Written by Bella | April 30th, 2018

Sejak kebelakangan ini, kecoh juga dengan isu artis –artis yang mempromosikan sesuatu produk tanpa mengira kesan kepada pengguna. Netizen mendakwa golongan ini sudah gelap mata dengan tawaran wang ringgit yang tinggi untuk menjadi duta ataupun sekadar memuat naik promosi di media sosial.

Namun, tidak semua artis begitu. Ada yang masih mempunyai prinsip tersendiri seperti Sharifah Amani.

Menerusi akaun Twitternya, pelakon yang sentiasa kelihatan awet muda itu mendedahkan beliau pernah menolak tawaran bernilai RM 1 juta untuk menjadi duta produk pemutih kulit kerana tidak mahu menipu orang ramai tentang keberkesanan produk tersebut.


Terima kasih juga kepada ibunya, Fatimah Abu Bakar yang turut menasihati anaknya untuk menolak  sahaja tawaran lumayan itu kerana produk berkenaan mengandungi bahan kimia yang membahayakan pengguna.

Buat Sharifah Amani, duit bukanlah segala-galanya tetapi kehormatan diri. Rezeki itu ada dimana-mana. Tweet itu mendapat reaksi positif daripada netizen yang memuji pendirian beliau.

Artis mempunyai pengaruh yang besar dalam masyarakat. Apa yang mereka buat ataupun katakan pasti akan menjadi ikutan ramai,gunakanlah pengaruh itu untuk sesuatu perkara yang baik dan bukan sebaliknya. Apa pendapat anda?

Written by Bella | April 30th, 2018

Sering memuat naik status serta hashtag berbaur sindiran terhadap bekas suaminya, Azmi Hatta, pelakon dan penyanyi Elly Mazlein memberitahu beliau sedikit pun tidak hirau dengan masyarakat yang mengkritik tindakannya itu.

Biarlah dianggap tidak matang sekalipun, Elly tetap tidak akan berhenti menuntut nafkah tertunggak daripada bekas suaminya itu demi masa depan anak perempuan tercinta, Putri Sara Sefhia. Tambah Elly, Azmi bukan sahaja culas dengan tanggungjawabnya sebagai seorang bapa tetapi sudah lama tidak menjenguk anak mereka.

Saya tidak pernah menghalang mereka berjumpa. Bagi saya, anak itu pembawa rezeki. Jika kita melaksanakan amanah Tuhan dengan baik, saya percaya pintu rezeki akan terbuka lebih luas. Itu yang cuba saya pertahankan.

Terdahulu,  Mahkamah Rendah Syariah Sepang mengeluarkan perintah supaya Azmi membayar nafkah bulanan kepada anaknya sebanyak RM1,500 pada 12 Oktober tahun lalu. Azmi dan Elly sah bercerai pada 15 Oktober 2015. Kemudian pengarah itu mendirikan rumah tangga bersama pelakon Faye Kusairi pada 9 April 2017.

Sumber Berita : BH ONLINE

Written by serenity | April 30th, 2018

Hujung minggu lepas hangat dengan kisah Ara Johari, penyanyi lagu Bunga yang dikecam Netizen kerana memuat naik rakaman sebahagian filem Avengers: Infinity War di IG Storynya.

Bukan setakat dikecam, malah ada Netizen yang memaki hamun Ara Johari kerana memuat naik rakaman itu. Kepada Melodi TV3 29 April, Ara mendakwa dia tidak berpuas hati dengan mereka yang mengeluarkan kata-kata kesat terhadapnya:

Ia untuk Story sebenarnya. 15 saat. I bukannya record the whole movie. Dorang maki sampai keluar kata-kata kesat. I tak puas hati pasal itu, and then I upload lagilah. Why not you just skip my Story? Kenapa nak tengok kalau benda tu jadi spoiler? Kemudian benda tu jadi viral.

Kalau ikut undang-undang untuk movie memang salahlah kalau I upload. Tapi bagi I benda tu normal. Ramai sangat orang buat. Story 15 seconds, bukannya record the whole movie. I record story 15 seconds and tak la nampak skrin sangat. I record nampak skrin dalam 5 seconds je tak tau benda tu jadi isu pula.

Ditanya jika dia ada menerima apa-apa tindakan akibat memuat naik rakaman itu ke media sosial, Ara memberitahu:

So far, tak ada lagi alhamdulillah la, kita tengok nanti ada ke, tak ada ke.

Keseluruhan artikel dengan membaca entri ini sepenuhnya.

 
Written by Bella | April 30th, 2018

Hanya dengan sekali lafaz, gitaris kumpulan Kristal, Rody sah bergelar suami kepada penjaga gol futsal kebangsaan, Nur Izwani Azman ataupun lebih dikenali sebagai Niena Azman dalam sebuah majlis akad nikah yang diadakan di  Hotel Kulai, Johor pada 27 April lalu.

Niena menerima mas kahwin berjumlah RM 111 dan wang hantaran RM 11,11,11. Pengantin perempuan turut menerima tujuh dulang hantaran berbalas sembilan dulang kepada pihak lelaki.

Rody menerusi akaun Instagramnya meluahkan rasa syukur majlis pernikahannya itu berjalan dengna lancar dan mengakui ia adalah hari paling bersejarah buat dirinya. Beliau berjanji akan cuba membimbing Niena dengan baik.

Semalam, pasangan pengantin baru ini telah mengadakan majlis resepsi di Dewan Raya Kulai. Majlis tersebut berlangsung dengan cukup meriah sekali dan dihadiri oleh rakan artis, teman rapat serta keluarga kedua-dua belah pihak. Rody dan Niena tampil begitu elegan dengan busana berwarna biru gelap.

Jom kita lihat beberapa lagi foto sekitar majlis akad nikah serta resepsi perkahwinan Rody dan Niena dengan membaca entri ini sepenuhnya. Kredit Foto : LVP.co  & Mega Bridal Collections

 
Page 1 of 3412345...102030...Last »