Written by Bella | April 30th, 2018

Menggalas tanggungjawab sebagai seorang ibu dan bapa kepada dua orang anak lelaki bukanlah satu perkara mudah yang perlu dihadapi oleh pelakon Rita Rudaini.

Sering menjadi inspirasi untuk ibu tunggal di luar sana, ucapan Rita bersempena ulangtahun kelahiran anak keduanya Airit Qaqa Arjuna baru-baru ini membuatkan hati netizen tersentuh.

Mereka sebak melihat kompilasi gambar-gambar Arjuna daripada bayi sehingga kini yang turut disertakan dengan ucapan sayu daripada Rita.

Rata-rata netizen mendoakan agar Arjuna membesar menjadi anak yang soleh dan tidak lupa dengan pengorbanan ibunya.

Masih tidak terlambat untuk kami mengucapkan selamat hari jadi buat Arjuna dan turut mendoakan kesejahteraan mereka sekeluarga. Tiada apa yang dapat menggambarkan betapa besarnya kasih seorang ibu buat anak-anaknya.

38 responses to Walaupun Hilang Satu Dakapan Di Usia Kecilmu, Satu Pelukan Masih Ada – Ucapan Menyentuh Hati Rita Rudaini Bersempena Hari Jadi Anaknya

  1. melati says:

    Selamat Hari Jadi, walaupun kurang Minat Ko..!! Cuma kesian kt Sipendek dua ekor ni …Neelofa & Elfira Roy saya ingat sampai tua lah takder org nk..!!! Maklum lah Jantan2 Macho & Kaya Minat Pompuan Tinggi jrrr….kalau pompuan2 Pendek ni Mat2 Kete tayar terkankang jrrr yg minat…..wkaakakakakakakaa

    1

    21
  2. Minah membawang says:

    Papepn hepi bsday dik mok..sian anak2 jd mgsa keadaan..tp xpe..mummy awk sgup wtpe je utk awk n abg awk..syg netizen pd awk akn beterusan selagi mummy awk xcaras suami org..mummy awk cube jd daddy n mummy utk awk bdua n she made it very well

    20

    0
  3. Anonymous says:

    Kehilangan sebab perangai emaknya juga….. jgn salahkan sesiapa….

    6

    41
    • Anonymous says:

      Diharapkan apa2 akan jadi pd mak/kakak/adik perempuan kaum kluarga perempuan awak, masyarakat tak salahkan…sebab apa, sebab perangai.

      11

      1
    • Anonymous says:

      Typical…cuba letak dr ke tpt dia..semua salah nak diletakkan ke perempuan sahaja…contoh, adakah kerana perangai mak awak yg bnyak berleter, laser pertahankan hak sendiri akan menyebabkan ayah awak ceraikan mak awak, cari perempuan lain…?

      41

      0
    • Anonymous says:

      sedappp je mulut kau kan…perangai bapak dia mcm mana plak??? Dah ada anak buat perangai mcm org bujang mana di rita tak hangin…kalau setakat nk happy2 je kawin lebih baik sensorang…

      23

      1
    • anon lah says:

      errmmmm… peragai org terdekat awak, elok ker…?…. x baik tuduh2 org mcm tu. Dah jodoh dia tahap tu. Tidak semestinya ahli keluarga awak jodohnya panjang sbb perangai baik , tapi tolong beringatlah bahawa ahli keluarga awak itu telah memiliki jodoh yg baik yg mampu mengawal kekurangan ahli keluarga awak… nasib x selalu baik , kekadang ada masa jadi x baik… ingat2 lah dalam berkata2.

      1

      0
  4. Bob Barli says:

    Walaupun mulut Rita ni kadang2 lancang, tapi tetap respect dia sebagai seorang ibu. Nak besarkan 2 orang anak lelaki sorang2 bukan senang. Semoga anak2 dia ingat jasa mak depa ni.

    35

    0
    • Anonymous says:

      Dia lancang pun bersebab. Org x kacau dia, dia x kacau pun org tu. Artis2 lain buat kontroversi, Rita x pernah join sekaki mengutuk ke, bagi pendapat ke. Dia buat hal dia je. Unlike artist lain yg kecoh join nk naikkan nama bila ada artis buat kontroversi. Sebagai contoh, Abby Abadi, Wardina,dll. Aku suka Rita sbb dia x berlagak lemah redho pasrah. Dia fight untuk diri dia. Berapa kerat je pmpn yg acah2 lemah, menangis bucu katil bila kena buli dgn laki sndr.

      22

      0
      • yapkim says:

        tapi yang aku perasan rita suka jelancang atau menyibuk dekat hal orang..heheh.. konon konon ketua wanita teraniayai suami..

        1

        2
        • Anonymous says:

          Dah org mcm ko gi kacau dia psl kes tu. CUba org xkacau dia, xdenya dia nak sebok2

          3

          0
  5. Anonymous says:

    ex huby rita ni mmg xjenguk langsung ke anak2 die?
    ke mmg sebulan sekali ke cmne aidil tu jenguk anak2 die? KE MMG LANGSUNG XDE?tak rindu ke bebudak tu kat bapak die?? :( sedeh wehhh…..

    9

    0
    • Anonymous says:

      sibokk nk sekodeng

      0

      1
    • Anonymous says:

      Rita tak bagi….

      3

      0
      • Yekeni says:

        Ye ke rita tak bagi? Berkuasa sangat ke rita? Mahkamah untuk apa? I know someone yg dah belasan tahun tak tengok anak2 dia. Pasal dia yg tak nak tengok anak2 dia. Atau pun the guy jenis memang penakut? Takut family, takut bini baru? Takut bini lama?

        Pergi kedai nak beli telur,
        Kedai tutup!

        6

        0
    • Anonymous says:

      Sedih jgk.dh la ank2 lelaki.bpk player football femes.ank2 lelaki dh tntu suka main bola sepak.jauh di sudut hti diorg dh tntu rindu nk rasa ksh syg seorg ayh.wlpn dh bcerai msg2 tak boleh pntgkn dri sndri.laksanakn hak ank2.bkn ank yatim pn.ksian kt ank2.

      1

      0
  6. FC says:

    Video is touching indeed, Happy Birthday to the handsome boy! :)

    7

    0
  7. Anonymous says:

    bersyukurlh masih ada tmpt berbicara hari2 walaupun laki dh tiada.
    Suami dulu2 bkn segalanya.
    Bersyukurlh anda masih lagi senang, byk je singgle mother yg byk anak tpi tinggal kt PPR/PPRT.

    1

    3
  8. Sara says:

    Selamat hari jadi buat Airit qaqa Arjuna.
    Semoga Allah swt menjagamu selalu.
    Syukur ada ibu yang baik. Teruskan perjuangan menjaga dan mendidik anak anak Kak Rita.Moga Allah merahmati kalian sekeluarga.

    2

    0
  9. shopia lorren says:

    Semoga ank2 sihat n Rita jgk sihat utk menjaga amanah Allah ini.
    Harap Rita sentiasa redha n mensyukuri nikmat Allah..apa yg brlaku dgn bekas suami itu ujian Allah..ikhlaskn hati lapangkn dada n tabahkn hati mu Rita moga mendapat rahmat illahi…aamiin

    3

    0
  10. Anonymous says:

    A touching video. Semoga membesar menjadi anak solehah kebanggaan ibu dan family. As for your dad, I don’t know what’s the deal… Moga Allah lembutkan hati your dad untuk rindu n sayang pada anak2 dia. Kesian anak2.

    1

    0
  11. Noname says:

    Beautiful eyes….halangan n sekatan tu akan balik ke pelakunya…
    God is great…you miss their childhood..x kn dpt balik forever..

    1

    0
  12. Intai2 says:

    Bapk bd2 tu x dibenar kan melawat ank2 dgr nye….kalo susah nk membesar kn ank2 berbelanja lah dgn berjimat….x payah kot nk hantar ke International School tu kan mahal yuran nye…..ni mesti nk jg standard

    2

    12
    • ms bruneian says:

      kalau awak jadi ibu mesti awak tahu rasa nak jaga/beri mereka makan pakai yang sempurna sanggup buat apa saja demi anak2, saya bukan minat sangat dengan rita tapi kalau tentang kewajipan tanggung jawab saya respect dengan dia, sekurangnya dia mampu hendak bagi anaknya pelajaran yang terbaik, kita tiada hak untuk mpertingkaikannya, dia hantar anak nya sekolah yang terbaik sekurangnya inda jua minta awak mbayar, atu haknya seorang ibu. ambil saja yang baik, may allah taala bless you.

      12

      0
    • hahaha says:

      Ikut suka dia la nk hntr sekolah kat mana. Duit dia kot.

      4

      0
  13. unknown says:

    Happy Birthday hensem.. moga jadik anak yg soley yer.. jaga mommy elok2 tau.. she had enaugh..

    0

    0
  14. Anonymous says:

    Semoga Allah berikan kekuatan kepada Rita untuk membesarkan anak2 tanpa seorang ayah. Semoga anak2 menjadi hamba2 Allah yang berjaya dunia dan akhirat.

    1

    1
  15. Anonymous says:

    pelik aku ppuan ni.Cuba buat relaks boleh x. Mmg dah tau akhlak laki ko tu mcm tu pastu lg nk tnjuk2 yg ko sedih bagai. Ehhhhhhhh tlg lh ppuan apa erk ko dpt menyalak2 mcm ni. Cuba tnjuk yg kita ni sgt kuat wlau apa pun ujian. Actually itulah yg buat org lg respek. Sorylh teremo. Sbb mmg pelik gile aku tgk org suka bersyahdu syahdan kat ig fb.Ko nk apa sebenarnya.Hello ingat org ni amik port ke kesah duka idop kita. X der makno eh doh.Cuba idop secara aman dan relaks.Ko cayelh lagi rahmat Allah sekliling kita.

    5

    8
  16. suraya says:

    semoga kekuatan rita menjadi inspirasi buat wanita lain dalam membesarkan anak-anak. tahniah rita

    1

    1
  17. anon lah says:

    errmmmm… peragai org terdekat awak, elok ker…?…. x baik tuduh2 org mcm tu. Dah jodoh dia tahap tu. Tidak semestinya ahli keluarga awak jodohnya panjang sbb perangai baik , tapi tolong beringatlah bahawa ahli keluarga awak itu telah memiliki jodoh yg baik yg mampu mengawal kekurangan ahli keluarga awak… nasib x selalu baik , kekadang ada masa jadi x baik… ingat2 lah dalam berkata2.

    0

    0
  18. elle says:

    mule2 aku kecam jugak si RR ni, tapi bile tgk the way she treated her kids dlm satu program kat rumah diorg ni, mmg budak2 tu nmpk sgt behave and respect each other n surroundings diorg. so tahniah laa RR.

    1

    1
  19. rozita says:

    semua ini x kan berlaku kalo ko boleh tolak ansur…now siapa yg salah kalo anak tak dpt kasih sayang ayah

    1

    2
  20. say no to home wreckers says:

    semoga anak2 tak menurun perangai emaknya. kita doakan yang baik2 je la kan. hiks.

    #ritrudfans triggered

    0

    0

Leave a Comment

Optional