Written by AbangNara | November 24th, 2010

yuna bercinta dengan qi

Terasa puitis semacam apabila kami menulis tajuk entri di atas. Sekali-sekala mengaplikasikan Tak salah rasanya untuk sekali sekala mengaplikasikan teknik penulisan yang di ajar di sekolah dulu.Berita terhangat yang baru kami dapat terima, Yuna dan Qi Qushairi kini dalam proses untuk menguntum cinta di dalam hati masing-masing. Kata Yuna:-

[note]Bercinta itu satu perkataan yang agak kuat sedangkan hubungan kami baru dalam peringkat awal untuk kenal antara satu sama lain. Buat masa ini saya tidak nafikan kami memang rapat, tetapi untuk mengklasifikasikan kami sebagai pasangan yang bercinta rasanya itu terlalu awal. [/note]

Kami suka dan sokong hubungan Yuna dan pelakon Blogger Boy, Qi Qushairi ini. Selama ini Qi pun tak pernah ada kontroversi buruk yang melanda dirinya, Clean. Jadi memang sangat sesuai dengan imej bersih Yuna. Orang kata kedua-duanya clean dan lebih mementingkan prestasi kerja. Tak gitu?

Kami percaya Yuna dan Qi tidak akan melakukan sesuatu yang bodoh seperti dilakukan oleh seorang pelawak popular baru-baru ini. Jangan kerana satu perbuatan buruk menyebabkan segala imej bersih yang dibawa selama ini hancur berderai. Senang cerita, kalau bercinta tue silalah dengan lagu Kalau Berpacaran.

Apa pun good luck and all the best to Yuna dan Qi. Bercinta-bercinta jugak, kerja tue jangan lupa buat. Hehehe. Sumber dari Kosmo.

Update: Maafkan kekhilafan Abang Nara. Rupanya Qi ini tidaklah sebersih yang disangka. Dia ada kisah silamnya yang tersendiri. Boleh baca di ruangan komen. Terima kasih kepada semua yang mengingatkan Abang Nara. You guys the best!!!

 
Written by AbangNara | November 24th, 2010

gambar nur fazura

Ramai yang melahirkan rasa kecewa apabila Nur Fazura tewas di tangan Scha Al Yahya untuk kategori Hot Chick di Shout Awards 2010 baru-baru ini. Kami faham perasaan mereka yang kecewa dengan keputusan tersebut. Sekali pandang, sememangnya Nur Fazura nampak lebih HOT daripada Scha. Mungkin tahun depan peminat Nur Fazura boleh lebih gigih lagi mengundi dia.

Dan untuk anda peminat Nur Fazura, sila ubati kelukaan anda dengan melayan gambar-gambar Nur Fazura yang diambil semasa sesi fotografi InTrend Disember 2010. Sesungguhnya daripada gambar-gambar ini, kami dapat simpulkan yang sememangnya Nur Fazura adalah seorang HOT chick. Dia memang berada di dalam kelasnya yang tersendiri.

Lagi gambar Nur Fazura selepas ini dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

 
Written by AbangNara | November 24th, 2010

maya karin

Di mata kami, agak kurang sesuai gaya rambut blonde dengan Maya Karin. Tetapi rambut Maya Karin sudah semestinya hak Maya Karin. Suka hatilah dia nak buat apa kan? Lagipun orang secantik Maya Karin, tak kisahlah nak blonde rambut atau nak buat rambut kerinting, kecantikan tetap akan terserlah jua. Tak gitu?

Oh ye, semasa Shout Awards 2010, ada suara-suara yang tidak begitu gembira dengan perlakuan Maya Karin yang berlaga-laga pipi dengan Henry Golding semasa Henry Golding naik ke atas pentas menerima hadiah. Mungkin ramai yang akan berkata kami agak kolot tetapi kami rasa tak perlu rasanya dipaparkan kemesraan anda di depan jutaan rakyat yang menonton. Kalau boleh, coverlah sikit. Kita kan orang Melayu. Penuh dengan adab sopan dan malu. Hehehe

Contoh terbaik ialah semasa Yuna menerima hadiah dari Iyaz. Iyaz pun menghormati budaya kita dan takderlah rakus sangat nak berpeluk atau berlaga pipi dengan Yuna. Dan kalau tak silap kami, Yuna tak berjabat tangan pun dengan Iyaz. Kan molek begitu? Kami tak kisah kalau artis-artis nie nak buat apa di belakang orang ramai. Cuma kalau dah depan TV tue, sila jaga sikit perlakuan anda. Tak gitu?

Lagi gambar Maya Karin di Shout Awards 2010 dengan membaca artikel ini sepenuhnya. Kredit gambar Budiey.

 
Written by AbangNara | November 24th, 2010

Semalam SPM bermula dan secara tiba-tiba Abang Nara teringat zaman selepas SPM dulu, handphone pertama yang digunaka tak lain tak bukan ialah Nokia 3310. Masa tue dah habis macho dah kalau dapat beli handset nie. Semua member berebut nak main game Snake dalam handphone Abang Nara.

nokia 3310

Tahun 2008, balik dari Korea, Abang Nara terus angkut Sony Erikson. Tak lama lepas tue, atas desakan nafsu, Abang Nara berjaya membeli Blackberry Bold 2 yang dijana oleh Celcom. Sekali pakai Blackberry Bold 2, memang taknak pakai handphone lain dah. Selesa, cantik, mudah dan sangat sesuai untuk orang yang gila Internet macam Abang Nara nie.

celcom bb bold 2

Dan pagi tadi, Abang Nara baru dapat tau yang Celcom telah pun mengeluarkan Blackberry Bold 3 yang juga dikenali sebagai Blacberry Bold 9780. Ternyata Bold 3 lebih hebat dan lebih menarik dari Bold 2 yang Abang Nara miliki. Cuba ushar tengok perbezaan antara Bold 2 dan Bold 3 kat bawah nie.

celcom bb bold 3

Kelebihan yang paling jelas ialah kamera yang lebih berkualiti, OS 6.0 yang digunakan oleh Bold 3 yang memang mantap (Abang Nara dah try hari tue memang best gile OS 6.0 nie) dan juga memory card yang lebih besar. Boleh letak MP3, video dan gambar sampai lebam. Kalau kelebihan di atas tak cukup, mungkin point-point di bawah akan membuatkan anda lebih teruja untuk angkut Bold 3.

1. Bateri yang boleh tahan 6 jam untuk bercakap tanpa henti dan 38 jam untuk dengan muzik. Bateri Blackberry Bold 3 adalah yang paling tahan lama antara kesemua Blackberry. So anda boleh berborak sampai telinga bernanah.

2. Ada Wi-Fi. So kalau rasa nak jimat time surf internet boleh pergi lepas Starbuck dan on kan jer Wi-Fi. Senang begitu.

3. Ada Micro- SD. So anda boleh bawak transfer segala video, gambar dan MP3 ke mana-mana laptop bila-bila masa sahaja.

celcom bb bold 3

Dah cukup teruja? Meh Abang Nara ceritakan sikit pasal offer yang ditawarkan oleh Celcom sekiranya anda berminat membeli Blackberry Bold 3 ini. Ada 2 pakej macam kat gambar atas tue. Satu pakej Celcom Exec dan satu pakej Celcom Biz. Abang Nara sharekan sikit details kedua-dua pakej ini supaya senang sikit korang buat pilihan.

celcom bb bold 3

celcom bb bold 3

Abang Nara saja letakkan sekali Celcom Blackberry Torch punya offer kot-kot ada kat sini yang teringin nak angkut satu BB Torch untuk awek dia. Kalau nak baca pasal Blackberry Torch, boleh klik sini sebab dulu pernah Abang Nara sharekan info BB Torch nie. Oh ye sebelum terlupa, kalau korang beli Blackberry Bold 3 dan Blackberry Torch sekarang, Celcom akan bagi FREE benda kat bawah nie.

celcom bb bold 3

celcom bb bold 3

Celcom memang suka pancing dan buat Abang Nara teruja untuk membeli produk diorang. Dan Abang Nara tau, korang pun teruja jugak kan? Air liur tengah meleleh kan tengok kecantikan Blackberry Bold 3? Tunggu apa lagi. Rembat la satu sekarang buat hadiah untuk diri sendiri sempena tahun 2010 dah nak habis nie.

Kalau nak info lebih lagi, sila ke website Celcom ini.