Gosip Artis Malaysia Terkini & Gambar Artis Malaysia Terbaru Sensasi - Part 28
Written by serenity | November 27th, 2017

Peminat #FattZura kini boleh bergembira kerana idola mereka, Fattah Amin, 27, dan Nur Fazura Shariffuddin, 34, telah selamat melangsungkan pernikahan di sebuah hotel di ibu negara pada 9.50 malam tadi.

BH Online melaporkan, Fazura sah bergelar isteri Fattah dengan sekali lafaz, dalam majlis tertutup yang hanya dihadiri oleh ahli keluarga dan rakan rapat itu.

Fazura dikatakan mengenakan busana rekaan Rizman Ruzaini, disolek oleh Sheila Mohamed dan Fattah telah mengenakan baju Melayu.

Kita tunggu sahaja pengesahan dari pasangan ini nanti. Penulis pasti ramai tidak sabar untuk melihat video dan gambar dari majlis pernikahan yang dibaratkan seperti pasangan Song Joong Ki dan Song Hye Gyo yang juga mula bercinta di lokasi penggambaran drama dan berakhir dengan ikatan perkahwinan. Tahniah diucapkan! – beautifulnara.com

 
Written by serenity | November 27th, 2017

Khabarnya, pasangan sensasi Fattah Amin dan Fazura melangsungkan pernikahan malam ini di hotel Ritz Carlton. Bukit Bintang, menurut laporan mStar Online.

Pemberita mStar berada di hotel itu sejak 6.00 petang turut terserempak pengurus Fazura iaitu Iman Thang berada di hotel itu, manakala beberapa pengawal peribadi dilihat berlegar di lobi hotel. Malah, pada pukul 6.30 petang dua lelaki dilihat tiba di hotel, dipercayai membawa pakaian pengantin berwarna putih dan turquoise sebelum diiringi pengawal peribadi tadi naik ke tingkat atas menggunakan lif.

Pihak mStar mendapati perkarangan hotel tenang saja cuma pada 8.00 malam sepasang individu berbaju kurung dan baju melayu warna turquoise dilihat muncul dipercayai untuk ke majlis pernikahan tersebut. Pasangan itu disambut oleh seorang lelaki dengan pakaian baju Melayu warna yang sama menyambut dua individu berkenaan untuk naik ke tingkat 29.

Hasil pemerhatian wakil mStar Online lagi, keadaan di perkarangan hotel juga tenang dan hanya pada pukul 8 malam dua individu lengkap berpakaian baju kurung dan baju Melayu berwarna turquoise muncul di lobi dipercayai hadir untuk ke majlis itu.

Namun begitu, hanya mereka yang mempunyai kad akses sahaja boleh ke tingkat berkenaan. Tetapi kesahihannya tidak dapat dipastikan.

Sebelum ini pasangan itu pernah memberitahu akan berkahwin hujung tahun ini dan mengadakan dua majlis resepsi pada tahun hadapan, untuk keluarga dan untuk peminat. Jika benar, tahniah diucapkan. – beautifulnara.com

Written by AbangNara | November 27th, 2017

Hari ini Abang Nara nak berkongsi tentang satu destinasi pelancongan yang sesuai untuk anda semua. Tak kiralah melancong solo ke, melancong dengan awek/isteri ke, melancong dengan family ke, melancong dengan kawan-kawan ke, this place is just perfect for any kind of traveler (amboi speaking). Tempatnya tak lain tak bukan ialah Kunming, sebuah bandar moden terbesar di daerah selatan Yunnan.

image

Abang Nara confirmlah jenis travel dengan family. Anak 3 orang nie mesti nak mengikut pergi mana-mana. Hehehe

image

menerusi sekeping ini pun kita dah boleh bayangkan betapa awesomenya Kunming ini

Dikenali sebagai “City of Eternal Spring”, walaupun mengalami cuaca 4 musim, suhu di Kunming adalah seperti musim bunga untuk sepanjang tahun. Memang sedap-sedap je untuk kita pergi melancong ke sana. Tak berapa panas, tak berapa sejuk. Pendek kata, Kunming ini sesuai dilawati sepanjang tahun tanpa perlu risau cuaca ekstrim. Ok jom kita apa tempat yang sesuai dilawati di Kunming untuk jenis-jenis traveler yang berbeza:-

1. Untuk mereka yang travel bersama family
Salah satu masalah apabila sudah berkeluarga dan mempunyai anak-anak kecil seperti Abang Nara ini ialah tempat percutian yang terhad. Tak semua tempat adalah mesra kanak-kanak. Tapi di Kunming, banyak tourist attractions dan aktiviti yang boleh menggembirakan hati anak-anak anda. Antaranya seperti Dwarf Empire Amusement Park, Daguan Yuan Park dan juga Kunming Botanical Garden.

image

Dwarf Empire Amusement Park yang mempunyai lebih daripada 100 orang kerdil di dalamnya

image

boleh bawak anak-anak naik bot di Daguan Yuan Park

image

petang-petang boleh berkelah di Kunming Botanical Garden bersama keluarga

2. Untuk mereka yang travel solo dan sukakan cabaran
Salah satu kelebihan untuk mereka yang suka travel solo ialah semua jenis aktiviti boleh dilakukan tanpa perlu memikirkan orang lain. Di Kunming ada banyak tempat-tempat akvititi-aktiviti lasak dan mencabar yang pasti menguji tenaga, minda dan fizikal anda. Antaranya ialah Stone Forest, Green Lake dan juga Jiaozi Snow Mountain. Pastikan anda berehat secukupnya sebelum melawat tempat-tempat ini sebab confirm perlukan banyak tenaga.

image

fuh, nak explore Stone Forest nie mahu makan satu hari. Tapi pemandangannya confirm berbaloi-baloi

image

boleh bagi burung makan, boleh buak aktiviti air, boleh tangkap gambar, boleh jalan-jalan dan banyak lagi aktiviti best yang anda boleh lakukan di Green Lake ini

image

Jiaozi Snow Mountain ini paling best sebab boleh main salji, hiking dan macam-macam lagi

3. Untuk mereka yang suka travel bersama kawan dan mempunyai hobi tangkap gambar
Sekiranya anda seorang yang suka travel bersama kawan-kawan dan mempunyai hobi yang sama iaitu menangkap gambar, anda pasti tidak mahu lepaskan peluang mengabadikan keindahan bandar Kunming menerusi lensa kamera anda. Impian anda untuk menangkap gambar yang membuatkan orang lain “jaw drop” pasti akan tercapai di Kunming. Banyak tempat yang mempunyai pemandangan yang super duper awesome. Antaranya ialah Lavender Wetland Park dan Kunming Jiuxian (dikenali sebagai museum of karst caves). Pastikan anda membawa bateri yang secukupnya sebab confirm berjam-jam anda akan habiskan masa membidik gambar di sini.

image

pemandangan di dalam dan luar gua Kunming Jiuxiang ini pasti akan membuatkan setiap photographer teruja

image

4. Untuk anda yang travel with that special someone
Tiada apa yang lebih menggembirakan sekiranya sedang dilamun cinta dan berpeluang menghabiskan masa bersama si dia tanpa sebarang gangguan. Dari Kunming, anda boleh menaiki kapal terbang, keretapi atau bus untuk ke Lijiang, sebuah bandar lama yang yang cukup romantik. Anda boleh berjalan-jalan sambil berpimpin tangan menikmati keunikan senibina bangunan bandar lama ini, pemandangan indah Blue Moon Valley, dan juga menghabiskan masa berborak-borak di Black Dragoon Pool. Jangan lupa untuk ke Jade Dragon Snow Mountain dengan menaiki cable car dan mengkagumi keindahan alam ciptaan Tuhan bersama si dia yang tercinta.

image

romantic juga kalau jalan-jalan sambil makan aiskrim dan menikmati keunikan bangunan lama Lijiang nie kan?

image

anda boleh berborak-borak di atas jambatan Black Dragon Pool ini sambil menghirup udara segar bersama si dia yang tercinta

image

memukau sungguh pemandangan Blue Moon Valley ini

Amcam best tak Kunming? Jadi janganlan lepaskan peluang untuk merasai sendiri keindahan dan keunikan Kunming kerana bermula dari 19 Dec 2017, AirAsia akan menambahkan penerbangan dari 1 kali sehari ke 2 kali sehari! (Kuala Lumpur – Kunming) .Tempah penerbangan ke Kunming sekarang dengan harga RM179 (all in fare one way).Tempahan boleh dilakukan sekarang sehingga 3 Disember ini untuk penerbangan bermula sekarang sehingga 6 Mei 2018.

Lijiang-3285

Maklumat lanjut boleh layari www.airasia.com .

Written by Bella | November 27th, 2017

Vokalis kumpulan Kristal, Lan semalam mengumumkan beliau mengundur diri daripada kumpulan yang dianggotainya itu sejak 18 tahun lepas.  Lan akui beliau terasa hati dengan tindakan anggota kumpulan Kristal yang mahu merehatkannya dan mencari vokalis baru tanpa berbincang dengan Lan terlebih dahulu.

Saya mohon maaf saya tak pernah buat hal dalam industri. Saya rasa sangat sedih dan saya sayangkan band saya, Kristal. Dengan rasminya, depan semua orang…Memang saya mohon untuk undur diri, lebih baik.

Selama ini, Lan tidak pernah kisah ataupun merungut apabila ada anggota kumpulan Kristal yang melakukan projek solo kerana menganggap ia adalah rezeki sampingan mereka. Namun, apabila beliau menyertai Gegar Vaganza 2017 ia menjadi satu isu yang besar pula.

Saya hanya rancang nak buat projek solo, tak pernah ada rasa langsung saya kata nak tinggalkan Kristal. Lagipun itu adalah projek sampingan, saya teringin untuk mencuba benda baru di samping mencari rezeki lebih untuk keluarga bukan bermaksud tinggalkan Kristal. Lagipun bukan saya saja, malah ada juga anggota lain yang buat projek solo. Selama ini saya mendiamkan diri dan tak kisah pun jika menjadi ahli terakhir yang tahu tentang projek solo mereka.

Sebab sebelum ini, kebiasaannya apabila mereka mahu lakukan sesuatu, memang tiada apa-apa perbincangan dan persetujuan secara rasminya. Jadi apabila saya menyuarakan tentang projek solo mengapa saya yang dipersalahkan? Tapi tak mengapalah, kalau saya yang sertai GV4 baru sebulan ini dituduh tunggul dalam satu kenyataan mereka, maka saya dah 18 tahun jadi tunggul dalam Kristal.

Walaupun sebak hendak meninggalkan kumpulan tersebut, Lan bagaimanapun memberitahu keputusan beliau itu adalah muktamad dan tiada sebarang perbincangan lanjut mengenainya akan dibuat. Lan berharap tiga lagi anggota Kristal iaitu Rody, Kechiq dan Acap dapat menghormati keputusannya.

Sumber Berita : Astro Awani

Page 28 of 3,538« First...1020...2627282930...405060...Last »