Gosip Artis Malaysia Terkini & Gambar Artis Malaysia Terbaru Sensasi - Part 30
Written by Bella | May 22nd, 2018

Baru-baru ini, usahawan kosmetik Safiey Illias telah mengadakan majlis iftar Ramadhan dan sambutan hari jadinya yang ke 24 di JW Marriot Hotel, Kuala Lumpur dengan menjemput pelajar tahfiz serta anak yatim.

Ingin berkongsi kegembiraan beliau, Safiey turut memuat naik beberapa foto sekitar kemeriahan majlis tersebut di akaun Instagramnya.

Namun, apa yang menarik perhatian ramai adalah kapsyen yang disertakan. Sering dihimpit dengan kontroversi serta menerima pelbagai cacian daripada orang ramai kerana keputusannya untuk berubah menjadi seorang perempuan semula selepas bersungguh-sungguh mengatakan beliau bertaubat, Safiey berkata, beliau sebenarnya sedang cuba sedaya upaya untuk mencari hidayah yang hilang.

Memang beliau mempunyai keburukan tetapi tidak adil untuk masyarakat terus menghakimi serta menjatuhkan hukum kepada dirinya.

Jika masyarakat terus kecam Safiey, mungkin sahaja jiwanya akan terus “memberontak”  dan terus tampil sebegini. Doakan yang baik-baik sahaja agar satu hari nanti beliau kembali ke pangkal jalan.

 
Written by AbangNara | May 22nd, 2018

Pejam celik pejam celik, salah satu laman web membeli-belah produk kecantikan kegemaran rakyat Malaysia iaitu Hermo Malaysia bakal mencecah usia 6 tahun pada 12 Jun ini. Untuk makluman anda semua, Hermo adalah sebuah syarikat tempatan dan diilhamkan 100% oleh rakyat Malaysia untuk kita semua. Mula bertapak secara rasmi di Malaysia pada 12 Jun 2012, Hermo telah melakukan yang terbaik di dalam memuaskan hati para pelanggannya menerusi slogan “Beauty in a Click”. Kali ini, bersempena ulangtahunnya yang ke 6, Hermo tampil dengan slogan “Hey, we are local” dan menjanjikan pelbagai hadiah, promosi dan diskaun yang awesome untuk rakyat Malaysia!!!

140518_612-_Transactional-email

First thing first, Hermo nak bagi hadiah PERCUMA dengan cara yang teramat mudah sekali. Anda hanya perlu jawab dahulu soalan-soalan di bawah ini. Senang je soalan-soalannya. Pejam mata pun boleh jawab. Cepat-cepat sikit, kami akan pilih pemenang pada 30hb Mei ini.

3 pemenang bertuah yang menjawab dengan tepat dan pantas, akan membawa pulang kesemua hadiah-hadiah di bawah:

collage_1

1. L’oreal Foundation (RM90) 2. Maybelline Lipstick (RM35)

image

Nyx Lippie (RM22.90)

Bersesuaian dengan statusnya sebagai sebuah syarikat tempatan, bersempena hari jadinya yang ke 6 kali ini, Hermo telah bekerjasama dengan syarikat-syarikat tempatan yang lain untuk membawakan anda pelbagai hadiah ekslusif dengan pembelian minimum (GWP). Antaranya:-

1. Handmade foodie soap dari Dinomama

Freebies_01
Dinomama Handmade Soap yang bertapak di Johor Bahru ini cukup terkenal dengan kehebatannya mencipta sabun buatan tangan untuk dijadikan hadiah ataupun cenderahati. Menerusi kerjasamanya dengan Hermo kali ini, Dinomama akan menghasilkan 5 rekaan setiap minggu selama 5 minggu yang cukup unik dan menarik berdasarkan makanan tempatan Malaysia . Contohnya untuk minggu pertama akan ada “Sabun Nasi Lemak”. Minggu kedua pula akan ada “Sabun Laksa”. Kalau nak tahun rekaan untuk minggu-minggu seterusnya, kenalah selalu ushar www.hermo.my. Sabun dari Dinomama ini boleh menjadi milik anda dengan pembelian minimum RM88 apa jua produk di Hermo. Best kan?

2. Beg makeup daripada Click Apparel

Freebies_02

Dah shopping macam-macam produk kecantikan di Hermo mestilah kena ada beg untuk menyimpan segalanya alat makeup anda itu kan? Jangan risau, dengan pembelian minimum RM180, anda bakal memperolehi sebuah “Lazy Gal Makeup Bag” daripada Click Apparel. Syarikat ini telah ditubuhkan pada tahun 2010 dan membolehkan para pelanggannya membuat rekaan dan menyerlahkan lagi keunikan mereka dengan mencipta beg tanpa sebarang halangan kreativiti.

Dan tidak lengkaplah sambutan ulangtahun ke 6 Hermo sekiranya tidak ada promosi dan tawaran-tawaran untuk para pelanggan yang selama ini setia menyokong syarikat tempatan ini Siapkan dompet anda kerana promosi-promosi di bawah ini bakal membuatkan anda terasa ingin nak beli kesemua yang ditawarkan hari ini jugak. Antaranya ialah:-

1.  XOMO Deals

XOMO Deals dari Hermo akan menyaksikan produk terpilih daripada syarikat-syarikat terkenal dijual pada harga diskaun yang sangat-sangat hebat. Bersempena ulangtahun ke 6 kali ini, Hermo membawakan XOMO Deals di dalam 5 “wave” yang berasingan dengan pelbagai jenama awesome ditawarkan pada setiap “wave”.

Contohnya:-
(i) Wave pertama (21 Mei – 27 Mei) Jenama Heimish, Yadah, Naruko
(maybe a picture here)
(i) Wave kedua (28 Mei – 3 Jun) Jenama Pyunkang Yul, Klairs, Mirae

Xomo

Kalau nak tahu tarikh dan juga jenama-jenama yang terlibat di dalam wave seterusnya, kenalah sentiasa pastikan komputer anda membuka laman web www.hermo.my. Confirm akan ada jenama dan produk kegemaran anda punya. Inilah masa terbaik untuk membelinya!!!

2. RM6,1,2 Zone

612background-851x315

Pada tarikh 1 Jun (1/6), 2 Jun (2/6) dan 6 Jun (6/6) anda akan menjumpa pelbagai produk yang ditawrakan pada harga RM1, RM2 dan RM6. Takkan nak lepaskan peluang ini kan? Tekan butang “BUY” itu sekarang jugak!!!

3. Flash Deal

Flash_Deal

Setiap hari Isnin, Rabu, Jumaat dan Sabtu (dari 21 Mei sehingga 24 Jun), anda kena bersiap sedia di hadapan komputer/handphone anda kerana “flash deal” ini akan menyaksikan pelbagai produk dijual pada harga murah tak masuk akal. Untuk makluman, “flash deal” ini akan berlangsung dari jam 6 petang sehingga 12 malam. Jangan risau semua informasi tentang “flash deal” akan dipaparkan di www.hermo.my.

4. Beli 1 PERCUMA 6

Gila ke apa beli 1 produk boleh dapat PERCUMA 6 produk di zon-zon tertentu. Memang tak masuk akal kan? Tapi itulah yang ditawarkan oleh Hermo untuk para pelanggannya. Promosi ini akan berlangsung dari 28 Mei sehingga 30 Mei sahaja. Setiap pelanggan hanya boleh “redeem” sekali sahaja promosi aweome ini.

Banyak lagi sebenarnya produk-produk dan promosi-promosi yang best bersempena ulangtahun ke 6 Hermo ini. Kalau nak cerita satu persatu, sampai lusa pun tak habis. Cara yang paling senang ialah anda pergi ke www.hermo.my dan alaminya sendiri. Inilah peluang terbaik untuk mendapatkan produk-produk kecantikan yang telah lama korang idamankan selama ini. Pesanan terakhir, jangan lupa LIKE Facebook Hermo Malaysia sebab di situ akan selalu di “update” promosi-promosi terkini dan terbaik. Selamat membeli-belah dan selamat tampil cantik bersama Hermo.

Written by Bella | May 22nd, 2018

Dalam bulan Ramadhan yang mulia ini, nampaknya orang ramai semakin sensitif mengenai sesuatu perkara terutama sekali bab perlakuan dan pemakaian seseorang.

Dikala beberapa selebriti dipuji kerana mahu berubah menjadi lebih baik dan mengenakan hijab walaupun tidak sepenuhnya, pelakon Kilafairy pula hangat dikritik tidak menghormati bulan puasa apabila memuat naik foto dirinya berpakaian seksi di akaun Instagramnya.

Mengenakan baju yang agak ketat sehingga menampakkan bentuk buah dadanya,  netizen menganggap pakaian beliau itu tidak sesuai untuk digayakan pada bulan Ramadhan.

Foto Kilafairy turut mengundang komen berbaur lucah daripada netizen yang mengatakan iman mereka tergugat saat melihat “aset mantap” pelakon wanita itu.

Kilfairy tidak dinafikan memang terkenal dengan imej seksi dan menggoda, namun untuk bulan mulia ini, mungkin boleh fikir dahulu sebelum memuat naik foto yang hanya mengundang fitnah.

Written by Bella | May 22nd, 2018

Walaupun mengakui beliau sudah tidak mempunyai hubungan istimewa dengan Kamal Adli dan berstatus solo kini, kisah peribadi pelakon Emma Maembong masih lagi menjadi tumpuan peminat.

Mana tidaknya, beliau masih kelihatan sangat rapat dengan Kamal ibarat pasangan kekasih tetapi pada masa yang sama begitu mesra dengan lelaki lain sehingga pernah digosipkan bercinta dengan Alvin Chong.  Benarkah beliau tidak menjalinkan sebarang hubungan percintaan?

Saya solo. Tiada sesiapa pun yang istimewa. Lagipun, saya dah tak ada fikir ke arah itu (bercinta pada masa ini). Kalian selalu bertanyakan hal peribadi kepada saya, tetapi sekarang saya tidak ada pun yang nak dikongsikan.

Saya dengan Kamal memang masih berkawan. Kalau dia mengajak saya keluar, saya masih keluar walaupun tiada sebarang perhubungan istimewa. Tak pernah sesekali saya mahu menyekat sesiapa untuk berkawan. Saya masih berkawan dengan semua orang.

Sampai masa, kalau ada orang masuk meminang, saya kahwinlah. Memang tidak ada letak sebarang harapan.

Terdahulu, ada sesetengah netizen melabelkan Emma sebagai “playgirl” kerana sering berdalih tentang soal cintanya tetapi masih ingin memuat naik foto-foto mesra dan “sweet” bersama Kamal  dan lelaki lain.

Sumber Berita : Kosmo

Page 30 of 3,778« First...1020...2829303132...405060...Last »