Written by Bella | October 21st, 2019

Kemelut rumah tangga Lufya Omar dan Dr Che Muhammad Hafiz terus hangat diperkatakan apabila pelakon itu berkata dia tidak mahu meneruskan perkahwinan yang disifatkan penuh toksik, pelbagai penganiayaan berlaku sehingga jiwanya didera selain mendakwa sudah empat bulan digantung tidak bertali.

lufya omar cerai

Memberikan respon terhadap pendedahan itu, Dr Che Hafiz menganggap tindakan Lufya yang secara berterusan memberi kenyataan hanya membuka pekung di dada dan mengaibkan diri sendiri. Sengaja membuka aib rumah tangga demi meraih simpati masyarakat.

Sudah-sudahlah berdrama. Lambat atau cepat orang akan tahu juga kebenarannya. Saya masih ada tahap kesabaran dan boleh berfikir secara waras. Saya fikirkan dia ibu kepada anak saya jadi tidak patut untuk saya bertindak seperti mana yang dilakukannya sekarang. Kalau dengan cara itu dia berasa puas dan dapat malukan saya, terpulanglah.

dr che muhammad hafiz

Dia aibkan saya, saya diam. Dia buat dakwaan bukan-bukan, saya masih diam. Malah, dia lebih banak buka aib rumah tangga.

Dr Che Hafiz berpendapat, isu membabitkan hubungan suami dan isteri haruslah diselesaikan secara berhemah tanpa melibatkan mana-mana pihak.

suami lufya omar gayTerdahulu, Dr Che Hafiz mengatakan dia tidak pernah lupa tanggungjawab sebagai bapa kepada anak mereka iaitu Laana Haura. Malah, dia juga tidak pernah menganiaya Lufya seperti yang didakwa.

Sumber Berita : mStar Online

 
Written by Bella | October 21st, 2019

Siapa yang tidak tahu dengan kisah cinta pelakon Ruhainies dan Mr E. Betapa bertuahnya dia mendapat seorang kekasih yang romantik dan sering memanjakannya penuh dengan kasih sayang.

ruhainies

Hati Ruhainies semakin berbunga apabila kekasihnya menyuarakan hasrat untuk melamarnya sebagai isteri dalam masa terdekat dan menunggu waktu sesuai. Bagaimanapun, mereka tidak tergesa-gesa untuk berkahwin dan memberikan ruang kepada kakaknya, Risteena Munim untuk bernikah terlebih dahulu.

Si dia okay sahaja bila nak kahwin, dia sendiri pernah cakap kalau boleh cepat-cepat kahwin dan tak mahu tangguh. Tapi saya minta masa sebab tak ada apa yang nak dikejar dan ada perkara yang harus diselesaikan dulu.

ruhainies kahwin

Sekarang ini dia hanya menunggu keputusan saya, kalau semua dah okay dan saya sudah bersedia, dia akan teruskan bila-bila masa sahaja. Lagi satu, saya nak tunggu Risteena naik pelamin dulu, tak mahu langkah bendul.

Apa-apa pun ia berbalik kepada jodoh. Kalau ditakdirkan saya kahwin dulu sebelum Risteena, saya terima sahaja.

ruhainiesKata orang, kalau benda yang baik elok dipercepatkan, lagipun Ruhainies dan kekasih sudah begitu mesra bersama dan saling mencintai. InshaAllah segalanya akan dipermudahkan. Apa-apa pun, kami doakan agar mereka berjodohan sehingga ke jenjang pelamin dan seterusnya ke anak cucu pula.

Sumber Berita : mStar Online

Written by Bella | October 21st, 2019

Baru-baru ini, hubungan pelakon Intan Najuwa dan tunangnya, Fazrul Anwar Rulis menjadi tanda-tanya selepas lelaki itu memuat naik status luahan kecewa di Instagram mengatakan cinta tanpa rasa hormat akan bertahan sekejap sahaja.

intan najuwa tidak hormat tunang

Tidak mahu orang ramai terus salah faham, Fazrul menjelaskan kenyataan tersebut bukanlah ditujukan pada Intan dan hanya sekadar status umum sahaja. Hubungan mereka berdua masih baik dan dia kini dalam proses untuk membimbing Intan.

Kenyataan itu dibuat secara general. Ia hanya peringatan untuk semua. Saya selalu saja update berkenaan motivasi dan berkongsi perkara-perkara positif di dalam Instagram. Tak pernah negatif.

intan najuwa zul ariffin

Lagi-lagi pula tengah isu mengenai gambar (dipegang Zul Ariffin) itu. Sejujurnya saya tak follow pun kerja-kerja artis sebab kami berlainan bidang.

Saya selalu menasihati Intan untuk masa depan kami. Saya tidak suka memaksa , saya memahami dia sepenuhnya. Mak juga ada suruh memberi nasihat dan membimbing dia. Alhamdulillah, mereka terima pilihan saya dengan baik.

intan najuwa tunangFazrul berkata hubungan mereka tidak mempunyai masalah seperti yang digembar-gemburkan dan dia memahami kerjaya tunangnya itu sebagai seorang artis dimana ada kalanya akan timbul gosip. Dia tidak menyalahkan mana-mana pihak berikutan faham lumrah kehidupan artis sama seperti dunia politik.

Terdahulu, foto Intan bersama Zul Ariffin tular dan mengundang kecaman netizen selepas kedua-dua pelakon itu dilihat begitu mesra sekali berpelukan dengan tangan aktor itu diletakkan di atas peha Intan. Pelakon wanita itu dikecam teruk seakan “mudah” membiarkan dirinya disentuh lelaki lain.

Sumber Berita : mStar Online

Written by Irsa | October 18th, 2019

Baru-baru ini, kami telah menganjurkan satu pertandingan dengan menawarkan seutas jam tangan pintar HUAWEI GT2 sebagai hadiah.

Setelah meneliti kesemua penyertaan yang diterima, kami telah memilih 2 orang peserta iaitu Ody dan Haffizi untuk membawa pulang HUAWEI Watch GT 2 selama 4 hari dan menggunakannya dalam kehidupan seharian mereka.

jam pintar huawei gt 2

Ody beraksi dengan HUAWEI Watch GT 2

jam pintar huawei gt 2

amboi teruja betul Haffizi memegang HUAWEI Watch GT 2 nie

Untuk makluman, salah satu kehebatan HUAWEI Watch GT 2 ialah baterinya yang mampu bertahan selama 2 minggu. Jadi untuk membuktikan fakta ini,

21412

Ody dan Haffizi telah menerima tugasan menggunakan jam tangan ini sepanjang 4 hari tersebut tanpa mengecasnya. Salah seorang dari mereka yang mempunyai peratusan bateri lebih tinggi akan dipilih sebagai pemenang. Menarik kan?

jam pintar huawei gt 2

Dijana dengan Kirin A1, rekaan chipset berganda (double chipset architecture ) dan teknologi penjimatan tenaga yang terkini, bateri HUAWEI Watch GT 2  mampu bertahan seperti yang diperkatakan walaupun anda menghidupkan fungsi “heart rate monitoring” dan bersenam selama 90 minit setiap minggu. Selain itu anda juga boleh memantau degupan jantung, kualiti tidur, tekanan serta stress dan memberikan anda peringatan untuk bersenam. Ha, itulah yang telah dilakukan oleh Ody dan Haffizi yang sentiasa ditemani HUAWEI Watch GT2 dalam setiap aktiviti harian mereka sepanjang 4 hari tersebut.

ody-1

stats

Rekaan HUAWEI Watch GT 2 ini pula memang menarik, kebabom dan menyerlahkan lagi ketampanan si pemakai. Mempunyai 2 pilihan saiz iaitu dan 42mm, HUAWEI Watch GT 2 direka secara minimalist dan mempunyai rekaan ultra slim beserta paparan melengkung yang dijana dengan skrin 1.39 inci AMOLED. Ada 3 edisi untuk dipilih iaitu Sports Edition, Classic Edition dan Elite Edition, berat jam tangan pintar ini hanya 29 gram sahaja. Rekaannya semua cantik-cantik belaka. Sekali tengok, memang jatuh cinta terus. Tak kira apa aktiviti yang korang lakukan, kehenseman dan kejelitaan anda pasti akan meningkat 10 kali ganda apabila ditemani HUAWEI Watch GT 2.

Dan pemenangnya ialah…

Sesungguhnya memang sengit persaingan antara Ody dan Haffizi ini. Kedua-duanya memang gigih memuatnaik segala aktiviti yang dilakukan dengan HUAWEI Watch GT2 di Instagram dengan hashtag #HUAWEIWatchGT2MY. Ikutkan hati nak bagi dua-dua menang, tapi sayangnya hanya satu je yang layak. Jadi selepas 4 hari, peratusan bateri bagi kedua-duanya ialah:-

Huawei Bateri

Ody – 78% VS Hafizi – 77%

Memang cukup tipis perbezaan bateri kedua-dua peserta ini. Ternyata Huawei Watch GT2 memang cukup hebat dari segi ketahanan bateri. Encik Ody, dengan perbezaan 1% bateri sahaja telah diumukan sebagai pemenang dan bakal membawa pulang seutas jam pintar Huawei Watch GT2.

Tahniah diucapkan. Buat anda yang ingin mengetahui lebih lanjut tentang jam tangan pintar terbaru HUAWEI ini, silalah ke laman rasmi Huawei Watch GT2 .Confirm anda pun akan teruja dan terus beli satu.