Written by Bella | December 27th, 2017

Sepanjang tahun 2017, kita menyaksikan pelbagai peristiwa yang berlaku di dalam dunia hiburan tempatan.  Tentu sekali gosip serta kontroversi artis tempatan antara yang menjadi buah mulut netizen.

Sebagai portal hiburan, kami di BeautifulNara tidak pernah ketinggalan untuk memaparkan setiap kontroversi hangat artis tempatan.

Jom kita recap kembali 8 kontroversi artis paling hangat dan mendapat perhatian ramai sepanjang tahun 2017 dengan membaca entri ini sepenuhnya.

FATTAH AMIN TIBA-TIBA HILANG DARI SET MELETOP

Tindakan Fattah Amin yang membatalkan kemunculan beliau di rancangan hiburan MeleTOP mengundang kecaman netizen meskipun beliau sebenarnya sudah bersiap sedia di belakang pentas program tersebut.

Ada yang menganggap Fattah takut untuk bersemuka dengan bekas kekasihnya Neelofa yang merupakan pengacara rancangan tersebut.  Sehingga hari ini Fattah tidak memberikan sebarang komen dan menjelaskan perkara sebenar disebalik “kehilangannya” itu meskipun netizen meminta beliau berbuat demikian.

HAFIZ HAMIDUN & JOY REVFA BERCERAI

Perkahwinan penyanyi Hafiz Hamidun dan Joy Revfa mencetuskan pelbagai konflik apabila mereka tidak tinggal sebumbung hanya selepas 6 hari bernikah kerana Hafiz meragui status perkahwinan mereka. Hafiz mendakwa Joy belum sah bercerai dengan bekas suaminya.

Joy pula mengatakan beliau teraniaya dan mendedahkan beliau dan Hafiz sudah menjalinkan hubungan suami isteri. Walaubagaimanapun, pasangan ini akhirnya sah bercerai talak satu pada 25 Oktober lalu. Mahkamah memerintahkan Joy tidak perlu menjalani tempoh edah kerana beliau dan Hafiz tidak pernah mengadakan hubungan kelamin.

IZREEN AZMINDA BERKAHWIN DENGAN SUAMI ORANG

Izreen Azminda dilabelkan sebagai perampas suami orang apabila mengakui sudah bernikah secara rahsia dengan seorang pemuzik bernama Ude Wahid pada 8 Ogos lalu tanpa pengetahuan isteri pertama lelaki tersebut iaitu Intan Liana.

Menerusi satu kenyataan media, Izreen menjelaskan  beliau tidak mempunyai sebarang niat untuk melukakan hati wanita lain dan  memberitahu beliau bukan perampas kerana  tidak meruntuhkan masjid yang dibina oleh Ude dan Intan.

FATHIA LATIFF MENARI SEKSI DI BIGO LIVE

Fathia Latiff mengakui beliau adalah artis yang tampil seksi dan menari di dalam video Bigo Live yang dirakam oleh pelakon Natasha Elyzza dan dipertontonkan kepada umum.  Video tersebut bukan sahaja tular di media sosial tetapi aksi Fathia mendapat kecaman daripada netizen kerana ia menampakkan auratnya sedangkan beliau kini sudah berhijab.

Dikecam teruk, Fathia tampil memohon maaf dan berasa malu dengan apa yang telah berlaku. Fathia akui beliau hanya berseronok dengan rakan-rakannya dan tidak sedar aksi mereka itu dirakam.

KES SAMAN NORA DANISH & FASHA SANDHA

Kontroversi panas antara dua orang artis jelita ini cukup menggemparkan peminat industri hiburan tempatan. Semuanya berlaku apabila Fasha  dalam satu status di Instagram mendakwa dirinya “dihalau” daripada sebuah majlis fesyen gara-gara seorang artis wanita yang turut bekerjasama dalam acara terbabit.

Ada pihak mengatakan artis tersebut ingin tarik diri sekiranya Fasha tetap hadir ke majlis berkenaan. Berita itu terus tular dan netizen menuduh artis wanita yang dimaksudkan ialah Nora Danish. Kecewa dengan pelbagai tuduhan dilemparkan, Nora mengambil tindakan untuk menyaman Fasha gara-gara statusnya di media sosial yang didakwa mencetuskan salah faham.

ALIFF AZIZ & AFIFAH NASIR KARAOKE

Penyanyi Aliff Aziz mengejutkan orang ramai apabila ditahan oleh pihak polis atas tuduhan mencederakan isterinya, Bella Astillah yang ketika itu sedang dalam tempoh berpantang selepas melahirkan anak sulung mereka.  Insiden itu berlaku selepas Bella berjaya “menangkap” Aliff dan Afifah Nasir mesra berdua-duaan di sebuah pusat karaoke.

Kini Aliff sudah menyesali perbuatannya itu dan berjanji tidak akan mengulangi perkara yang sama selepas Bella memberikan beliau peluang kedua. Bella juga sudah enggan mengenangkan luka lalu dan ingin membuka lembaran baru bersama suaminya.

SHAHIR AF 8 DIDAKWA BERCINTA DENGAN MONA

Ketika sudah kembali popular selepas menyertai pertandingan AF Megastar 2017, penyanyi Shahir terpalit dengan kontroversi apabila didakwa sedang bercinta dengan seorang pramugari Firefly, Mona Syamimi Samsudin. Tentu sekali ia mencetuskan pelbagai spekulasi kerana umum mengetahui Shahir sedang menjalinkan hubungan dengan Erra Fazira.

Shahir menafikan gosip percintaan tersebut tetapi Mona mengatakan beliau mempunyai bukti mereka sedang rapat dan sememangnya bercinta. Walaubagaimanapun, kini Mona tidak mahu lagi dikaitkan dengan Shahir. Malah, Shahir juga sudah kembali menyepi daripada industri hiburan tempatan tanpa sebarang khabar.

KES BOY IMAN TIPU PROJEK PEMBINAAN RUMAH MAMPU MILIK

Datuk Boy Iman ditahan reman lima kali oleh pihak polis selepas 210 orang melaporkan beliau menipu dalam projek perumahan mini banglo bernilai RM6.2 juta yang dibangunkan oleh Juta Kelulut Sdn Bhd dan dipasarkan oleh DBI Technology Sdn Bhd gagal disiapkan setelah bayaran dibuat.

Boy akhirnya dibebaskan selepas Mahkamah Majistret Bukit Mertajam, Seberang Perai menolak tempoh lanjutan reman yang dibuat oleh pihak polis. Netizen cukup kecewa dengan keputusan pembebasan tersebut dan sehingga hari ini isu tersebut belum lagi mempunyai sebarang berita lanjut. Boy mendakwa dirinya menjadi mangsa sabotaj kerana ada yang iri hati dengan kejayaan beliau.

43 responses to 8 Kontroversi Artis Paling Hangat 2017

  1. adam lee says:

    maka berakhirlah kontroversi2 2017…
    and the saddest thing is ?
    yg byk kontroversi2 ni lah nama lagi naik & lebih dpt attention media.
    dan malaysia terus tak maju atas sbb artis yg betul2 berbakat & takde kontroversi terus-terusan dipinggirkan..
    we have to change, kurgkan bagi attention pada stupid ppl like alif, sajat, safiey smua tu. focus more pada retis yg followers kurg yg tak byk kontroversi..
    entah la netizen….

    23

    0
    • Anonymous says:

      kerna nila setitik rosak susu sebelanga pukimak la pondan dua hekor ni sajat n sapi elias angkara berangan dan tamak korang nyah2 lain sumer lingkop la lepas ni nak carik mkn pon susah,ada la cheking segala lpas ni org politik dah strt komplen korng la penyebab pukimak la pondan sial…elok aman damai ko tgok la lepas ada la raid nak mansuh pondan bagai. aku benci pondan bila dah terkenal..

      0

      0
    • Sajat says:

      Main bontot mmg enak kalau kena2 gaya. Fuhhh…berlendir!

      0

      5
      • Pembetulan (by Nara) says:

        1)Joy diceraikan Hafiz Hamidun.
        2)Aliff Aziz berkaraoke sama Afifah
        3)Fasha disaman Nora.
        4)Boy Iman diserang PPIM
        5)Fattah-Fazura tunang senyap2.

        10

        0
        • Mmm says:

          Lopak cannot move on..not listed? Kikikih

          11

          4
        • Miss Unibes says:

          Dan Pattah Kayu Cendana dan Jura terdesak nak kawin demi sakitkan hati Lopak. Lol. Cun! Pattah putus kawan dgn Lopak dgn cara yg tak berapa nak elok. Jura pulak memang tak ngam dgn Lopak. So, Pattah dan Jura walau tak berpakat tapi masing2 fahamlah nak buat apa kan. So teruskan hubungan. Wah! Tiyori aku! Lol. Ehhh sepatutnya yg kontroversi adalah perseteruan antara Lopattah dan Partjura. Penjilat bengap macam artis pojaan diorang. Habislah kalau penjilat Lopattak dan Partjura baca yg ni.

          1

          23
    • Anonymous says:

      Rita Spender menggatal dgn Aqasha x keluar la pulak :(((

      27

      0
      • damai says:

        bila masa rita menggatal dgn aqasha, itu kan time drama mrk bersama ada gossip, lepas dah habis drama itu, never heard about them anymore

        0

        1
    • Apani weiii??!! says:

      Fattah hilang dri set Meletop tu hanya publisiti laaa…sebab rating Meletop dah jatoh terok!

      23

      -1
    • Ahki Umno says:

      2018..Lopak bakal ditinggalkan sekali lagi. Tungguuuu…

      4

      8
  2. Mat Ronggeng says:

    Habis tu cerita Sajat suruh Coach Yin telan telur 2 biji dan jilat kunyit tak jadi cerita sensasi ke?

    1

    1
  3. fae says:

    berakhirlah sudah 2017 . semoga 2018 kurang sikit kontroversi. kurangkan kontroversi tingkatkan prestasi

    2

    0
  4. Anonymous says:

    2018 tahun memboikot Sajat dan Safiey Elias

    35

    0
  5. Kedondong says:

    Apa cerita kes saman Nora Danish?

    3

    0
    • Miss Unibes says:

      Ditolak sebab salahfaham. Kalau ikut hal sebenar memang ND yg taknak FS kat situ. Pihak Jakel taknak ada isu so terpaksa kata ni salahfaham. Yg penting muka Nedim macam Bung Mokhtar lagi2 kalau Nedim senyum.

      5

      2
  6. Anonymous says:

    Cerita Sajat adalah maknyah takde ke banggg??

    6

    -1
  7. Anonymous says:

    yg paling sensasi cerita Coco ngandung!

    3

    1
  8. Anonymous says:

    Lopak xmasuk senarai..kesiannnn :((

    1

    5
  9. Anonymous says:

    Lopak masuk senarai artis paling gedik…kesiannnn :((

    6

    6
  10. Mimi says:

    Kayu pun kayu lahh..aku ttp pilih fattah artis hensem paling hot..meletopletop..kriteria..
    – anak yg baik pd ibubapa
    – takde skandal buruk salahlaku
    – berusaha dlm bisnes
    – pandai atur hidup sbg artis
    – nikah cepat utk elak dosa
    Kipidap abg fattah

    39

    2
    • Anonymous says:

      over ko nyah..menyampah pulak aku org duk cerita kebaikan fattah. bg aku dia berjaya sbb doa ibu bapa dia..kalau nk kira dia tu still lg lelaki yg dayus sbb masih x mampu didik isteri menutup aurat dgn baik…

      1

      4
  11. liz says:

    Fattah: tak matured & tak hensem

    1

    10
    • move on says:

      Lofa tak cantik mana gedik hidung besak mata besak muka besak badan pendek…ehe

      7

      1
    • Anonymous says:

      fazura lagi tak cantik, selain kena jadi fake, terpaksa pakai hantu pendamping nak suruh orang selalu puja-puja dia. hihihi

      1

      7
      • ntah says:

        ada bukti ke? bole jatuh fitnah ni dik.. dosa memfitnah lebih dahsyat dr membunuh.. walaupon 2 3 patah perkataan adik taip tp akan di hisab di sana

        3

        0
        • Anonymous says:

          pernah terbaca dlm blog fiksyenshasha.com bulan april 2017 pasal sorang artis ni. baca la keseluruhan komen sekali. orang yang boleh nampak je yang nampak.

          0

          0
      • Noone says:

        Faham masuk ‘fiksyen’? Sila lihat kamus..

        Letih la nak mengajar orang melayu ni..

        0

        0
  12. Teguh says:

    klau btl fattah tngalkn meletop sbb Lopak ada tu mmg wajar pun bkn psal tk professional beb sbb mmg pun Lopak deserved pun dbuat mcm tu..nmpk sgt Lopak dh prepared hias diri cukup2 nk fattah tpeson kat dia wakakakwakakah kesian kn Lopak kecewa tk dpat kena kn fattah

    9

    1
    • Anonymous says:

      memang fattah tak profesional, nak back up apa lagi? bodoh betul orang yang backp up membabi buta ni! kalau dia betul-betul profesional dan dah move on konon, continue je la habiskan kerja, kerja tetap kena buat walaupun ada apa-apa perubahan last minute. itu biasa la. kenapa nak lari? aku rasa kalau dia stay malam tu, takde pun orang nak cakap apa, orang mesti cakap okay memang fattah dah move on. tapi tak berlaku macam tu. nampak sangat takleh move on lagi. haha. be profesional, kerja tetap kerja, hal peribadi letak tepi. bukan marah, tapi nasihat untuk adik tah.

      0

      2
    • Anonymous says:

      nmpk sgt desperate nk fattah tgk dia…
      kene reject teruk.. merangkak merayu mekap 10inci skirt nmpk betis sekalipon tetap fattah tak ingin tgk..
      sure smpi thn depan lah si lopa, si fans batak & anak beranak keling nih meroyan..

      3

      0
  13. adelia says:

    lofa tak heran kot kat Fattah. Fattah kantoi 1 time & terus babai from lofa. korang je tak leh move on. aku bukan peminat lofa fatah or fazura. tp aku rasa fazura tu cantik & pandai blakon..

    4

    4
  14. kenyataan says:

    mana ada Fattah kantoi tpi lopak yg kantoi ngan RMS ehe Lopak nk fattah jdi spare tyre jer klau tk dpat RMS fattah still in stock..cunning kn Lopak tpi fattah bkn bodoh pun..she thought she can out smarted Fattah..bunyi jer ada 8A tpi tk educated mana pun org tk ada 8A lgi educated dri lopak yg gile glamour ni

    8

    3
  15. ohyeah.. says:

    pemenang kontroversi terhangat 2017 mestilah boboy.

    kriteria2 pemenang:-

    1) dah berumur masih suka dipanggil boboy
    2) dpt title Dr di hari convo budak2 tadika
    3) dianugerah datuk di tepi pagar
    4) direman lokap dari utara ke selatan

    0

    0
  16. aku says:

    patah & pajura masa tunang nikah nk rahsia sgt..majlis tertutup..tp skrg gigih upload bideo yg konon2 sweet.klau nk rahsia & low profile sgt buat mcm jep & sari..mmg pas ke sudah x de nk tunjuk kemesraan….booooo patjura..kapel paling kuatt belakon!!!

    6

    7
    • Anonymous says:

      boooo, patah pun dah berjangkit perangai tak profesional dari pajura. sama je laki bini. sama b****

      4

      4
    • honesty says:

      fattah dan faz tunang nikah rahasia takut kat lobenak and fans lobenak kacau, karna fans ini lah yang paling annoying kat Malaysia , dah nikah pun fans lobenak nih tetap kata fattah masih suka kat lopak , sekarang tunjuk kemesraan nak buktikan mereka menikah karna cinta , tunjuk memesraan fans lobenak meroyan dan jeles tak tunjuk kemesraan mereka kata tak ada cinta antara fattzura….. so ignore je lobenak and lobatak meroyan nih , selama lopa tak kawin lobenak nih pasti akan selalu annoying, entah entah lopa dah nikah pun tetap annoying hahahhaaaa

      3

      3
    • Anonymous says:

      fans lofark detected… org tuh nk kawin secare privacy suka dia lah… yg penting dah halal bole laa nk show… resepsi nnti ko tgk smpi juling…
      Ko ingat org suke tgk gmbr pompuan dah la janda melekat2 buah kt shahnaz bru nakkkk kawin… lagipun ingat family diorg batak nk famous mcm anak beranak si keling Pakistan tuh

      3

      1
  17. Anonymous says:

    penutup 2017 safiey ilias bertetek balik

    0

    0
  18. abang jay says:

    Tetek tepi izara tak masuk ke?? abang kecewaaa

    0

    0