Written by AbangNara | January 6th, 2010

nash dan betty benafe

Time bekas bini Nash, Datuk Sosilawati Lawiya kecoh kantoi ditangkap berkhalwat baru-baru nie, rupa-rupanya dalam senyap Nash khabarnya sedang memekar bunga cinta bersama Betty Benafe. Tapi cara diorang menunjukkan rasa cinta tue lain macam sikit. Biasa la orang tua, so cara pun old school.

Masa Nash tengah syok tarik lagu “Doa Buat Kekasih” kat atas pentas perkahwinan anak saudara Zaibo, Betty Benafe dengan selambanya naik ke atas pentas dan menghadiahkan 2 kuntuman mawar putih kat Nash. Perghhhhhhhh ~~ Jiwang karat tahap leleh nie beb. Tapi Abang Nash kita tak mengalah gak romantik dia. Lepas dah habis nyanyi, sempat lagi dia memetik sekuntum mawar dan menghadiahkannya kepada Betty. Sumpah romantik gile diorang dua nie.

Untuk pengetahuan anda, Nash kini berumur 50 tahun sementara Betty pulak berusia 31 tahun. Bila ditanya tentang Abang Nash, Betty pun menjawap:-

[note]Abang Nash ada pegangan agama yang kuat dan boleh membimbing ke arah kebaikan. Itu ciri yang paling penting dalam rumahtangga. Mungkin abang Nash belum bernasib baik ketemu wanita yang benar-benar memahaminya. Bet pun macam abang Nash juga, selalu tak bernasib baik dalam soal cinta. Insya Allah, saya selalu doakan yang terbaik untuk abang Nash.[/note]

nash dan betty benafe

Tapi macam biasalah artis-artis kita nie suka taknak mengaku sama ada diorang bercinta atau tak. Tapi kami paling suka bile si Zaibo mencelah dan suruh diorang berdua nie cakap direct jer:-

[note]Tak payah cakap berlapik-lapik. Eloklah tu….kalau dah suka sama suka. Aku anytime boleh jadi MC majlis kau berdua..[/note]

Yeah ~~ Kami sokong cakap abang Zaibo. Senang citer kawin ajer kalau dah suka sama suka. Dedua pun single. Bukannya mengganggu rumah tangga orang lain. Tak gitu? Berita penuh leh baca kat Mstar.

 
Written by AbangNara | January 6th, 2010

Yeah akhirnya kami dapat gak jumpa gambar sekitar majlis pertunangan angkasawan negara, Sheikh Muszaphar dan Dr. Halina. Rupa-rupanya SaifulNang jadi photographer rasmi majlis diorang. Memang superb la gambar-gambar yang keluar. Memang cantik Dr. Halina nie. Sepadan dengan kehenseman Dr. Sheikh Muszaphar kita.

Lagi gambar majlis pertunangan Sheikh Muszaphar dan Halina dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

 
Written by AbangNara | January 5th, 2010

konsert bagaikan sakti

Ish-ish. Apo nak jadi la dengan peminat Siti Nurhaliza ngan peminat M. Nasir nie. Orang nak enjoy tengok konsert diorang pergi buat havoc pulak. Sungguh poyo tak hengat. Pergi dengar dan enjoy dah la. Nasib baik la tak bergaduh sampai belasah-belasah, sekadar bergaduh guna mulut jer. Kalau siap bantai-bantai, tue agak parah gak la.

Cuba baca sikit apa yang ditulis kat Murai:-

[note]Semasa konsert itu berjalan, ada peminat M Nasir berteriak dengan perkataan kesat dan mengejek persembahan Siti. Malah, mereka juga mengutuk peminat Siti yang datang dengan sepanduk kelab peminat SitiZone. Mereka juga memberi amaran kepada peminat Siti agar tidak bersorak kepada Siti.[/note]

Adoi. Sumpah poyo gile peminat M. Nasir nie. Nie kalau M. Nasir tau peminat dia buat camnie memang dia pun rasanya malu tak ingat. Sepatutnya supportlah sesama sendiri. Dua-dua pun otai. Dua-dua pun best. Wat apa la nak kondem peminat yang lain. Sungguh rendah mentaliti peminat M. Nasir yang gi konsert tue.

[note]Akibat insiden ini, peminat Siti rasa terganggu dan tak tenteram hati kerana bilangan peminat M Nasir sebegitu ramai. Hairan juga kenapa peminat Siti tak dibenarkan bersorak. Mujurlah tak berlaku sebarang pergaduhan. Tapi peminat Siti tetap bersabar disebabkan mereka tak mahu melukakan hati Siti. Maklumlah semua ke sana nak berseronok apatah lagi bukan senang Siti dan M Nasir nak bergabung dalam satu konsert.[/note]

Nasib baiklah peminat Dato’ Siti Nurhaliza jenis rileks dan tak cepat panas baran. Kalau tak naya la jugak. Kalau dedua jenis hangin mau jadi perang besar kat bawah stage tue. Habis jatuh imej penyanyi Malaysia.

Harap kepada peminat-peminat poyo M.Nasir tue cepat-cepatlah sedarkan diri anda sebelum terlewat. Pergi konsert enjoy dah la. Jangan nak wat havoc. Bukan anda sorang yang bayar tiket. Orang lain pun keluarkan duit jugak. Dan yang paling penting, kalau anda wat camnie, nanti tak ada sponsor yang berani nak anjurkan lagi konsert artis tempatan.

Sapa yang rugi? Penyanyi Malaysia jugak. Lu pikirlah sendiri!!!

Written by AbangNara | January 5th, 2010

umie aida

Seorang putih melepak, seorang agak hitam. Seorang janda, seorang bergelar tunang orang. Seorang penyanyi, seorang pelakon. Seorang sedang menunggu detik bahagia, seorang sedang menunggu dilamar orang. Seorang bernama Umie Aida, seorang bernama Nurul. (wah dah macam pantun la plak).

Kami pernah ternampak Umie Aida live di sebuah kedai makan di Ampang. Kulit dia sememangnya putih dan gebu. Kalau korang tengok gambar kat atas nie pun dah nampak putih gebu kan? Kalau real life memang lagi putih dan lagi gebu. Senang citer lagi cantik dalam real life la berbanding dalam gambar.

Oh ye gambar diorang berdua nie diambil masa majlis perkahwinan Serina Chef Wan dan Gavin. So sebab tue diorang dress up sikit. Nanti kalau kami terjumpa gambar artis lain yang datang time tue kami akan sharekan lagi di sini.