Written by Bella | October 17th, 2019

Kecoh dengan kontroversi seorang  YouTubers terkenal Alieff Irfan yang dikecam teruk selepas menghasilkan video pendek Cikgu Suraya yang penuh dengan babak seksual keterlaluan. Kisah yang dipaparkan Alief itu mencuri perhatian netizen kerana dikatakan diadaptasi daripada sebuah cerpen lama bertajuk Cikgu Suraya yang ditulis berunsur kisah seksual dan menjadi bualan para remaja suatu ketika dahulu.

jasmine suraya

Membawakan watak sebagai Cikgu Suraya yang menggoda, pelakon Jasmine Suraya Chin menjelaskan rakaman video yang viral itu sebenarnya adalah mengenai kisah ejen perisikan dan bukannya kisah seksual seperti yang didakwa. Namun, Jasmine berkata kisah itu sepatutnya disiarkan selepas mereka selesai menjalani penggambaran.

Mereka yang melabelkan video tersebut sebagai ‘soft porn’ sebenarnya tidak memahami jalan cerita sebenar yang cuba ditonjolkan.

cikgu suraya alieff irfan

Sejujurnya saya tak sangka Alieff akan release video itu kerana kami belum pun habis shooting lagi. Lebih-lebih lagi ia sepatutnya disiarkan sebagai sebuah filem pendek dan bukannya episod, jadi orang akan faham cerita itu sebenarnya mengenai apa.

Sekarang ni netizen ingat kami buat cerita mengenai Cikgu Suraya sedangkan ianya adalah mengenai pasukan gerak khas dan perisikan.

cikgu suraya alieff irfancikgu suraya alieff irfancikgu suraya alieff irfancikgu suraya alieff irfan

Jasmine berkata tidak adil untuk penonton terus menilai hanya berdasarkan sebahagian daripada jalan cerita kerana ia langsung tidak memaparkan babak tidak senonoh.

Sepatutnya filem itu ada banyak lagi plot twist yang belum dikeluarkan kerana kami tak sempat nak shoot babak itu kerana waktu itu saya berada di Kelantan dan waktu sangat terhad. Cuma, ia tidak adil untuk dinilai kerana mereka tak tahu cerita sebenar, cerita itu bukannya nak tunjukkan babak tidak senonoh saja.

cikgu suraya alieff irfan

Ia sepatutnya tidak mendatangkan apa-apa kontroversi kepada masyarakat kerana ianya dibuat bertujuan sekadar hiburan. Lagipun nama saya memang Suraya jadi apa salahnya gunakan sahaja nama saya sendiri. Tak sangka pula ia akan jadi kecoh sebegitu sekali.

Bagaimanapun, Jasmine memohon maaf dan mengakui kekhilafan dia dan Alieff yang tidak menjaga sensitivi masyarakat.

Sumber Berita : mStar Online

 
Written by Bella | October 17th, 2019

Pelakon Intan Najuwa baru-baru ini dikecam teruk seakan “mudah” membiarkan dirinya disentuh lelaki lain apabila foto mesranya berpelukan dengan Zul Ariffin viral di media sosial. Rata-rata netizen juga menganggap aksi itu agak tidak manis apatah lagi dia sudah bergelar tunangan orang . Namun, Intan berkata dia masih tahu menjaga batasnya.

intan najuwa tidak hormat tunang

Terbaru, kenyataan tunangnya Fazrul Anwar Rulis menerusi Insta Story mendapat perhatian ramai. Dia meluahkan rasa kecewa merujuk kepada kontroversi yang terpalit terhadap Intan dan seakan memberikan bayangan seolah pelakon wanita itu tidak menghormati dirinya sebagai tunang.

intan najuwa tidak hormat tunangTerdahulu, foto mesra yang memperlihatkan Zul meletakkan tangan di paha Intan menimbulkan rasa kurang senang netizen. Namun, Intan berkata dia sedikit pun tidak terkesan dengan kecaman netizen yang cuba melaga-lagakan hubungan dia dan tunang.

Sumber Berita : Rotikaya

Written by Irsa | October 17th, 2019

OPPO Reno2, telefon pintar terkini dari OPPO kembali dengan pelbagai ciri-ciri mantap dan ditambahbaik dengan fungsi terkini yang sesuai untuk semua orang pastinya membuatkan anda TIDAK menyesal apabila memilikinya. OPPO Reno2 hadir dengan 4 kamera hadapan yang menyokong Ultra Dark Mode dan juga Ultra Steady Video. Kehebatan telefon ini diakui oleh Neelofa yang mengakui kualiti OPPOReno 2 adalah lebih awesome daripada jangkaannya sehingga selebriti seperti Neelofa,  Saharul Ridzwan dan Naim Daniel jatuh cinta dibuatnya.

neelofa oppo reno2

naim daniel oppo reno2

syahrul ridzwan oppo reno2

oppo reno2

Selain itu, rekaan OPPO Reno2 yang memukau dengan kamera hadapannya diperbuat daripada generasi kelima gelas Corning yang tahan lasak yang  tersembunyi di bahagian belakang turut sama membuatkan Neelofa tidak boleh tidur malam. Untuk makluman, OPPO Reno2 hadir dengan 2 pilihan warna iaitu Luminous Black dan Sunset Pink. Kawannya OPPO Reno2 F pula mempunyai pilihan warna Sky White dan Lake Green. Kesemuanya memang cantik-cantik belaka.

oppo reno2

Ok jom kita tengok ciri-ciri OPPO Reno2 yang mampu membuatkan Saharul Ridzwan dan Naim Daniel gila bayang:-

5x Hybrid Zoom

Nak ambil gambar sejauh yang anda mahu? Jangan risau OPPO Reno2 ada 5x hybrid zoom yang akan memudahkan anda merakam objek kegemaran anda tanpa menghampirinya.

20x Digital Zoom

 5x hybrid zoom oppo reno2

Tak cukup dengan 5x hybrid zoom? Anda juga boleh melakukan digital zoom sehingga 20x dengan OPPO Reno2 ini. Jangan risau bab kualiti kerana gambar anda  tetap jelas, tepat dan mantap.

Ultra Steady Video

Suka jogging? Suka berlari? Selalu naik basikal? Atau gemar bercuti main ski? Dengan OPPO Reno2, anda boleh abadikan segala detik-detik istimewa ketika melakukan sebarang aktiviti dalam bentuk video 60 FPS tanpa sebarang gegaran kerana ia dilengkapi dengan Electronic Image Stabilization (EIS) dan  Optical Image Stabilization (OIS). Teknologi ini akan membolehkan video anda dirakam anda lebih jelas, stabil dan lancar.

Selain itu, ada juga fungsi Bokeh Effect Video yang mengaburkan latarbelakang sebelum anda mengambil video untuk kamera hadapan dan belakang. Tambah menarik, fungsi Background Noise Reduction turut terpasang sekaligus menghalang bunyi bising di latarbelakang dan memudahkan rakaman suara manusia sahaja.

Last but not least, ada fungsi Audio Zoom yang memperkuatkan bunyi objek apabila anda meng”zoom” objek tersebut. Memang sesuai apabila anda merakam deruan ombak, desiran angin ataupun jalan yang penuh dengan manusia. Hebat kan?

 
Written by Bella | October 17th, 2019

Kehidupan sebagai selebriti tidak dinafikan memang glamor tetapi ia tidaklah mudah seperti yang disangkakan. Kena berhati-hati dalam berkongsi apa jua perkara agar tidak mencetuskan kontroversi dan dikecam netizen.

scha al yahya dikecam

Pelakon Scha Al Yahya antara selebriti yang sebelum ini menerima banyak kecaman netizen, dari segi penampilannya sehinggalah cara dia mendidik anak. Bagaimanapun, Scha langsung tidak ambil pusing mengenai persepsi orang lain mengenai dirinya dan menasihati selebriti tidak perlu terlalu tertekan dengan komen netizen.

Kehidupan seorang selebriti stres dan depres jika terlalu ikut apa yang orang luar mahukan kerana selebriti hanya manusia biasa yang tidak sempurna. Kekuatan mental itu sangat penting, kena tahu siapa diri kita dan jangan terlalu risau dengan apa yang orang cakap fasal kita.

scha al yahya awal ashaari

Pada pendapatnya, tidak salah jika ada segelintir selebriti menjadikan media sosial sebagai medium untuk mereka meluahkan rasa hati dan masalah.

Media sosial menjadi medium dan outlet segelintir selebriti melepaskan perasaan sama ada buat video atau live. Mungkin mereka rasa ingin berkongsi atau rasa sunyi. Mereka mahu rintihan didengari sehingga mereka nampak seperti memberontak dan kaki drama. Saya rasa tak ada masalah, asalkan perkara itu tidak menyakiti diri mereka sendiri.

scha al yahya
Dalam pada itu, Scha sempat “menyekolahkan” netizen agar janganlah meletakkan harapan terlalu tinggi kepada selebriti kerana mereka hanyalah manusia biasa yang tidak sempurna.

Sumber Berita : mStar Online