Written by AbangNara | January 14th, 2010

halim othman kawin

Gile ah. Dah 45 tahun dah rupanya Halim Othman nie. Muka nampak macam muda lagi. Akhirnya selepas 45 tahun membujang, Halim bakal menamatkan zaman teruna trang-trangnya bulan Jun nie. Tahniah kami ucapkan. Dengar ceritanya bakal isteri dia berumur lebih kurang dalam 30-an. Kira oklah tue. Standard la lelaki kawin dengan perempuan beza umur 10 tahun. Tak gitu?

[note]Saya mengenali dia sudah 15 tahun tapi baru enam bulan kami betul-betul menjadikan hubungan tersebut lebih serius. Dia seorang yang mempunyai pakej yang sempurna sebagai seorang isteri dan kami saling lengkap melengkapi. Umurnya sekitar 30an, merupakan seorang ahli perniagaan dan cukuplah saya katakan dia orang Malaysia.[/note]

Dan untuk mereka yang merindui suara macho Halim Othman, anda bolehlah la layan Suria FM untuk rancangan Suria Breakfast dari jam 6 hingga 10 pagi. Secara ikhlasnya kami tak boleh dengar sangat suara Halim Othman nie. Terlalu macho untuk didengar oleh telinga kami nie. Lagipun style dia cakap agak lambat. Secara mudah dia bukan taste kami.

linda onn suria fm

Oh ya, Linda Onn pun bakal turut serta dalam Suria FM bersama Halim. Tapi Linda amik slot petang dari pukul 4 petang sampai 8 malam. Alasan Linda meninggalkan Sinar ialah sebab dia rasa ketinggalan. Kesian jugak bila Linda cakap yang malam AJL tue baru first time dia dengar lagu Yuna dan lagu Aizad.

Pengajaran yang kita boleh amik dari kisah Linda Onn ialah jangan buat kerja di tempat yang tidak sesuai dengan jiwa anda. Kang hati mesti rasa memberontak. Buat kerja pun tak ikhlas jadinya. Yang paling penting ialah kepuasan diri sendiri. Hidup nie sekali je seumur hidup.

 
Written by AbangNara | January 14th, 2010

majlis rahsia azwan ali

Kalau dah namanya Azwan Ali, mesti tak lari dari propaganda. Tapi bijak jugak si Azwan Ali nie buat marketing. Kononnya nak mengumumkan sesuatu yang penting di majlis penuh rahsianya semalam. Habis semua orang ingat dia nak kawin dah. Nak bersanding dengan bakal bini. Tapi rupa-rupanya cuma melancarkan produk losyen serai Hijau. Arghhh ~~ Stress kami dibuatnya. Apa kejadahnya nie?

Cuba baca sikit apa Azwan Ali nie tulis:-

[note]Mesej saya, itu masalah orang Malaysia yang majoritinya suka menggelabah dan panik..lainlah kalau saya berkata pada 13 Januari ini akan bernikah. Barulah, orang boleh kata saya penipu.[/note]

Panas hati tue tetap panas tapi kami tabik dengan teknik marketing Azwan Ali. Propa kena ada barulah senang nak berjaya. Kena wat cerita panas sikit baru ramai artis-artis dan wartawan-wartawan datang. Kalau diadah bagitau awal-awal dia nak lancarkan produk Serai Hijau, rasanya tak ramai yang akan datang. Sebab tue dia propa kononnya ada “persandingan” gitu bagai. Memang bijak!!!

Tahniah jugak kepada Azwan Ali sebab terpilih menjadi blogger untuk Project Alpha Musim Ke 2. Semalam Jojo Struys dan RedMummy dah pun interview Azwan Ali. Bak kata RedMummy, Azwan Ali nie memang mulut puaka. Seronok la Kak Red dan Azwan Ali dapat sembur sesama sendiri semalam. Tunggu jer nanti kemunculan si Azwan Ali ni nanti.

Lagi gambar sekitar majlis penuh rahsia Azwan Ali dengan membaca artikel ini sepenuhnya. Cerita sepenuhnya boleh dibaca di Mstar. Kalau nak tengok gambar-gambar behind the scene untuk Projek Alpha Musim Ke 2, boleh baca di blog KakRed.

 
Written by AbangNara | January 13th, 2010

sherry ibrahim

Ala, sepatutnya Betty Benafe yang menang Best Dress AJL 24. Apa sangat la baju Sherry nie nak dibandingkan dengan gambar Betty Benafe yang menggoda di Red Carpet AJL 24 tue. Kami vote Betty Benafe!!! Anda pula bagaimana?

Written by AbangNara | January 13th, 2010

yuna and the band

Wahhhhhhhhhhh ~~ Baru je menang tempat kedua AJL 24 minggu lalu, tiba-tiba terdengar satu lagi berita baik tentang Yunalis Zarai, penyanyi yang popular dengan lagu Dan Sebenarnya nie. Khabarnya Yuna dah pun dilamar oleh sebuah syarikat rakaman antarabangsa di Amerika Syarikat. Walaupun masih dalam tahap perbincangan, rasanya tak salah kalau nak dikatakan bakat Yuna bukan sahaja dihargai di Malaysia tetapi jugak di luar negara.

Oh ya kami ada terbaca tentang pertanyaan di sebuah forum mengenai status Yuna. Bukan status single atau dah berpunya. Tapi status sama ada Yuna ini penyanyi solo ataupun ada bandnya tersendiri. Tak silap kami Yuna nie memang bergerak dengan band dia. Kalau ada show mana-mana pun memang dia angkut sekali band dia tue.

Itu yang kalau anda perasaan time AJL 24 ada beberapa orang lain di atas pentas bersama dengan Yuna. Itulah band yang dimaksudkan. Tak silap kami salah seorang daripada ahli band Yuna namanya Paan. Gambar kat atas tue pun adalah gambar Yuna bersama ahli-ahli band dia.

Buat Yuna, jutaan TAHNIAH (silap tulis tadi) atas kejayaan anda merangkul tempat kedua dalam AJL24. Dan sebenarnya persembahan anda semasa Anugerah Juara Lagu 24 amat-amat mengkagumkan bagi kami. Simple tapi cukup breathtaking. Semoga terus maju dan cemerlang di masa hadapan.

P.S: Camner Yuna boleh keluarkan suara yang mantap gile sedangkan mulut dia terbukak skit jer? Sungguh misteri.