Written by AbangNara | March 22nd, 2013

Terkejut Abang Nara membaca Harian Metro hari ini. Tak sangka gaji pemain bola Malaysia sudah pun mencecah angka puluh ribu. Ini satu perkembangan yang baik. Sayangnya menurut Rita Rudaini, walaupun berpendapatan RM50,000 sebulan, Aidil tidak memberikan nafkah mencukupi kepada dirinya dan anak-anak.

aidil

Menerusi keterangan bertulis olehnya, Rita mendakwa sejak meninggalkan rumah kelamin mereka di Kota Damansara Januari tahun lalu, Aidil hanya sekali sekala mengirimkan wang, namun tak menentu dan biasanya menghampiri waktu kes mahkamah. Kata Rita Rudaini lagi:-

Defendan (Aidil) berpendapatan melebihi RM50,000 sebulan berdasarkan kontrak diperolehnya. Dia mempunyai kereta Mercedes CLS dan sebuah superbike dan ini menunjukkan kemewahan hidupnya.

ritaUntuk makluman, Rita menuntut RM5,392 sebulan untuk nafkah dua anak merangkumi perbelanjaan makan minum, pengasuh dan lampai pakai buang. Manakala untuk dirinya sendiri, dia menuntut RM7,400 sebulan termasuk perbelanjaan bil dan rumah. Namun begitu, Aidil yang ditemui di luar mahkamah memberitahu yang dia mempunyai bukti yang dia memberikan nafkah kepada anak-anaknya. Kata Aidil.

Tak apalah saya ada semua bukti. Saya tak pernah tidak bagi nafkah untuk isteri dan anak. Saya hantar SMS bertanya khabar, dia tak balas, kadang-kadang saja dia balas.

Mahkamah telah menetapkan 6 Mei ini untuk sesi soal balas. Semoga kebenaran akan terbukti dan jalan penyelesaian sebaiknya akan dapat dicapai buat pasangan ini. Sama-samalah kita doakan.

P.S: WWE versi terlampau

 
Written by AbangNara | March 21st, 2013

Hari ini keputusan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) telah pun diumumkan. Teringat kenangan Abang Nara menduduki SPM pada tahun 2000. Cepat sungguh masa berlalu. Salah seorang artis yang mengambil keputusannya pada hari ini ialah si kecil molek Najwa Latif.

najwa latif spm

Jutaan tahniah Abang Nara ucapkan kepada Najwa Latif kerana mendapat 4A untuk SPM di samping lulus dalam mata pelajaran Bahasa Inggeris, Bahasa Melayu, Matematik dan Agama Islam. Najwa Latif berhasrat untuk menyambung pelajarannya di dalam jurusan Bahasa Inggeris namun masih belum memilih mana-mana kolej atau universiti.

najwa latif

Tahniah kepada Najwa Latif atas keputusan ini. Semoga dapat menyambung pelajaran ke tempat yang diingini. Sementara itu, mungkin Najwa Latif boleh tumpukan perhatian terhadap bidang nyanyian sebelum membuat apa-apa keputusan. Tahniah sekali lagi. Info asal Astro Awani.

P.S: Sebab lelaki memilih wanita lain

Written by AbangNara | March 21st, 2013

Menonton perlawanan akhir antara Lee Chong Wei dan Chen Long di kejohanan All England baru-baru ini membuatkan Abang Nara hampir terkena sakit jantung. Walaupun tewas, Lee Chong Wei telah menunjukkan semangat juang yang sangat tinggi. Beliau memang awesome.

AXIATA

Kekalahan Lee Chong Wei boleh difahami kerana beliau baru sahaja pulih daripada kecederaan. seluruh Malaysia kecewa dengan kekalahan ini. Namun jangan risau, pemain-pemain badminton kita kini boleh menebus kekalahan Lee Chong Wei apabila pentas Axiata Cup dibuka pada 21 Mac ini.

AXIATA

Axiata Cup yang menawarkan hadiah bernilai USD 1 juta merupakan pertandingan berkumpulan yang bakal mengumpulkan nama-nama besar dunia badminton. Tahun ini merupakan tahun kedua Axiata Cup dianjurkan dan bakal menyaksikan 8 pasukan bertarung untuk merebut hadiah yang sangat lumayan ini.

Dan bersempena dengan Axiata Cup 2013, satu pertandingan “Up Your Game” sedang berjalan di laman YouTube Axiata. Caranya cukup mudah. Cuma perlu upload video yang menunjukkan “passion” anda terhadap badminton.

Di bawah ialah video yang Abang Nara dah upload di laman web contest “Up Your Game ini. Simple je. Abang Nara pasti anda lebih kreatif daripada apa yang Abang Nara buat.

Sebelum korang mula merakam video untuk pertandingan “Up Your Game” ini, pastikan korang baca tips-tips yang amat berguna di bawah ini.

AXIATA

Lagi power video anda, lagi tinggilah peluang untuk memenangi hadiah lumayan contest ini. Peraduan ini terbuka kepada semua rakyat Malaysia dan Indonesia.

AXIATA

Jadi tunggu apa lagi? Tarikh tutup pertandingan ini ialah pada 25 Mac ini. Cepat upload video anda dan menangi hadiah-hadiah awesome di atas. Info lanjut layari laman YouTube Axiata Cup.

Written by serenity | March 21st, 2013

Sudah agak lama juga kami tidak membuat entri sebegini, sekali-sekala bertukar angin juga.

Kisahnya mengenai seorang pelakon dan juga seorang pelawak dari Pantai Timur yang berkahwin sebagai isteri kedua seorang lelaki biasa.

Baru-baru ini madu kepada pelawak wanita ini telah memaki-hamun pelawak ini beserta suaminya sekali. Wanita itu mendakwa tidak sama sekali akan memaafkan pelawak wanita tersebut kerana merampas suaminya yang kini menggantungnya tidak bertali dan sengaja mempamerkan kebahagiaan mereka di hadapan dirinya.
Seram juga bila membaca status laman sosial madu kepada pelawak tadi, namun mungkin beliau sudah hilang sabar dan tidak lagi dapat menahan kemarahannya lantas menghamburkannya saja ke laman sosial.

Memang sepatutnya lelaki yang berkahwin dua berlaku adil terutamanya kepada isteri pertama, tapi realiti bagi orang yang hidup bermadu, tak semua boleh hidup bahagia seperti pelakon Zarina Zainuddin dengan madunya.

Wanita itu mendakwa lebih suka dilepaskan saja memandangkan suaminya lebih banyak menghabiskan masa dengan pelawak wanita itu dan tidak lagi memberikan nafkah untuk dia dan anaknya. Kasihan juga membaca luahan hatinya, namun berat mata memandang, berat lagi bahu memikul.

Hendak menuduh pun tidak boleh juga kerana mungkin terdapat masalah di pihak suami untuk memenuhi tanggungjawabnya? Tapi kalau sampaikan nafkah anak pun tidak diberikan, memang melampau juga tu.

Harap kedua-dua belah pihak dapat mencari jalan penyelesaian yang dikira terbaik dan suami wanita itu juga diharapkan akan menjalankan tanggungjawab memberi nafkah kepada isteri pertama dan anak.

Yang paling kasihan, sudah tentu si anak, yang tak pasal-pasal terseret dalam masalah orang dewasa.