September 13th, 2009

statistik ogos

Memang gila teruja kami tengok statistik pelawat BeautifulNara untuk Ogos 2009 nie. Kalau bulan Julai hari tue pageview dah mencecah 2.5 juta, kali nie dah sampai 3.5 juta dah. Naik 1 juta dalam masa sebulan. Terharu kami dibuatnya. Nampak sangat anda semua banyak mempromote BeautifulNara nie kat kawan-kawan korang. Terima kasih banyak-banyak kami ucapkan.

Kalau anda ada Facebook, meh la jadi peminat kami di Facebook. Boleh upload-upload gambar, kenal sesama sendiri lebih mendalam kat sana. Mana tau boleh jumpa jodoh pulak kan nanti? Kalau berkembang nanti boleh bincang-bincang nak buat perjumpaan @ gathering BeautifulNara. Jadi kalau tak ada Facebook, leh daftar dulu then terus jadi Fan Beautifulnara di FB.

Di kesempatan ini jugak kami ingin mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri, Maaf Zahir dan Batin buat semua pembaca blog BeautifulNara. Semoga segala keterlanjuran perkataan, kesilapan tulisan dan kelemahan kami dimaafkan. Berhati-berhati memandu balik raya nanti. Ingatlah orang yang tersayang. Raya kali nie semua orang balik time yang sama, jadi kalu kena traffic jam t ue, rileks jer dulu. Jangan marah-marah.

Salam Aidilfitri dari kami, team BeautifulNara.

Advertisement
 
September 13th, 2009

siti nurhaliza

Selepas Rosyam Noor, nampaknya Dato’ Siti Nurhaliza pun terkantoi ketiak basah. Hehehe. Lupa nak pakai deodorant kot. Kalau Tok Ti tengah mencarik deodorant yang baru, kami cadangkan Adidas Action 3 warna pink. Memang sesuai untuk perempuan aktif macam Dato’ Siti.

Advertisement
September 12th, 2009

haliza misbun

Menarik jugak tawaran daripada Haliza Misbun nie. Bayar RM10, masuk wayang, tengok cerita dia berlakon dan dapat pakej tengok lurah dendam dia dari view yang paling baik punya. Dari tajuk filemnya “Andartu Terlampau,,, 21 Hari Mencari Cinta” pun kami dah boleh agak betapa dalamnya lurah Haliza Misbun akan ditayangkan. Menunjukkan kemantapan aset 2 bijik itu adalah teknik desperate untuk andartu-andartue sekarang mencari pakwe.

“Apa salahnya saya berikan sesuatu yang tidak biasa dilihat ketika saya berlakon drama. Kalau sama sahaja penampilan saya di dalam filem, macam tidak berbaloi pula harga tiket yang dibayar oleh penonton.

Yeah kami sokong Haliza Misbun. Memang pemikiran dia menitik beratkan kepuasan penonton. Tapi dapatkan penonton dipuaskan dengan aset dia yang agak sudah sezen dan tua? Itu kalau nak tau kena la pergi tengok cerita Andartu Terlampau… 21 Hari Mencari Cinta nie. Tapi kami tak rekemen pergi tengok kalau nak layan filem, kalau nak gi layan lurah dendam Haliza Misbun kami galakkan.

Sekian, satu lagi statement bodoh daripada seorang pelakon Malaysia di bulan puasa ini.

Advertisement
September 11th, 2009

zahida rafik

Kagum. Sesungguhnya kami memang kagum, terkagum, mengkagumi dan berkagum dengan usaha Zahida Rafik. Tiada ucapan lain selain tahniah yang patut kami berikan kepada Zahida Rafik. Sememangnya dia deserved untuk diberikan ucapan tahniah. Tiada kompromi lagi.

Kenapa kami beria sangat nak memuji Zahida Rafik nie? Untuk anda yang tak tahu, Zahida dalam senyap-senyap dah pun menubuhkan satu persatuan amal yang diberi nama Friends Ukhuwah. Nama pun dah sedap didengar kan? Apa kejadahnya Friends Ukhuwah nie pulak? Haaaa (baca dengan nada kagum). Meh sini kami cerita.

Friends Ukhuwah ini adalah satu pasukan amal yang ditubuhkan oleh Zahida Rafik ngan bantuan kawan-kawan dia. Diorang dah aktif bergerak membuat kerja-kerja amal dari awal tahun 2009 lagi dah. Antara aktiviti diorang ialah meraikan anak-anak yatim, membantu mangsa HIV dan AIDS, menganjurkan majlis berbuka puasa dan macam-macam lagi lah. Memang terbaiklah Zahida Rafik nie.

Yang tambah terbaik dan mengkagumkan ialah selepas 9 bulan barulah Zahida berjaya dikantoikan buat persatuan amal nie. Memang zuhud tahap tinggi nie. Senyap jer dia buat kerja amal. Tak kecoh-kecoh. Tak ada nak masuk TV ke majalah ke. Orang kata sampai tangan kiri pun tak tau lah dia buat kerja macam nie. Memang wajar dijadikan artis contoh.

Buat Zahida Rafik, tahniah daripada kami atas usaha anda. Teruskan niat murni anda untuk membantu mereka-mereka yang tak berupaya dan kurang bernasib baik. Kalau ada masa nanti, jemputlah kitorang sekali. Kami pun nak join jugak buat amal kebajikan nie.

Advertisement