Written by AbangNara | April 30th, 2018

Mesti ramai antara anda pembaca setia Beautifulnara yang selalu berbelanja wang yang banyak untuk membeli produk kecantikan. Kadang-kadang ada yang tak begitu efektif.

Ha! Kitaorang mungkin ada jalan penyelesaian untuk anda semua.

Cerita dia macam ni…pada 19 April 2018 yang lepas, OPPO tidak ketinggalan melancarkan telefon bimbit terbaru mereka iaitu, OPPO F7. Majlis turut sama memperkenalkan artis popular di Malaysia, Neelofa sebagai Duta OPPO F7. Sekali pandang, OPPO F7 ini nyata memukau pandangan mata dan menjadi idaman penggemar selfie untuk memilikinya.

image

Kenapa perlu miliki OPPO F7 sebagai telefon baru anda sekarang?

1. Didatangkan Dengan 25MP Kamera Hadapan

Bukan sahaja size megapixel kamera hadapan yang besar, malah turut mempunyai sensor HDR yang memberikan anda untuk selfie dimana sahaja anda berada tidak kira di kawasan pencayaan yang rendah atau back light, ia tetap memberikan gambar yang cantik dan jelas.

image

2. A.I Beauty 2.0

image

Mempunyai A.I Beauty generasi ke dua yang mampu mengimbas 296 titik pengiktirafan muka termasuk mengesan leher dan lengan dimana lebih tinggi dari versi sebelum ini.

Jadi, kalau kita selfie, gambar lebih flawless. Begitu juga apabila bergambar beramai-ramai. Bukan setakat tu sahaja, video juga boleh dirakam menggunakan A.I Beauty 2.0 untuk dapat video lebih cantik.

image

Kalau kita ambil gambar potret, gunakan mode bokeh dimana background di blurkan dan hasilnya sangat awesome. Ditambah pula dengan mode Vivid yang mampu mencantikkan warna latarbelakang jadi lebih terang dan contrast!

Kelebihan A.I Beauty 2.0

a) A.I Learning

Bila menggunakan OPPO F7 untuk selfie, hanya perlu tetapan sekali sahaja. OPPO F7 mempunyai A.I Learning dimana ia mampu mengingati tetapan selfie anda dan akan bertindak secara automatik untuk selfie yang seterusnya. Jadi tak perlu lah menyunting banyak kali. Jimat masa.

b) AR Sticker.

image

Fungsi terbaru yang didatangkan di OPPO F7 dimana kita boleh memilih sticker untuk nampakkan gambar jadi lebih menarik.

3. Reka Bentuk Lebih Gempak

image

a) Skrin yang lebih bergaya

OPPO F7 mempunyai reka bentuk yang lebih bergaya dengan resolusi yang lebih baik, skrin penuh 6.3 inci. Memberikan pengalaman menonton movie dan bermain games yang berganda!

b) Reka Bentuk Cermin dibahagian belakang

image

Penggunaan reka bentuk cermin di bahagian belakang OPPO F7 memberikan lebih gaya kepada semua. Didatangkan dengan 3 warna iaitu Solar Red, Moonlight Silver dan Diamond Black.

4. Spesifikasi Yang Mengagumkan

OPPO F7 menggunakan prosesor MediaTek Helio P60 8 core dengan 4/6GB RAM dan 64/128GB ROM. Bagi anda yang nak tambah jumlah stor simpanan boleh menggunakan microSD, saiz sehingga 256GB.

Selain mempunyai 25MP kamera hadapan, OPPO F7 didatangkan dengan 16MP kamera belakang (f/2.0 Aperture, 16 different A.I. Scene Recognition).

Anda boleh menggunakan dua simkad & kad microSD juga. Mempunyai pengesan wajah untuk unlock dan juga pengesan cap jari.

OPPO F7 didatangkan dengan bateri sebesar 3400 mAh dan menggunakan Android 8.1. 3 warna dikeluarkan iaitu Solar Red, Moonlight Silver dan Diamond Black.

5. Skrin Penuh Untuk Multi Task

Skrin OPPO F7 yang besar mampu membantu anda untuk multi task kerana mempunyai navigasi pantas seperti drag, swipe, flip, dan tap. Semua software akan memberi pergerakan secara cepat dan mudah yang tiada tandingan.

image

Multi Task pada skrin penuh mampu hold icon aplikasi dan notifikasi. Sekiranya sedang menonton video atau bermain game, kita boleh membaca dan membalas mesej tanpa ganggu permainan dan video yang sedang berjalan.

6. Peraduan #FindTheRealYou Selfie. Peluang Miliki OPPO F7 Secara Percuma!

Ada yang nak miliki OPPO F7? Jangan lepaskan peluang menyertai peraduan #FindTheRealYou dan peluang memenangi OPPO F7! Untuk Maklumat lanjut mengenai peraduan boleh klik SINI atau boleh ke Facebook OPPO Malaysia.

image

Bagi anda yang nak memiliki OPPO F7 64GB, boleh dapatkan dengan harga RM1,399 secara ONLINE atau Concept Store OPPO berhampiran anda.

Kepada mereka yang inginkan kapasiti yang lebih besar, anda boleh Pre-Order OPPO F7 128GB dengan harga RM1,699 Bukan itu sahaja, anda juga layak menerima free gift bernilai RM299!

Pada pendapat kami, memang cukup berbaloi!

TAGS:
PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

19 responses to Kenapa Perlu Bazir Duit Beli Produk Kecantikan, Sedangkan Ada Telefon Pintar Yang Secanggih ini?

  1. Anonymous says:

    ic…maknanya si Lopa tu x lah cantik mana…teknik kamera je lah yg nmpak dia cantik..patut semua jantan lari…, TMJ, RMS, Hans Isaac, Fatah Amin, Jul Arifin…hahahah

    12

    2
  2. Anonymous says:

    Ye ke abg nara…sya tgk Lopa tu make up tebal jugak walau guna kamera hp tu….poyo je Abg Nara ni…kalau ye pun nk promote…agak2 ler…nanti yg masyuk tu duit haram.

    5

    1
    • coklat palsu says:

      mata dia tu bkn coklat ori…mata dia ikut sebelah bapak kndung melayu..hitam.
      Kalau Paki kebanyakannya mata coklat ori atau ada sesetengah biru ori.

      2

      0
  3. Peah says:

    Euwwhhh oppo?

    5

    0
  4. hitamputeh says:

    kesian…make lepas ne, makin ramai la org yg peloless…..

    0

    0
  5. kenyataan says:

    Tu lh spa cakap lopak cantik? Tngk lh btl2 mata dia nmpk coklat sbb pakai kanta, hidung dia mancung tpi gemuk, bibir dia tebal bawah dan nmpk terturun dan ukuran ketinggian rendah..mcm Mira Filzah dia tk tinggi sgt tpi cantik dri Lopak..Lisa Surihani pun tk tinggi sgt tpi lgi cantik dri Lopak..Lopak biasa2 jer mungkin klau tk pakai kanta mata rasa lgi Lopak tu tk cantik sgt..sorry Lopak tpi just my 2 cents..

    10

    1
  6. Anonymous says:

    Cantik sebab makeup. Puihh..

    2

    0
  7. Ikhlas says:

    betul jugak bibir lofa nmpk yg di atas nipis dan yg dbawah tebal sgt tdk cantik, dan hidung part ditengah tu pulak besar dan dibawah kembang..mata dia tu siap pakai kanta klau tdk pakai mungkin mata dia tdk secantik masa ne..

    2

    1
  8. aku says:

    jap..tp kenapa nak mengutuk ciptaan ALLAH ek? bibir tebal..hidung besar..?? aku ni pun xsuka neelofar..sbb perangai dia..tp kenapa mesti nak mengutuk ciptaan ALLAH..so..salah ke kalau bibir tebal…? hidung besar…? korang nak yg mcm mana..? aduhhh..sakit btol

    5

    0
  9. Anonymous says:

    betul ke ic mama tini / nilopak pemastautin tetap?

    0

    0
    • Wekkkkkkk says:

      Klau mak tini ( mak lopak) dpt PR…maknennya mak dia tiada mykard.
      Klau dpt mykard dri dulu…nanti mak tini nk tinggal kt pakistan hanya boleh 2 bulan shj sbb dia warganegara malaysia .

      TETAPI..jika mak tini ada PR..maknenya dia bebas berada di pakistan utk tempoh yg dia suka sbb ikut laki no 2 tu.

      Dan pemegang PR ni lebih suka ada PR dri mykard. Sbb mereka ada dua negara.
      Klau mykard hanya utk 1 negara je.

      Tanyalh org2 asing kt sini..mereka lebih suka ada PR.

      0

      0
  10. Anonymous says:

    Euwwwwwwwwwwwwww,Kelantan..geli la pulak nak Oppo.

    1

    0
  11. Anonymous says:

    Bibir bawahnya besarrr,kalau terleka terjuih lagi.buruk.

    1

    0
  12. fishball says:

    eeuwww oppo?? watchu talking about???

    1

    0
  13. Anonymous says:

    Neelofa skrg keluar kan pics yg nampak dia suci murni. Shes back to wearing pastel colours..pegang2 baby… berbaik2 dgn kawan2 hans…. kedai neelofa sendu jer so dia pun buat lah sessi keagamaan… mcm2 topic sambil jemput PU yg muda2 hensem… oh ye skrg dah pandai peluk2 fans and blowing kisses mcm Fazura…. lol.

    1

    0

Leave a Comment

Optional