Gosip Artis Malaysia Terkini & Gambar Artis Malaysia Terbaru Sensasi - Part 29
Written by AbangNara | August 22nd, 2019

Akhirnya, setelah sekian lama menanti, pelakon kacak Zul Ariffin mengumumkan yang dia bakal berkahwin tahun hadapan. Walaubagaimanapun, Zul masih belum menemui tarikh yang sesuai dan akan memaklumkan perkara itu kepada semua apabila segalanya sudah selesai dirancang. Tambah menarik, Zul Ariffin memaklumkan yang bakal isterinya itu adalah seorang “non muslim” namun identiti wanita tersebut dirahsiakan oleh Zul. Sebelum ini, Zul Ariffin pernah dikaitkan bercinta dengan seorang model dari Ukraine.

zul ariffin kahwin

Kata Zul Ariffin:-

Saya merancang untuk berkahwin pada tahun 2020 memandangkan tahun itu agak cantik untuk mendirikan rumah tangga. Tapi masih belum ada lagi tarikh atau bulan yang sebenar kerana semuanya masih dalam perancangan, kalau jadi kahwin saya akan jemput. Tiada sebarang sidang media. Sekarang ini saya dah malas nak bercinta, kalau okay kita terus kahwin, tunggu sahaja apabila tiba waktunya.

Niat nak kahwin ni benda baik dan tak salah beritahu, cumanya selagi belum pasti kita tak nak heboh-heboh.Sebabnya ia ada berkaitan agama, wanit itu bukan Muslim dan saya tak mahu orang kata wanita itu peluk Islam hanya kerana nak kahwin. Dalam hal ini memperlukan sedikit masa dan biarlah dia memeluk Islam seikhlas hati dan kita bantu apa yang perlu

zul ariffin kahwin

Sudah pasti berita ini cukup menggembirakan para peminat Zul Ariffin yang sudah sekian lama ingin melihat pelakon sado ini bersanding di atas pelamin. Tak kisahlah sama ada bakal isteri Zul seorang “non muslim”, yang penting dia ada untuk membimbing wanita tersebut ke jalan yang diredhaiNya. Sama-samalah kita doakan agar perancangan ini menjadi kenyataan. Apa pun, tahniah buat Zul dan bakal isteri. Sumber Mstar Online.

 
Written by AbangNara | August 22nd, 2019

Putusnya pertunangan Syafie Naswip dan Aishah Azman menjadi topik perbualan hangat para netizen pada bulan lalu. Kisah mereka berdua menjadi semakin panas apabila seorang pelakon lelaki telah ditahan polis kerana memukul bekas tunangnya kerana diminta meninggalkan tabiat buruknya yang melakukan hubungan seksual dengan jantina sama. Para netizen dengan pantas mengaitkan berita penahanan tersebut dengan kedua-dua pelakon tersebut, namun ada pihak yang telah tampil mempertahankan Syafie Naswip dan mendakwa sikap Aishah Azman yang menyebabkan mereka berdua putus tunang.

syafie naswip

Susulan itu, ada pihak yang tampil mengkritik dan menyalahkan Aishah Azman di dalam hal ini. Namun adik kepada Afiq Muiz ini tidak ambil kisah dengan kritikan tersebut kerana baginya, mereka tidak mengetahui kisah sebenar. Kata Aishah:-

Saya tak salahkan mana-mana pihak jika ada yang kurang bersetuju dengan saya sebabnya mereka tak tahu perkara sebenar dan apa yang terjadi kepada saya. Kalau ada yang menghentam saya kerana membaca laporan itu, tak apa saya tak salahkan mereka kerana mereka hanya berkawan dan tak kenal lebih dalam.

Apa yang berlaku tiada kena mengena dengan keluarga saya atau ada sangkut paut dengan kontroversi yang melanda abang saya sebelum ini. Dia (Syafie) ‘angkat tangan’ kepada saya pun bukanlah berpunca daripada keluarga, sebaliknya isu antara kami.

Saya sedang menunggu laporan lanjut daripada pihak polis. Jadi kita tunggu hasil siasatan. Sehubungan itu, saya memilih untuk tidak mengulas lebih lanjut mengenai kontroversi itu

syafie naswip

Untuk makluman, Aishah dan Syafie kedua-duanya sudah tidak berhubung dan telah pun membawa haluan masing-masing. Tambah Aishah lagi:-

Kami tak ada berhubung lagi, bawa haluan sendiri dan fokus dengan kerja masing-masing. Selepas berdepan dengan perkara ini, saya selesa untuk menjalani kehidupan biasa. Saya hanya mahu fokus kepada bidang hiburan. Saya ingin memberikan tumpuan terhadap lakonan dan sibukkan diri seperti sediakala.

syafie naswip

Insya Allah masa akan menyembuhkan segala-galanya buat kedua-dua pihak. Kalau nak cepat lagi sembuh, kenalah cari cinta baru. Memang boleh terus lupa segala kisah lama. Anggaplah apa yang terjadi sebagai ujian dan ambil iktibar. Semoga kesilapan yang sama tidak lagi diulangi pada masa hadapan. Sumber Berita Harian.

Written by AbangNara | August 22nd, 2019

Jutaan tahniah diucapkan kepada Neelofa yang telah pun selamat mengerjakan ibadah haji. Bukan semua orang dapat menunaikan ibadah yang amat dituntut ini pada usia muda. Lepas ini kena panggil Neelofa dengan gelaran “Hajah Neelofa” pulaklah. Apa pun, buat masa ini pengacara popular tersebut terpaksa dikuarantin selama seminggu selepas disahkan dijangkiti Influeanza A sebaik sahaja pulang dari Mekah.

neelofa hajah

Disebabkan Influenza A boleh berjangkit, Neelofa telah membatalkan segala temu janjinya. Malah Hajah Neelofa juga tidak menerima mana-mana pihak yang ingin melawatnya. Ini adalah satu langkah yang amat bagus dan harus dipuji. Tulis Neelofa:-

Dengan rendah hati saya ingin mohon maaf kepada semua pelanggan, rakan kongsi dan mereka yang sudah membuat temujanji dengan saya sepanjang minggu ini. Saya juga terpaksa menolak dengan baik menghadiri semua jemputan majlis dan sesiapa yang berhasrat untuk melawat saya kerana ia berjangkit. Semoga saya sihat pada minggu hadapan dan kembali bekerja seperti biasa

neelofa

Sama-sama kita doakan agar Neelofa cepat sembuh dan dapat melakukan kerja seperti biasa. Ambil peluang ini untuk berehat sepenuhnya dan “recharge” tenaga. Semoga Hajah Neelofa akan kembali lebih ceria, sihat dan aktif. Insya Allah.

Written by syamila | August 22nd, 2019

Pastinya anda seringkali mengalami masalah untuk memilih shade yang sesuai untuk foundation anda. Lagi-lagi untuk mereka yang pertama kali ingin mencuba foundation baru dari jenama yang tidak pernah anda cuba. Kalau salah pilih shade memang akan mengundang masalah. Silap-silap boleh nampak kelabu muka anda nanti.

Pemilihan Shade Foundation

Bagi mereka yang baru ingin belajar untuk memakai mekap atau kurang familiar dengan mekap pastinya ini adalah masalah pertama yang anda akan tempuhi. Maybelline Fit Me Matte & Poreless Liquid Foundation menawarkan 25 shades yang boleh anda pilih mengikut tona kulit anda. Jadi anda tak perlu risau lagi kerana terdapat banyak pilihan disediakan.

Jadi untuk memastikan anda memilih shade yang sesuai dengan tona kulit, mari ikuti tips yang kami sediakan ini.

  • Kenali tona kulit anda

Sebelum apa-apa, penting untuk anda kenali tona kulit anda terlebih dahulu. Kalau tak tahu, macam mana nak pilih shade foundation kan? Antara cara yang mudah ialah periksa warna urat pada tangan anda.

Sebagai contoh, jika urat anda nampak kebiruan anda tergolong dalam kumpulan tona kulit cerah Cool. Untuk urat yang nampak kehijauan adalah kumpulan tona kulit Warm manakala jika urat nampak seperti warna ungu, tona kulit anda ialah Neutral.

periksa warna urat pada tangan pilih shade foundation

Tips:

Cool

Foundation biasanya kelihatan bewarna seakan-akan merah jambu di dalam botol. Elakkan foundation berwarna kekuningan kerana anda akan nampak pucat jika memakainya. Contoh: Maybelline Fit Me Matte & Poreless Liquid Foundation 115 Ivory.
Foundation cool seakan warna merah-merah jambu

Warm

Pilih foundation yang nampak sedikit kekuningan kerana ianya adalah shade yang sesuai untuk anda. Contoh: Maybelline Fit Me Matte & Poreless Liquid Foundation 122 Creamy Beige.
Warna sedikit kekuningan

Neutral

Foundation gabungan warna kuning dan pink adalah shade yang bersesuaian untuk tona kulit ini. Disarankan anda memilih foundation yang seakan warna peach untuk tona kulit anda. Contoh: Maybelline Fit Me Matte & Poreless Liquid Foundation 225 Pure Beige.
gabungan warna kuning dan pink

  • Calit foundation pada wajah

Biasanya kalau nak pilih shade foundation, ramai yang akan melakukan kesalahan dengan mencalit sample foundation pada tangan sahaja. Tetapi ini sebenarnya adalah cara yang salah sebab tona kulit muka dan tangan tidak sama.

Walaupun kedengaran agak leceh tapi cara yang betul adalah dengan mencalit sample foundation pada muka. Barulah anda tahu shade itu sesuai ataupun tidak.

calit foundation pada muka buka tangan

  • Elakkan pemilihan shade lebih cerah dari tona kulit

Untuk mereka yang berkulit sedikit gelap, elakkan daripada memilih shade lebih cerah daripada tona kulit kerana wajah anda akan nampak kelabu. Sebaliknya, pilih shade mengikut warna kulit anda untuk tampak ‘flawless’.

  • Biarkan seketika foundation pada wajah

Selepas anda mencalit foundation pada wajah, biarkan ianya seketika dan jangan terburu-buru membuat keputusan. Jangan lihat cermin pada jarak yang dekat sebaliknya letak sedikit jarak diantara anda dan cermin untuk melihat dari jauh. Kalau tengok dari dekat, semua shade yang anda cuba akan nampak sama saja pada mata anda.

  • Nama shade tidak melambangkan kesesuaian

Ini adalah tips yang sangat penting! Tidak semua nama shade adalah sesuai dengan tona kulit anda. Contohnya, untuk shade Beige bukan semua yang berkulit cerah sesuai memakainya. Kena cuba dahulu baru tahu.