Written by AbangNara | May 6th, 2011

filem nur kasih

Semasa ditayangkan di dalam bentuk drama, 19 juta rakyat Malaysia telah menonton dan merasai fenomenan Nur Kasih. Kini mampukah filem Nur Kasih yang bakal menjejakkan kakinya ke panggung wayang seluruh Malaysia pada 19 Mei ini memecahkan rekod tayangan filem Malaysia? Kalau 19 juta orang datang menonton filem ini, didarabkan dengan RM10, dah boleh dapat kutipan RM190 juta. Tak ke meletup-letup panggung?

Di bawah ialah official trailer filem Nur Kasih:-

Baru-baru ini pihak media telah pun dibawa menonton preview filem Nur Kasih ini. Daripada feedback yang diterima, hanya satu pesanan yang mampu Abang Nara sampaikan. Bawaklah 2, 3 kotak tisu untuk mengelap air mata anda. Khabarnya cerita ini sangat sedih. Kalau segagah atau sejantan mana pun anda, confirm air mata akan jatuh jua.

Dan kemungkinan besar Abang Nara dan beberapa orang rakan akan mengadakan Movie Day Out untuk filem Nur Kasih ini. Nantikan info lanjut tidak lama lagi.

 
Written by AbangNara | May 6th, 2011

my couture rozita che wan

Hebat sungguh Rozita Che Wan. Kini sudah bergelar businesswoman dengan perasmian butiknya, My Couture. Abang Nara dah ushar gambar-gambar baju yang dijual menerusi laman web My Couture dan Facebook My Couture dan semuanya memang cantik-cantik serta sopan. Tambah cantik bila RCW yang jadi modelnya. Awesome ~~~

Kalau anda berminat, sila layari kedua-dua link di atas. Rasanya pakaian yang dijual memang sangat sesuai dengan wanita Muslimah. Confirm anda akan jadi lebih sopan, ayu dan meletup macam Rozita Che Wan. Lagi gambar model My Couture iaitu Rozita Che Wan sendiri dengan membaca entri ini sepenuhnya.

 
Written by AbangNara | May 5th, 2011

gambar noorkhiriah bertudung

Alhamdullilah. Syukur Abang Nara mendengar berita gembira yang Noorkhiriah sudah mula berjinak-jinak untuk memakai tudung. Walaupun belum sempurna 100%, tapi ini satu permulaan yang sangat bagus. Semoga Noorkhiriah dapat tabahkan hati dan terus berusaha untuk memakai tudung dengan cara yang sebenar. Kata Noorkhiriah:-

Saya tak mahu masyarakat membuat tafsiran yang salah dengan cara bertudung seperti ini. Apa yang penting saya sedang mempelajari untuk menyesuaikan diri ke arah imej bertudung litup secara berperingkat.Sebab itu saya memulakan langkah dengan menutup rambut dan telinga saya dahulu. Alhamdulillah, setakat in, bila keluar, saya selesa seperti ini.

Abang Nara taknak cakap banyak sebab Abang Nara pun tak berapa pandai bab agama nie. Tapi Abang Nara kagumi usaha Noorkhiriah untuk berubah ke arah yang lebih baik. Lebih molek apabila gesaan bertudung ini datangnya daripada suami Noorkhiriah sendiri. Tabik spring kepada si suami yang peka dengan status Noorkhiriah sebagai seorang isteri.

Sukar untuk menetapkan bila saya akan bertudung terus kerana takut orang luar salah faham pula. Cuma tindakan ini bukan secara drastik. Namun, suami saya, Azfaidzul Antan, sudah mula meminta saya menukar sedikit demi sedikit

gambar noorkhiriah bertudung

Sama-sama kita doakan Noorkhiriah akan terus kekal dan bertambah baik cara pemakaian tudungnya selepas ini. Sumber berita Mstar.

Written by AbangNara | May 5th, 2011

nurul ain

Gambar di atas ialah milik seorang pelakon yang tak berapa popular, iaitu Nurul Ain Nordin untuk filem Suatu Malam Kubur Berasap. Abang Nara percaya yang si Nurul Ain ini tak mahu pun gambarnya diambil dengan cara sebegini. Kemungkinan besar ini kehendak pihak-pihak yang terlibat dengan filem lakonannya. Kalau tak ambil gambar macam ini, Nurul Ain pastinya akan rasa serba salah sebab takut langgar arahan big boss.

Tapi, Abang Nara rasa kini sudah tiba masanya untuk artis Malaysia, terutamanya wanita untuk bangkit tegakkan kemahuan sendiri terutama bab berpakaian. Kadang-kala rasa sedih dengan artis kita (terutama artis perempuan) yang dieksploitasi untuk berkemban, pakai seksi, pakai baju adik untuk melariskan dan membuat kontroversi bagi menaikkan sesebuah filem. Malu dan kecewa juga dengan industri hiburan kita sebenarnya.

Tapi kalau memang dengan kerelaan hati si pelakon memakai pakaian yang menjolok mata, itu tak mampu lah Abang Nara nak kata apa-apa. Tetapi kalau atas sebab arahan-arahan orang atasan, Abang Nara boleh dibawa berbincang dan boleh sopankan sikit cara pemakaian. Tak gitu? Sudah tiba masa untuk artis kita demand sedikit demi maruah sendiri. Apa pendapat korang?