Written by AbangNara | October 28th, 2010

lisa surihani

Tak terlambat rasanya untuk kami di BeautifulNara mengucapkan jutaan tahniah kepada Lisa Surihani atas kejayaannya merangkul Anugerah Pelakon Wanita Terbaik di Festival Filem Malaysia ke 23. Harap-harap kejayaan ini tidak akan membutakan mata Lisa Surihani sebaliknya akan terus berusaha untuk memantapkan lagi lakonannya.

Ikhlas kami cakap, lakonan Lisa belum mencapai satu tahap yang boleh dibanggakan. Tapi tak apa, perlahan-lahan baiki mutu lakonan dan yang paling penting jangan lupakan peminat. Kalau boleh sekali sekala amiklah watak yang mencabar sedikit. Nak jugak tengok lakonan Lisa diuji dengan watak-watak lain daripada biasa.

Apa pun buat peminat Lisa, enjoy gambar-gambar Lisa Surihani serba hijau di FFM23 dengan membaca artikel ini sepenuhnya. Gambar kesemuanya diambil dari Facebook Lisa Surihani.

 
 
Written by AbangNara | October 28th, 2010

dr rozmey filem 2 alam

Untuk yang tak nampak, kami tuliskan balik apa yang Dr Rozmey tulis wall Facebooknya:-

[note]Keangkuhan dan kesombongan wartawan hiburan sekian lama terhenti dan padam. mereka tidak mampu lagi angkuh , memfitnah , mengkeji dan memaksa ddr mengikut rentak dan resam mereka utk kuburkan industri Filem,maruah bangsa dan negara di hujung mata pena mereka. selepas TSUNAMI ledakan Pecah panggung 40 Juta yg ddr cIpta. Masa utk positif dan hormati hak individu dan menulis dgn amanah dan jujur serta berbudi.[/note]

Nampaknya Dr. Rozmey bengang betul dengan tulisan sesetengah wartawan hiburan yang sudah pun menonton filem 2 Alam dan menulis review yang tidak elok tentang filem tersebut. Ramai wartawan hiburan kurang berpuas hati dengan filem 2 Alam dan menyoal kemampuan filem tersebut mengutip RM40 juta seperti yang disasarkan oleh Dr Rozmey.

Antara review-review wartawan hiburan yang sudah menonton filem 2 Alam ini ialah:-

1. Niezam dari Mstar

[note]Dr Rozmey sebenarnya takut dengan kritikan wartawan kerana dia bimbang filem dia tak laku.Tapi masa dalam panggung memang rasa macam nak pecah juga kepala melihat 2 Alam.Filem itu bagus kalau ia digarap dengan baik. Tetapi sayang, garapannya “hancus”. Pelakon baru yang memegang watak utama dalam filem itu juga tidak hebat berlakon. Kalau dah tak popular, jadi tak payahlah disebut namanya.[/note]

2. Meor Shariman, NST

[note]Menonton filem 2 Alam umpama menyiksa minda dan yang paling mengejutkan ialah masih ada filem sebegini diterbitkan setelah pelbagai usaha dilakukan oleh pembikin filem tempatan menaikkan martabat filem melayu. Filem sebeginilah yang memburukkan nama industri filem tempatan dan mengembalikan tanggapan masyarakat bahawa filem buatan Malaysia adalah filem sampah.[/note]

3. Klubkiddkl – Malay Mail

[note]Sesiapa yang sanggup nak tengok 2 Alam -sedekahkanla saja duit tu pada makcik jual kerepek ke orang buta minta derma. Lebih puas[/note]

Kami tak berani nak komen tentang filem 2 Alam ini sebab tak tengok lagi. Tapi dari segi promosi memang kami respek dengan Dr Rozmey ini. Hebat. Gah semacam promosi dia. Setiap hari pun keluar suratkhabar Kosmo. Mungkin nak panggil seramai boleh penonton bersempena dengan tayangan perdananya 18 November ini.

Dengar ceritanya dah ada Facebook Anti Dr Rozmey. Ish-ish. Takkanlah sampai ke tahap tue kebencian sesetengah orang terhadap Dr. Rozmey. Apa-apa pun bagi kami senang je. Tengok dulu filem 2 Alam ini dan luahkanlah pendapat anda. Kalau tak best cakap tak best. Kalau best suruh kengkawan tengok. Senang begitu ~~

P.S: Comel sungguh telur-telur ini.

Written by AbangNara | October 28th, 2010

fauziah gaus

Cun gila seh gambar Fauziah Gous di malam Festival Filem Malaysia 23. Cair hati kami melihatnya. Fauziah Gous ini dah la tinggi orangnya. Lepas itu pakai dress yang memang sesuai dengan bodynya. Confirm ramai yang terpikat dengan kecantikannya malam tersebut. Kalau kitorang pergi pun confirm cair gile beb. Tak gitu?

Oh ye baru-baru ini Fauziah Gous ada kata yang dia tak rela berkemban dalam filem. Katanya dia tak mahu menjaja tubuhnya. Kami suka dengan pendiriannya. Jangan diperkotak-katikkan oleh skrip filem sampai sanggup dedah tubuh badan sana sini. Badan kita kenalah kita yang jaga kan?

Lagi gambar Fauziah Gous di malam FFM23 dengan membaca artikel ini sepenuhnya.Kredit gambar kepada Budiey.

P.S: Kental dan pejal sungguh payudara wanita ini.

 
Written by AbangNara | October 28th, 2010

rita rudaini aidil

Semalam kami ada keluarkan berita yang menyatakan Aidil ke mahkamah untuk membuat tuntutan menjaga anak berdasarkan laporan dari Harian Metro. Rupa-rupanya apa yang dilaporkan oleh Harian Metro tidak tepat. Aidil memang ke mahkamah tetapi bukan untuk membuat tuntutan menjaga anak. Dia cuma mahu menangguhkan sulh(perbincangan) yang telah dibuat Aidilfitri lepas.

[note]Semasa Hari Raya Aidilfitri lepas saya ada buat permohonan ini (sulh) kerana tiada jalan lain untuk saya mendapat nasihat tetapi sekarang hubungan saya dengan Rita semakin baik. Disebabkan itulah saya perlu membuat penangguhan tersebut melalui peguam saya agar tidak menyusahkan pihak mahkamah nanti.[/note]

Perkataan penting di kenyataan di atas ialah “sekarang hubungan saya dengan Rita semakin baik“. Kami harap perkara ini tak berpanjangan memandangkan Rita pun sedang mengandung anak yang kedua. Untuk makluman, Aidil sengaja tidak mahu membatalkan sulh sebab tak mahu susah-susah daftar semula sekiranya wujud masalah semula.

Rita Rudaini pula kini nampaknya mula lembut hati dan mula menurut kehendak suaminya:-

[note]Saya sayangkan Aidil sepenuh hati dan tiada sedikit pun perasaan benci terhadapnya. Jika tindakan Aidil itu baik, saya turutkan kehendak dia.[/note]

Terharu kami melihat sikap toleransi kedua-dua pihak dalam hal ini. Inilah yang kami doakan selama ini. Gaduh gaduh juga tapi janganlah sampai bercerai berai. Kami akan terus doakan agar kebahagiaan menjadi milik Rita Rudaini dan Aidil. Sumber Mstar.

P.S: Ceriakan hari anda dengan status Facebook yang lawak-lawak.