Written by Bella | September 26th, 2019

Bekas pemain dram kumpulan Search, Yazit Ahmad, dimaklumkan telah meninggal dunia di Hospital Kuala Lumpur (HKL), jam 11.53 pagi tadi.

yazit search

Yazit dimasukkan ke HKL kira-kira jam 3.45 pagi kelmarin selepas mengadu sesak nafas. Semalam keadaanya dilaporkan kritikal dan terpaksa menggunakan bantuan pernafasan.

Doktor mengesahkan dia mengalami kecederaan otak (brain damage) berpunca daripada kekurangan oksigen dalam badan.

yazit search meninggal dunia

Jenazah akan dibawa ke Masjid Salehuddin Al Ayubi Taman Melati untuk solat jenazah. Allahyarham akan dikebumikan di Tanah Perkuburan Islam Raudathul Sakinah, Taman Selasih selepas solat Zohor.

Sama-sama kita sedekahkan Al Fatihah buat Allahyarham dan doakan agar rohnya ditempatkan di kalangan orang-orang beriman. Amin.

Sumber Berita : Harian Metro

 
Written by shahzeeq | September 26th, 2019

Kebebasan. Satu perkataan yang cukup besar maknanya. Apakah erti kebebasan bagi anda? Adakah bebas sepenuhnya dari hutang? Tiada sebarang kekangan dan anda bebas melakukan apa sahaja? Atau ia membawa erti kebebasan dari semua masalah? Dan adakah kebebasan itu MAHAL harganya?

pelan internet murah

Di dunia yang serba moden ini, benda yang sering menemani kita di sisi tidak lain tidak bukan ialah SMARTPHONE. Sebab itu kita memerlukan KEBEBASAN untuk memilih plan telefon yang berbaloi, fleksibel dan tiada kekangan macam Celcom Xpax XP Lite™ nie:-

harga celcom xp lite

Bermula dengan RM28 sebulan, kita boleh:-

Sign Up

daftar celcom xp lite

Bebas memillih plan yang fleksibel dengan bayaran bulanan AMAT rendah. Plan asas yang anda akan perolehi ialah 1GB Internet dan panggilan tanpa had untuk RM28 sebulan.

Size Up

xp lite baru

Bebas memilih apa yang diinginkan (data Internet, panggilan telefon, SMS) yang sesuai dengan penggunaan serta keperluan kita. Ada 2 Pass yang boleh anda pilih untuk Size Up iaitu M dan L. Kedua-duanya menjanjikan kepuasan buat mereka yang gemar melayari Internet:-

PassLM
Monthly Internet12GB (1GB + 11GB)5GB (1GB + 4GB)
Free Video Walla™3GB3GB
Total Internet15GB8GB
PriceRM30/monthRM10/month
Total PriceRM58/month
(RM28 + RM30)
RM38/month
(RM28 + RM10)

Stay On

daftar xp lite baharu

Dapat ganjaran apabila kita setia bersama Celcom Xpax XP Lite™ lebih dari 6 bulan.

PassLM
Stay On Bonus
(be rewarded 7th month onwards)
FREE 1-hour of Ultra Hour Pass™ every dayFREE Extra 1GB Video Walla™

Dengan bayaran serendah RM28, macam-macam kelebihan dan keistimewaan yang akan anda perolehi apabila melanggan plan XP Lite™ Postpaid ini. Antaranya seperti:-

Terbaik Berbanding Yang Lain

Sekiranya anda membuat perbandingan, ternyata plan XP Lite™ Postpaid ini adalah lebih mantap, lebih Internet dan lebih berbaloi berbanding plan-plan yang ditawarkan oleh syarikat telekomunikasi lain. Memang tak ada yan boleh menandingi plan terbaru Celcom Xpax XP Lite™ ini.

Plan Anda, Cara Anda

Internet tak cukup? Boleh tambah dengan hanya RM1 apabila melanggan Ultra Hour Pass™ melalui aplikasi Celcom Life dan dapatkan internet tanpa had. Nak layan YouTube, Netflix atau Viu sampai lebam? Gunakan plan unlimited untuk video. Plan anda, suka hati anda nak buat macam mana. Tiada halangan, tiada paksaan.

Kepuasan Yang Diperolehi

Dengan rangkaian 4G LTE terbaik, anda akan dapat melayari Internet dengan kelajuan terpantas di Malaysia. Tak adalah tersekat-sekat masa main games, upload gambar kat Instagram pun laju dan paling penting, dapat bukak BeautifulNara setiap hari tanpa sebarang masalah.

6

Dapatkan Smartphone Terbaru

Dengan Celcom Xpax XP Lite™ ini juga, anda boleh menjadi pemilik kepada smartphone terkini apabila anda sign up dengan harga yang cukup berbaloi. Jom kita tengok apa smartphone yang ditawarakan dalam gambar dibawah.

7

Jadi tunggu apa lagi? Mana anda nak dapat harga satu kebebasan dengan membayar serendah RM28 sahaja? Inilah PELUANG yang anda nanti-nantikan selama ini. Maklumat lanjut layari laman rasmi Celcom



Written by Bella | September 26th, 2019

Fenomena motosikal jenis Yamaha 15ZR ataupun Ysuku menjadi kegilaan ramai termasuklah beberapa selebriti tempatan. Namun, isu berkaitan motosikal ini sedang hangat diperkatakan apabila pihak berkuasa memberikan amaran kepada orang ramai dan artis untuk hentikan aktiviti mempromosi modifikasi motosikal secara haram.

ysuku shuib

Gara-gara isu Ysuku yang merupakan hobi suaminya Shuib, penyanyi Siti Sarah pula menjadi mangsa serangan netizen di Twitter.

Memerli Sarah ‘isteri kepada fenomena Ysuku’, mereka menuduhnya sebagai punca Ysuku menjadi perhatian pihak berkuasa.

“Buka Twitter dapat serangan macam

ini. Tak faham ke saya ada Anxiety?”

siti sarah dikecam ysuku

Komen-komen negatif yang dilemparkan memberikan kesan kepada Sarah yang menghadapi masalah kebimbangan melampau (Anxiety).

Shuib minta jangan libatkan isteri

siti sarah

Terdahulu, beberapa pihak menyifatkan selebriti sebagai punca fenomena hobi motosikal Ysuku menjadi perhatian pihak berkuasa dan mengaitkan nama-nama artis tertentu terlibat dalam kerja-kerja pengubahsuaian motosikal tersebut. Malah, ada yang mendakwa ada sesetengah artis mengajurkan perlumbaan dan pertaruhan.

Sumber Berita : mStar Online

Written by Bella | September 26th, 2019

Baru-baru ini hangat diperkatakan mengenai penyanyi dan pelakon Bella Astillah membuat Live di Instagram bersama bekas suami Aliff Aziz. Rata-rata netizen sudah meluat dengan aksi mereka berdua dan mengatakan Bella hanya ingin meraih publisiti murahan.

bella astillah

Bella bagaimanapu menjelaskan, tiada salahnya untuk dia berbuat demikian kerana ia adalah salah satu cara untuk dia memulihkan semangat bekas suaminya itu. Tidak timbul langsung isu rujuk semula.

Netizen ada pendapat masing-masing tapi saya tak kisah mereka tak selesa sebab kalau tak suka, boleh sahaja meninggalkan IG Live kami. Lagipun, saya tak nak orang kata saya membenci Aliff.

aliff aziz bella astillah

Dia perlukan sokongan, memang dia ada keluarga tapi apa salahnya saya beri sokongan dan semangat memandangkan dia tetap ayah kepada anak kami.

Menurut Bella, apa yang berlaku sebelum ini membuatkan Aliff hilang keyakinan diri. Bagaimanapun dia sedang berusaha untuk berubah dan mendekatkan diri dengan agama.

bella astillah aliff aziz live

Alhamdulillah, saya lihat keadaan Aliff semakin baik dan dia ada masuk kelas agama serta mengaji. Bagi saya, ia sesuatu yang baik dan boleh mendorong ke arah kebaikannya juga.

Apabila kita buat baik, sudah tentu Allah akan balas dengan benda baik. Tapi itu saja yang saya tahu mengenai dia.

Bella dan Aliff mendirikan rumah tangga pada 9 September 2016 dan dikurniakan seorang anak lelaki, Ayden Adrean.  Namun, selepas Aliff beberapa kali berlaku curang, mereka akhirnya bercerai pada 16 Mei lalu.

Sumber Berita : mStar Online