Written by serenity | December 5th, 2011

Agak kecoh juga bila Tan Sri Musa Hassan, bekas Ketua Polis Negara didakwa oleh penulis sebuah blog  sebagai suami Syella Kamaruddin dan telah membelanjakan jutaan wang ringgit untuk majlis perkahwinannya dengan penyanyi itu. Sehubungan itu dia menegaskan kepada Mstar Online yang dia sedang mempertimbangkan untuk mengambil tindakan undang-undang terhadap penulis blog tersebut.

Setiap kali penulis blog melemparkan tohmahan liar, ia akan memberi kesan kepada mereka sekiranya tuduhan tiada bukti.

Agensi Pencegahan Rasuah telah menyiasat saya berhubung tuduhan rasuah bernilai RM2 juta dan saya bebas daripada tuduhan itu.

Mujur juga isterinya, Puan Sri Juriah Ahmad tidak mempercayai khabar itu:-

Dia tahu saya tidak akan berkahwin dengan sesiapa saja kerana saya sentiasa bersamanya. Saya hanya ada seorang isteri, empat anak dan enam cucu.

Jika saya berkahwin lagi, saya tidak akan merahsiakan perkara itu. Ia tidak seperti melakukan zina.

Syella tidak mahu mendedahkan identiti suaminya dan dipetik sebagai berkata, suaminya tidak menyerupai Musa malah kelihatan lebih muda dan berbadan tegap. Tapi pada mata kami ini Tan Sri Musa lebih tinggi dan kekar berbanding suami Syella, yalah, sesuai dengan posisinya sebagai bekas Ketua Polis Negara (jangan marah ya, Syella).

Beberapa keping gambar Syella memotong kek bersama suaminya telah tersiar dalam beberapa laman blog dan turut disiarkan oleh media bahasa Cina.

Musa kini mengajar di Pusat Latihan Perang untuk media di Universiti Teknologi MARA (UiTM) dan berasa selesa dengan tugas barunya itu. Dia yang bersara tahun lepas turut menambah yang dia tidak mempunyai wang sebanyak itu untuk dibelanjakan.

 
Written by AbangNara | December 5th, 2011

Bila artis seperti Diana Amir berhijrah kepada sesuatu yang baik, Abang Nara sangat-sangat respek. Bukan senang untuk bertudung terutamanya di dalam dunia hiburan yang mementingkan keseksian untuk popular dan mendapat banyak tawaran. Ini satu kenyataan yang sukar untuk diubah di Malaysia, namun dengan adanya artis seperti Diana Amir yang tegas dengan pendiriannya, ianya pasti akan berubah suatu hari nanti.

gambar terbaru diana amir

Sejuk mata memandang kan? Dengar khabarnya rezeki Diana Amir kini makin banyak ke arah ceramah-ceramah berkongsi tentang pengalaman hijrahnya. Teruskan usaha murni anda, Abang Nara sentiasa menyokong.

Lagi 9 gambar terbaru Diana Amir kredit kepada MIGOnline dengan membaca entri ini sepenuhnya.

 
Written by AbangNara | December 5th, 2011

Siapa sini tak pernah makan Maggi? Rasanya semua orang pernah merasa kesedapan Maggi terutamanya Maggi HOT CUP. Dah la lazat, cepat dan senang pulak untuk disediakan. Tak gitu?

maggi hot cup

Feveret Abang Nara sudah tentulah Maggi HOT CUP perisa kari.  Kepedasannya memang menyelerakan. Sekali dah sedut, memang tak akan berhenti. Jika perisa kari bukan perisa kegemaran anda, usah risau; ada banyak lagi perisa Hot Cup seperti TomYam, Ayam, Kari Ayam dan Sayuran.  Tapi Abang Nara tak adalah makan Maggi HOT CUP tiap-tiap hari. Ada time-time tertentu. Antaranya:-

1. Time hujung bulan duit kat tangan tinggal 4 ringgit je

maggi hot cup

2. Time tengok TV terutamanya di tengah-tengah malam

maggi hot cup

3. Time bukak laptop untuk baca blog-blog dan berita bola sepak

maggi hot cup

4. Time nak balik kampung sebab senang packing, mudah disediakan dan time minum petang pukul 5.30 , instead of kuih muih, Abang Nara prefer Maggi Hot Cup sebab lebih mengenyangkan.

maggi hot cup

Dan semestinya time yang paling best untuk menikmati Maggi HOT CUP ialah:-

5. Time nak menang hadiah berjumlah RM100,000

maggi hot cup

Ya betul, kini dengan memakan Maggi HOT CUP, anda berpeluang memenangi hadiah-hadiah menarik berjumlah RM100,000. Caranya sangat senang, anda hanya perlu menyertai pertandingan Jom Cuti Bersama Maggi menerusi SMS.

maggi hot cup

Abang Nara, Abang Nara. Apakah itu POP. Adakah ianya sejenis KPOP?

POP tue macam code la untuk anda menyertai pertandingan Jom Cuti Bersama Maggi. Tapi pastikan korang beli Maggi HOT CUP yang ada sticker macam kat bawah nie untuk mendapatkan POP. Jangan silap beli pulak.

maggi hot cup

Peraduan Jom Cuti Bersama Maggi pun turut diadakan menerusi Facebook Maggi Malaysia. Yang ini agak menarik sebab korang kena main game. Namun syaratnya tetap sama, kena beli Maggi HOT CUP yang berstickerkan “Peraduan Jom Cuti Bersama” baru boleh join contest menerusi Facebook Maggi Malaysia

maggi hot cup

So tunggu apa lagi? Jangan makan Maggi HOT CUP semata-mata untuk kenyangkan perut anda. Inilah peluang anda untuk memenangi hadiah berjumlah RM100,000 sambil menjamu selera bersama Maggi HOT CUP. Pertandingan ini sudah pun bermula dan akan berakhir pada 29 Januari 2012 nanti. More info boleh baca di Facebook FAQ Peraduan Jom Cuti Bersama Maggi.

Written by AbangNara | December 5th, 2011

Membaca BiPop semalam membuatkan Abang Nara menggelengkan kepala. Mana taknya, pengakuan berani mati seorang ahli perniagaan yang bernama Zaleha Mohd Khalid, 47 tahun tentang hubungannya bersama Jalani Sidek dan perhubungan ini diketahui pula oleh isteri Jalani, Raja Azmi. Gila tak gila lah kan?

jalani sidek

Kata Zaleha:-

Saya dan Jalani rapat, hubungan kami pada tahap serius. Saya akui saya sering bersama Jalani, boleh dikatakan banyak masa saya dihabiskan dengan Jalani. Anak-anak, keluarga dan teman mengetahui tentang hubungan kami, malah saya dan Jalani tidak pernah merahsiakan hubungan ini daripada pengetahuan Raja Azmi. Saya juga rapat dan baik dengan Raja Azmi.

Katakanlah yang anda juga meneguk air liur anda apabila membaca kenyataan ini. Pelik tapi benar kan? Kalau sudah sampai ke tahap ini, lebih molek rasanya untuk Jalani bernikah dengan si Zaleha ini. Raja Azmi pun seolah-olah merestuinya.. Tak gitu?

Dan Abang Nara tak sangka yang Raja Azmi sporting gila orangnya sampai membenarkan suaminya menjalinkan hubungan istimewa dengan wanita lain. Ini ajaib. Kata Zaleha lagi:-

Seperti dijelaskan Jalani kepada saya, Raja Azmi tidak pernah menghalang hubungan kami. Malah ada ketika Raja Azmi turut bertandang ke rumah saya, begitu juga saya. Kami saling mengunjungi. Hubungan saya dengan Raja Azmi tidak pernah bermasalah. malah saya menyayanginya sebagai kakak, begitu juga Raja Azmi menganggap saya sebagai adik.

Lagi beberapa keping gambar Jalani dan wanita yang bernama Zaleha ini dengan membaca entri ini sepenuhnya.

P.S: Ada pelbagai hadiah menarik untuk dimenangi dengan menyertai peraduan Papa I Love You, antaranya ialah Blackberry Playbook, peluang untuk menonton premier Papa I Love You bersama kekasih Abang Nara ehermm silap Lisa Surihani, dvd dan pelbagai lagi. Daftar dulu di sini http://www.facebook.com/davidteo99?sk=app_248145615250200 .