Written by AbangNara | April 30th, 2018

Mesti ramai antara anda pembaca setia Beautifulnara yang selalu berbelanja wang yang banyak untuk membeli produk kecantikan. Kadang-kadang ada yang tak begitu efektif.

Ha! Kitaorang mungkin ada jalan penyelesaian untuk anda semua.

Cerita dia macam ni…pada 19 April 2018 yang lepas, OPPO tidak ketinggalan melancarkan telefon bimbit terbaru mereka iaitu, OPPO F7. Majlis turut sama memperkenalkan artis popular di Malaysia, Neelofa sebagai Duta OPPO F7. Sekali pandang, OPPO F7 ini nyata memukau pandangan mata dan menjadi idaman penggemar selfie untuk memilikinya.

image

Kenapa perlu miliki OPPO F7 sebagai telefon baru anda sekarang?

1. Didatangkan Dengan 25MP Kamera Hadapan

Bukan sahaja size megapixel kamera hadapan yang besar, malah turut mempunyai sensor HDR yang memberikan anda untuk selfie dimana sahaja anda berada tidak kira di kawasan pencayaan yang rendah atau back light, ia tetap memberikan gambar yang cantik dan jelas.

image

2. A.I Beauty 2.0

image

Mempunyai A.I Beauty generasi ke dua yang mampu mengimbas 296 titik pengiktirafan muka termasuk mengesan leher dan lengan dimana lebih tinggi dari versi sebelum ini.

Jadi, kalau kita selfie, gambar lebih flawless. Begitu juga apabila bergambar beramai-ramai. Bukan setakat tu sahaja, video juga boleh dirakam menggunakan A.I Beauty 2.0 untuk dapat video lebih cantik.

image

Kalau kita ambil gambar potret, gunakan mode bokeh dimana background di blurkan dan hasilnya sangat awesome. Ditambah pula dengan mode Vivid yang mampu mencantikkan warna latarbelakang jadi lebih terang dan contrast!

Kelebihan A.I Beauty 2.0

a) A.I Learning

Bila menggunakan OPPO F7 untuk selfie, hanya perlu tetapan sekali sahaja. OPPO F7 mempunyai A.I Learning dimana ia mampu mengingati tetapan selfie anda dan akan bertindak secara automatik untuk selfie yang seterusnya. Jadi tak perlu lah menyunting banyak kali. Jimat masa.

b) AR Sticker.

image

Fungsi terbaru yang didatangkan di OPPO F7 dimana kita boleh memilih sticker untuk nampakkan gambar jadi lebih menarik.

3. Reka Bentuk Lebih Gempak

image

a) Skrin yang lebih bergaya

OPPO F7 mempunyai reka bentuk yang lebih bergaya dengan resolusi yang lebih baik, skrin penuh 6.3 inci. Memberikan pengalaman menonton movie dan bermain games yang berganda!

b) Reka Bentuk Cermin dibahagian belakang

image

Penggunaan reka bentuk cermin di bahagian belakang OPPO F7 memberikan lebih gaya kepada semua. Didatangkan dengan 3 warna iaitu Solar Red, Moonlight Silver dan Diamond Black.

4. Spesifikasi Yang Mengagumkan

OPPO F7 menggunakan prosesor MediaTek Helio P60 8 core dengan 4/6GB RAM dan 64/128GB ROM. Bagi anda yang nak tambah jumlah stor simpanan boleh menggunakan microSD, saiz sehingga 256GB.

Selain mempunyai 25MP kamera hadapan, OPPO F7 didatangkan dengan 16MP kamera belakang (f/2.0 Aperture, 16 different A.I. Scene Recognition).

Anda boleh menggunakan dua simkad & kad microSD juga. Mempunyai pengesan wajah untuk unlock dan juga pengesan cap jari.

OPPO F7 didatangkan dengan bateri sebesar 3400 mAh dan menggunakan Android 8.1. 3 warna dikeluarkan iaitu Solar Red, Moonlight Silver dan Diamond Black.

5. Skrin Penuh Untuk Multi Task

Skrin OPPO F7 yang besar mampu membantu anda untuk multi task kerana mempunyai navigasi pantas seperti drag, swipe, flip, dan tap. Semua software akan memberi pergerakan secara cepat dan mudah yang tiada tandingan.

image

Multi Task pada skrin penuh mampu hold icon aplikasi dan notifikasi. Sekiranya sedang menonton video atau bermain game, kita boleh membaca dan membalas mesej tanpa ganggu permainan dan video yang sedang berjalan.

6. Peraduan #FindTheRealYou Selfie. Peluang Miliki OPPO F7 Secara Percuma!

Ada yang nak miliki OPPO F7? Jangan lepaskan peluang menyertai peraduan #FindTheRealYou dan peluang memenangi OPPO F7! Untuk Maklumat lanjut mengenai peraduan boleh klik SINI atau boleh ke Facebook OPPO Malaysia.

image

Bagi anda yang nak memiliki OPPO F7 64GB, boleh dapatkan dengan harga RM1,399 secara ONLINE atau Concept Store OPPO berhampiran anda.

Kepada mereka yang inginkan kapasiti yang lebih besar, anda boleh Pre-Order OPPO F7 128GB dengan harga RM1,699 Bukan itu sahaja, anda juga layak menerima free gift bernilai RM299!

Pada pendapat kami, memang cukup berbaloi!

Written by Bella | April 30th, 2018

Menggalas tanggungjawab sebagai seorang ibu dan bapa kepada dua orang anak lelaki bukanlah satu perkara mudah yang perlu dihadapi oleh pelakon Rita Rudaini.

Sering menjadi inspirasi untuk ibu tunggal di luar sana, ucapan Rita bersempena ulangtahun kelahiran anak keduanya Airit Qaqa Arjuna baru-baru ini membuatkan hati netizen tersentuh.

Mereka sebak melihat kompilasi gambar-gambar Arjuna daripada bayi sehingga kini yang turut disertakan dengan ucapan sayu daripada Rita.

Rata-rata netizen mendoakan agar Arjuna membesar menjadi anak yang soleh dan tidak lupa dengan pengorbanan ibunya.

Masih tidak terlambat untuk kami mengucapkan selamat hari jadi buat Arjuna dan turut mendoakan kesejahteraan mereka sekeluarga. Tiada apa yang dapat menggambarkan betapa besarnya kasih seorang ibu buat anak-anaknya.

Written by Bella | April 30th, 2018

Meskipun Zul Ariffin memberitahu tidak wujud cinta lokasi antara beliau dan Elizabeth Tan ketika bergandingan bersama dalam filem seram Misteri Dilaila, peminat bagaimanapun masih hangat memperkatakan mengenai hubungan mesra mereka.

Beberapa video “sweet” mereka terutama sekali saat Zul membantu menyarungkan cincin di jari Elizabeth membuatkan hati peminat cair dan mahukan mereka berdua benar-benar bercinta. Boleh nampak juga betapa tersipu malunya Elizabeth saat bertentangan mata dengan hero kacak pujaan ramai itu.

Antara video “bersemut” mereka berdua :-

Kedua-duanya  solo, jadi apa salahnya untuk mereka bercinta bukan? Elizabeth juga sebelum ini akui beliau memang minat dengan lelaki Melayu. Ehem, apa tunggu lagi?

Written by Bella | April 30th, 2018

Tidak mahu hanya dikenali sebagai pelakon, selebrti popular Fazura seperti yang anda tahu turut aktif dalam bidang nyanyian.

Namun, beliau sering menerima kritikan negatif berkaitan nyanyiannya termasuklah duet bersama penyanyi Indonesia bertaraf antarabangsa, Anggun menerusi lagu The Good Is Back baru-baru ini. Ramai juga lah yang meminta Fazura untuk berhenti menyanyi.

Bagaimanapun, Fazura nampaknya tidak cepat melatah dan menerima setiap kritikan serta kecaman netizen dengan hati yang terbuka. Ia sedikit pun tidak membuatkan beliau berputus asa dan lebih bersemangat untuk memperbaiki mutu nyanyiannya pada masa depan.

Saya terima semua kritikan itu dengan hati yang terbuka. Biasalah, kita perlu berdepan dengan semua cabaran seperti itu untuk berjaya. Diakui, lagu itu paling sukar untuk saya nyanyikan, ditambah dengan vokal Anggun yang sangat hebat.

Apabila dia memilih saya untuk menjadi rakan duet, saya sahut cabaran itu dengan memberikan yang terbaik mengikut kemampuan diri.

Wah, kuat juga ya semangat cinta hati Fattah Amin ini untuk terus berjaya sebagai penyanyi. Siapa tahu dengan setiap komen yang diterima, satu hari nanti Fazura boleh membuktikan dirinya mampu bergelar seorang penyanyi yang hebat. Hehe..

Sumber Berita : BH ONLINE

Page 2 of 3412345...102030...Last »