Gosip Artis Malaysia Terkini & Gambar Artis Malaysia Terbaru Sensasi - Part 19
Written by Bella | July 1st, 2019

Hamil pada usia 35 tahun yang diakui mempunyai risiko, pelakon Fasha Sandha menganggap keguguran yang dia alami sebelum ini adalah ketentuan takdir dan belum lagi mempunyai rezeki untuk menimang cahaya mata.

Bukannya kerana dia membuat pengumuman tentang kehamilannya terlalu awal seperti yang disindir oleh sesetengah netizen.

Sebenarnya ia bergantung pada nasib dan rezeki seseorang itu sebab sebelum ini saya hamil Raysha, saya ada umum juga ketika kandungan di peringkat awal.

Ada orang hamil lima bulan pun boleh mengalami keguguran. Semuanya adalah rezeki. Tidak ada pun orang mengatakan kalau umum hamil awal nanti ada sesuatu tidak baik berlaku. Tapi, saya tidak kisah apa orang nak kata. Ikut pada mereka yang ingin menilai sebab semuanya berbalik pada soal rezeki.

Fasha mengalami keguguran pada 7 Jun lalu dimana usia kandungannya ketika itu hampir mencecah tujuh minggu. Mengambil pengajaran daripada apa yang berlaku, Fasha memberitahu dia akan lebih berjaga-jaga dan berehat secukupnya sekiranya diberikan rezeki untuk hamil lagi.

Di usia ini memang mempunyai risiko untuk hamil tapi apa yang dapat saya belajar selepas ini supaya tidak terlalu aktif. Jika hamil lagi, saya tak boleh lakukan banyak aktiviti sehingga tidak sedar diri sedang mengandung.

Tidak perlu ambil pusing dengan segala kritikan netizen, apa yang berlaku adalah ketentuan Tuhan dan pasti ada hikmah disebaliknya. InshaAllah, satu hari nanti ada rezeki untuk Fasha dan suaminya, Aidil Aziz menimang cahaya mata.

Sumber Berita : mStar Online

 
Written by Bella | July 1st, 2019

Bila berbicara tentang telefon pintar HUAWEI, tidak pernah mengecewakan daripada segi kualiti dan teknologi. Memang sangat mantap dan ‘up to date’, memikat hati pengguna. Tidak hairanlah apabila syarikat telekomunikasi terbesar China ini memperoleh peningkatan jualan.

Mahu pelanggan mereka terus tersenyum gembira dan mendengar suara pengguna, HUAWEI telah melancarkan beberapa kejutan istimewa. Lebih banyak tawaran dan ganjaran menarik!

 

Jaminan 2 Tahun Secara Percuma

Sebenarnya ada pengguna merasakan jaminan setahun tidak mencukupi. Takut juga kalau telefon buat hal selepas tamat tempoh jaminan setahun itu. Niat dalam hati nak juga lanjutkan jaminan tapi kena keluar duit lagi. Memang pening kan?

Tapi, jangan risau, HUAWEI kini menawarkan jaminan selama dua tahun secara percuma. Tidak perlu bayar satu sen pun, anda boleh tarik nafas lega dan relaks sahaja.

Tempoh lanjutan jaminan hebat ini hanya untuk keluaran siri HUAWEI P30, HUAWEI Mate 20, HUAWEI nova 4 , HUAWEI nova 3i  dan juga siri tablet HUAWEI MediaPad M5 dan M5 Pro dari 1 Julai hingga 30 September sahaja. Untuk menuntut jaminan dua tahun, pengguna perlu mengaktifkannya menerusi aplikasi HiCare.

Tawaran Harga Berbaloi Untuk

P30, P30 Pro (8Gb+ 256GB) &

nova 3i

Hampir setiap bulan pastinya ada model telefon pintar terbaru yang dilancarkan di pasaran. Tapi paling tidak seronok, bila tengok harganya yang ada kalanya terlalu mahal diluar kemampuan.

Oleh itu, HUAWEI menawarkan tawaran harga istimewa dan berbaloi untuk tiga siri telefon pintarnya yang paling laris dengan spesifikasi tinggi dan lebih canggih.

 

HUAWEI P30 & P30 Pro

Inovasi HUAWEI SuperSpectrum Sensor dan SuperZoom Lens antara terbaik bagi Huawei P30 Series. Umum mengetahui, HUAWEI P30 dan P30 Pro boleh merakam pelbagai gambar ibarat jurugambar profesional. Hasilnya memang menarik.

Harga terkini : HUAWEi P30 (RM2,299) HUAWEI P30 Pro (RM3,399)

 

HUAWEI nova 3i

HUAWEI nova 3i adalah peranti kelas pertengahan dengan kualiti premium. Berkualtiti tinggi, tahan lasak dengan teknologi yang canggih. Berbaloi untuk anda milikinya.

Harga terkini : RM799

Sistem Operasi EMUI 9.1 Terbaru

Membawakan satu lagi ciri hebat, HUAWEI sentiasa memastikan pelanggannya melalui pengalaman terbaik. Terkini, mereka telah mengumumkan kemas kini sistem operasi EMUI 9.1 yang akan mengubah gaya hidup anda.

GPU Turbo 3.0

Kemaskini GPU Turbo 3 menjanjikan kepantasan, ketahanan dan kelancaran ketika anda bermain game seperti PUBG, Mobile Legend, Act of Valor dan sebagainya. Senarai game yang dipertingkatkan kualitinya di dalam EMUI 9.1 ini dinaikkan dari 6 kepada 25 jenis permainan antarabangsa.

Lepas ini, bolehlah layan game dengan lebih lancar untuk dapatkan Winner Winner Chicken Dinner.

Antara ciri baru lain yang disediakan termasuklah sistem fail baru EROFS dan pengguna kini boleh menetapkan video sebagai nada dering panggilan.

Antara Pencapaian Gempak

HUAWEI

10 Juta Unit HUAWEI P30 Terjual Dalam Masa 85 Hari

Baru sahaja dilancarkan beberapa bulan lalu, siri HUAWEI P30 telah berjaya mencapai sebanyak 10 juta jualan hanya dalam tempoh 85 hari sahaja. Mengatasi rekod lebih awal berbanding penjualan HUAWEI P20 sebelum ini.

Bukan itu sahaja, HUAWEI sekali lagi mencipta kejayaan luar biasa dan telah berjaya menghantar sebanyak 100 juta peranti keluaran mereka ke seluruh dunia.

 

HUAWEI Watch GT

Tidak fokus kepada telefon pintar semata-mata, HUAWEI turut memperkenalkan jam pintar, HUAWEI Watch GT yang dilancarkan pada Oktober tahun lalu.

Ia mendapat sambutan hangat dan menjadikannya model paling popular keluaran HUAWEI dan berjaya mencatat rekod jualan lebih 2 juta unit di seluruh dunia.

Antara yang memikat hati pelanggan adalah ketahanan baterinya. Dilengkapi dengan sistem operasi Lite OS yang direka sendiri oleh HUAWEI, bateri jam pintar ini mampu bertahan selama 2 minggu sebelum pengecasan seterusnya.

Anugerah Telefon Pintar Terbaik European

Hardware Award

Mencatat kejayaan cemerlang lagi, HUAWEI P30 Pro telah menerima penghargaan sebagai telefon pintar terbaik di European Hardware Award. Teknologi kamera SuperSpectrum dan SuperZoom mendapat pujian daripada lebih 100 editor teknologi sebagai inovasi terbaik dan paling mengagumkan.

Macam mana? Hebatkan promosi istimewa daripada HUAWEI. Untuk makluman, pembelian telefon pintar boleh dilakukan menerusi online di https://shop.huawei.com/my/

Tawaran harga runtuh ini bermula dari 1 Julai sehingga 8 Julai sahaja.

Apa tunggu lagi? Jom dapatkan telefon pintar HUAWEI sebelum promosi berakhir! Maklumat lanjut sila layari laman web rasmi HUAWEI dan juga Facebook HUAWEI Malaysia.

Written by Bella | July 1st, 2019

Jutaan tahniah diucapkan kepada pasangan Amyra Rosli dan Amar Baharin yang tidak lama sahaja lagi bakal menimang cahaya mata kedua.

Berita gembira ini telah disampaikan oleh Amar sendiri menerusi akaun Instagramnya dimana isterinya sedang hamil tiga minggu.

Bersempena dengan ulang tahun kelahiran Amar yang ke 34 semalam, Amyra membuat kejutan istimewa  dengan memaparkan alat ujian kehamilan yang menunjukkan tanda positif. Tentunya, ia hadiah paling bermakna buat Amar.

Sebelum ini, pasangan ini yang mendirikan rumah tangga pada tahun 2016 telah dikurniakan seorang cahaya mata lelaki iaitu Aqeef Anaqi yang kini berusia dua tahun.

Tahniah sekali lagi dan semoga segalanya berjalan lancar buat Amyra untuk kehamilan anak kedua ini. Sama-sama kita doakan.

Written by Bella | July 1st, 2019

Sejak kebelakangan ini, isu rumah tangga pasangan Fizo Omar dan Mawar Karim yang didakwa sedang bergolak mendapat perhatian ramai. Fizo juga pernah memberitahu perkahwinannya itu mempunyai masalah dan redha sekiranya jalan perpisah adalah yang terbaik buat mereka.

Kali ini, Mawar pula tampil mengakui ada mendapatkan khidmat peguam dan merujuk masalah rumah tangganya itu pada pejabat agama untuk untuk mendapatkan nasihat mengenai kemelut yang sedang dihadapi.

Katanya, apa yang terjadi dalam rumah tangga mereka kini adalah rahsia antara dirinya dengan Fizo. Mawar menganggap apa yang berlaku ada hikmah disebaliknya.

Harapnya netizen tidak cepat membuat andaian dan spekulasi sendiri yang hanya akan memburukkan lagi keadaan sedangkan mereka tidak mengetahui cerita sebenar.

Sama-sama kita doakan agar pasangan ini dapat menyelesaikan segala kemelut dengan baik dan tidak putus asa mempertahankan rumah tangga yang dibina.

Page 19 of 4,159« First...10...1718192021...304050...Last »