Written by AbangNara | September 26th, 2009

azwan ali insaf

Patutlah senyap ajer semenjak dua si Azwan Ali laser nie. Rupanya dia pergi buat umrah dari 7 September sampai 24 September baru-baru nie. Sekarang nie dengar khabarnya dah berubah kesan daripada umrah nie. Katanya dia bukan Azwan Ali yang dulu lagi. Dah berubah. Can you believe it or not?

Sejuk hati kami dengar yang Azwan Ali doakan diampunkan dosa 10 orang musuh-musuh dia. Siap boleh tau bilangan musuh lagi nie. Rasanya Azwan Ali nie ada satu list buku yang bertajuk “Senarai Musuh Azwan Ali”. Sapa buat jahat kat dia compem masuk dalam list dan akan dibantai dalam blog dia.

Banyak jugak pengalaman menarik Azwan Ali time buat umrah nie. Ada rama-rama la terbang masa dia sembahyang. Bas boleh bergerak 140km tanpa dihidupkan enjin. Macam-macam lagi lah. Memang betullah orang kata kat tempat Nabi nie semua benda boleh berlaku.

Buat Azwan Ali, harap-harap umrah kali ini mengubah anda menjadi orang yang lebih baik daripada sebelum nie. Jangan laser-laser dan mengutuk orang lagi tau. Tak baik tau buat orang sakit hati.

Sedikit info berkaitan dengan Xpax Blackberry Curve 8520, tak lama lagi rate dan harga akan dikeluarkan oleh Xpax. Untuk yang belum pre-register, silalah pre-register terlebih dulu kat http://xpax.com.my/blackberry. Nanti boleh dapat special rate dan freebies.

Dan jangan lupa untuk undi BeautifulNara for Best Entertainment Blog dan Most Influential Blog setiap 2 jam. Kalau menang kitorang belanja makan nasik goreng daging masak merah. Lazat tue ~~~

 
Written by AbangNara | September 25th, 2009

lisa surihani

Semalam tengah boring-boring kami tertengoklah cerita “I’m Not Single” lakonan Lisa Surihani dengan Farid Kamil. Boleh tahan jugaklah cerita dia. Jiwang 16 karat. Tapi masih tak boleh lawan tahap kejiwangan cerita Korea dan cerita Jepun.

Lepas tue teruslah kami mencarik biodata dan gambar-gambar terbaru Lisa Surihani nie. Bukan apa, cair hati ini dibuatnya melihat kesucian dan kecantikan Lisa dalam filem tue. Memang nampak murni sungguh wajah si Lisa nie. Macam baby baru lahir.

Tergugat jugak kami sekejap sebab selama nie Scha Al Yahya adalah artis wanita pujaan kami. Terus rasa nak tukar Lisa Surihani jadi artis wanita pujaan sebab bagi kami muka dia nampak lebih Melayu berbanding Scha. Lebih ayu gitu ~~~

Jadi nak tau jugak pandangan korang siapakah yang lebih cantik antara Scha dan Lisa Surihani nie. Kami tahu setiap manusia taste berbeza-beza. Tapi ramai readers BeautifulNara nie perempuan. So kami nak tau dari sudut mata pandangan hati seorang wanita siapakah yang lebih cun antara diorang berdua nie.

Vote kat bawah nie yek:-


Lagi gambar-gambar terbaru Lisa Surihani sempena Ramadan dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

 
Written by AbangNara | September 25th, 2009

nuffnang awards

#Nuffnang Blog Awards ini dibawakan khas oleh Pringles dan Singapore Tourism Board

Terkedip-kedip mata kami menahan rasa tidak percaya apabila BeautifulNara telah dicalonkan dalam bukan satu tapi dua kategori Nuffnang Blog Awards. Best Entertainment Blog sememangnya masih boleh dipercayai tapi Most Influential Blog tue sememangnya agak sukar kami terima hakikatnya.

Nampak sangat yang kami tak sedar betap berpengaruhnya BeautifulNara nie sebenarnya dalam dunia bloggers. Ini semua adalah jasa baik anda semua yang telah menyebarkan nama BeautifulNara ke seluruh pelusuk Malaysia, Brunei, Indonesia dan bermacam-macam negara lagilah. Terima kasih banyak-banyak kami ucapkan.

Jika tak ada aral melintang, 23 Oktober ini kami akan ke Singapura untuk melalui sendiri malam gala gemilang red karpet Nuffnang Blog Awards ini. Harapan kami semestinya tak nak pulang dengan tangan kosong. Jadi sebab itulah kami tulis artikel ini ingin memohon jasa baik 500 ribu pembaca  BeautifulNara setiap bulan untuk mengundi kami.

Tahukah anda bahawa 50% markah untuk menentukan pemenang ialah datangnya daripada undian anda? Nampak tak kat tepi sebelah kanan nie ada “Undilah BeautifulNara” ? Bantu kami, tolong kami dan undilah kami setiap 2 jam. Kalau sehari 20 ribu pembaca kami mengundi, tak mustahil untuk BeautifulNara menang  salah satu anugerah daripada pencalonan yang ada.

Oh ya lupa nak bagitau yang sebelum anda boleh mensubmit undian, anda kena undi untuk semua kategori. Jadi kami ada permintaan khas. Undilah RedMummy untuk Best Parenting Blog dan NicoleKiss untuk Best Travel Blog. Diorang berdua ini adalah geng-geng Project Alpha kami yang sangat-sangat best dan sempoi. Sambil mengundi BeautifulNara mintak tolong undi diorang sekali ye.

Jadi silalah undi BeautifulNara, RedMummy dan NicoleKiss menggunakan kotak undian di sebelah kanan ataupun boleh terus undi di sini. Segala undian anda kami sangat-sangat hargai dan ucapkan ribuan terima kasih.

nuffnang awards

Written by AbangNara | September 24th, 2009

scha al yahya

Sesungguhnya indah sungguh ciptaan Tuhan yang bernama manusia ini. Cukup sempurna tambah-tambah lagi bila di pagi hari Raya. Tersangatlah comel Scha Al Yahya di mata kami nie. Simple je. Tak perlu make up tebal-tebal dan tak perlu pakai baju berkelip-kelip. Tetap maintain cute gitu. Memang meruntun jiwa raga tengok Scha nie.

Gambar-gambar Scha Al Yahya di Hari Raya nie kami amik daripada Facebook Scha. Korang pun boleh add Scha kat Facebook kalau nak tau latest update pasal dia.  Yang terbaru katanya Awan Dania musim ke 2 akan keluar kat Astro Ria 28 September nie. Inilah contoh artis-artis yang bijak menggunakan teknologi Internet untuk lebih mendekati peminat-peminat dia. At least walaupun jauh di mata tapi dekat di Facebook. Hehehe.

Lagi gambar Scha Al Yahya di pagi Aidilfitri dengan membaca artikel ini sepenuhnya.