Written by AbangNara | July 6th, 2015

Pada Sabtu hujung minggu yang lalu, Abang Nara telah merasai kehenseman diri ini meningkat 200%. Semuanya kerana diri ini mengenakan baju dan seluar John Master. Bukan senang untuk Abang Nara bergaya sekacak ini di pagi hari,. Ini semua adalah demi pertandingan ‘makeover’ antara pembaca BeautifulNara, Budiey dan NameeRoslan yang berlangsung di Sogo Kuala Lumpur.

john master

Abang Nara nampak penuh yakin kan? Memang tepat sekali dengan tema John Master Confident Men bersempena pertandingan ‘makeover’ ini. Setiap blogger telah pun memilih 5 orang peserta. Tugas Abang Nara hari ini adalah untuk memastikan peserta-peserta yang bertarung di bawah nama BeautifulNara tampil kacak, confident dan penuh berkarisma sambil menggayakan baju John Master pilihan mereka. Jom kita tengok geng-geng BeautifulNara.

john master

sebelum ditransformasikan oleh John Master

Semua peserta yang hadir amat bersemangat sekali. Mana tidaknya, pemenang nombor 1 akan bawa pulang baucar John Master bernilai RM800. Nombor dua pula RM600 dan nombor tiga RM400. Berbaloi-baloi sangat. Tepat jam 1030 pagi, masing-masing dah sibuk mencari pakaian John Master yang paling akan menyerlahkan kehenseman mereka.

john master

amcam bro hensem tak saya pakai baju nie?

john master

beratur tunggu giliran masuk changing room

john master

minyak rambut kena bubuh kasik confident sikit

john master

muka tak macam model tak apa, yang penting yakin- kata-kata motivasi Abang Nara

Selepas hampir 1 jam, barulah semua peserta yang hadir berpuas hati dengan pilihan masing-masing. Serius Abang Nara teruja melihat transformasi mereka. Tampak lebih segak,bergaya dan yakin apabila mengenakan pakaian lengkap John Master. Terus berubah aura di sekeliling mereka.

john master

selfie dulu sebelum ber’catwalk’

Jenama John Master sememangnya tidak perlu diperkenalkan lagi. Abang Nara dari dulu lagi memang bila raya akan beli sehelai dua baju dan seluar John Master. Macam-macam pilihan yang ada. Kemeja kerja ada, t-shirt ada, kemeja kasual ada, seluar slack ada, seluar kasual pun ada. Macam-macamlah.Cuma perlu pilih yang bersesuaian dengan imej dan gaya kita jer.

john master

team BeautifulNara dah ready nak bertarung

Setelah semuanya dah ready, maka bermulalah catwalk untuk memikat hati para hakim. Boleh buat apa-apa yang disukai. Yang penting keyakinan tue perlu terserlah. Team BeautifulNara memang sempoi. Ada yang bersilat, ada yang berselfie, ada yang menggayakan rambut. Macam-macam style lah.Terhibur tengok aksi sempoi diorang.

john master

macam silat pengantin pun ada nie. Hehehe

john master

last sekali buat Gangnam Style berjemaah

Geng-geng Budiey dan Namee Roslan pun tak kurang hebatnya jugak. Geng Budiey muka masing-masing macam model. Bila catwalk pun nampak macam pro!!! Terkesima kitoarang dibuatnya. Yang geng Namee pula sempoi jugak aksi diorang. Siap ada berbaring posing ala-ala photographer. Saja nak tunjuk betapa selesanya pakai John Master la tue.

john master

fuh gaya dia lipat lengan pun confident sungguh

john master

tak tahu confidence ke over confidence brother nie. Hehehe

Selesai semua gaya dipertontonkan, hakim mengumumkan para peserta Top 5. Yeah!!! Salah seorang daripada geng BeautifulNara terpilih. Kira oklah tue daripada tak ada langsung.

john master

yes brother silat tue berjaya!!!

Sekali lagi Top 5 ini perlu menunjukkan gaya keyakinan bersama John Master. Tapi kali ini bersama dengan blogger sekali. Tak pasal-pasal Abang Nara terlibat. Hehe. Tapi kita layan je!!! Orang kata gembira-gembira di pagi hari Sabtu.

john master

Budiey dan pesertanya

Akhirnya setelah 2 jam bertarung, keputusan pun diumumkan. Geng Budiey mendapat tempat pertama dan kedua, manakalah geng BeautifulNara dapat tempat ketiga. Oklah tue. Semua orang pun berpuas hati dan berseronok sepanjang melakukan fashion show ini. Kalah menang belakang cerita, yang penting keyakinan dan kegembiraan yang diperoleh bersama John Master.

john master

Hari Raya ini, jangan lupa untuk bergaya bersama John Master. Serlahkan keyakinan anda dengan pelbagai pilihan yang disediakan oleh John Master. Banyak cawangan John Master di seluruh Malaysia dengan kesemuanya dijual pada harga yang amat berpatutan. Informasi lanjut, layari Facebook John Master Malaysia. Selamat membeli belah!!!

Written by serenity | March 30th, 2015

Dia mula dikenali kerana berkahwin dengan Abby Abadi. Kalau mula-mula keriuhan timbul kerana perkahwinan mereka dijalankan secara rahsia, kemudiannya perceraian Noor Farhan Che Bakar dengan selebriti itu mendapat tumpuan ramai kerana berlaku tidak sampai setahun usia perkahwinan mereka dan dalam situasi yang menimbulkan kontroversi pula.

 photo Farhan7.jpg
 photo Farhan4.jpg
Baru-baru ini Farhan telah muncul di Mangga Online, bergaya persis model, sepadan dengan bidang yang ingin diceburinya iaitu peragaan untuk iklan komersil dan katalog serta bidang lakonan. Katanya dia hanya ingin mencuba nasib dan bukannya menumpang nama Abby:

Hari ini saya menjalani sesi casting pertama dan alhamdulillah saya lepas untuk ke peringkat kedua pula selepas ini. Segala-galanya macam pantas sahaja.

Ia bermula bila saya diperkenalkan oleh seorang kawan kepada pihak yang pernah menguruskan talent agency, Jamal Tommy Talent Agency. Semalam saya dapat panggilan untuk pergi casting.

Saya masih baru lagi dan berterima kasih kepada pihak yang memberikan tunjuk ajar kepada saya.

Kawan-kawan saya sarankan saya mencuba nasib dalam bidang seni. Pada mulanya saya berat hati juga sebab dah rasa peritnya bila menjadi tumpuan dengan isu sensasi. Saya akui ketika pertama kami saya bercakap dengan media, saya memang takut-takut. Maklumlah saya tak pernah lalui semua itu.

Tapi ia sebenarnya memberi kekuatan kepada saya dan saya menjadi seorang yang lebih berani dan tidak malu-malu lagi.

Untuk persediaan diri sebagai model dan pelakon, Farhan giat bersenam di gimnasium dan sudah berjaya menurunkan 10kg dari berat 90kg. Dia bercadang untuk menurunkan sebanyak 10kg lagi untuk mencapai berat badan asal.

Adakah Farhan memiliki bakat untuk menyertai bidang lakonan? Nampaknya seseorang perlu memberi peluang kepada Farhan terlebih dahulu baru kita tahu, tak gitu? Manalah tahu bakat Farhan setanding pelakon-pelakon sasa Korea Selatan, mungkin berpeluang menjadi hero slot drama Samarinda nanti. Harap-harap begitulah.

All the best buat Farhan.

Written by serenity | November 20th, 2014

Kewujudan media sosial menjadi satu platform yang efektif bagi orang ramai untuk berniaga secara online. Namun begitu, ramai yang tidak memiliki modal untuk mengiklankan produk. Antara cara yang paling popular ialah dengan beriklan di Instagram artis-artis popular yang sememangnya ramai pengikut bagi membuat sedikit promosi.

Namun begitu ada selebriti yang tidak senang dengan pengiklanan secara percuma ini dan menganggap peniaga online ‘tidak ikhlas’ dan hanya mengambil kesempatan dari penat lelah selebriti untuk mengumpul ramai pengikut di Instagram. Namun begitu, tidak bagi pelakon Fasha Sandha yang menyatakan secara terbuka bahawa dia tidak ada masalah jika peniaga online mahu mempromosi produk di akaun Instagram miliknya.

My 10 day old Jemyma and my 18month old Fal. Syukur Alhamdulillah, Terima kasih semua yang mendoakan kami kesihatan yang baik,kebahagiaan,tak lupa kepada peniaga online yang tak jemu memberi gifts pada Fal dan Jemyma. Setiap hari saya terima gifts yang dihantar ke salon saya dan tak sempat nak insta atau tag.Saya minta maaf saya memang tak terima bayaran untuk buat IG review. Beratus emails saya terima dalam sehari bertanyakan bayaran yang untuk saya buat IG review.,sorry saya memang tak buat. Apapun saya doa kalian success selalu dalam bidang masing2. Anda semua dibenarkan untuk berniaga di gambar2 saya. Saya tidak halang. Asalkan tidak keterlaluan ya. Sayang semua ???? Simple make up by @ijoy89 Dress by @ariweddingcouture Pics by @camoraart #putrirayshajemaima #putrarayfalramli @rizalashramrnt

A photo posted by Fasha Sandha (@fashasandha) on

Kebanyakan selebriti mengenakan bayaran dan syarat untuk pengiklanan di akaun mereka, namun Fasha bermurah hati tentang ini dan mungkin ini baginya sebagai satu cara untuk membalas jasa pengikut dan peniaga yang sering memberikan produk dan barangan kepada Fasha. Kelasss gitu! Semoga Fasha dan keluarga akan dimurahkan rezeki kerana murah hati membantu pengikut-pengikutnya. Apa pendapat anda?

Written by AbangNara | January 22nd, 2014

Tahun 2014 adalah tahun yang dinanti-nantikan oleh peminat sukan bola sepak seluruh dunia. Selepas 4 tahun menanti, akhirnya Piala Dunia muncul kembali. Kali ini pertandingan bola sepak paling berprestij ini akan berlangsung di negara kelahirannya, Brazil.  Walaupun masih ada kira-kira 5 bulan lagi sebelum  Piala Dunia 2014 bermula secara rasminya, kehangatan dan bahangnya sudah mula terasa.

fifa 2014 world cup

Abang Nara bertuah kerana sempat merasai kemeriahan Piala Dunia dengan mata kepala ini sendiri ketika ia dianjurkan oleh Korea Selatan & Jepun pada tahun 2002. Memang seronok sangat-sangat. Ia adalah satu pengalaman yang tak dapat dijual beli. Secara jujur, sekiranya anda seorang peminat bola sepak tegar, memang wajib untuk menyaksikan Piala Dunia secara “live”. Merasai sendiri kemeriahan Piala Dunia dengan berada di stadium adalah sangat jauh berbeza dengan sekadar menontonnya di kaca televisyen.

fifa 2014 world cup

Namun Abang Nara faham kalau impian menonton Piala Dunia di stadium hanya sekadar tinggal impian. Iyerlah, banyak duit yang perlu dikeluarkan. Tiket kapal terbang, tiket perlawanan, bayar hotel dan macam-macam lagilah. Puluh ribu ringgit juga yang akan terpaksa digunakan. Lebih baik simpan untuk beli benda lain kan? Namun kalau Abang Nara beritahu anda satu cara untuk merealisasikan impian ini secara PERCUMA, mesti korang semua sangat excited kan? PERCUMA tue bro!!
fifa 2014 world cupYeah ~~ Khas untuk pemegang kad kredit VISA Maybank, anda berpeluang untuk memenangi perjalanan untuk menyaksikan perlawanan akhir Piala Dunia 2014 di Rio De Janeiro, Brazil. Kalau anda memang dah ada kad kredit Visa Maybank, apa yang anda perlu lakukan ialah berbelanja RM100 untuk peluang memenangi hadiah SUPER AWESOME ini. Lebih banyak yang anda belanja, lebih tinggi peluang untuk anda terbang ke Brazil. Mudah macam ABC kan peraduan ini?
fifa 2014 world cup

Namun begitu, kalau anda masih tiada kad kredit VISA Maybank,  jangan risau. Dengan kerjasama daripada pihak Sony dan VISA, anda kini boleh memohon kad kredit VISA Maybank Sony untuk turut serta dalam pertandingan ini. Lagi best kad Maybank Sony ini membolehkan anda menggandakan peluang memenangi peraduan ini sebanyak 5 kali. Awesome kan?  Selain itu, ada beberapa cara untuk menggandakan peluang kemenangan anda sebanyak 5 kali.. Cara-caranya ialah:-

  1. Selain kad kredit Sony Maybank, anda juga boleh gunakan kad Maybank Manchester United dan Maybank PETRONAS.
  2. Gunakan kad kredit VISA Maybank anda di mana-mana kedai Sony termasuklah Sony Store, Sony Online dan Sony Centre.
  3. Gunakan kad kredit VISA Maybank anda di stesen PETRONAS atau kedai Mesra.

fifa 2014 world cup

Maybank, pastikan anda menghantar SMS terlebih dahulu untuk mengaktifkan kad anda. Cuma taip SMS WORLDCUP <jarak> 12 Digit Kad Pengenalan dan hantarkan ke 66628. Abang Nara dah aktifkan dah. Lagi cepat lagi bagus. Sambil-sambil tue jangan lupa doa lebih sikit. Kalau ada rezeki bolehlah bawak wife Abang Nara ke Brazil untuk tengok Piala Dunia 2014.

fifa 2014 world cup

Untuk menambahkan lagi kemeriahan Piala Dunia 2014 ini, Maybank juga akan turut mengadakan satu pertandingan mudah di Facebook Maybank Malaysia. Kempen ini diberi nama #Sambabola. Gambar 3 pemain bola sepak tempatan iaitu Khairul Fahmi Apeks, Junior Edstal, dan Nam The Man akan dikongsikan di Facebook Maybank Malaysia. Korang Cuma perlu buat caption yang paling kreatif dan kelakar untuk memenangi hadiah-hadiah seperti voucher Starbucks dan macam-macam lagi. Senang je kan?

fifa 2014 world cup

Abang Nara berdoa agar diri ini terpilih untuk memenangi “grand prize” pertandingan Get into the Rhythm. Watch the FIFA World Cup™ Final LIVE, Courtesy of VISA ini. Nak saksikan kelibat dan kehebatan Cristiano Ronaldo dengan mata ini sendiri. Kalau korang pun ada keinginan yang serupa, layari www.maybank2u.com.my dan www.visa.com.my untuk informasi lanjut.