Written by Mawar Putih | April 29th, 2018

Amboi amboi… Kemain lagi sekarang yer… Segala-gala benda dalam dunia nak di-viralkan yer! Semenjak  kebelakangan nie, make up pun boleh viral tau ! Sis-sis semua nie tahu ker ada jenama lip matte tempatan yang tengah hot meletup viral bagai nak rak nie.. Sebelum kita membawang dengan lebih lanjut, moh kita tengok apa yang hebat sangat nie.

Harga biasa: RM39.  Harge Blee on MyBazar: RM30 aje!

Jenama SO.LEK ni memang tak asing lagi bagi peminat lip matte tegar di ibukota tercinta ni. Diusahakan oleh dua beradik; Dahlia dan Luqman adalah Melayu yang tak pernah lupa dan berbangga dengan tradisi Melayu asli. Dari jenama hinggalah kepada pilihan warna, mereka kreatif dengan menggunakan jenis-jenis tarian tradisional, nama-nama bunga serta karakter puteri dan lagenda Melayu sebagainama, contohnya; Mahsuri, Ledang & Zapin. Apa lagi yang best? Tahan lama, “matte finishing” yang memang memuaskan hati serta harga yang berpatutan.

Harga biasa: RM120. Harga Blee on MyBazar: RM86 aje!

Sapuan Nori Lip Colour akan membuatkan bibir korang menyala seperti memakai lip gloss, tapi akhirnya menghasilkan kemasan matte yang ala-ala baldu selepas 15 saat. Dengan formula super ringan, setiap sapuan memberi rasa matte yang tak melekit dan tahan lama dari siang sampai kemalam! Lengkap dengan 6 warna menarik, ianya mengandungi minyak Zaitun, Sheabutter dan Vitamin E yang akan memberi kesan lembapan secara natural. Best, kan?

Harga biasa: RM47. Harga Blee on MyBazar: RM30 aje!

Ni la dia produk pelakon manis Ummi Nazeera! Kalau dah founder pun terkenal dengan penampilan yang cun-melecun, kompomlah produknya pun berkualiti tinggikan! Diperkaya dengan bahan semulajadi seperti biji bunga Matahari, minyak Kastor danVitamin E, kesan penghidratan Nazeera lipstick pada bibir memang betul-betul UMMPHH!

Harga biasa: RM50. Harga Blee on MyBazar: RM30 aje!

Haaa. Ni lagi satu brand tempatan yang tengah hot! Imanni Skinz Catleya Lipmate ni terkenal kerana boleh merawat masalah bibir kering jika digunakan secara konsisten.Pastu, hebat betul..siap ada Habbatus Sauda organik!Tekstur? Jangan ceritalah! Lembut, mudah dicuci, tak melekit, dan of course lah tahan lama !

Harga biasa: RM39. Harga Blee on MyBazar: RM26 aje!

RKay Beauty Lipmatte ni lagi power! Formula “kiss proof”, lagi uols! Bila minum, makan, takde la melekap bekas-bekas bibsir sexy mugil awak tu! Selain mesra solat, ianya diformulasi tanpa plumbum dan bebas merkuri.

So, tunggu apa lagi…? Jom serbu BLEE !!

Written by Bella | April 28th, 2018

Entah mengapa pelakon Elfira Loy nampaknya tidak mahu mengalah dan terus mempertahankan pendapatnya mengenai isu ubat peninggi sehingga terbawa-bawa dalam satu temubual menerusi program hiburan tempatan.

Seperti yang anda semua tahu, beberapa doktor sudah memberikan penjelasan mereka secara saintifik mengenai tahap tumbesaran manusia.

Menerusi temubual tersebut, Elfira merasa bengang apabila seorang doktor ( mungkin ada yang tahu doktor yang dimaksudkan adalah Dr Beni Rusani)  berpendapat beliau hanya ingin “back up” rakan artis sehingga mendapat kecaman daripada netizen.

Mungkin sudah tidak mahu memanjangkan lagi isu ini, Dr Beni dengan rasa rendah hati memohon maaf kepada Elfira dan mana-mana pihak yang mungkin terguris dengan kenyataan beliau sebelum ini.

Tweet permohonan maaf Dr Beni turut mendapat perhatian Dr Amalina Bakri yang mempertahankan tindakan rakannya itu. Menurut Dr Amalina, sudah menjadi tanggungjawab sebagai seorang doktor untuk mendidik masyarakat tentang sesuatu perkara berkaitan ilmu perubatan berdasarkan fakta sains yang tepat.  Apa gunanya seorang doktor jika masyarakat enggan menerima pendapat mereka?

Malah, apa yang dikatakan oleh Dr Beni dan Dr Amalina turut disokong oleh netizen. Rata-rata mereka menyifatkan Elfira seorang yang meninggi diri dan tidak berfikiran terbuka untuk menerima teguran daripada mereka yang lebih pakar dalam bidang perubatan.

Kalau pakar perubatan tampil memberikan penjelasan dengan fakta yang betul, kita sebagai seorang yang tidak arif dalam isu ini seharusnya menerima teguran mereka dengan baik. Tidak perlu cepat melatah ataupun masih ingin berdegil.

Kredit : MF souls, Dr Beni Rusani & Dr Amalina Bakri

Written by Bella | April 28th, 2018

Bakal mendirikan rumah tangga pada Mac tahun depan, pelakon Atikah Suhaime merayu agar tiada pihak bertanya mengenai kisah kontroversi beliau sebelum ini kepada tunangnya, Awi Rafael yang sudah menerima diri beliau seadanya.

Saya harap dan mohon media tidak bertanya Awi tentang perkara lalu saya. Bukan apa, saya cuma rasa seperti tidak menghormatinya sebagai tunangan saya. Dia terima saya seadanya dan sejujurnya kami tidak pernah bercakap tentang itu sepanjang berkawan.

Sah mengikat tali pertunangan pada 17 Mac lepas, Atikah mengakui Awi adalah insan yang banyak memberikan beliau semangat untuk terus bangkit saat beliau sudah berputus asa dalam kehidupannya.

Terdahulu, Atikah terlibat dengan kontroversi panas selepas foto bogel miripnya besama pelakon Idris Khan mula tersebar. Gara-gara itu beliau sudah tidak mendapat tawaran berlakon lagi dan terpaksa pulang ke tempat kelahirannya di Singapura kerana wang simpanan beliau sepanjang menjadi artis sudah habis digunakan.

Sumber Berita : mStar Online

Written by Bella | April 28th, 2018

Beberapa hari lalu, video pelakon Fathia Latiff mendirikan solat didalam kereta kerana terperangkap dalam dalam kesesakan lalu lintas dengan mekap yang agak tebal menjadi isu serta perdebatan hangat di media sosial.

Ramai mempertikaikan mengapa Fathia tidak mencari surau ataupun masjid yang berdekatan untuk solat dan bagaimana pula beliau menentukan arah kiblat dalam kenderaan yang sedang bergerak.

Menjawab persoalan tersebut, Mufti Wilayah Persekutuan, Datuk Dr Zulkifli Mohamad Al-Bakri menerusi laman web rasmi pejabat mufti menjelaskan perkara itu dari segi hukum agama Islam.

Mari sama-sama kita lihat penjelasan penuh beliau dengan membaca entri ini sepenuhnya.

Sumber Berita : Laman Web Rasmi Pejabat Mufti Wilayah Persekutuan

 
Page 3 of 3412345...102030...Last »