Written by Bella | October 21st, 2019

Baru-baru ini, hubungan pelakon Intan Najuwa dan tunangnya, Fazrul Anwar Rulis menjadi tanda-tanya selepas lelaki itu memuat naik status luahan kecewa di Instagram mengatakan cinta tanpa rasa hormat akan bertahan sekejap sahaja.

intan najuwa tidak hormat tunang

Tidak mahu orang ramai terus salah faham, Fazrul menjelaskan kenyataan tersebut bukanlah ditujukan pada Intan dan hanya sekadar status umum sahaja. Hubungan mereka berdua masih baik dan dia kini dalam proses untuk membimbing Intan.

Kenyataan itu dibuat secara general. Ia hanya peringatan untuk semua. Saya selalu saja update berkenaan motivasi dan berkongsi perkara-perkara positif di dalam Instagram. Tak pernah negatif.

intan najuwa zul ariffin

Lagi-lagi pula tengah isu mengenai gambar (dipegang Zul Ariffin) itu. Sejujurnya saya tak follow pun kerja-kerja artis sebab kami berlainan bidang.

Saya selalu menasihati Intan untuk masa depan kami. Saya tidak suka memaksa , saya memahami dia sepenuhnya. Mak juga ada suruh memberi nasihat dan membimbing dia. Alhamdulillah, mereka terima pilihan saya dengan baik.

intan najuwa tunangFazrul berkata hubungan mereka tidak mempunyai masalah seperti yang digembar-gemburkan dan dia memahami kerjaya tunangnya itu sebagai seorang artis dimana ada kalanya akan timbul gosip. Dia tidak menyalahkan mana-mana pihak berikutan faham lumrah kehidupan artis sama seperti dunia politik.

Terdahulu, foto Intan bersama Zul Ariffin tular dan mengundang kecaman netizen selepas kedua-dua pelakon itu dilihat begitu mesra sekali berpelukan dengan tangan aktor itu diletakkan di atas peha Intan. Pelakon wanita itu dikecam teruk seakan “mudah” membiarkan dirinya disentuh lelaki lain.

Sumber Berita : mStar Online

 
Written by Irsa | October 18th, 2019

Baru-baru ini, kami telah menganjurkan satu pertandingan dengan menawarkan seutas jam tangan pintar HUAWEI GT2 sebagai hadiah.

Setelah meneliti kesemua penyertaan yang diterima, kami telah memilih 2 orang peserta iaitu Ody dan Haffizi untuk membawa pulang HUAWEI Watch GT 2 selama 4 hari dan menggunakannya dalam kehidupan seharian mereka.

jam pintar huawei gt 2

Ody beraksi dengan HUAWEI Watch GT 2

jam pintar huawei gt 2

amboi teruja betul Haffizi memegang HUAWEI Watch GT 2 nie

Untuk makluman, salah satu kehebatan HUAWEI Watch GT 2 ialah baterinya yang mampu bertahan selama 2 minggu. Jadi untuk membuktikan fakta ini,

21412

Ody dan Haffizi telah menerima tugasan menggunakan jam tangan ini sepanjang 4 hari tersebut tanpa mengecasnya. Salah seorang dari mereka yang mempunyai peratusan bateri lebih tinggi akan dipilih sebagai pemenang. Menarik kan?

jam pintar huawei gt 2

Dijana dengan Kirin A1, rekaan chipset berganda (double chipset architecture ) dan teknologi penjimatan tenaga yang terkini, bateri HUAWEI Watch GT 2  mampu bertahan seperti yang diperkatakan walaupun anda menghidupkan fungsi “heart rate monitoring” dan bersenam selama 90 minit setiap minggu. Selain itu anda juga boleh memantau degupan jantung, kualiti tidur, tekanan serta stress dan memberikan anda peringatan untuk bersenam. Ha, itulah yang telah dilakukan oleh Ody dan Haffizi yang sentiasa ditemani HUAWEI Watch GT2 dalam setiap aktiviti harian mereka sepanjang 4 hari tersebut.

ody-1

stats

Rekaan HUAWEI Watch GT 2 ini pula memang menarik, kebabom dan menyerlahkan lagi ketampanan si pemakai. Mempunyai 2 pilihan saiz iaitu dan 42mm, HUAWEI Watch GT 2 direka secara minimalist dan mempunyai rekaan ultra slim beserta paparan melengkung yang dijana dengan skrin 1.39 inci AMOLED. Ada 3 edisi untuk dipilih iaitu Sports Edition, Classic Edition dan Elite Edition, berat jam tangan pintar ini hanya 29 gram sahaja. Rekaannya semua cantik-cantik belaka. Sekali tengok, memang jatuh cinta terus. Tak kira apa aktiviti yang korang lakukan, kehenseman dan kejelitaan anda pasti akan meningkat 10 kali ganda apabila ditemani HUAWEI Watch GT 2.

Dan pemenangnya ialah…

Sesungguhnya memang sengit persaingan antara Ody dan Haffizi ini. Kedua-duanya memang gigih memuatnaik segala aktiviti yang dilakukan dengan HUAWEI Watch GT2 di Instagram dengan hashtag #HUAWEIWatchGT2MY. Ikutkan hati nak bagi dua-dua menang, tapi sayangnya hanya satu je yang layak. Jadi selepas 4 hari, peratusan bateri bagi kedua-duanya ialah:-

Huawei Bateri

Ody – 78% VS Hafizi – 77%

Memang cukup tipis perbezaan bateri kedua-dua peserta ini. Ternyata Huawei Watch GT2 memang cukup hebat dari segi ketahanan bateri. Encik Ody, dengan perbezaan 1% bateri sahaja telah diumukan sebagai pemenang dan bakal membawa pulang seutas jam pintar Huawei Watch GT2.

Tahniah diucapkan. Buat anda yang ingin mengetahui lebih lanjut tentang jam tangan pintar terbaru HUAWEI ini, silalah ke laman rasmi Huawei Watch GT2 .Confirm anda pun akan teruja dan terus beli satu.

Written by Bella | October 18th, 2019

Filem animasi popular Upin & Ipin: Keris Siamang Tunggal terbitan Les’ Copaque Production mencipta sejarah tersendiri apabila disenaraikan bersama 32 filem animasi antarabangsa lain bagi pencalonan Oscars 2020 untuk kategori Filem Animasi Terbaik.

upin ipin oscars 2020

Upin Ipin bakal bersaing dengan filem animasi antarabangsa lain seperti Frozen 2, Toy Story 4 dan Angry Bird 2.

Berita gembira dan membanggakan itu dikongsikan oleh Les’ Copaque menerusi akaun Instagram rasmi mereka dengan ucapan terima kasih kepada rakyat Malaysia atas sokongan luar biasa terhadap filem animasi tersebut.

upin ipin keris siamang tunggal oscars 2020Filem animasi yang mula ditayangkan pada 21 Mac lepas itu berjaya meraih kutipan sebanyak RM25 juta selepas tiga minggu ia ditayangkan dengan jumlah penonton mencecah 2 juta di Malaysia.

Tahniah kami ucapkan kepada seluruh team  Upin & Ipin : Keris Siamang Tunggal yang berjaya menghasilkan karya yang cukup hebat.

Written by Bella | October 18th, 2019

Selamat menimang cahaya mata lelaki yang diberi nama Aslan pada 11 Oktober lalu, penyanyi Kaka Azraff memilih untuk berpantang selama 28 hari di sebuah pusat penjagaan mewah bertaraf lima bintang di Taman Tun Dr Ismail, Kuala Lumpur.

kaka azraff

Menurut Kaka dia memilih tempat berkenaan kerana mahukan penjagaan yang terbaik buat diri dan anaknya. Malah, suaminya juga dapat tinggal bersama dan dia merasa seronok semuanya berada dalam kedaan baik dan rapi.

Lagipun di sini saya dan anak dijaga dengan rapi selain terdapat aktiviti sihat untuk ibu yang baru melahirkan zuriat. Selalunya kita dengar wanita baru melahirkan anak akan berpantang di rumah, kemudian ada penjaga khusus yang datang untuk memantau. Tapi ketika mendengar mengenai pusat penjagaan ini saya teringin untuk rasai sendiri pengalaman ini.

kaka azraff aslan

Alhamdulillah saya seronok dan semuanya berada dalam keadaan yang baik. Malah suami juga boleh tinggal bersama.

Berbicara mengenai pengalaman menjaga anak sulungnya, Kaka berkata Aslan seorang bayi yang sangat mudah dijaga, tidak banyak ragam.

kaka azraff

Setakat ini Aslan sangat mudah dijaga dan tidak banyak ragam. Dia akan terjaga apabila nak susu malah tidak kuat menangis. Saya juga tak sangka proses selepas kelahiran semudah ini. Mungkin saya melalui pelbagai dugaan sepanjang kelahiran apabila selama sembilan bulan muntah setiap hari.

Kaka mendirikan rumah tangga dengan usahawan Adam Azriff pada 14 Disember tahun lalu selepas tiga bulan bercinta.

Sumber Berita : Harian Metro