March 12th, 2020

Nama Datuk Seri Aliff Syukri tidak pernah lekang dengan kontroversi, namun dia tidak serik dikecam dan dilabelkan sebagai seorang ‘attention seeker’. Padanya, mungkin ia sebagai satu strategi untuk membuatkan namanya terus popular dan secara tidak langsung melariskan lagi produknya.

bonda rozita aliff syukri berhenti menyanyi

Sudah lama berdiam diri apabila anaknya melakukan pelbagai perkara yang hanya membangkitkan kemarahan ramai, baru-baru ini Bonda Rozita Ibrahim tampil membuat teguran secara terbuka buat Aliff menerusi akaun Instagram.

Agak sebak apabila Rozita berkata ” kebaikan kamu Syukri adalah kebaikan mak, keburukan kamu Syukri adalah keburukan mak”.  Betapa sedihnya hati seorang ibu apabila anaknya berkelakuan tidak sepatutnya sehingga ada melabelkannya tidak pandai jaga anak.

“Letih, sesak dada mak dah. Tolong kasihankan maruah kami” – Rozita

 

Dia berasa kesal Aliff terus mencetuskan kontroversi dan terbaru memuat naik video tangisan ‘darah’ bagi mempromosikan single terbarunya. Harapannya cuma satu, Rozita mahu anaknya berhenti menagih perhatian ramai dengan aksi memalukan keluarga.

Sudah puas menegur secara baik dan kasar, dia  tidak tahu apa lagi ikhtiar yang boleh dibuat untuk menyedarkan Aliff. Rozita berkata, dia sudah tidak sanggup menanggung malu atas sikap anaknya itu.

bonda rozita aliff syukri berhenti menyanyi ibu aliff syukriRata-rata netizen turut merasa sebak mendengar luahan tersebut serta bersimpati dengan nasib Rozita dan memahami perasaan seorang ibu yang hatinya disakiti.

Ibu mana yang tidak sayangkan anak, setiap teguran itu tujuannya adalah demi memastikan anaknya menjadi seorang insan yang lebih baik. Jangan terus membiarkan hati ibu terluka sehingga parah, berubahlah demi kebaikan semua pihak.

 
March 12th, 2020

Pelakon Mira Filzah dan jejaka yang dikatakan sedang menjalin hubungan cinta dengannya, Wan Emir Astar dikhabarkan bakal disatukan sebagai suami dan isteri sekitar bulan Oktober tahun ini.

mira filzah wan emir astar kahwin oktober 2020

Menurut satu sumber kepada Astro Awani, pasangan ini bakal mengadakan majlis raja sehari mereka di ibu negara. Bagaimanapun, Mira dan Emir sehingga kini masih mengunci mulut dan tidak pernah membuat sebarang kenyataan terbuka mengenai hubungan percintaan mereka.

Insya-Allah jika tiada aral melintang Mira dan Wan Emir akan berkahwin pada Oktober ini.

wan emir astar mira filzah

Difahamkan Wan Emir sudah menghantar rombongan merisik dan timbul desas-desus mereka bakal mengikat tali pertunangan pada September depan.

Cinta hati pelakon popular itu bukan calang-calang orangnya, Wan Emir merupakan seorang arkitek yang memiliki firma seni bina serta perniagaan sendiri dan juga anak kepada Ahli Parlimen Kuala Kangsar, YB Datin Mastura Mohd Yazid.

mira filzah kahwin oktober 2020

Lelaki itu merupakan teman lama Mira sewaktu zaman belajar dahulu dan mereka memang rapat. Bagaimanapun, hubungan mereka terputus selepas lelaki itu melanjutkan pelajaran di luar negara tetapi kini mereka sudah kembali mesra bersama dan timbul pula bibit cinta.

Sumber Berita : Astro Awani

March 11th, 2020

Beberapa minggu lalu, kecoh mengenai kontroversi pelakon Chacha Maembong dicium abang iparnya di bahagian pipi kanan ketika majlis pernikahan kakaknya, Emma Maembong.

chacha maembong seksi bikini

Rata-rata netizen menyifatkan tindakan itu salah di sisi agama dan tidak menjaga batas pergaulan antara ipar duai yang bukan mahram.

Setelah teruk dikecam netizen, Chacha akhirnya membuka mulut mengenai isu tersebut dan menegaskan aksi itu tidak keterlaluan serta tidak menjadi satu kesalahan kerana dia sememangnya seorang yang sangat manja dengan abang ipar.

chacha maembong cium abang ipar

Saya adik bongsu dan saya sangat manja. Saya manja dengan family saya, saya manja dengan abang ipar saya semua, saya manja dengan semua orang yang saya rasa itu adalah keluarga saya.

Tak salah sebagai adik bongsu yang baru dapat abang ipar dan kakak saya baru je halal, so tak salah kalau kita nak meraikan kebahagiaan itu. Saya happy dengan family saya. Tak ada isu pun timbul dalam family pasal benda ni.

chacha maembong cium abang ipar

Pada Chacha, foto itu biasa sahaja dan ada juga ramai orang lain yang berbuat demikian tetapi hanya kerana dia bergelar selebriti, aksi itu mendapat perhatian ramai dan pasti dikecam teruk.

Pasal gambar tu, it’s a normal gambar. Saya perasan 90 peratus orang, semua buat macam tu tapi kenapa bila saya, semua orang macam gila-gila gentam saya?

chacha maembong dicium abang ipar

Saya tak boleh nak komen macam-macam sebab mulut orang kita tak boleh nak tutup. Sebab apa yang saya buat, kita ni sebagai public figure apa yang kita buat orang akan nampak semua salah kita. So, cara yang terbaik kita diamkan diri. Tak payah balas-membalas, kalau melawan pun nak buat apa, so i just keep it low.

Mungkin pada Chacha tindakan itu sudah menjadi perkara biasa. Namun, janganlah memberikan contoh kurang baik kepada masyarakat. Jagalah batas pergaulan dan jangan pula menimbulkan fitnah, bersikap terbuka menerima nasihat orang lain demi kebaikan diri dan keluarga.

Sumber Berita : Astro Gempak

Kredit Foto : CST Production

March 11th, 2020

Pelakon Sharifah Sakinah sebelum ini berani mengakui dan mendedahkan dirinya menghidap disleksia tahap sederhana serta memiliki ciri-ciri hiperaktif ‘Attention Deficit Hyperactivity Disorder’ (ADHD), gangguan kurang daya tumpuan. Banyak perkara yang dia lakukan untuk kekal fokus termasuklah pengambilan makanan.

Terbaru, Sakinah mencadangkan pengambilan ulaman seperti petai yang dipercayai mampu mengelakkan masalah kemurungan serta ‘stress’

Menerusi carian di internet, ramai individu yang mempunyai masalah depresi dan tekanan semakin stabil emosi mereka serta kembali pulih selepas mengamalkan makan petai.

sharifah sakinah makan petaiBagaimanapun, janganlah ambil petai berlebihan pula kerana kesan sampingannya agak berbahaya terutama sekali kepada pesakit buah pinggang. Menurut Pakar Perubatan Dr Rafidah Abdullah, petai mempunyai kandungan ‘kalium’ atau ‘potassium’ yang tinggi dikhuatiri boleh mendatangkan kesan degupan jantung luar biasa atau berhenti secara tiba-tiba.

Sumber Berita : Projek MM