February 14th, 2011

melodi

Melodi. Satu rancangan yang sangat penuh dengan kontroversi. Abang Nara kalau hujung minggu bosan-bosan tak buat apa memang akan layan Melodi. Best jugak tengok si Fafau dan si Wahid tue buat lawak. Teringat zaman Melodi dulu-dulu masa kak Ogy ngan Kak Engku jadi pengacara. Memang best masa tue. Meletop~~~

Semalam di Harian Metro ada keluar satu cerita yang mengatakan bahawa Wahid Senario dan Fafau akan diberhentikan daripada menjadi pengacara Melodi. Fikir punya fikir, logik jugak gosip ini. Sebabnya sekarang ini kadang-kadang Zizan Raja Lawak turut sama mengacara Melodi. Mungkin nak latih Zizan untuk ambil alih sepenuhnya Melodi suatu hari nanti.

Bagus jugaklah ditukar pengacara Melodi. Dah lama sangat Fafau dan Wahid jadi pengacara. Dekat 5,6 tahun dah rasanya. Kasi can kepada muka baru pulak. Mungkin pihak krew Melodi ingin membuat pembaharuan. Harap-harap jangan jadi macam rancangan Nona. Dengar ceritanya rating program Nona tetap sama walaupun dah lantik Vanida Imran jadi pengacara.

Abang Nara pasti akan tengok Melodi tiap-tiap minggu kalau Zizan jadi pengacara semata-mata nak dengar lawak dia. Korang pulak macam mana?

P.S: Kalau tak ada idea nak memasak lauk pauk, website OhResepi memang jawapan terbaik untuk masalah anda.

 
February 13th, 2011

valentine day haram

Abang Nara bukanlah pandai sangat bab-bab agama nie. Tapi bab Valentine Day nie, memang dah jelas dan terang ada fatwa yang dikeluarkan oleh Majlis Fatwa Kebangsaan dan disokong oleh semua Majlis Fatwa negeri. Hukumnya ialah HARAM menyambut Valentine Day. Selaku orang yang kurang didikan agama, Abang Nara terima sepenuhnya apa yang difatwakan oleh mufti-mufti kita. Takkanlah sebagai orang biasa Abang Nara nak pertikaikan fatwa yang dikeluarkan ye?

So kalau anda seorang Islam, silalah jangan sambut Valentine Day. Kalau anda bukan orang Islam, suka hatilah anda nak buat apa. Nak buat romantic dinner ke, nak beli hadiah ke atau nak berasmara dana dipersilakan sekiranya anda BUKAN orang Islam. Kalau orang Islam, silalah ikut fatwa yang telah dikeluarkan. Tak gitu?

Tapi kepada anda yang beragama Islam, jangan risau sebab ada 364 hari lagi untuk anda menunjukkan kasih sayang anda kepada orang yang tercinta. Tak payah nak tunggu Valentine Day. Jangan pulak selepas 9 bulan daripada Valentine Day esok, banyak cerita janin, bayi tepi longkang dan macam-macam lagilah. Kononnya nak membuktikan cinta yang sejati di hari Valentine. Poyo tak hengat.

So kesimpulannya, esok hari Valentine jangan sambut. Tapi hari Selasa hari Maulidur Rasul jangan lupa pulak. Semua orang kecoh pasal Valentine Day sampai hari kelahiran Nabi terlupa pulak. Sekian pesanan khidmat masyarakat daripada Abang Nara di BeautifulNara.

February 12th, 2011

gambar pertunangan ally iskandar aishah zainal

Wah tak sangka sebenarnya ramai yang kecewa apabila Ally Iskandar bertunang dengan Aishah Zainal. Ramai jugak ye peminat Ally nie. Setakat ini, baru ada sekeping gambar pertunangan Ally Iskandar dan Aishah Zainal. Nanti kalau ada lagi akan Abang Nara updatekan. Kredit gambar kepada RotiKaya.

February 12th, 2011

Saya ada seorang tunang. Nama tunang saya adalah rahsia. Saya sayang tunang saya kerana dia sangat cute, baik hati dan comel. Kalau diletakkan Lisa Surihani dengan tunang saya sebelah menyebelah, saya akan pilih Diana Danielle. Eh silap, saya akan pilih tunang saya. Hobi tunang saya ialah membuat aksi comel ala-ala Hagemaru di depan kamera. Di mana-mana dan bila-bila masa sahaja, tunang saya akan ambil gambar.

1. Ketika makan

nikon

2. Ketika menyapu sampah di halaman rumah

nikon

3. Ketika ternampak butik LV di KLCC

nikon

Kiranya, di mana-mana sahaja tunang saya akan berposing dan kemudiannya menyuruh saya mengambil gambar comelnya. Selaku tunang yang baik hati, saya hanya menurut perintah dan meng”snap” gayanya dengan menggunakan telefon Blackberry. Suatu hari tunang saya berkata :-

[note]Abang yang kacak lagi bergaya. I rasa la kan, gambar I pasti akan lebih comel dan cute kalau you ambil guna kamera yang bermutu tinggi. Tak berapa cantik sangat la gambar I dengan kamera Blackberry you tue [/note]

Ayat di atas telah diubah supaya anda tidak muntah darah. Mendengar kata-kata tunang saya, saya pun membelek balik gambar-gambar yang telah kami berdua ambil. Memang betul gambar-gambar tersebut agak tidak clear. Orang putih kata “kureng sikit”. Maka suatu hari saya telah membuat kejutan dengan membeli sebiji kamera untuk memuaskan nafsu bergambar tunang yang tercinta. Inilah kameranya.

nikon

Nikon CoolPix s1100pj sememangnya kamera terbaik untuk memenuhi permintaan tunang saya. Dengan harga yang berpatutan, saya kini memiliki sebuah kamera yang boleh dimuatkan di dalam seluar jeans ketat saya. Kini saya adalah seorang kamera bergerak. Tunang saya tersenyum riang seperti seorang budak 3 tahun mendapat Choki-Choki. Lantas tunang saya berkata:-

[note] Wahhhhhhhhhhhh. Bestnya kamera nie. Dah la skrin ambil gambar dia besar sampai boleh muat satu badan kalau I nak berposing nanti. Paling I suka semua bendanya touch screen je. Memang best la kamera nie. Ini yang buat I makin saying dekat you nie. [/note]

nikon

Untuk menunjukkan kemachoan, saya dengan pantas memegang kamera tersebut dan dengan poyonya menerangkan beberapa fungsi dan kelebihan kamera Nikon CoolPix s1100pj kepada si dia yang tercinta. Bukan apa, perempuan akan lebih teruja apabila pakwenya nampak macam serba pandai dalam bab-bab gadjet nie. Time inilah saya nak score markah lebih sikit. Tak gitu?

[note] Sayang, do you know that kamera ini boleh focus gambar dan video boleh focus sampai 5 kali ganda? Kalau lepas nie you nak suruh I focus kat bulu mata you yang lentik macam Rozita Che Wan tue pun boleh. Paling best, sound system kamera nie masa rekod video memang tip top. Cuba you tengok video konsert Aizat yang I rakam untuk you hari tue [/note]

Adat percintaan, sudah semestinya ada rajuknya. Kalau lelaki merajuk memanglah tak boleh kan? Perempuan je lah yang merajuk. Suatu hari yang hening, tunang saya telah merajuk. Lama jugak dia merajuk. Pening kepala saya fikirkan macam mana nak pujuk. Akhirnya saya dapat idea untuk menggunakan fungsi Projectile di kamera Nikon CoolPix s1100pj ini untuk membuat satu video pujukan buat si dia.

Super coolkan fungsi projectile nie? Kalau korang kreatif, bukan setakat boleh digunakan untuk memujuk si awek yang tercinta, siap boleh gunakan projectile dari kamera nie untuk propose awek korang. Tak percaya? Tengok video kat bawah nie:-

Tunang saya sudah jatuh cinta dengan kamera Nikon CoolPix s1100pj ini. Kalau anda seorang lelaki dan awek/tunang/isteri anda seorang “camwhore”, saya memang galakkan anda membeli kamera ini sebagai hadiah untuk si dia. Ada 4 warna untuk dipilih:-

nikon

Pesanan saya cuma satu, jangan teruja sangat dengan kualiti gambar dan video kamera Nikon CoolPix s1100pj sampai korang buat video terlampau pulak. Kang tak pasal-pasal femes satu Malaysia. Saya tinggalkan anda dengan gambar tunang saya berposing comel menggunakan video kamera Nikon CoolPix s1100pj. Kini dia semakin comel ~~

nikon

nikon

nikon

P.S: Tunang saya adalah milik saya. Sila jangan jatuh hati.

P.P.S: Sebabkan ramai yang tanya, harga kamera ini ialah RM1049