Written by AbangNara | December 18th, 2014

Pada 10 September yang lalu, Syura telah tampil memberi kenyataan yang dirinya masih lagi mempunyai seorang suami sekaligus menafikan keberantakan rumah tangganya. Namun hari ini di Mahkamah Rendah Syariah Kuala Lumpur, suami Syura iaitu Mohd Fadhly Md Yassin telah mengesahkan bahawa mereka berdua telah bercerai pada September lalu. Kehadirannya ke mahkamah adalah untuk membuat permohonan pengesahan lafaz rujuk yang dibuat secara lisan pada 10 November lalu.

syura sah bercerai

Namun begitu kes tersebut terpaksa ditangguh kerana Syura gagal menghadirkan diri. Kes lafaz rujuk ini akan disebut semula pada 20 Januari 2015. Nampaknya pada penghujung tahun 2014 ini banyak pula kes-kes penceraian yang berlaku. Semoga tahun 2015 akan membawa lebih sinar bahagia kepada semua selebriti tanah air yang sudah berkahwin. Taknaklah kes-kes cerai ini. Tak sedap mendengarnya.

syura

Sama-samalah kita doakan agar kes lafaz rujuk ini akan dapat diselesaikan dengan segera pada 20 Januari kelak. Pasti banyak pihak yang mahu melihat Syura dan bekas suaminya bersatu kembali. Sama-samalah kita doakan.

 
Written by serenity | December 18th, 2014

Sejak dulu lagi watak berkemban sering mengundang kritikan peminat. Terbaru mengenai pelakon Izreen Azminda yang khabarnya turut dikritik kerana berkemban untuk menjayakan watak Galuh Cendera Kirana, puteri kerajaan Majapahit dalam teater ‘Takhta 3 Ratu’ yang mulai dipentaskan sejak 14 Disember lepas.

Izreen bagaimanapun punya justifikasi sendiri tentang wataknya dalam teater itu yang diarahkan oleh Eirma Fatima.

Dari awal lagi saya sudah tahu watak tersebut memerlukan saya berkemban. Malah Erma juga bertanya sama ada saya bersedia atau tidak untuk tampil sedemikian. Apabila saya menerima tawaran membawakan watak Galuh, saya tahu ia akan jadi isu. Tapi saya anggap ia normal apatah lagi setelah dipentaskan.

Segala komen dan kritikan adalah di luar kawalan saya. Lagi pula saya bukannya nak sangat berkemban, cuma sekadar menjayakan tuntutan watak tersebut. Saya buat berdasarkan logik cerita. Seandainya penampilan Galuh itu dipersembahkan seperti Tun Teja, memang tidak kena. Jadi saya harap isu ini tidak dipandang negatif.

Selain Izreen, ‘Takhta 3 Ratu’ membariskan pelakon seperti Erra Fazira, Soo Wincci, Awie, Remy Ishak, Beto Kusyairy, Azree Iskandar, Datuk Rahim Razali, Tasha Shilla dan ramai lagi. Teater ini sedang dipentaskan di Istana Budaya.
 photo image.jpg

Sekiranya anda rajin menonton filem Indonesia tahun 80-an, puteri tanah jawa juga sering digambarkan dengan pakaian sebegini. Ia dianggap pakaian tradisional di sana dan untuk menjayakan watak itu, Izreen sanggup melakukannya.

Apa pun Izreen antara pelakon yang sangat berbakat pastinya watak yang dibawa itu hebat sekali. Kalau anda berminat, masih berpeluang untuk menonton teater ini di Istana Budaya. Tiket berharga RM 50-RM 350 boleh anda dapatkan di kaunter tiket Istana Budaya. Tengok jangan tak tengok!

Laporan asal: Media Hiburan

Written by AbangNara | December 18th, 2014

Yeah~~~ Selaku rakyat Malaysia, bangga Abang Nara mendengar perkembangan Puteri Balqis ini. Sejak memenangi kategori pelakon wanita terbaik untuk Anugerah Skrin 2014 dan Asian Television Award, nampaknya nama Puteri Balqis semakin dikenali. Kehebatan Puteri Balqis kini turut mencuri perhatian Walt Disney, penerbit dari Amerika Syarikat dan juga Australia. Hebat!!!

puteri balqis

Berita gembira ini telah dimaklumkan oleh bapa kepada Puteri Balqis iaitu Azizi Aziz. Untuk makluman, sPengarah Urusan Syarikat Walt Disney Asia Tenggara, Robert Gilby turut menyatakan minat untuk menyunting anaknya menyertai saluran tersebut. Itu adalah satu perkembangan amat yang mengujakan. Kata Azizi:-

Alhamdulillah berkat kesabaran dan kesungguhannya selama ini mula menampakkan hasil apabila dia didatangi pelbagai pihak yang ingin mempelawanya terlibat dalam projek mereka. Selain saluran Disney, kami juga disapa oleh beberapa penerbit filem dari Amerika Syarikat dan Australia dan meminta kami menghubungi mereka semula untuk perbincangan lanjut

puteri balqisApa pun, Azizi menegaskan bahawa hanya akan menerima tawaran untuk anaknya sekiranya ia tidak menganggu pelajaran Puteri Balqis. Satu keputusan yang amat bagus pada pandangan Abang Nara. Berlakon-berlakon juga, pelajaran jangan dilupakan. Semoga selepas ini nama Puteri Balqis akan lebih dikenali. Tahniah!!! Sumber Mstar Online.

Written by AbangNara | December 18th, 2014

Isu pengacara daripada kalangan pelawak ternyata menjadi bualan hangat sejak kebelakangan ini. Ia bermula apabila Awal Ashaari melahirkan rasa kekesalannya dengan pihak penganjur yang lebih gemar melantik pelawak sebagai pengacara dan mengenepikan pengacara serius seperti dirinya. Luahan hati Awal Ashaari telah mendapat reaksi daripada rakan-rakannya yang lain seperti AC Mizal, Aznil Nawawi dan Zizan yang nyata tidak bersetuju dengan pendapat tersebut.
awal ashaariBoleh dikatakan kenyataan Awal Ashaari itu telah menimbulkan rasa kurang senang kepada pelawak-pelawak yang turut sama menceburkan diri dalam bidang pengacaraan. Tidak mahu mengeruhkan lagi keadaan, Awal Ashaari telah tampil di akaun Facebooknya dan menjelaskan apa sebenarnya yang dimaksudkan dengan kenyataan sebelum ini. Tulis Awal:-

Assalamualikum wbt.

Lama rasanya tak menulis di Facebook tetapi hari ini terpanggil untuk menulis bagi menjernihkan keadaan yang semakin keruh dek penulisan-penulisan yang kurang sensitif oleh segelintir pelapor.

Berkenaan isu saya marahkan pelawak sebagai pengacara. Let me make it clear, that saya TIDAK pernah menimbulkan isu itu sebaliknya saya DITANYA soalan; “Apa pendapat saya apabila sekarang lambakkan pelawak-pelawak diangkat menjadi pengacara?”

Sudah tentu apabila ditanya, kita harus menjawab dan sebagai seorang “senior” bak kata sesetengah orang tu, sudah tentu jawapan yg saya berikan tidaklah ‘sebodoh’ itu untuk membuatkan rakan-rakan pengacara hebat diluar sana terasa. And obviously bukan nak menceritakan kelemahan saya tanpa sedar, as claimed.

Sudah 11 tahun saya mengacara, tak pernah sekali pun saya ada masaalah dengan pengacara-pengacara seangkatan dengan saya, cuma lately ni memang saya akui yang pengacara komedi lebih mendapat tempat dihati penonton disebabkan peredaran semasa. Isu itu tidak sedikit pun menggangu saya, because I know my strength and I know who is my target audience. Saya tidak sedikit pun rasa terkesan dengan keadaan semasa sebab saya masih lagi ada pengikut saya dan Alhamdulillah, rancangan saya tak putus-putus keudara di kaca TV.

Cuma rasa tak sedap apabila komen yang diberikan disampaikan dengan cara yang tidak sensitif. Ianya ibarat sengaja ingin mengundang salah faham diantara saya dan rakan-rakan pengacara yg lain.

Buat rakan-rakan pengacara saya yg saya hormat, you know how the entertainment works. Sometimes what you said is not what actually reported. Jangan salah anggap disini. Saya bukan juga menyalahkan rakan-rakan media saya, cuma our pemahaman tentang sesuatu isu itu berbeza dan kadang kala, ia disalah tafsir oleh segelintir orang. Interpretation seseorang penulis itu mungkin berbeza dengan apa yang selalunya dikomen. Kadangkala sesuatu komen itu sukar utk diulas kerana ababila diulas, maksudnya dah jadi lain.

Saya pernah bekerja dengan pelawak. Zizan merupakan ex-co host saya dalam Melodi selama 2 tahun and he is a good friend of mine. Setiap kali Johan mengacara, saya ketawa terbahak-bahak. Saya selalu rasa FBI tu seorang pengacara yg sangat baik. Abang AC Mizal, he is ABP Pengacara Paling Popular and I always enjoy his sense of hosting. Zulin & Sherry Al haddad are my partners dalam Melodi sekarang ni, – ADAKAH SAYA SENGAJA MEMBANGKITKAN ISU INI UNTUK MEMBUATKAN MEREKA INI TERASA? Am I that brave to dig my own grave?

Kepada yang terasa, saya mohon maaf. Bukan niat saya mengatakan apa yang anda semua baca. You guys know that you’re better than that.

Cuma memang saya ada kata yg segelintir organizer mitak saya melawak ketika bekerja. That is beyond my control. Saya mintak maaf, saya bukan pelawak.

Untuk TV stesen pula, rasanya mereka memang bijak memilih pengacara bagaimana yang sesuai untuk program yang macam mana. So far, saya selalu dapat program yg betul-betul makanan saya. Tak pernah pulak disuruh melawak tak tentu hala sbb saya naturenya bukan seorang yg kelakar.

To my beloved press member, saya menyeru kepada semua supaya kita masing masing pandai jaga nama baik dan periuk nasi kita. Youre a gatekeeper between us, and the public. Tulislah dengan penuh sensitivity supaya perkara begini dapat dielakkan. At the end of the day, we are one small community and we might end up work or bumped into each other. Tak perlu juga nak panjang-panjangkan isu ini. Rezeki ditangan Allah, ada dimana mana.

Saya harap rakan-rakan pengacara lawak saya tak sentap lama lama.

Ok lah, I nak siap. Nak pergi kerja. (haaa..nampak tak yg pengacara serius pun ada job tak putus putus? ) Alhamdulillah.

awal ashaari

Panjang lebar penjelasan daripada Awal Ashaari. Bagus sungguh ayat-ayat yang digunakan. Jelas sejelas-jelasnya. Semoga ia dapat menjernihkan keadaan. Tak guna bergaduh dan bermasam muka sesama sendiri. Industri hiburan kita pun kecil je. Pergi sana pergi sini, akan jumpa orang yang sama juga. Tak gitu? Sesungguhnya rezeki di bumi Allah ini amat luas dan selagi kita berusaha, Insya Allah rezeki tak putus-putus akan kunjung tiba.

Page 3 of 1,92412345...Last »