Gosip Artis Malaysia Terkini & Gambar Artis Malaysia Terbaru Sensasi - Part 3111
Written by AbangNara | December 11th, 2009

jais akhil hayy

Akhirnya pihak yang sepatutnya bersuara sudah pun bersuara. Memang sah yang selama ini Akhil Hayy mengajar hanya berlandaskan latar belakang agama yang cetek. Mungkin sebab Akhil Hayy adalah seorang artis menyebabkan ceramah-ceramah dia agak popular.

Pengarah JAIS iaitu Datuk Mohamed Khusrin Munawi berkata:-

[note]Apa yang kami ketahui, dia (Akhil) pandai bercakap seperti penceramah lain tetapi tidak memiliki latar belakang agama yang sepatutnya dimiliki seorang penceramah agama. Bagaimanapun, kami tidak menafikan pengaruh artis membolehkan orang ramai tertarik dan gemar hadir bagi mendengar ceramahnya yang sebelum ini tidak ketinggalan melampiaskan kata-kata sindiran terhadap orang lain. [/note]

Mungkin ramai yang dah tahu yang Akhil Hayy pernah kena tangkap dengan JAIS sebab bagi ceramah tanpa kebenaran. Rasanya semua orang pun tau yang penceramah agama sewajarnya perlulah ada asas ilmu agama yang betul sebelum bagi ceramah.

Kami suka dengar ayat sindiran daripada pengarah JAIS ini:-

[note]Kami tak mahu penceramah yang hanya pandai bercakap tetapi tidak ada pengetahuan agama dan apa yang paling membimbangkan, mereka hanya menggunakan logik akal dalam ceramah mereka. [/note]

Dan sebagai penutupnya, JAIS memang dah mengharamkan Akhil Hayy untuk bagi ceramah di Selangor. Lagi-lagi selepas insiden penceraian dan perkahwinan Akhil yang memang menjatuhkan imej seorang penceramah agama.

[note]Kita sudah mengetahui latar belakang Akhil dan dan sudah pasti kita tidak akan membenarkan dia untuk mengadakan ceramah di negeri ini (Selangor). Kami tak mahu sebahagian besar daripada ceramah yang diberikan lebih kepada mengutuk dan mengaibkan orang lain sehingga mengabaikan ilmu yang sepatutnya diperoleh mereka yang mendengar.[/note]

 
Written by AbangNara | December 11th, 2009

ashraff sinclair

Ribuan takziah kami ucapkan kepada Ashraff Sinclair yang masuk hospital disebabkan sakit usus. Nampak gayanya agak serius sebab terus kena operate usus dia tue. Harap-harap bukan kanser usus. Sebab kanser usus nie boleh membawa kematian.

Pengalaman peribadi kami melibatkan pakcik kami yang meninggal dunia disebabkan kanser usus memang menyedihkan. Walaupun si Ashraff nie dah jadi macam orang Indonesia dan dah tak reti nak balik Malaysia, marilah sama-sama kita doakan agar dia kembali sihat.

Nasib baik ada bini yang cun melecun temankan dia kat hospital. Taklah sunyi sangat kan?

P.S: Jutaan terima kasih kepada mereka yang telah membeli tudung di ButikNara. Siap ada seorang blogger lagi buat review pasal tudung yang dia beli. Boleh baca kat review tu di sini kalau berminat. Terima kasih banyak-banyak.

Written by AbangNara | December 11th, 2009

scha dan awal

Tidakkkkkkkkkkkkkkkkk ~~~ Kecewa hati kami apabila gambar Scha dan Awal berjalan-jalan di Midvalley Megamall dikeluarkan di forum Cari.  Hampa bukan sebab apa. Cuma terkilan kerana tidak sempat mengorat Scha. Nampaknya Awal sungguh pantas mengorak langkah cuba mencuri hati Scha selepas Scha clash dengan Fahrin.

Tapi kami percaya yang Scha dan Awal cumalah kawan biasa jer. Ala standard la seorang perempuan ditemani oleh seorang lelaki semasa bershopping membeli baju. Tak salah kan? Mungkin Awal pun tengah free masa tue. Jadi dia dengan rela hati menemani Scha berjalan-jalan di Midvalley.

Tapi tak ada yang salah kalau betul Scha ada sesuatu dengan Awal. Dedua pun tengah single mingle. Cuma harapnya kedua-duanya berkawanlah terlebih dahulu. Kenal hati budi masing-masing. Kalau rasa serasi barulah take it to another level. Lagipun kami dengar-dengar khabar angin yang Scha dan Awal nie memang suka bermesej sesama sendiri guna Blackberry.

Lagi gambar Scha dan Awal di Midvalley Megamall dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

P.S: Ingat lagi tak promosi XPAX Every Month Double Bonus XXL. Tawaran nie sah sampai 31 Disember 2009 jer tau. Pastikan anda dapat 6% bonus dengan minimum penggunaan sebanyak RM50. Maklumat lanjut leh gi lawat laman web XPAX.

 
Written by AbangNara | December 10th, 2009

Makin terserlah belang Tiger Woods ni kan. Dah 9 orang gadis simpanan dia, eh ke dah 10??  ramai sangat lah sampai tak dapat kami nak keep track.

Dah namanya Tiger kan…takkan nak malu-malu kucing kan. Ngaappp ajelah !