Gosip Artis Malaysia Terkini & Gambar Artis Malaysia Terbaru Sensasi - Part 28
Written by AbangNara | August 23rd, 2019

Wow. Memang terkejut Abang Nara membaca berita ini. Mana tidaknya, pelakon jelita Vanidah Imran bakal mewakili negara ke pertandingan seni pertahanan diri antarabangsa, 2019 Chungju World Martial Arts Masterships, di Korea Selatan. Bekas isteri Rashidi Ishak ini akan terbang bersama-sama 19 lagi pesilat profesional daripada Persekutuan Seni Silat Cekak Pusaka Ustaz Hanafi Malaysia pada 29 Ogos ini. Memang ini adalah satu pencapaian yang amat membanggakan dan mengejutkan. Tahniah!!!
vanidah imran silat cekak
Vanidah akan bertanding di dalam kategori berkumpulan. Dia telah mula belajar seni silat cekak ini sejak tahun 2016. Sudah tentu ini satu pencapaian yang amat membanggakan. Bukan calang-calang orang boleh terpilih untuk wakil Malaysia.

Kata Vanidah Imran:-

“Di sana, saya akan bertanding dalam kategori berkumpulan. Ia tentu sahaja peluang cukup bermakna selepas lebih dua bulan menjalani latihan pesat. Hingga saat ini, saya tidak pernah terlintas untuk bertanding atau mewakili Malaysia dalam pertandingan sebegini. Saya hanya belajar silat untuk mempertahankan diri selain tuntutan watak, seperti ketika terbabit dalam pementasan teater Mahsuri di Istana Budaya.

Sejak awal membabitkan diri dalam seni, saya sudah mula belajar asas silat, namun tidak pernah terlintas untuk serius sehingga memasuki pertandingan. Sepanjang tempoh latihan untuk pertandingan ini, saya juga perlu membahagikan waktu dengan kerja lakonan dan tumpuan terhadap anak. Sebelum itu, saya juga terikat dengan persiapan untuk aktiviti maraton di Tokyo

vanidah imran Semoga berjaya dan all the best diucapkan kepada Vanidah Imran serta pasukan Malaysia. Buat sehabis baik. Kalau menang, itu satu bonus. Sama-sama kita doakan kejayaan kontinjen negara. Sumber Berita Harian.

 
Written by AbangNara | August 23rd, 2019

Setelah sekian lama menyorokkan wajah kekasihnya, semalam kehenseman dan kekacakan buah hati Ruhainies dapat ditatap oleh netizen selepas sebuah portal menyiarkan gambar lelaki itu tanpa sebarang tapisan. Memang kedua-duanya sama cantik dan sama padan. Namun tindakan portal tersebut telah menimbulkan keberangan Ruhainies yang menganggap privasinya telah dilanggar, lebih-lebih lagi portal tersebut tidak meminta kebenaran untuk memuatnaik gambar tersebut.

gambar kekasih ruhainies

gambar yang disebarkan oleh pihak tidak bertanggungjawab

Secara jujurnya, pada pendapat Abang Nara, dah abad ke 21 ini memang sukarlah untuk kita merahsiakan identiti kekasih, lebih-lebih lagi jika anda bertaraf selebriti. Terima sahajalah hakikat bahawa nilai privasi di dalam hidup anda memang tiada. Kalau ada pun, amatlah sedikit. Lagipun Abang Nara pasti banyak pihak yang ingin tahu wajah sebenar kekasih Ruhainies yang selama ini disembunyikan, tanpa sebarang alasan kukuh. Namun siapalah kita untuk menghakimi apa yang dilakukan oleh Ruhainies selama ini. Pasti pelakon ini sebabnya tersendiri untuk berahsia kan?

Kata Ruhainies:-

Saya tak faham kenapa ada orang tak boleh hormat privasi orang lain, semua tahu saya tak pernah post dia (kekasih) di laman sosial. Tolong ada sedikit hormat, sekurang-kurangnya minta kebenaran.

Orang awam atau peminat pun hormat. Kalau nampak saya di luar, atau nak bergambar, mereka akan crop gambar dia. Wartawan yang pernah jumpa dia pun tak pernah post atau masuk dalam suratkhabar.

gambar kekasih ruhainies

Ini semua adalah asam garam kehidupan seorang artis. Looking at the bright side, selepas ini Ruhainies dah boleh post gambar kekasih tanpa sebarang sekatan. Tak payah nak sorok-sorok lagi. Untuk makluman, kekasih Ruhanies ini dikenali dengan nama Mr. E, berumur sebaya dan bekerja di London sejak tujuh tahun lalu. Mr. E merupakan seorang ahli perniagaan yang memiliki 3 butik terkenal di Malaysia. Wah, memang bertuah betul Ruhainies. Mungkin sebab tue tak nak orang kenal takut-takut kena rampas. Ye tak? Sumber Mstar Online.

Written by AbangNara | August 23rd, 2019

Berita pertunangan pelakon comel, Intan Najuwa, 22 tahun dan pasangannya Razrul Anwar Rusli, 38 tahun, di mana perbezaan usia mereka sebanyak 16 tahun telah membuatkan para netizen tanpa segan silu memberikan pendapat mereka tersendiri. Ada yang menuduh Intan Najuwa memilih lelaki tersebut kerana harta, ada yang berkongsi pengalaman berkahwin dengan lelaki lebih tua dan ada yang mendoakan kebahagiaan kedua-dua pasangan ini.

intan najuwa

Namun sudah tentu pendapat “Intan Najuwa pilih dia nie sebab dia kaya” adalah yang paling popular dan paling banyak diutarakan oleh netizen. Bengang dengan kata-kata tersebut, kakak kepada pelakon ini iaitu Intan Najihaa telah tampil mempertahankan adiknya. Baginya, para netizen tak perlu mempertikaikan usia seseorang dan jodoh yang datang.

Kata Intan Najihaa:-

Majlis pertunangan ini buat tertutup untuk ahli keluarga sahaja dan semua diuruskan oleh pihak perempuan. Kami sekeluarga tak kaya raya mana. If true intan najuwa nak kan lelaki kaya raya dan kikis duit. Dah lama we all one family goyang kaki tak payah kerja tunggang langgang nak bayar hutang-hutang and all.

And jangan pertikaikan umur orang. Siapa jodoh dia dan kenapa.Sebelum bercakap please fikir dan jaga hati perasaan pasangan ni dan keluarga. Kaya atau tak tu rezeki. Dapat suami kaya itu bonus. Doakan yang baik-baik untuk Najuwa semoga hubungan sampai ke jinjang pelamin dan kekal selamanya

intan najuwa

Kalau Abang Nara adalah seorang wanita, sudah tentu inginkan seorang lelaki yang kewangannya stabil. Kalau tua sikit pun tak apa. Kalau dapat yang kaya raya, memang syukur Alhamdulillah. Iyerlah dunia sekarang ini semuanya perlukan duit. Nak besarkan anak pun belanja boleh cecah jutaan ringgit. Jadi kalau dah terjumpa lelaki kaya, baik hati dan beriman, apa salahnya kan? Orang kata rezeki jangan ditolak, musuh jangan dicari. Tak gitu? Apa pendapat anda?

Written by AbangNara | August 23rd, 2019

Menjadi seorang pelakon bukanlah satu perkara yang mudah. Lebih-lebih lagi apabila watak yang dibawa adalah seorang OKU percakapan (bisu) seperti yang dilakonkan oleh Mira Filzah di dalam drama Sweet Dreams. Bergandingan dengan hero kacak Ben Amir, lakonan Mira sebagai Putri dikatakan tidak realistik dan gagal mendalami kesukaran seorang yang tidak boleh di dalam dunia sebenar. Sudah tentu berlakon tanpa sebarang dialog amat sukar kerana Mira terpaksa menggunakan bahasa isyarat, riak muka dan bahasa mata untuk meluahkan emosi, jiwa dan perasaannya.

mira filzah

Enggan membiarkan kritikan-kritikan itu menghantui dirinya, Mira Filzah mengambil pendekatan untuk mengawal emosi agar dirinya tidak tertekan. Kata Mira:-

Saya tidak tertekan dengan pelbagai kritikan yang dilemparkan warganet. Mereka bebas berkata apa sahaja dan semua itu di luar kawalan saya. Boleh sahaja saya membidas semula setiap kecaman yang dilemparkan, tetapi untuk apa? Sebagai selebriti, saya perlu bijak mengawal emosi dan tidak menggunakan media sosial untuk menonjolkan pengaruh tidak baik.

Pasti ada yang senang, tidak kurang yang cuba mencari dan mencungkil kelemahan serta kesilapan kita. Serangan itu semakin berleluasa sejak kebelakangan ini. Setiap orang mahu memberikan pendapat dan menegakkan pandangan mereka. Saya bagaimanapun, tidak mahu terlalu memikirkan pandangan orang lain, terutama mereka yang hanya mencari kelemahan dan kesilapan.

Apa yang lebih penting adalah menjaga hati dan perasaan kedua-dua orang tua. Mereka sentiasa memerhati setiap pergerakan dan tindak-tanduk saya. Itu yang saya jaga kerana tidak mahu perbuatan saya mengguris perasaan mereka.

mira filzah

Pada pandangan Abang Nara, kritikan membina dari netizen haruslah diterima kerana ia akan membantu Mira memperbaiki mutu lakonannya di masa hadapan. Mira mempunyai pakej yang menarik dan sekiranya ia ditambah dengan teknik lakonan yang lebih berkesan, pasti Mira akan menjadi seorang pelakon yang lengkap. Jangan ambil tidak peduli langsung segala kritikan, kerana kadangkala dalam kepahitan, ada kebenarannya. Apa pula pendapat anda tentang lakonan Mira Filzah di dalam drama Sweet Dreams? Sumber Berita Harian.