Written by AbangNara | January 14th, 2011

Masihkan anda ingat tentang isu nama Andy Flop Poppy dalam Facebook Ana Raffali yang sekejap ada sekejap tak ada? Macam chipsmore la pulak kan. Kalau tak ingat, sila baca entri ini. Akhirnya Ana Raffali sudah pun buat penjelasan tentang isu ini.

[note]Pada awalnya pengurusan Kelab Peminat Facebook saya memadam nama Andy sebab tidak mahu berlaku kontroversi apabila Andy yang turut menjadi pengadil AJL25 tersenarai sebagai salah seorang dari ahli kumpulan saya.

Sudah tentu peminat akan membuat spekulasi kononnya Andy akan melakukan keputusan yang berat sebelah untuk memilih saya menang dalam AJL25 kerana dia merupakan anggota kumpulan yang turut disertai oleh saya sendiri.

Tapi setelah saya fikir beberapa kali, agak tidak adil saya memadamkan nama Andy yang sememangnya ahli kumpulan The Marhaen kerana saya merasakan dia melaksanakan tugasnya sebagai juri atas dasar profesionalismenya. [/note]

Amik kau panjang lebar Ana Raffali punya penerangan. Harap semua orang berpuas hati dengan penjelasan dari Ana Raffali. Kalau tak puas hati jugak, tak tahu lah kami nak cakap apa. Pengajarannya, next time pihak AJL haruslah mengambil kira bab-bab ini bila nak pilih juri untuk sesebuah pertandingan. Kredit berita kepada Mstar.

 
Written by AbangNara | January 13th, 2011

astro first

Bayangkan hanya dengan RM15 untuk satu filem, anda boleh menonton filem-filem Melayu yang baru sahaja ditayangkan di pawagam. Contohnya katakan filem Hantu Kak Limah baru berada di pawagam 2 minggu lepas, jangan terkejut kalau anda sudah boleh menontonnya di channel 480. Tak perlu pergi ke wayang lagi sebab kini pawagam sudah boleh dibawa ke dalam rumah anda.

Bermula hari ini, 3 buah filem yang bakal boleh dibeli di Astro First ialah Ngangkung, Damping Malam dan Aku Masih Dara. Malah selepas tiga filem tersebut, pelanggan Astro juga boleh menyaksikan filem-filem lain seperti Hikayat Merong Mahawangsa, Hantu Kak Limah Balik Rumah, Kongsi, Kembar Siang, Tolong Awek Aku Pontianak, Senjakala, Sini Ada Hantu dan sebagainya pada bulan-bulan akan datang.

Ok meh sini nak ajar cara pembelian filem menggunakan Astro First:-

[note]Kunjungi media portal Astro First di Saluran Astro 480 dan;

1. Tekan butang biru di alat kawalan jauh Astro dan pilih filem kegemaran anda.2. Tekan butang biru sekali lagi untuk pengesahan.3. 13 digit kod SMS akan dipaparkan di televisyen. SMS BUY[13-digit code] ke 32999. Contoh: BUY 1234567891234

2. Anda akan menerima SMS pengesahan pembelian dan filem tersebut kini boleh ditonton dalam masa lebih kurang lima minit kemudian. Setiap pembelian akan dicajkan ke bil semasa pelanggan. Kadar caj telco akan dikenakan untuk setiap SMS. Untuk maklumat lanjut, layarilah www.astro.com.my/astrofirst [/note]

Buat anda yang tak sempat tengok filem Ngangkung, kami cadangkan anda terus membeli filem tersebut dengan cara di atas. Sila tengok filem Ngangkung sebab filem tersebut sememangnya mempunyai mesej yang tersendiri. Lagi-lagi kalau anda sememangnya gila judi.

Lagi gambar sekitar pelancaran Astro First dengan membaca entri ini sepenuhnya. Gambar diambil oleh Tuan Aiman yang disahkan kacak oleh Persatuan Lelaki Kacak Sedunia. Tuan Aiman masih single dan merupakan fotografi tak rasmi BeautifulNara.

 
Written by AbangNara | January 13th, 2011

lisa

Walaupun kehangatan AJL25 dah tinggal suam-suam kuku, disebabkan ini adalah Lisa Surihani, maka dengan sesuka hatinya Abang Nara nak sharekan jugak gambar Lisa Surihani di AJL25. Korang nak marah pun marahlah. Abang Nara relah dimarah demi Lisa Surihani.

Lagi gambar Lisa Surihani di AJL25 yang diserikan bersama Mia dengan membaca entri ini sepenuhnya.

 
Written by AbangNara | January 13th, 2011

faha jejai

Pemergian Fasha Sandha bercuti ke Bali, Indonesia bersama rakan-rakannya baru-baru ini didakwa bukan untuk meraikan sambutan tahun baru 2011 seperti yang digembar-gemburkan, sebaliknya untuk melepaskan tekanan perasaan.

Kosmo! difahamkan, keputusan pelakon itu bercuti ke pulau peranginan berkenaan adalah kerana kekasihnya, Rizal Ashram Ramli, 35, atau Jejai menyertai keluarga serta bekas isterinya, aktres Nora Danish, 27, makan angin ke Jepun.

Menurut seorang rakan Fasha di sini, Jejai dikatakan pergi ke Jepun untuk meraikan hari jadi anak tunggalnya bersama Nora Danish, Putera Rayqal Rizal Ashram, 3, yang jatuh pada 7 Januari lalu.

“Jejai pergi ke Jepun selepas pemergian Nora, Rayqal dan keluarga Jejai terlebih dahulu sekitar awal Januari tahun ini.

“Fasha terasa hati, mungkin sebab itu dia membuat keputusan untuk bercuti ke Bali bersama rakan-rakannya itu selepas Jejai ke Jepun bersama bekas isterinya itu,” beritahu rakan Fasha itu.

Berita dicedok dari Kosmo.