Written by Bella | November 30th, 2016

Tahniah kami ucapkan kepada pelakon Julia Ziegler yang bakal bernikah dengan cinta hatinya, Johan yang merupakan seorang jurutera kimia pada 1 Januari tahun depan. Julia menganggap ia permulaan bagi satu kehidupan baharu  buat dirinya.

Julia hanya akan mengadakan majlis pernikahan sederhana di rumah keluarga beliau di Kampung Baru. Majlis resepsi perkahwinannya turut diadakan pada hari yang sama dengan konsep “garden wedding”.

Saya pilih tarikh 1 Januari itu sebab hari Ahad, permulaan tahun baru dan permulaan hidup saya yang baru sebagai isteri. Majlis saya nanti akan diadakan secara sederhana iaitu di rumah saya sahaja di Kampung Baru.

Siang nikah malam resepsi. Konsep garden wedding. Majlis saya sehari itu sahaja termasuk dengan majlis pihak lelaki.

Yang penting bagi saya adalah kehadiran keluarga, saudara mara, rakan-rakan dan masa yang berkualiti bersama mereka. Saya mahukan kenangan bersama mereka di hari persandingan saya.

Menurut Julia, Johan adalah bakal suami adalah jodoh yang terbaik buat dirinya. Mereka sama-sama mempunyai sifat yang sempoi dan serasi bersama.

Sumber Berita : Media Hiburan

 
Written by Bella | November 30th, 2016

Sah bergelar suami dan isteri pada 11 November lepas, Amar Baharin telah menunaikan impian isterinya, Amyra Rosli untuk berbualn madu di Tokyo, Jepun.

Mereka khabarnya sudah berada di negara matahari terbit itu sejak beberapa hari lepas. Amar dan Amyra dapat berkunjung ke destinasi impian ramai iaitu Disneyland.

Bukan main romantik dan gembira lagi mereka berdua. Kami doakan Amar dan Amyra kekal bahagia begini buat selama-lamanya.

Jom kita lihat beberapa lagi foto sekitar bulan madu Amar Baharin dan Amyra Rosli dengan membaca entri ini sepenuhnya.

 
Written by Bella | November 30th, 2016

Kejadian dan kontroversi yang melibatkan suami Adira, Datuk Red dan pelakon baharu Ruhainies memang agak hangat juga sebelum ini. Mana tidaknya, foto Datuk Red merangkul pinggang Ruhainies menjadi viral dan Datuk Red pula pernah mengeluarkan kenyataan mahu “mengorat” Ruhainies.

Sebelum ini mereka pernah bekerjasama dalam video CSR bagi syarikat ADN Group milik Datuk Red, namun selepas apa yang berlaku, Ruhainies memberitahu beliau kini lebih berwaspada dan enggan bekerjasama dengan Datuk Red lagi.

Sejak daripada kontroversi itu memang tiada [apa-apa projek], tiada lagi hubunginya. Kalau boleh saya elakkan sebab sudah berlaku benda macam itu. Kalau kerjasama lagi akan jadi isu lain pula lepas ini. Jadi saya tak mahu dan elak daripada benda ini timbul. Saya akan tolak (kerjasama lagi).

Menurut Ruhainies, beliau serik untuk meneruskan apa-apa projek bersama Datuk Red kerana sikap lelaki itu tidak serius dalam pekerjaan. Dalam hal berkenaan, beliau tidak boleh merasa kasihan terhadap ahli perniagaan itu.

Mahu kesian pun nak buat macam mana, beliau kena faham. Banyak lagi artis lain yang beliau boleh ambil selain saya. Sebab suka, itu yang saya nak elakkan. Kalau suka-suka ini saya tak mahulah sebab saya muda lagi. Bila kerja, saya nak kerja sahaja. Tak mahu ada isu peribadi dicampur adukkan.

Kalau sesuatu perkara itu boleh menimbulkan kontroversi dan fitnah sekali lagi, memang lebih baik untuk elak dan jangan menjerat diri.

Sumber Berita : THE MALAY MAIL ONLINE

Written by Bella | November 30th, 2016

Sejak beberapa hari ini, laman forum tempatan kecoh dengan khabar angin mengatakan Sharnaaz Ahmad telah menumbuk kekasihnya Noor Nabila dan meninggalkannya di stesen minyak selepas kejadian itu berlaku. Malah, ada yang mendakwa hubungan mereka sudah berakhir.

Walaubagaimanapun, Nabila menerusi akaun Instagramya telah menafikan dakwaan liar berkenaan dan menyifatkan ia sebagai satu fitnah yang dilemparkan terhadap dirinya dan Sharnaaz.

Saya ada dengar rumours bodoh about me and sharnaaz, saya doakan sapa yang buat fitnah tu dan penyebar cerita tak betul tu semoga mendapat hidayah dan keampunan dari Allah swt.

Dosa fitnah lebih teruk dari membunuh. Baik bunuh orang je dik oi. Jangan sibuk hal org, jaga diri sendiri tu belum tentu lagi awak ada tiket masuk syurga nak tambah dosa tu kenapa.

Saya nak ajak semua org yg follow saya ni 178k ni, doakan org tu, semoga Allah bersihkan hati dia.

Nampaknya cinta Noor Nabila dan Sharnaaz Ahmad masih utuh. Bersabarlah dengan segala tuduhan yang dilemparkan. Harapnya rencana mereka berdua untuk ke jinjang pelamin akan dipermudahkan.

Sumber Berita : Instagram Noor Nabila / Forum Cari

Page 3 of 3,0651234567...Last »