Written by AbangNara | August 28th, 2015 | Featured post

Pertengahan bulan Ogos yang lalu, Abang Nara mendapat jemputan daripada MDeC (Multimedia Development Corporation) untuk menghadiri satu sesi perbincangan sempoi, ringkas dan santai bersempena dengan program Kembara Digital Malaysia 2015 di Kedah. Abang Nara memang teruja dan nak pergi sangat-sangat, tetapi disebabkan ‘clash’ dengan kelahiran anak ketiga, maka Abang Nara menghantar wakil BeautifulNara ke sana. Panelis lain yang hadir ialah wakil dari Amanz.my, Fizo Omar selaku pengacara majlis, Nurul Zulkifili pengasas MimpiKita dan paling penting, Menteri Besar Kedah iaitu Dato’ Seri Mukhriz Mahathir pun turut sama meluangkan masa memeriahkan majlis.

kembara digital

Dihadiri oleh pelajar-pelajar sekolah menengah dan IPTA berhampiran, orang Kedah memang sempoi dan bersemangat untuk mengetahui tentang dunia digital. Abang Nara suka dengan semangat remaja-remaja Kedah. Kecil-kecil lagi dah bersemangat tanya tentang cara berniaga online, cara buat blog serta teknik pemasaran melalui Internet. Semangat macam ini yang kita nak. Sebab itulah Kembara Digital Malaysia ini diadakan agar remaja-remaja ini didedahkan tentang dunia digital seawal mungkin.

kembara digital

tekun adik-adik nie dengar penerangan

Abang Nara sempat berpesan kepada wakil BeautifulNara untuk memberikan beberapa nasihat dalam berblogging. Sebagai seorang yang telah menulis blog selama 7 tahun, kita mesti kena tahu niche/topik apa yang kita mahu tulis. Jangan pilih topik yang terlalu luas sehingga pelawat tidak tahu blog kita tentang apa. Orang kata jangan buat blog caca merba. Dan paling penting, kena konsisten. Kalau sehari tulis 5 artikel, pastikan kita berbuat demikian sepanjang menulis blog. Jangan hangat-hangat tahi ayam. Selalunya awal-awal memang bersemangat sampai tulis 10-15 artikel sehari, masuk bulan kedua blpg dah bersawang sebab tak update. Hehehe.

kembara digital

Ketika sesi soal jawab, ada yang bertanya tentang menjana wang menerusi blog. Sebenarnya memang boleh jana duit menerusi blog tetapi itu semua hanya akan diperolehi selepas kita mempunyai pembaca dan jumlah pelawat yang stabil. Janganlah hari ini buat blog, esok terus nak jadi kaya raya. Kena rileks. Tenang. Berblogging ini macam marathon. Kita slow-slow, bina pembaca, bina reputasi dan akhir sekali pasti wang yang dicari akan datang bergolek.

kembara digital

Kehadiran Dato’ Seri Mukhriz Mahathir untuk bertemu dengan para hadirin adalah detik yang paling mengujakan. Beliau sempat berpesan kepada rakyat Kedah agar menceburi bidang digital dan tidak mempersiakan bakat yang ada. Ramai orang Kedah sebenarnya power-power. Cuma biasalah kadangkala tak cukup informasi, tak ada tunjuk ajar dan sebagainya. Sedikit sebanyak penganjuran Kembara Digital Malaysia ini dapat membantu mereka yang berbakat untuk bertanya, bersoal jawab dan mempamerkan bakat yang ada.

kembara digital

Terima kasih Abang Nara ucapkan kepada orang Kedah yang memberikan sambutan meriah dan hangat untuk Kembara Digital Malaysia 2015. Buat remaja-remaja negeri lain, jangan risau sebab Kembara Digital bakal mengembara ke tempat anda tidak lama lagi. Nak tahu kenalah layari www.digitalmalaysia.my dan LIKE Facebook Digital Malaysia. Pihak penganjur akan kemaskini dari masa ke masa. Sama-sama kita nantikan.

 
Written by Bella | August 28th, 2015

Pertama kali belajar memandu pasti sesiapa sahaja akan merasa cuak dan kelam kabut sebab tidak tahu cara untuk memandu apatah lagi jika kita membawa kereta manual. Pendek kata, macam-macam nak kena ingat dan kena tahu.

Itu lah juga pengalaman yang di rasakan oleh Chef Wan apabila pertama kali cuba untuk memandu kereta. Mesti semua ingat “ larhh, selama ini dia tidak pernah bawak kereta ke?” memang benar sekali kerana sebelum ini beliau pergi ke mana-mana menggunakan khidmat pemandu upahan.

Baru-baru ini, dalam sebuah segmen bernama “LiteFM’s First Time” yang dikendalikan oleh stesen radio LiteFm, penyampai mereka iaitu Steve dan Shaz menjemput Chef Wan untuk merasai dan mencuba sendiri pengalaman memandu kereta manual.

Nak tahu gelagat Chef Wan memandu kereta manual buat pertama kali dalam hidupnya? Jom tonton video dibawah:-

Kredit video: YouTube LiteFM

 
Written by AbangNara | August 28th, 2015

Abang Nara kagum melihat kepopularitian dan kehebatan Luminous Skincare yang kini sedang hangat diperkatakan ramai. Mendengar namanya, ingatkan ia adalah ciptaan orang luar. Rupa-rupanya Luminous Skincare diimport dari Itali oleh orang kita sendiri.. Tunjang utama di sebalik penyelesaian terbaik untuk masalah kulit wajah ini adalah Namee Roslan, seorang blogger yang cukup popular.

luminous skincare

dah kahwin dah si Namee nie, jangan nak ngorat plak

95% dari pengguna berpuas hati dan terbukti keberkesanan Luminous Skincare pada kulit wajah mereka! “Macam tak percaya, masalah kulit yang dialami bertahun2 lamanya akhirnya selesai . Syukur sangat.” Itu antara testimonial yang sering diterima oleh Namee Roslan. Namee sendiri mempunyai kulit wajah yang mulus dan tulus. Iyerlah, takkanlah si pengasas kulit tak cantik kan? Hebat sungguh Luminous Skincare ini.

Luminous Skincare adalah set penjagaan wajah 4 in 1 yang mempunyai kehebatan untuk merawat kulit yang bermasalah dan dalam masa yang sama mencerahkan wajah dari dalam secara sihat. Luminous Skincare adalah 100% organik. Diperbuat dari 100% ekstrak tumbuh-tumbuhan memberi khasiat kepada kulit. TIADA pengelupasan. Kesan seawal 1 ke 3 minggu.

Sebelum bercerita panjang, silalah LIKE Facebook Luminous Skincare dan follow Instagram Luminous Skincare terlebih dahulu. Nanti kang terlupa pulak. Dan kalau terasa terus nak buat tempahan atau nak bertanya, boleh terus Whatsapp ke 016-250 9143. Harga? Memang berpatutan sangat-sangat. Semenanjung Malaysia cuma RM157 (termasuk postage) sementara Sabah Sarawak hanya RM165 (termasuk postage). Ok jom kita cerita sikit tentang Luminous Skincare nie.

luminous skincare

100% organik . Tidak mempunyai bahan merbahaya seperti MERCURY atau HYDROQUINON. Formula yang diimport dari Italy . Ramai yang telah menjadi mangsa bahan mercury. Tanda2 wajah anda mangsa mercury adalah bila kulit wajah menjadi kemerahan dan pedih bila terkena cahaya matahari. Malah risiko menjadi kanser kulit. Kulit akan menjadi rosak bila anda berhenti penggunaan skincare mercury tersebut.

luminous skincare

Mangsa mercury dan hasil 4 minggu selepas menggunakan Luminous skincare.

Luminous Skincare
– 100% organik. (Halal)
– Texture yang sangat nipis. Anda tidak akan rasa melekit atau berminyak walaupun berpeluh.
– Diimport dari Italy
– Sesuai untuk lelaki dan wanita
– TIADA pengelupasan
– Wanita mengandung

Dalam set Luminous Skincare ni ada 4 item yang membantu merawat wajah:

Cleanser
– berfungsi untuk membersihkan wajah dari cela dan habuk persekitaran. Mempunyai fungsi merapatkan liang pori.

Toner
– membuang sel kulit mati dan menyegarkan kulit.

Emulsion
merawat, melembapkan , mencerahkan ,dan melindungi kulit tetapi dipanggil Emulsion kerana texture nya yang sangat nipis. Mempunyai sunblock spf18 dan collagen untuk anti-penuaan.

Repair Activator
– Merawat kulit dan memulihkan kulit yang berjerawat , tona tidak sekata, pori terbuka, bintik2 hitam/putih, dan mengimbangkan kelembapan kulit. 

Produk ini membantu untuk:
– merawat masalah jerawat , blackhead dan whitehead,
– merawat jerawat pasir
– meratakan kulit yang menggerutu
– memudarkan parut
– memudarkan pigmentasi
– mengurangkan masalah kulit berminyak/ kering
– mengimbangkan kelembapan kulit
– memperbaiki kulit kusam dan tona tidak sekata
– mempunyai agent anti peneuaan.
– bertindak sebagai sun-block spf 18

ANTARA TESTIMONI PENGGUNA YANG BERPUAS HATI !

luminous skincare

Pengguna mempunyai masalah jerawat batu yang amat teruk dan kulit yang amat berminyak di bahagian dahi. Telah berjumpa dengan pakar tapi telah menelan kos beribu ringgit. Ini hasilnya selepas menggunakan Luminous skincare selepas 3 weeks.

luminous skincare

Pengguna mempunyai masalah kulit sensitive dan allergic. Ini adalah kesan selepas 1 minggu menuggunakan Luminous Skincare.

luminous skincare
Pengguna mempunyai masalah kulit berminyak da tona tidak sekata. Ini hasil selepas 1 minggu menggunakan Luminous Skincare. Kulit menjadi lembap dan tidak berminyak. Adik sepupu tegur kulit nampak cerah dan sekata.

luminous skincare

Masalah parut hitam yang bertahun tahun lamanya. Kesan selepas 3 minggu menggunakan Luminous Skincare.

luminous skincare

Pengguna adalah mangsa mercury. Kulit wajah menjadi rosak selepas berhenti menggunakan produk mercury.Menggunakan set Luminous sejak dalam tempoh mengandungkan anak kedua. Organik dan selamat.

luminous skincare

Pengguna mempunyai masalah kulit jerawat, berminyak dan pori terbuka. Hasil selepas menggunakan Luminous skincare, pori semakin tertutup dan kulit lebih cerah sekata !

Luminous skincare set 4 in 1 sangat selamat ! Tiada pengelupasan atau bahan2 terlarang. Anda akan jatuh cinta dengan set Luminous skincare ini. Belum cuba belum tahu !

Harga
Semenanjung : RM157 (termasuk postage)
Sabah Sarawak : RM165 (Termasuk postage )

Boleh whatsaapp ke no 016-250 9143 untuk dapatkan Luminous anda! :)

Boleh lihat banyak lagi testimoni di fb page : FB : Luminous_Series dan Instagram : Luminous_Series

Written by Bella | August 28th, 2015

Umum mengetahui bahawa Ashraf Muslim bakal menimang dua cahaya mata pada tahun ini selepas isteri pertama beliau Noor Dayana Lokman telah sah mengandung selepas beberapa tahun berkahwin. Malah, isteri kedua  beliau, Wan Sakinah juga sedang hamil anak mereka yang kedua.

Baru-baru ini, Ashraf ada memuat naik foto kedua isterinya di Instagram dengan kapsyen yang memohon doa agar segala proses semasa bersalin berjalan dengan lancar.

Melalui foto itu juga, jelas kelihatan baby bump  Dayana yang kini sedang hamil 4 bulan manakala Sakinah pula sedang hamil 8 bulan.

Alhamdulillah.. Hanya hatiku yg tahu betapa bersyukurnya aku pada Allah dgn setiap kehendakNya. Hanya SABAR yg mengajar erti kehidupan yg lebih bermakna.

Ya Allah Ya Tuhanku, ampunilah dosa isteri2ku, tenangkanlah hati mereka setiap masa, jgn sesekali beri mereka kesakitan semasa, sewaktu dan selepas melahirkan anak, janganlah ada komplikasi pada mereka, permudahkan segala urusan, lindungilah mereka dalam apa jua keadaan, lahirkanlah anak kami sihat tubuh bdnya, sempurna sifatnya, baik akhlaknya dan hidupnya kelak hanya untukMu Ya Allah.

Memang sudah terserlah baby bump masing-masing dan tenang kami melihat kebahagiaan mereka sekeluarga. Harapnya Ashraf Muslim akan terus berlaku adil kepada Noor Dayana dan Wan Sakinah sehingga akhir hayat mereka. Besar tanggungjawab untuk membimbing dua orang isteri.  Apa-apapun semoga segalanya berjalan dengan lancar nanti.

Page 3 of 2,35312345...Last »