June 23rd, 2020

Bertindak memuat naik foto dirinya berdiri menayang bahagian punggung di laman Instagramnya tempoh hari, pelakon Sharifah Sakinah mendapat kritikan hebat daripada pengguna media sosial yang mendakwa beliau seakan sengaja mahu menunjukkan bahagian badannya kepada khalayak ramai.

sharifah sakinah tayang dada

Meskipun belum reda dengan kisah itu, Sakinah bagaimanapun tampil memuat naik sekeping lagi foto memakai gaun seksi yang menampakkan bahagian dadanya. Meskipun dirinya tidak hirau akan kritikan pedas netizen, namun rata-rata pengikutnya seolah tekejut dengan foto tersebut. Lebih memeranjatkan peminatnya juga tidak putus menghentam Sakinah dan ada yang turut memintanya untuk memadam foto berkenaan.

View this post on Instagram

Let the sunshine in 🌞

A post shared by Sharifah Sakinah Al-Khaired (@sharifah_sakinah) on

Biarpun ada yang memuji kecantikan aktres tersebut, ramai dalam kalangan warganet mempersoalkan tindakannya itu. Hal ini kerana, wujud juga segelintir pihak menyatakan bahawa Sakinah kini dilihat semakin berani untuk tampil seksi tanpa memikirkan soal hukum dalam pemakaian mengikut ajaran Islam.

Tidak kurang juga, posting tersebut juga turut dibanjiri dengan komen lucah serta mengkritik saiz buah dadanya serta bentuk fizikal Sakinah.

sharifah sakinah tayang dada sharifah sakinah tayang dada sharifah sakinah tayang dada sharifah sakinah tayang dada

Walau bagaimanapun, Sakinah yang popular dengan sikap profesionalnya itu, langsung tidak cepat melatah dan memekakkan sahaja telinga dengan segala kecaman yang menimpa dirinya. Malah, menjengah ke ruangan komen posting tersebut, ada juga dalam kalangan pengikutnya yang mengambil pendekatan untuk menasihatinya agar kembali ke pangkal jalan.

Advertisement
 
June 23rd, 2020

Pelakon serta bekas pelajar Akademi Fantasia musim kelima, Nonny Nadirah mengakui sedang rapat dengan pelakon Niezam Zaidi amalah tidak menolak andai dijodohkan dengan aktor berkenaan.

nonny nadirah niezam zaidi

Menurut Nonny, beliau seakan bersyukur apabila jejaka tampan berkenaan hadir dalam hidupnya. Kata Nonny, Niezam merupakan lelaki istimewa yang hadir dalam hidupnya kini. Ujarnya lagi, mereka mula berkenalan sejak 2016 dan kin makin rapat sejak tahun lalu.

Kesungguhan Nizam untuk ke arah hubungan yang lebih baik tersergam indah dalam diirnya membuatkan Nonny tertambat dengan pelakon tersebut. Malah, pandai menjaga hati serta kelakar juga turut terpahat personaliti Niezam.

Keretakan rumah tangga Nonny dahulu juga seakan sama dengan perpisahan Niezam dengan kekasih lamanya dahulu. Dari situ, kedua-dua mereka dikhabarkan semakin erat apabila sering berkongsi kisah duka bersama.

nonny nadirah niezam zaidi

Nonny yang trauma selepas berdepan episod luka beberapa tahun lalu juga bagaikan berjaya diubati apabila wujudnya Niezam di sisi yang tidak lekang memberikan sokongan moral kepadanya.

“Niezamlah orang yang menarik saya agar kembali aktif dalam industri seni. Dia juga sentiasa ada bila saya memerlukan.”

Nonny bagaimanapun, tetap menyerahkan segalanya kepada ketentuan Ilahi malah sentiasa menitip doa agar dipertemukan dengan lelaki yang lebih baik untuk dijadikan sebagai teman hidup.

Untuk rekod, Nonny sebelum ini pernah melangsungkan perkahwinan dengan penolong penerbit Media Prima Berhad (MBP), Mustain Adnan pada 18 Mac 2018, namun ikatan itu terlerai selepas kedua-dua mereka disahkan bercerai pada tahun lalu.

Sumber: Gempak

Advertisement
June 23rd, 2020

Sejak daripada kemunculannya dalam ‘Asia’s Next Top Model’, nama Alicia Amin tak henti-henti terpalit dengan pelbagai kontroversi. Mungkin kerana gaya kehidupannya yang bebas, ia nampak tidak bersesuaian dengan dirinya sebagai seorang penganut agama Islam.

Terbaru, salah seorang daripada adiknya iaitu Raja Adam Iskandar telah memuat naik potret mereka sekeluarga bagi menyambut Hari Bapa.

keluarga alicia amin

Dalam usaha untuk mengabdikan momen indah itu, terdapat seorang individu yang telah meninggalkan komen mempersoalkan agama Alicia Amin.

alicia amin

Tidak mendiamkan diri, bapa kepada model itu iaitu Dr Raja Amin telah memberikan balasan padu kepada individu tersebut dan menjelaskan bahawa siapa kita untuk membuka aib orang lain selain mengatakan hidayah itu milik Allah.

Malahan Alicia Amin juga telah memuat naik tangkapan skrin komen ayahnya itu dan memuji tindakan doktor itu ‘membahasakan’ individu tersebut.

alicia amin

Rata-rata netizen memuji tindakan Dr Raja Amin kerana tidak kisah untuk ‘back-up’ satu-satu anak perempuannya itu daripada terus diserang oleh orang yang berterusan tidak puas hati dengan wanita tersebut.

ayah back up alicia amin ayah back up alicia amin ayah back up alicia amin ayah back up alicia amin

Pun begitu, ada juga segelintir netizen yang berterusan mempertikaikan gaya hidup model itu selain mengatakan bahawa doktor tersebut langsung tidak menjawab persoalan yang diajukan individu itu.

ayah back up alicia amin ayah back up alicia amin ayah back up alicia amin ayah back up alicia amin

Saban hari ada sahaja yang tak kena di mata netizen mengenai Alicia Amin kan?

Sumber: Twitter

Advertisement
June 23rd, 2020

Bergelar ibu di usia muda pastinya teruja untuk menyambut ulang tahun kelahiran cahaya mata untuk pertama kalinya. Tidak terkecuali juga buat penyanyi Tasha Manshahar yang mengambil keputusan untuk mencabar dirinya sendiri dalam menghasilkan kek harijadi buatan sendiri.

Tasha yang berkesempatan menyambut hari jadi anaknya, Muammar Rafiqi yang pertama turut mengakui tidak mempunyai pengalaman langsung dalam bidang pembuatan kek. Namun, dia mahu menjadikan pengalaman itu sebagai sesuatu yang bermakna buat dirinya.

Dia yang berkongsi momen manis berkenaan berkata, dia daripada awal lagi sudah mempunyai niat untuk membuat kek sendiri dan mula ber’aksi’ di dapur ketika tengah malam ketika semua orang sedang tidur.

View this post on Instagram

Dari awal lagi I mmg dah niat nak bake birthday cake specially for Muammar on his 1st birthday walaupun sebenarnya i tak pernah dan tak pandai baking lgsg! Tapi saja nak make today more memorable and meaningful (atleast for me). Tgh malam semalam ya i mula baking time semua org dah tidur. Nervous gila sbb mmg tak reti! Kek cantik order jugak untuk org dewasa makan, tp Muammar kan tak boleh makan kek tu sebab dia baby lagi, so I made an effort inspired by many other supermoms out there utk buat cake yg anak boleh makan. Boleh je nak upah baker buat ikut resipi yg kita bagi, tapi i saja nak buat sendiri hehehe. Tapi berani mati jugaklah i sbb honestly kuantiti bahan dia ada yg i main agak-agak je ? Nasib baik lahhhhh rasa dia boleh tahan sedap walaupun rupa dia agak mengerikan ya. Patut mommy boleh design2 letak buah ke tp mommy tak sempat, sorryyy Muammar ? _ Emmm nak share resipi tp rupa kek kita pun mcm tak berapa meyakinkan…tapi ada yg nak resipi ke? ???

A post shared by @ tashamanshahar on

Tasha atau nama sebenarnya Nadia Natasha Mohd Manshahar,28, turut menempah kek untuk dihidangkan kepada ahli keluarga yang lain.

“Muammar kan tak boleh makan kek tu sebab dia baby lagi, jadi saya pun usaha la… inspirasi daripada ibu-ibu hebat di luar sana untuk buat kek yang anak boleh makan,”

View this post on Instagram

Our Muammar is turning 1yo today. How time flies ?? Happy 1st Birthday, my little hero. Minta jasa baik semua doakan supaya Muammar membesar sihat, baik, bijak dan bermanfaat. Terima kasih ya semua, sbb syg Muammar walau hanya dari kejauhan. _ Mommy spam byk gmbr and video harini dekat feed and igstory sebab mommy tengah reminiscing pengalaman melahirkan Muammar tahun lepas. Sorry okay ?

A post shared by @ tashamanshahar on

Dia yang berseloroh mengatakan rupa kek yang dihasilkan itu agak ‘mengerikan’ namun rasanya agak enak dan sedap. Menjengah di ruangan komen entri berkenaan, ramai netizen yang mengikuti perkembangan Tasha telah meminta resipi kek ‘mesra bayi’ ini.

Mengimbas kembali, Tasha telah selamat mendirikan rumah tangga dengan lelaki pilihannya, penyanyi Fahrur Raqib Abdul Majid, 30, pada September 2018 dan kini dikurniakan anak lelaki yang diberi nama Muammar Rafiqi berusia satu tahun.

Advertisement