Written by AbangNara | May 16th, 2010

nabil raja lawak eksiden lagi

Aduh. Malang memang tak berbau. Lagi-lagi untuk penunggang motosikal. Kali ini adalah kali kedua Nabil Raja Lawak eksiden melibatkan motor superbikenya. Nasib baik Nabil memang jenis yang pakai baju safety. So kecederaan yang dialaminya tak ada lah teruk sangat.

Nabil luka di tangan dan cedera kat rusuk belakang. Dan yang bahayanya masa jatuh tue kepala dia bergegar sikit. Harap-harap tak ada pendarahan dalaman. Semoga semuanya selamat-selamat belaka. Kalau apa-apa jadi nanti kesian pulak kat Irma. Tak merasa jadi bini orang pulak nanti.

Pengalaman peribadi kami yang pernah melihat 3 kemalangan satu hari melibatkan motor semasa on the way pergi tempat kerja. Memang seram sangat-sangat. Orang bawak motor nie kadang-kadang bukan salah dia pun yang menyebabkan jadi eksiden. Silap sikit je memang boleh buat nyawa melayang. Terbaru kat depan rumah kami nie, satu pakwe makwe maut sebab terjatuh dan digelek lorilepas side mirror motor dia tergesel dengan kereta.

Kesimpulannya kepada semua-semua pembawa kenderaan di jalan raya, silalah bawak berhati-hati. Kepada pemandu kereta, sebelum membelok tue ushar dulu ada ke tak motor-motor lalu. Bawaklah dengan berhemah. Signal tue jangan lupa kasik.

P.S: Selamat Hari Guru kepada semua cikgu-cikgu di Malaysia ini. Teringat kenangan zaman sekolah menengah dulu. Kawan kitorang bila tak dapat jawap soalan Math kena pergi jumpa budak Form 1 cakap dia tak pandai Math. Exam lepas tue terus dapat 100 markah. Kenangan oh kenangan.

 
Written by AbangNara | May 14th, 2010

mia sara nasuha amani adamaya

Hebat sungguh penangan drama Adamaya. Sampai tertubuhnya Facebook Kami Peminat Mia Sara Nasuha @ Amani. Dan jumlah fans dia pun bukan calang-calang. Dah cecah 100 ribu lebih. Memang hebat tahap gaban. Facebook BeautifulNara tak cecah pun 10 ribu lagi.

Kami suka gile tengok budak sorang nie. Comel gila-gila. Memang muka fotogenik. Kalau duduk sebelah memang rasa nak peluk dan cubit jer. Geram tengok pipi dia tue. Harap-harap dah kahwin nanti boleh dapat anak comel macam nie. Hehehe.

Oh kepada peminat drama Adamaya, jangan sedih-sedih yek cerita tue dah habis. Happy ending kan? Mungkin pasnie ada lagi drama yang sebest Adamaya. Setakat ini untuk adik Mia Sara nie tak ada projek baru lagi.

Pesanan kami, dah besar nanti jangan lupa mak ayah. Jangan lupa diri. Dan jangan jadi popular kerana kontroversi. Jadi popular kerana prestasi tak apa. Tirulah akak Lisa Surihani. Moga-moga besar nanti akan jadi pelakon wanita yang paling hebat.

P.S: Jangan lupa doakan skuad Piala Thomas 2010 kita yang akan menentang China di perlawanan separuh akhir jam 7 nie. Abang Nara akan ke stadium untuk bagi sokongan padu kat diorang. Malaysia Boleh!!!

UPDATE: Sila tengok video kemenangan Piala Thomas 1992 untuk kasik semangat kita naik lagi petang nie. Kasi gegar sama China!!!

Written by AbangNara | May 14th, 2010

gambar fasha sandha jadi duyong

Fuiyoooooooo ~~ Sungguh moden duyung zaman sekarang. Rambut ala-ala bangsa Nigeria kat Cheras yang bersepah. Memang cool. Itulah gambar terbaru Fasha Sandha yang kini berlakon sebagai duyung dalam sebuah drama baru. Nampak menarik kan? Mungkinkah boleh mengalahkan drama Adamaya yang baru habis semalam?

Fasha Sandha nie kalau buang kontroversi dia sememangnya boleh jadi pelakon yang sangat hebat. Kami suka dengan lakonan dia. Lagi-lagi kalau yang watak jahat tue. Memang menjadi. Rasa nak hempas je TV kat rumah bila tengok dia berlakon. Geram tue naik membuak-buak.

Harap-harap tahun 2010 nie Fasha kurangkan kontroversi dan tingkatkan prestasi. Dan kalau dah sampai jodoh tue kawin ajerlah. Umur dah semakin tua. Tunggu apa lagi kan?

Lagi gambar Fasha Sandha bertukar menjadi duyung dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

P.S: Legakan otak korang semua sebelum semi final Thomas Cup 2010 dengan baca lawak Tijah nie. Pecah otak beb.

 
Written by AbangNara | May 13th, 2010

aleeza

Nampaknya jodoh Aleeza Kasim dan suaminya masih panjang apabila mahkamah memutuskan lafaz cerai yang dilakukan tidak sah. Dan Aleeza dah pun bertekad untuk meneruskan kehidupan sbegai suami isteri. So jangan harap seorang lagi janda panas akan muncul ya. Aleeza masih seorang isteri kepada Mohd Fauzi Che Ros.

Ada ke Dato’ Dato di luar sana yang kecewa? Mesti ada yang frust mengkangkang punya. Tak caya gi la siasat. Hehehe.