dengan Khairul Fahmi tidak dapat disahkan. Ini adalah info daripada sumber-sumber yang dimaklumkan di atas. Berdasarkan luahan Facebook Jejari Runcing di bawah, nampak memang benar hubungan mereka berdua ada isu tersendiri.

gambar dahlia teck

Lagi gambar dengan membaca entri ini sepenuhnya.

 
Written by AbangNara | July 27th, 2011

Lama rasanya tak berkongsi perkembangan terkini Nur Aisyah Humairah. Dulu ada 2 entri Abang Nara pernah keluarkan mengenai si kecil comel ini. Semenjak dua menjak ini, dengar ceritanya semakin banyak tawaran yang Aisyah sudah terima. Paling best apabila Aisyah dilantik menjadi duta tudung Little Haya untuk Butik Aysha Collection. Comel kan gambar Aisyah bertudung kat bawah tue.

aisyah

Selain daripada menjadi duta tudung Little Haya (sila ke Facebook Aysha Collection kalau berminat melihat tudung mereka), kecomelan Aisyah juga semakin mendapat perhatian pihak-pihak tertentu. Antara pencapaian (aceh macam jawap interview plak) ialah:-

1) Menjadi Model Kanak-Kanak Bagi Keluaran Edisi Raya 2011 Majalah Aniqah

Aisyah telah terpilih sebagai model kanak-kanak untuk keluaran Hari Raya 2011 bagi Majalah Aniqah. Sesi photoshoot yang berlangsung di Riverstone di mana Aisyah digandingkan bersama seorang model dewasa bertemakan pakaian hari raya. Untuk sesi photoshoot ini, pakaian Aisyah ditaja oleh Butik Everalp, Plaza Angsana manakala pihak Pearl Haya melalui pengedar rasminya, Aysha Collection telah sudi membuat 4 helai tudung Little Haya khas untuk Aisyah di mana tudung ini adalah keluaran terbaru dan bakal berada di pasaran menjelang hari raya ini.

ecah

2) Aisyah bersama Zizan Raja Lawak

Selepas show jelajah Maharaja Lawak yg berlangsung di Johor Bahru pada 17/06/2011, Aisyah berpeluang beramah mesra dengan Zizan di bilik penginapannya di salah sebuah hotel di Johor Bahru. Dalam sesi pertemuan tersebut, Zizan amat mesra melayan Aisyah dan mereka mengambil gambar sebangai kenang-kenangan.

3) M.A.D. About Pearl Haya

Majlis yang berlangsung pada 10/07/2011 di Grand Blue Wave, Shah Alam ini adalah khas peminat-peminat tudung Pearl Haya. Sekali lagi, butik Aysha Collection dan Everalp telah menaja pakaian Aisyah. Dalam majlis ini, Aisyah turut diundang untuk catwalk bersama seorang model terkenal iaitu Rina Salleh.

4) Flower Girl di Majlis Perkahwinan Anak Nash Lefthanded

Lagenda rock tanahair, Nash dari kumpulan Lefthanded telah memilih Aisyah sebagai “flower girl” sempena majlis perkahwinan anak sulungnya pada 16/07/2011. Aisyah yang baru berusia 3 tahun telah diberi kepercayaan sebagai ketua bagi kumpulan flower girls tersebut.

ecah

Dan perkembangan terbaru ialah khabarnya Nur Aisyah akan membintangi sebuah telemovie tidak lama lagi. Ini yang buat tak sabar nak tengok bakat lakonan Aisyah pulak. Bakat posing depan kamera memang dah terbaik dah. Semoga Aisyah akan terus maju di dalam bidang ini.

ecah

Untuk anda yang berminat untuk berurusan dengan Aisyah, bolehlah menghubungi Encik Helmi di talian 013-7482174. Dan jangan lupa LIKE Facebook Nur Aisyah Humairah dan follow Twitternya. Oh ye, buat penduduk Johor, anda mungkin ingin mengushar tudung-tudung keluaran Aysha Collection di Lot 1-06, Aras 1,Plaza Larkin, Jalan Garuda, 80350, Johor Bahru.

Lagi beberapa gambar Nur Aisyah Humairah dengan membaca entri ini sepenuhnya.