September 30th, 2010

darling kena denda

Kami tak ikut sangat perkembangan kes mahkamah Darling atau nama sebenarnya Nasreen Ngasri nie. Tup tup semalam dia telah didenda RM15,000 atas kesalahan menggunakan dokumen palsu. Kalau tak dapat bayar, Darling mungkin dipenjara selama 3 bulan.

Darling kini sedang mengandung 2 bulan. Kami berharap agar Darling dapat membayar denda yang dikenakan. Kalau time mengandung duduk dalam penjara berkemungkinan besar akan stress dan boleh menyebabkan kandungan tak selesa.

Semoga kesilapan ini menjadi pengajaran buat semua orang. Bak kata pepatah, sepandai-pandai tupai melompat, akhirnya jatuh ke tanah jua.

P.S: Pantun kelakar untuk ceriakan pagi anda.

 
September 29th, 2010

azmil mustapha bedah jantung

Untuk anda yang tidak tahu, Azmil Mustapha kini menetap di Syria. Dan dari blog Farz, kami mendapat tahu yang Azmil Mustapha akan menjalani satu pembedahan jantung di ICU di hospital sana. Marilah kita doakan yang terbaik untuknya. Semoga pembedahan tersebut akan berjalan dengan lancar.

Kalau anda ingin membaca kisah Azmil Mustapha dan pilihannya untuk pergi ke Syria, boleh dapatkan majalah SOLUSI. Tapi kami tak ingat keluaran bulan bila. Dalam tue ada banyak cerita menarik tentang Azmil Mustapha yang suatu ketika dahulu femes dengan filem Ali Setan.

Semoga segalanya dipermudahkan untuknya. Nanti kalau ada update kami akan ceritakan lagi.

September 29th, 2010

gambar anak amber chia

Tahniah kami ucapkan kepada model terkenal Malaysia, Amber Chia atas kelahiran bayi lelakinya. Di atas adalah gambar anak Amber Chia. Nampak comel macam mak dia jugak. Semoga kesihatan si emak dan si anak akan bertambah baik selepas ini.

Tahniah sekali lagi daripada kami kepada Amber Chia atas kelahiran anak sulungnya.

P.S: Jangan muntah darah tengok gambar pondan Afrika nie.

September 27th, 2010

corienne adrienne

Dulu kami pernah keluarkan cerita tentang Corienne Adrienne yang telah masuk Islam. Rupa-rupanya sudah 2 tahun Corienne memeluk Islam. Dah ada seorang anak dah pun. Suaminya adalah orang Kelantan.

Oh ye untuk menjelaskan keadaan, bukannya kami sengaja untuk letakkan  gambar Corienne Adrienne yang agak seksi di entri sebelum ini. Tapi sebenarnya itu sahaja gambar yang kami rasa sesuai. Yang lain rasanya lebih seksi dan lebih posing maut.

Sedikit kata-kata dari Corienne tentang kehidupannya setelah memeluk Islam.

[note]Setelah mengenali Islam, saya rasakan agama ini sangat indah. Apa yang kita lakukan, hanya Allah yang layak mengadili kerana Dia yang lebih mengetahui. Saya tidak merasa menyesal dengan pilihan ini kerana saya menerimanya tanpa rasa terpaksa dan sentiasa mahukan yang terbaik dalam hidup ini. Jika mahu menjadi seorang yang lebih baik, saya perlu melakukan kebaikan seperti solat dan menolong orang. Biarlah, jika ada orang cakap tentang keburukan saya, berdiam diri lebih baik. [/note]

Kepada Corienne, suami dan anak, kami doakan yang terbaik untuk anda. Semoga kehidupan anda akan lebih tenang dengan hadirnya sinar Islam.

P.S: Video wajib tonton jika anda seorang Muslim.