March 11th, 2020

Chee cheong fun adalah salah satu feveret makanan kami di BeautifulNara.

sri putih chee cheong fun

Masalahnya tak banyak kedai yang menjual chee cheong fun di dalam menu mereka. Kalau ada pun, memang jauh dari ofis kami. Sebulan sekali nak makan pun susah!! Memang sedih.

sri putih chee cheong fun

Kesedihan kami tidak berpanjangan apabila suatu hari, boss kami yang tercinta datang membawa seplastik chee cheong fun.

sri putih chee cheong fun

Chee cheong fun bukan sebarang chee cheong fun, ini jenama Sri Putih yang menggunakan resipi tradisional baba nyonya. Paling penting, ia dijamin 100% halal!!!

sri putih chee cheong fun

sri putih chee cheong fun

Benda yang paling best tentang chee cheong fun Sri Putih ini ialah ia boleh dimakan terus. Tak tahu masak pun tak apa. Gaul-gaul je terus boleh masuk dalam perut.

sri putih chee cheong fun

sri putih chee cheong fun

sri putih chee cheong fun

sri putih chee cheong fun

Pada mulanya kami skeptikal jugalah dengan kelazatan chee cheong fun segera Sri Putih ini. Biasalah bila dah bungkus-bungkus ini selalunya rasa jadi kurang sedap. Namun ternyata kami silap!!!

sri putih chee cheong fun

sri putih chee cheong fun

Chee cheong fun Sri Putih ini juga boleh disimpan selama 45 hari jika disimpan di dalam tempat sejuk. Beli banyak-banyak pun tak risau sebab tahan lama. Kalau terbangun malam sebab lapar, terus boleh nikmati kelazatannya. Tak pun kalau kerja banyak kat ofis, tak perlu keluar lunch sebab chee cheong fun ni pun dah mengenyangkan.

sri putih chee cheong fun

Selain dari chee cheong fun, Sri Putih juga menawarkan pelbagai jenis makanan lain seperti satay dan macam-macam lagi. Semuanya kami dah try, rasa dia memang padu!

Ha, dah terliur kan? Boleh terus order online di www.sriputih.com.my atau di Shopee @spkuehteow.

Kalau nak buat air liur tu lagi meleleh, boleh follow Instagram @spkuehteow untuk tengok video-video yang cukup menggiurkan. Selamat mencuba!!!

 
March 11th, 2020

Baru sahaja pulang dari mengerjakan ibadah umrah, penampilan Ayda Jebat yang bertudung litup mencuri perhatian ramai.

ayda jebat berhijab

ayda jebat hijab umrah

Penampilannya itu membuatkan ramai yang tertanya-tanya adakah dia sudah berhijab sepenuhnya?

Tenang melihat Ayda menutup aurat, rata-rata netizen meluahkan rasa syukur atas ‘penghijrahan’ tersebut dan mendoakan agar penyanyi dan pelakon itu kekal istiqamah. Tidak kurang juga yang memuji kecantikan Ayda dengan imej bertudung , tampak lebih manis dan cantik.

ayda jebat ayda jebat tudung

Memang sangat-sangat manis dan sesuai bila Ayda mengenakan tudung. Semoga dia terus beristiqamah. Doakan yang baik-baik.

March 11th, 2020

Setiap ibu bapa pasti mahu anak mereka membesar menjadi seorang insan yang berguna, bukan sahaja dari segi akademik tetapi aspek lain seperti adab dan agama. Oleh itu, ibu bapa perlu menunjukkan contoh dan teladan yang baik untuk dijadikan panduan anak-anak.

elfira loy

Harapan yang sama turut diluahkan oleh pelakon Elfira Loy yang mahukan anaknya, Muhammad Rayyan Khalaf menjadi anak yang soleh.

Mahu menjadi contoh yang terbaik buat putera sulungnya itu, Elfira yang baru sahaja menyambut ulang tahun kelahiran yang ke-26, Elfira turut berazam untuk membaca satu muka surat Al-Quran setiap hari bersama anaknya.

elfira loy satu muka surat al quran

Bak kata pepatah, melentur buluh biarlah dari rebungnya. Semoga Rayyan membesar dengan sihat dan menjadi anak yang soleh.

March 10th, 2020

Baru-baru ini, isteri Da’i Farhan iaitu Noorainul Naqim Mohd Radzi atau lebih dikenali sebagai Erin, didakwa atas pertuduhan menipu pelanggan berhubung urusan sijil halal dan KKM bagi produk jamu.

isteri da'i farhan lokap

Berkongsi cerita saat dia ditahan, Erin berkata pengalamannya yang terpaksa tidur di dalam lokap masih segar dalam ingatan dan tidak mungkin boleh dilupakan. Ketika itu, dia ibarat berada dalam neraka dunia.

Pengalamannya itu seakan menjadi gambaran kepada kehidupan di akhirat kelak sehingga membuatkan Erin lebih takut untuk melakukan dosa.

isteri da'i farhan

Terdahulu, Erin terpaksa tidur selama dua malam di dalam lokap ketika ditahan reman bagi siasatan lanjut berkaitan kes dia dituduh menipu berkaitan sijil halal. Bagaimanapun, dia mengaku tidak bersalah dan mohon dibicarakan semula dengan diikat jamin RM4,000.

Dia  mengikut Seksyen 420 Kanun Keseksaan (KK) kerana menipu dan jika didapati bersalah, dia boleh dijatuhkan hukuman penjara antara setahun hingga 10 tahun dengan sebat serta denda.