Written by AbangNara | June 20th, 2013

Laptop yang Abang Nara gunakan untuk mengemaskini blog ialah Asus A43S. Boleh tahan pantas juga kelajuan laptop ini kerana ia dijana oleh Intel Core i7 2.2 GHz. Dah hampir 3 tahun laptop ini berjasa kepada Abang Nara.

intel generation today

Semenjak dua menjak ini, Abang Nara terfikir nak upgrade kepada Ultrabook pulak. Kawan-kawan Abang Nara ada yang dah guna Ultrabook. Menurut kata mereka, Ultrabook memang laju tahap tertinggi punya. Asus, Acer, Dell, HP dan Lenovo kesemuanya keluarkan Ultrabook. Abang Nara sekarang tengah ushar Acer Aspire P3 Ultrabook. Nampak menggiurkan!!!
generation todayNasib baiklah Abang Nara dapat yang sehingga 30 Jun, Intel sedang mengadakan roadshow Intel Generation Today. Roadshow ini bertujuan untuk mengalakkan pengguna meng”upgrade”PC mereka kepada PC yang dijana oleh cip Intel. Roadshow ini akan menjelajah 14 bandar seluruh Malaysia untuk memperagakan kehebatan Ultrabook, tablets, laptop, desktop dan telefon pintar yang dijana oleh cip Intel.
intel generation todayYang bestnya, kalau Abang Nara beli Ultrabook di roadshow Generation Today ini, ada hadiah bernilai RM8,000 untuk 5 pemenang yang boleh dimenangi. Ada peluang naik helikopter, pergi Bali, enjoy konsert di Singapura dan macam-macam lagilah.  Abang Nara kalau menang nak pilih naik helikopter. Best kot!!!
intel generation todayTambah best lagi, di roadshow Intel Generation Today ini, boleh dapat rebate sehingga RM600 kepada 10 pelanggan terawal yang trade in PC lama mereka (tertakluk kepada terma dan syarat).  Ini satu tawaran yang memang sangat sesuai untuk ayah Abang Nara. PC kat rumah tue pun memang dah slow sangat-sangat. Abang Nara nak suruh dia pergi trade ini hujung minggu ini jugak.
intel generation todaySelain itu, ada aktiviti-aktiviti menarik sekiranya anda mengunjungi roadshow Intel Generation Today ini. Antaranya ialah Unlock The Ultrabook. Hadiahnya ialah Asus Vivobook S400 Ultrabook. Kalau terasa nak ada Ultrabook baru, silalah baca cara nak menyertai aktiviti ini di bawah:-
intel generation today
intel generation todayAnda cuma perlu layari laman generationtoday.intel.com atau hadiri roadshow Intel Generation Today di West Gate Entrance, Publika, 21 Jun 2013, jam 5 petang untuk soalan yang terakhir yang akan membolehkan anda menerima petunjuk. 3 soalan pertama telah pun diumumkan di laman web Intel Generation Today. Soalan-soalannya ialah:-

1.       How does Intel Anti-Theft Service locate your lost Ultrabook?
2.      
What processor does the Samsung Galaxy Tab 3 use?
3.       How much faster is the new Intel Iris graphics compared to the current Intel integrated graphics?
intel generation todaySelain Unlock The Ultrabook, Abang Nara suka juga dengan aktiviti The Longest Touch Challenge. Sebabnya Intel akan memberikan sebuah sekolah kelengkapan makmal komputer sebagai hadiah. Sekiranya anda join aktiviti ini, selain dapat hadiah menarik, dapat juga membantu pelajar-pelajar sekolah tersebut. Tak gitu?
intel generation todayBanyak lagi aktiviti-aktiviti, hadiah-hadiah dan tawaran-tawaran menarik sepanjang roadshow Intel Generation Today ini. Kalau Abang Nara nak tulis kat sini, memang tak muat kot. Jadi kalau korang nak tahu lebih lanjut terutamanya tentang lokasi roadshow, silalah layari laman web Intel Generation Today sekarang jugak. Jangan lepaskan peluang keemasan ini.

 

 

 
Written by serenity | June 20th, 2013

Kalau hari ini Berita Harian melaporkan yang Shahz Jaszle dan Redzwani Puteri telah putus ikatan pertunangan, mStar Online telah berjaya menghubungi ibu merangkap pengurus Shahz yang lebih dikenali sebagai Saleha, 68, yang mempertahankan bahawa pertunangan mereka masih belum putus.

Shah dan Redzwani masih lagi dalam ikatan pertunangan dan kedua-dua belah pihak seboleh-bolehnya mahu hubungan ini kekal.

Keluarga kedua-dua pihak memang ada berbincang mengenai kemelut yang terjadi tetapi pihak lelaki belum memulangkan cincin pertunangan sebagaimana yang dilaporkan.

Kedua-dua belah pihak juga sudah bersepakat untuk menentukan keputusan pertunangan mereka sama ada hendak diputuskan atau tidak selepas kes selesai.

Menurut Zaleha lagi, dia berbangga kerana Redzwani masih berada di sisi anaknya pada saat ini dan masih memberi sokongan moral. Zaleha yang juga berada di pertemuan Shahz Jaszle dengan Farah Nurizzati Salleh yang ditangkap khalwat dengan anaknya itu semalam juga menambah, keputusan yang telah dicapai dari pertemuan itu ialah Shahz tidak mahu dikaitkan dengan Farah lagi.

Beliau turut memberikan pendapat tentang wakil keluarga Redzwani yang memberi pengesahan pertunangan mereka telah putus kepada Berita Harian:-

Saya harap selepas ini tidak ada lagi pihak ketiga tampil untuk buat kenyataan yang merumitkan keadaan kerana ia secara tidak langsung mengaibkan diri sendiri dan keluarga masing-masing.

Begitu pula ceritanya, patutlah pelik sangat. Rupanya pihak ketiga memberikan kenyataan tanpa merujuk kepada ibu bapa Shahz dan Redzwani terlebih dahulu? Siapa pula yang akan tampil memberikan kenyataan selepas ini?

Kalau betul kata ibu Shahz, keputusan hanya akan diketahui pada November, apabila mahkamah mengumumkan keputusan perbicaraan.

Written by AbangNara | June 20th, 2013

Seperti apa yang kami laporkan pagi ini, pertunangan Shah Jaszle dan Redzwani Puteri telah pun terputus akibat kes khalwat. Mereka dikatakan telah putus tunang sejak 10 hari yang lalu. Keputusan tersebut diambil selepas keluarga Redzwani Puteri membaca keterangan Shah Jaszle kepada JAIS.

shah jaszle

Namun begitu, sebentar tadi, menerusi akaun Twitter masing-masing, Shah Jaszle dan Redzwani mengeluarkan tulisan yang seolah-olah yang hubungan mereka masih berjalan seperti biasa. Ini agak mengelirukan sekaligus menimbulkan persoalan. Adakah benar mereka sudah putus tunang atau informasi yang diterima tidak tepat? Status Twitter tersebut telah dikeluarkan oleh Puteri sendiri.
shah jaszle putus tunang
Kemudiannya dibalas oleh Shah Jaszle:-
shah jaszle putus tunang
Nampaknya masih ada “my love” di situ. Adakah hubungan mereka masih kekal sebagai tunang? Ada yang berpendapat Redzwani Puteri, bekas tunang Shahz seorang yang kuat kerana masih ingin meneruskan perhubungan dengan Shahz, dan ada yang menganggap beliau seorang yang lemah atas alasan yang sama.

Redzwani juga telah tweet yang dia dan Shahz masih bersama dan meminta orang ramai berhenti memperkatakan mengenai mereka berdua. Tweet tersebut telah dipadam oleh Redzwani namun sudah pasti tweet yang kontroversial akan di retweet oleh pengguna-pengguna Twitter yang lain.

Apa yang dapat dipastikan ialah ini ialah kehendak Redzwani walaupun pertunangannya dengan Shah Jaszle dikatakan telahpun diputuskan oleh keluarganya.

Adakah Redzwani sedang berada dalam fasa penafian kepada realiti akibat tekanan dan keresahannya? Apa pun dinasihatkan agar Redzwani berdoa banyak-banyak kepada tuhan sebelum membuat sebarang keputusan.

Semakin pelik dan menghairankan. Sama-samalah kita nantikan perkembangan selanjutnya.

bestbuyworld

P.S: Kalau dapat beli semua barang keperluan seperti minyak wangi, kosmetik dan beg dengan murah kan best? Jangan risau sebab BestBuyWorld Malaysia menjamin harga barangan mereka adalah yang terendah. LIKE Facebook Best Buy World Malaysia sekarang atau layari www.my.bestbuy-world.com untuk alaminya sendiri.

Written by AbangNara | June 20th, 2013

Kalau sudah jodoh, pasti tidak ke mana. Usia 54 tahun ternyata tidak menghalang Raja Azmi untuk berkahwin sekali lagi selepas perkahwinannya dengan Jailani Sidek menemui kegagalan. Lelaki bertuah yang berjaya mencuri hati Raja Azmi ialah Eddie, 45 tahun yang merupakan pemain gitar kumpulan rock CRK.

raja azmi kahwin

Eddie juga merupakan seorang duda anak dua. Mereka berdua mula menjalinkan hubungan cinta sejak lima bulan lalu. Kata Raja Azmi:-

Inilah yang dikatakan suratan takdir. Sebagai manusia biasa, saya tidak dapat menolak perasaan cinta apabila ia hendak datang dan akhirnya saya dipertemukan deogan seorang lelaki yang saya yakin paling sesuai menjadi calon suami saya nanti.

Perkenalan kami bermula sejak Januari lalu apabila saya diperkenalkan kepada Eddie oleh anak saudara beliau yang juga jurulatih di gimnasium yang selalu saya pergi di Kota Damansara.

Mulanya kami berdua hanya bersahabat namun lama-kelamaan terbit pula perasaan sayang kerana Eddie sangat mengambil berat mengenai diri saya dan mahu mendekati anak-anak saya. Kami juga selalu berbincang dan berkongsi masalah bersama-sama.

raja azmi
Amboi romantik juga Raja Azmi ini. Memang betullah orang kata makin tua makin romantik seseorang itu. Tambah Raja Azmi lagi:-

Eddie berkata sejak isterinya meninggal dunia kira-kira enam tahun lalu, hidupnya sunyi dan dia hanya ditemani dua anak lelakinya. Kemudian keluar bersama anak-anak kami dan kemesraan terus terjalin sebagai sebuah keluarga. Saya akui sangat bahagia kerana seluruh keluarga kami dapat menerima hubungan kami. Doakan kebahagiaan kami.

Menurut Raja Azmi, majlis pertunangan dirancang akan dijalankan pada 15 Julai ini. 2 bulan selepas itu akan diadakan pula majlis pernikahan. Semoga segalanya berjalan lancar buat Raja Azmi dan Eddie. Tahniah Abang Nara ucapkan kepada anda berdua.

P.S: RM10 juta untuk baiki jalan penunggang motosikal di Federal Highway