Written by serenity | April 28th, 2018

Sejak kebelakangan ini, dengan kewujudan teknologi live di media sosial, beberapa filem yang sedang ditayangkan di pawagam telah disiarkan secara live di media sosial oleh penontong wayang tidak bertanggungjawab. Antara filem yang menjadi mangsa ialah Sejoli dan KL Wangan.

Terbaru, penyanyi Ara Johari telah menerima kritikan hebat kerana memuat naik sebahagian rakaman filem Avengers: Infinity War yang sedang ditayangkan ke IG Story.

Apa yang lebih mengejutkan, dia enggan mengakui kesalahannya dan memuat naik jawapan-jawapan tidak matang mengenai kecaman yang diterima untuk membalas kritikan itu seolah-olah ingin mencabar pihak tertentu.

Keseluruhan artikel dengan membaca entri ini sepenuhnya.

 
Written by Bella | April 27th, 2018

Sudah hampir enam tahun berkecimpung dalam industri hiburan, nama pelakon Fendy Bakry baru sahaja ingin menyerlah dan mendapat perhatian ramai menerusi drama adaptasi novel Mr. Grey yang kini sedang ditayangkan.

Untuk pengetahuan anda, Fendy adalah salah satu peserta pencarian Hero Remaja tahun 2012 seangkatan dengan pelakon popular Fattah Amin, Syafiq Kyle dan Saharul Ridzwan.

Tidak dinafikan kini nama Fendy sedang melonjak naik, namun siapa sangka beliau akan diduga dengan penyakit misteri yang membuatkan tahap kesihatannya semakin merosot.

Mengesahkan berita tersebut, kakak Fendy iaitu Fahniza memberitahu badan adiknya itu semakin lemah, pergerakannya terbatas dan sudah tidak mampu bertutur dengan jelas.

Maaf.Fendy tidak boleh menjawab panggilan ketika ini kerana dia sukar bercakap. Keadaannya juga lemah selain pergerakannya terbatas sampai hendak pegang telefon pun tidak boleh.

Difahamkan, Fendy sudah mendapatkan rawatan pakar di hospital sebelum ini, tetapi keadaannya masih sama. Buat masa ini, beliau berada di kampung halamannya di Perlis bagi mendapatkan rawatan secara perubatan Islam pula. Keluarganya kini sedang berusaha sebaik mungkin agar Fendy dapat kembali pulih dan ingin mencari punca beliau sakit secara tiba-tiba.

Kami harap keluarga Fendy tabah dengan ujian yang menimpa dan mari sama-sama kita berdoa agar beliau lekas pulih.

Sumber Berita : mStar Online

Written by AbangNara | April 27th, 2018

Amboi, amboi, amboi. Seronok la pulak Abang Nara melayan gambar percutian Mira Filzah di Sydney yang telah dikongsikan olehnya di Instagram. Cantik-cantik beb gambar dia .

Apa yang paling Abang Nara suka ialah pengembaraan Mira Filzah ke Sydney adalah untuk memaklumkan betapa mudahnya untuk kita selaku Muslim menikmati percutian halal di sana.

image

Rasa tak puas pulak sekadar menatap gambar, Abang Nara terus angkat telefon dan call Mira Filzah sendiri. (jangan mintak pulak nombor telefon dia kat Abang Nara)

Mira telah diterbangkan ke sana oleh AirAsia X untuk menerokai keindahan dan keunikan New South Wales, sekaligus berkongsi pengalaman tersebut dengan para peminat.

image

Makanan halal yang sihat dan lazat di Grounds of Alexandria

Memang seronok betul dengar pengalaman percutian Mira Filzah ke Sydney. Abang Nara terus rasa nak book tiket time-time tue jugak. Memang teruja rasa nak pergi ke sana, lebih-lebih lepas dah tahu apa yang perlu dilakukan. Sempat kami kongsikan 5 aktiviti atau tarikan di Sydney yang anda memang wajib kunjungi.

1.Sydney Harbour Cruise
Kalau anda ke Sydney memang tak sah kalau tak naik cruise di Sydney Harbour. Abang Nara cadangkan agar anda tempah tiket untuk Sydney Harbour Cruise awal-awal, mana la tahu anda boleh jimat lebih sikit, lagi-lagi kalau anda ke Sydney bersama keluarga.

image

fuh, rasa grand pula naik cruise di tengah-tengah Bandar Sydney ni

Kalau berkesempatan, anda boleh turun di beberapa perhentian untuk mengambil gambar di beberapa perhentian sepanjang perjalanan feri. Pada pendapat kami dan juga dipersetujui oleh Mira Filzah sendiri, memang berbaloi, pengalaman seumur hidup la katakan.

Banyak tempat di Sydney Harbour boleh diakses dengan feri, pelbagai perkara boleh dilihat dan dilakukan seperti pergi ke Island Hopping, Zoo Taronga, pantai di Manly, Watsons Bay dan banyak lagi.

2. Sydney Opera House

image

jangan tengok muka Mira Filzah je, tue belakang tue ada Sydney Opera House. Beautiful!!!

Kalau dah ke Sydney tu, jangan lupa singgah sebentar ke Sydney Opera House. Mana tahu, kalau anda berkesempatan, anda boleh menonton persembahan opera secara LIVE dan juga menikmati keunikan senibina Sydney Opera House ini yang penuh dengan sejarahnya tersendiri .

Selain itu, anda boleh melakukan pelbagai aktiviti yang lain seperti Bridge Climb yang hanya 15-20 minit dari Sydney Opera House.

3. Blue Mountains

image

Pergh, background Echo Point dan “Three Sisters

image

Cantiknya Mira Filzah bergambar berlatarbelakangkan Jenolan Caves

Kepada mereka yang lebih sukakan alam semula jadi, anda harus singgah sebentar di Blue Mountains. Pelbagai aktiviti yang anda boleh lakukan di sini, seperti rock climbing, abseiling dan macam-macam lagi.

Perjalanan ke Blue Mountains ini mengambil masa dalam dua jam dari Sydney’s Central Station ke Katoomba.

Di sini juga anda boleh mengambil bas-bas khas untuk ke tarikan lain seperti Cable Car. Kalau anda nak menginap di sini pun boleh juga, kerana terdapat pelbagai pilihan penginapan untuk anda seisi keluarga.

4. Josophan’s Fine Chocolates

image

Josophan’s Fine Chocolate adalah antara tempat “must-visit” di New South Wales, terutamanya kepada penggemar coklat. Boleh singgah ke sini dalam perjalanan pulang ke Sydney dari Blue Mountains.

Di sini, anda pasti terbeliak bijik mata bila tengok jenis-jenis coklat yang ditawarkan. Terletak di 132 Leura Village, kedai yang berkonsepkan “chocolate boutique” menjual pelbagai jenis coklat, seperti dark chocolate, truffle, white chocolate dan macam-macam lagi. Dengar kata Mira Filzah sampai taknak keluar dari kedai. Sedap teruk ni.

5. Berjalan di Persisiran Pantai Bondi ke Bronte

image

Adalah menjadi kebangaan penduduk Sydney dengan pantainya yang cukup indah, terutamanya pada musim panas. Kalau anda jenis yang gila pantai, anda memang kena terokai persisiran pantai dari Bondi hinggalah ke Bronte.

image

Abang Nara ni jenis yang tak reti berenang, tapi kalau dah tengok pantai yang cantik memukau macam Bondi ni, memang wajiblah bawa keluar kamera ataupun smartphone. Janji ada gambar ala beach boy. Tak gitu?

Sekiranya anda juga turut teruja selepas membaca perkongsian daripada Mira Filzah ini, jangan lepaskan peluang untuk merasai sendiri keindahan Sydney dengan terbang ke sana bersama AirAsia X. Sekarang ini tengah ada promosi di www.airasia.com/sydney di mana tiket promosi berharga RM499 sahaja (all-in fare sehala)!

Written by Bella | April 27th, 2018

Selebriti Ifa Raziah sekali lagi dikecam netizen apabila video beliau memakai gaun seksi dan singkat mempromosikan produk pelangsingan viral di media sosial semalam.


Berpakaian terlalu ketat sehingga menampakkan bentuk tubuhnya yang mampu menimbulkan keghairahan, rata-rata netizen melabelkan Ifa tidak beriman dan terlalu terdesak untuk membuktikan dirinya sudah kurus.

Malah, Ifa akui itulah tujuan sebenarnya beliau memuat naik video tersebut dan seharusnya perkara itu tidak perlu menjadi isu kerana aksinya itu tidak terlampau dan bukannya beliau tampil berbogel.

Niat saya memang nak tunjuk. Selama ini saya buat promosi produk di IG orang cakap gambar hasil suntingan. Malah tunjuk gambar sebelum dan selepas pun orang tak percaya. Apabila saya tunjuk penampilan sebenar, orang kecam pula. Kalau tak tunjuk kata saya propa dan menipu. Kenapa susah sangat nak terima hakikat yang saya sudah kurus?

Lagi pula dalam video berkenaan saya bukannya berbogel. Orang kita terlalu cepat menjatuhkan hukum tanpa ambil tahu cerita sebenar.

Sebenarnya, gaun itu ada lapisan luar. Namun, disebabkan ia labuh jadi tidak sesuai untuk berjalan atas air. Lagi satu, sebelum ini pun saya pernah pakai baju tanpa lengan. Kenapa tidak ada yang tularkan? Adakah sebab ketika itu saya gemuk atau tak cantik?

Ifa juga nampaknya tidak kisah video itu hangat diperkatakan kerana ia secara tidak langsung membuatkan produk keluarannya itu laris dan sudah habis terjual sebanyak 1,000 kotak.

Sumber Berita : Harian Metro

Page 4 of 34« First...23456...102030...Last »