December 24th, 2013

Hidup di zaman sekarang ini memang penuh dengan cabaran. Lebih-lebih lagi di kala kesemua barangan naik harga. Terasa hidup ini sangat complicated terutamanya bagi kita yang “middle income”. Kadang-kadang terasa seperti kita tidak menghargai  kehidupan kita sendiri.   Kalau dalam bahasa omputihnya, kita tak “lives the life to the fullest”.

maybank livelifeamplified

Abang Nara adalah seorang pengguna Maybank sejak dari dulu lagi. Memang tiap-tiap hari bukak website Maybank2u untuk check duit. Selalu jugak Abang Nara tengok kot-kot ada contest yang menarik untuk disertai. Tup-tup mulai 1 November hari itu, Maybank dah mula menganjurkan contest #LiveLifeAmplified. Contestnya nampak sangat menarik. Terus Abang Nara join tanpa berfikir panjang.

maybank livelifeamplified

“Eh, senang sangat contest #LiveLeIfeAmplified ni”, bisik hati Abang Nara selepas membaca mengenainya di Facebook Maybank. Hanya perlu sebarkan kepada rakan-rakan dan keluarga-keluarga mengenai kredit kad Maybank 2 Cards. Abang Nara memang pengguna Maybank 2 Cards nie pun. Dah dekat 3 tahun dah. Memang best sebab dapat TreatPoints 5 kali ganda jika berbelanja dalam dan luar negara dengan Maybank 2 American Express Card. Kalau beli belah hujung minggu, dapat lagi 5% weekend cashback. Lagi best hanya perlu bayar one service tax, dapat lifetime fee waiver dan caj kewangan yang dikenakan serendah 8.88% setahun. Abang Nara paling suka kalau beli barang guna EzyPay sebab boleh bayar secara ansuran tanpa sebarang faedah. Terbaik kan?

maybank livelifeamplified

Cara nak sertai contest #LiveLifeAmplified yang bakal berakhir pada 31 Disember ini sangat mudah. Hanya perlu ke applikasi #LiveLifeAmplified di Facebook Maybank, masukkan details termasuk nombor handphone, tunggu kod pengesahan yang dihantar ke handphone dan tuliskan apakah kemahuan anda untuk mencapai #LiveLifeAmplified. Macam Abang Nara memang teringin sangat nak bercuti di Kepulauan Maldives bersama isteri tercinta. Sambil honeymoon sambil rehatkan badan.

maybank livelifeamplified

Dan untuk berpeluang memenangi grand prize sebanyak RM10,000, apa yang anda perlu lakukan ialah ajak seberapa banyak rakan dan keluarga untuk bersama-sama bermain applikasi #LiveLifeAmplified di Facebook Maybank. Lagi ramai anda jemput, lagi tinggilah peluang untuk menang. Tak perlu beli apa-apa, tak perlu ada Maybank 2 Cards dan tak perlu cipta slogan untuk menyertai contest ini. Mudah sangat kan?

maybank livelifeamplified

Daripada pengalaman sendiri, Abang Nara suka guna Maybank 2 Cards kerana beberapa sebab. Selain dapat kumpul mata untuk “redeem points”, Abang Nara paling gemar dengan “Travel Coverage” yang disediakan. Kalau kehilangan bagasi atau berlaku kemalangan yang mengakibatkan kematian atau ketidakupayaan, at least ada coverage sehingga RM1 juta. Menarik kan? Itu belum kira kelebihan “retail protection” yang membolehkan Abang Nara tukar balik atau minta “refund” sekiranya tidak berpuas hati dengan barangan yang dibeli. Terbaik gila ah Maybank 2 Cards ini.

maybank livelifeamplified

So far Abang Nara berada di kedudukan ke 15. Masih jauh untuk mengejar yang nombor 1. Namun usaha tangga kejayaan. Abang Nara perlu memenangi RM10,000 supaya dapat #LiveLifeAmplified dan pergi bercuti bersama isteri di Maldives. Kalau nak kumpul duit mahu 10 tahun lagi baru dapat pergi kot. Inilah satu-satunya peluang untuk Abang Nara mengejar impian dan menghargai kehidupan ini.

maybank livelifeamplifiedKita hidup hanya sekali. Hargailah ia. Gunakanlah peluang ini menjadikan mimpi anda satu kenyataan. Ukirkanlah senyuman di wajah anda. Sertai contest #LiveLifeAmplified di Facebook Maybank sekarang juga. Jangan sampai menyesal di kemudian hari.

Advertisement
December 23rd, 2013

Di kesempatan ini, Abang Nara ingin mengucapkan Selamat Hari Natal dan Selamat Tahun Baru 2014 kepada semua pembaca BeaufulNara yang menyambutnya. Dengan pelbagai jualan murah yang berlangsung di hujung tahun ini, Abang Nara mengambil keputusan untuk menjadi Santa Claus untuk isteri tercinta. Hehehe.
santaDengan bajet RM100 sahaja, Abang Nara berjaya mendapatkan barangan di bawah yang akan dibungkus di dalam kotak hadiah yang sangat menarik.
santa

Wife Abang Nara selalu mengadu telefonnya cepat sangat habis bateri, jadi Abang Nara belikan powerbank dengan kuasa 12,000mah. Memang confirm tak ada masalah bateri habis lagi. Harga pun Cuma RM41.80. Murah kan?
santa

Abang Nara tertarik dan tergoda melihat anting-anting berbentuk bulat yang dibuat daripada tangan ini. Bukan je boleh guna di telinga tetapi boleh dijadikan rantai di leher. Paling terkejut apabila tengok harganya cuma RM2.20. Memang terus beli dan masukkan dalam kotak hadiah buat iteri tercinta. Hehe.
santa

Abang Nara menjadi romantic sedikit dengan membeli anting-anting tulisan LOVE.  Memang terbukti betapa mendalamnya kasih saying Abang Nara kepada wife tercinta. Anting-anting cantik ini hanya berharga RM1.90 namun kualitinya memang nampak mahal. Terbaik!!!
santa

Simple dan elegan sungguh anting-anting kembar berbentuk hati ini. Cuma RM3.50 sahaja. Cantik kan?
santa

Comel kan rantai yang berbentuk arnab nie? Ada 2 telinga arnab kat atas tue kalau anda perasan. Memang sesuai dengan wife Abang Nara yang kecomelannya jelas terserlah ketika menjaga anak. RM2.20 sahaja. Murah sangat-sangat.
santa

Rantai penuh gaya ini adalah salah satu feveret Abang Nara. Dengan harga RM5.99 sahaja, wife Abang Nara confirm nampak lebih stylish dengan rantai ini.. Dah kahwin dan dah ada anak pun mestilah kena pakai aksesori kan? Barulah hot mom!!!
santa

Ini adalah barangan terakhir yang mencuri hati Abang Nara. Baju ini memang nampak sempoi, tak terlalu fancy dan nampak selesa untuk wife Abang Nara pakai. Harap-harap wife Abang Nara suka. Harganya cuma 38.80 sahaja.

Kesemua barangan berjumlah RM96.39. Petang ini Abang Nara akan keluar untuk carik kotak hadiah yang cantik dan muatkan kesemuanya barangan yang dibeli ini ke dalamnya. Jumlah keseluruhan lebih kurang RM100 sahaja. Murah dan berbaloi-baloi sangat kan?

Kalau korang nak beli hadiah yang harganya berpatutan, layari www.nile.com.my. Semua barangan yang Abang Nara beli di atas ialah daripada NILE. Banyak lagi pilihan lain yang Abang Nara pasti akan memikat hati anda. Pastikan korang beli sekarang sebab diorang tengah buat jualan hujung tahun dengan diskaun yang tinggi.

santa

Apakah yang anda ingin hadiahkan buat yang tersayang sempena Krismas dan tahun ini? Tinggalkan di ruangan komen untuk tatapan para pembaca BeautifulNara yang lain.

Advertisement
July 24th, 2013

Tinggal 2 minggu sahaja lagi, Hari Raya akan menjelma. Teringat kenangan masa kecik-kecik dulu. Time-time ini mesti tengah sibuk tulis kad raya nak hantar kepada kawan-kawan. Siap beli setem banyak-banyak. Lenguh jugak tangan nak menulis.
cadburyNamun teknologi yang berkembang pesat menyebabkan tradisi menghantar kad raya ini telah ditelan zaman. Rasanya dah dekat 7,8 tahun Abang Nara tak dapat walau sekeping kad raya pun. Sekarang ini trend orang hantar ucapan ikut SMS, Whatsapp dan macam-macam lagi. Memang menyenangkan tapi Abang Nara rasa tak ada yang special mengenainya.
cadburySuatu hari ketika berbuka puasa bersama rakan-rakan, Abang Nara menerima 2 keping coklat Cadbury daripada seorang kawan. Comel sangat coklat Cadbury nie siap ada reben. Ingatkan memang untuk dimakan ketika morey, rupa-rupanya ada mesej istimewa di dalam coklat Cadbury ini.
cadburyDengan pantasnya Abang Nara pun membuka kedua-dua coklat Cadbury ini. Rupanya ada mesej yang ditulis khas di atas coklat ini. Memang terharu dan terkejut Abang Nara dibuatnya. Ini memang suatu yang unik dan tak pernah Abang Nara terima selama ini. Terasa diri ini sangat istimewa.
cadbury
Tanya punya tanya, rupa-rupanya coklat Cadbury dengan mesej istimewa di dalamnya ini adalah bersempena kempena “Say It With Cadbury Raya”. Bagi Abang Nara, ini idea yang sangat awesome. Ucapan Hari Raya Raya menerusi coklat pastinya akan meninggalkan seribu kenangan istimewa kepada si penerima. Kreatif sungguh Cadbury.
cadburyAnda boleh mencuba Say It With Cadbury bersempena Hari Raya di pasaraya Tesco yang terpilih pada 2 hujung minggu (Sabtu dan Ahad) yang seterusnya iaitu 27, 28 Julai dan 3, 4 Ogos. Dan pada 25 Julai ini, khas di Tesco Mutiara Damansara bermula jam 12 – 2 petang, anda berpeluang menjadi orang pertama membuat mesej peribadi dengan Say It With Cadbury Dairy Milk sebelum orang lain sempena Prebiu Eksklusif untuk peminat Cadbury Dairy Milk Malaysia. 50 peminat pertama akan berpeluang menerima bar coklat Cadbury Dairy Milk 175g dengan PERCUMA dan membuat mesej peribadi anda! Best kan?
cadburyTunggu apa lagi? Pastikan anda tidak melepaskan peluang keemasan ini untuk berkongsi kegembiraan dan semangat Raya bersama orang yang tercinta. Rebut peluang ini sebelum terlambat. Abang Nara pun ingat nak pergi buat satu untuk wife tercinta. Bagi surprise sikit kat dia. Untuk info lanjut , jangan lupa layari Cadbury Dairy Milk Malaysia.

Advertisement
June 26th, 2013

15 Jun yang lalu, Abang Nara telah terbang ke Bali. Bukan untuk bercuti atau berbulan madu, kedatangan Abang Nara ke sini untuk menyaksikan sendiri kemeriahan BII Maybank Bali Marathon.

maybank bali marathon

Sampai sahaja di lapangan terbang kira-kira jam 4 petang, Abang Nara terus check in hotel di Kuta. Pihak penganjur menasihatkan Abang Nara untuk berehat secukupnya. Ini kerana kami akan pergi ke garisan permulaan BII Maybank Bali Marathon tepat jam 3 pagi. Fuh ~~

maybank bali marathon

Abang Nara ingatkan pasti tak ramai orang kalau datang jam 3 pagi. Rupa-rupanya Abang Nara tersilap. Sudah ada ratusan pelari BII Maybank Bali Marathon di garisan permulaan. Kesemuanya penuh bersemangat. Ada yang tengah warm up, ada yang tengah berborak-borak dan ada yang tengah berlari-lari anak.
maybank bali marathonAbang Nara yang mengantuk terus rasa teruja. Mana tak terujanya, semangat kesukanan yang ditunjukkan oleh para peserta BII Maybank Bali Marathon memang mengkagumkan. Abang Nara sempat borak dengan salah seorang peserta. Katanya dia sudah berada di situ bermula jam 2 pagi. Hebat kan?
maybank bali marathonSebelum marathon dimulakan, para peserta dan hadirin dihiburkan terlebih dahulu dengan persembahan tarian tradisional penduduk Bali. Menarik juga tarian yang dipertontonkan kerana ia dipengaruhi oleh agama Hindu yang merupakan agama terbesar di Bali. Lain daripada yang lain.
maybank bali marathonDebaran kian terasa sebaik sahaja persembahan tarian selesai. Untuk makluman,ada beberapa kategori yang dipertandingkan di BII Maybank Bali Marathon. Ada full marathon, half marathon, 10 kilometer, wheelchair marathon dan kategori kanak-kanak. Abang Nara kagum melihat pakcik-pakcik yang telah berusia turut sama menyertai marathon ini.

maybank bali marathonDaripada info yang diberikan, BII Maybank Bali Marathon kali ini disertai oleh kira-kira 2,500 pelari. 2,500 pelari ini datangnya daripada seluruh dunia. Dari Australia ada, dari Kenya ada, dari Amerika Syarikat ada. Paling menarik, kira-kira 100 pelari dari Malaysia turut hadir memeriahkan marathon ini.
maybank bali marathonAbang Nara paling terharu melihat semangat waja yang ditunjukkan oleh pelari-pelari marathon kategori wheelchair. Hampir mengalir air mata dibuatnya. Walaupun tidak sempurna tubuh badan, ketabahan mereka membuatkan orang ramai tidak berhenti bertepuk tangan ketika perlumbaan kategori mereka dirasmikan. Memang terbaik!!!
maybank bali marathonSelepas kira-kira 2 jam, para peserta marathon mula tiba di garisan penamat. Memang professional sungguh mereka ini. Laju gila. Peserta perempuan pun boleh tahan lajunya. Kalau Abang Nara masuk, confirm tak boleh menang dengan diorang. Hebat-hebat sungguh.
maybank bali marathonJutaan tahniah Abang Nara ucapkan kepada semua peserta BII Maybank Bali Marathon. Menang atau kalah itu perkara kedua. Yang penting, anda telah “Push Your Limit” dengan menyertai marathon ini. Anda semua memang hebat. Abang Nara respek dengan kecekalan, ketabahan dan stamina anda.
maybank bali marathonTahun depan kalau dipanjangkan umur, Abang Nara nak join kategori 10 kilometer BII Maybank Bali Marathon. Teruja pula melihat pelari-pelari yang bersemangat waja. Kalau korang pun berminat, silalah layari laman web www.balimarathon.com dan LIKE Facebook Maybank Bali Marathon untuk tidak ketinggalan sebarang informasi mengenai acara marathon tahunan ini.

Advertisement