Written by AbangNara | April 17th, 2013

Alang-alang sudah bercerita mengenai Neelofa di bawah, apa kata Abang Nara sambung sedikit mengenai Neelofa dan ABPBH2012. Secara jujur, Abang Nara agak kecewa atas kegagalan Neelofa merangkul sebarang anugerah walaupun tercalon sehingga 4 kategori.

neelofa
Walaupun tewas, Neelofa tidak terkilan dan mengakui yang bukan rezekinya kali ini untuk menang. Kata Neelofa:-

Lofa tidak ada rasa kecewa sebab kita tahu yang kak Fara pernah menang sebelum ini. Bagi Lofa, peminat Lofa dah cuba yang terbaik. Mungkin Lofa perlu masa untuk perbaiki pengacaraan Lofa. Atau mungkin belum masanya Lofa menang. Lofa tak merajuk dan mungkin itu bukan rezeki

neelofa

Salah satu kontroversi yang berlaku di ABPBH2012 ialah reaksi Tasha Shilla yang dikatakan “over” ketika mengumumkan kemenangan Fara Fauzana. Apabila ditanya mengenai hal ini, Neelofa memberitahu yang dia tidak melihat apa yang telah terjadi. Kata Neelofa:-

Sejujurnya Lofa tak tengok reaksi Tasha ketika tu sebab Lofa tengah bersedia di belakang pentas untuk catwalk. Keesokan harinya, kak Fara Fauzana menghubungi saya dan bertanya, “adik, awak okay dengan Tasha Shilla?” Lofa tanya, kenapa pula? Kemudian kak Fara kata, Tasha tak sepatutnya buat reaksi macam tu… dia tak tahu ker kita ni baik. Lofa cakap, “takper, biarlah”. Lofa langsung tak tengok bagaimana reaksi dia ketika itu dan Lofa cuma ada tengok komen-komen di Instagram yang mengatakan dia berlaku biadap dan Lofa tak mahu bersuara apa-apa. Bagi Lofa, Lofa tetap hormati dia.

neelofa

Sikap sebegini harus dipuji dan patut diamalkan oleh setiap insan. Kalau tak berjaya, usaha lebih keras lagi. Dan tak perlu membesar-besarkan perkara yang remeh. Kepada Neelofa, teruskan usaha anda. Tingkatkan lagi mutu lakonan dan pengacaraan. Moga suatu hari nanti bakat anda akan diakui orang ramai.

 
Written by serenity | April 17th, 2013

Hans Isaac dan Neelofa kelihatan mesra sekali semasa sidang media filem Lemak Kampung Santan beberapa hari lepas, namun, Hans menyatakan yang dia tidak mahu gosip cintanya diberi tumpuan. Menurutnya, gosip cinta dengan Neelofa tidak akan membantu menarik perhatian penonton ke pawagam untuk menonton filem itu.

Malah, Hans mengakui jalan cerita filem itu klise, iaitu mengenai seorang arkitek yang datang ke sebuah kampung untuk bekerja, lalu jatuh cinta dengan perempuan kampung yang pandai memasak nasi lemak. Tetapi dia ada sebab tersendiri menampilkan jalan cerita seumpama itu. Katanya ia mudah diterima oleh masyarakat penonton filem di Malaysia.


Menurut Hans lagi dia tidak mahu kehidupan peribadinya diberi fokus berlebihan, sebaliknya dia hanya mahu dikenali kerana filem-filem yang dihasilkannya setelah bersara nanti. Info asal Red Carpet. Lagi lapan gambar dengan membaca entri ini sepenuhnya. Kredit gambar We Love Neelofa.

***

Serlahkanlah bakat anda dengan menyertai Ujibakat ‘Jom Menari‘ sempena Festival Tari Malaysia 2013. Kategori terbuka kepada Kategori Tarian Tradisional dan Kategori Tarian Moden. Penyertaan hendaklah peserta yang berumur 18 tahun ke atas.

Kepada individu dan kumpulan yang berbakat dan berminat hubungi urusetia uji bakat di talian 03 – 2614 8206 atau hubungi pejabat JKKN di negeri masing-masing. Apa tunggu lagi buktikanlah dan serlahkanlah bakat anda hingga ke peringkat kebangsaan.

 
Written by AbangNara | April 17th, 2013

Selepas Abang Nara menjadi ayah, salah satu perkara yang sering dibuat ialah shopping baju anak. Namun pilihan pakaian untuk anak lelaki adalah amat terhad. Pening kepala jugak dibuatnya nak mencari baju yang lawa-lawa dengan harga berpatutan.

fashion valet

Akhirnya setelah lama menanti, permasalahan Abang Nara ini selesai jua. Ini kerana rakan Abang Nara, Fashion Valet telah melancarkan FV Kids. Oho ~~~ Kiranya mereka sudah ada satu bahagian untuk pakaian kanak-kanak sahaja. Excited diri ini dibuatnya.

fashion valet

Cantik-cantik kan baju dia? Mesti anak Abang Nara akan bertambah hensem apabila memakai baju daripada FV Kids ini. Wife Abang Nara pulak tak sabar nak ada anak perempuan sebab geram dengan kecomelan baju FV Kids untuk gegirl. Memang lagi comel lah dibuatnya.

fashion valet

Selepas ini akan ada lebih banyak koleksi baju-baju untuk anak-anak yang akan dikongsikan di FV Kids. Tak sabar Abang Nara nak menanti. Sekarang pun dah rambang mata nak buat pilihan. Fuh ~~ Korang pun silalah pergi ushar Fashion Valet sekarang jugak. Takut sold out pulak nanti.

Written by AbangNara | April 17th, 2013

Awie dan Wings bakal menggegarkan Istana Budaya pada 26,27,28 dan 30 April 2013 ini. Adakah anda sudah membeli tiket? Dengar cerita, tiket sudah hampir habis dijual sepenuhnya. Memang penangan Wings masih hebat dan mantap sehingga ke hari ini.

wings awie

Baru-baru ini Abang Nara sempat menemuramah Awie selaku vokalis Wings untuk mengetahui tentang persediaan dan harapannya terhadap konsert kali ini. Untuk makluman, ini adalah kali kedua Wings beraksi di Istana Budaya.

Good luck buat Awie dan Wings. Kepada peminat kipas susah nak mati Wings, anda boleh dapatkan tiket konsert ini di laman web Ticket2u.