August 10th, 2020

Jika sebelum ini penyanyi Shiha Zikir dilaporkan telah dikritik kerana menunjukkan ‘teaser’ video muzik lagu terbarunya bertajuk AEWO yang dikatakan mempunyai unsur illuminati oleh segelintir netizen.

Shiha juga dilihat hanya berdiam diri dan tidak memberi sebarang komen mengenai dakwaan netizen tersebut. Namun, kini dia telah tampil untuk memberi penjelasan tentang maksud sebenar yang ingin disampaikan dalam klip video tersebut.

Menurut penyanyi berbakat ini, dia menolak sekerasnya dakwaan sesetengah pihak yang mengatakan video muzik lagu tersebut mengandungi unsur yang bertentangan dengan ajaran Islam atau lebih tepat lagi, mempunyai unsur Illuminati.

“Ada pihak yang mendakwa imej saya dan penggunaan props dalam muzik lagu ini menyerupai illuminati, kalau benar ia kelihatan sama, saya yakin itu hanya kebetulan. Solekan saya dalam muzik video itu hanyalah sekadar untuk membawa watak ahli sihir, sama juga kalau kita saksikan seorang pelakon yang membawa watak ahli sihir dalam filem seram,”

Dia turut menjelaskan mengenai penggunaan lampu berbentuk segi tiga dan props yang melambangkan huruf A yang sebenarnya hanyalah merujuk kepada huruf pertama dalam ejaan tajuk lagu terbaru itu iaitu AEWO.

View this post on Instagram

People are to quick to pass judgement.Bagi sis picit pale jap.? . Coming Soon #AEWO #SZxNOKI 05.08.20 ?

A post shared by Shiha Zikir (@shihazikir) on

View this post on Instagram

coming soon #revolution #AEWO #SZxNoki #TodakMusic

A post shared by Shiha Zikir (@shihazikir) on

 Shiha turut menasihatkan  para peminat di luar sana supaya tidak memandang sesuatu dari sudut negatif semata-mata kerana mesej yang ingin dibawakan dalam lagu tersebut itu adalah untuk mengingatkan masyarakat agar menjauhkan diri daripada perbuatan syirik.

Menurut Shiha, watak ahli sihir yang dibawanya dalam muzik video tersebut adalah sekadar lakonan yang berlandaskan realiti di dunia sebenar dan pengalaman dirinya sendiri.

“Sebab itulah kita jangan menilai sesuatu berdasarkan luaran, jangan fikir pada sudut negatif sahaja, saya pun tahu baik buruk, takkanlah saya mahu kelihatan seperti pengalam Iluminati, jauh sekali untuk menyertainya,” – Shiha Zikir

Sumber : Astro Gempak

 
August 10th, 2020

Menzahirkan rasa gembira apabila hasratnya ingin memiliki sebuah MPV buat keluarganya telah tercapai, pelakon dan penyanyi Bella Astillah yang baru sahaja menimang cahaya mata kedua sekitar Julai lalu berkongsi berita gembira itu di laman Instagram miliknya.

bella astillah beli mpv mewah

Bella yang juga isteri kepada penyanyi Aliff Aziz berkata dia membeli kereta itu demi memastikan keselesaan ahli keluarganya yang kini sudah semakin membesar.

View this post on Instagram

Salam Jumaat 🤗 since kita pregnant baby Ara haritu kita terfikir lepas ni berempat dah bermakna semakin besar keluarga kecil bella. And decided to get a new car untuk keselesaan anak2. Lagi2 bella kalau pergi mana2 suka bawa family sampaikan my ex best friend cakap yang bella ni suka angkut keluarga/ satu kampung sana sini. Bila dgr tu tak rasa marah pun but I’m proud because I still care for my parents and adik2 walaupun sudah berumahtangga. Dan memang dari dulu mmg macam tu sbb kita ni anak sulung dan sampai bila2 pun akan kekal mcm tu InshaAllah. Terima kasih hubby, mama and Ayah yang selalu doakan kita dan bg semangat 🙏🏻❤️ Alhamdulillah rezeki my babies 🥰 . . Dan TERIMA KASIH Banyak2 @anwarshah06 sbb memudahkan urusan Bella dengan cepat sgt😅 this guy beside me tak pernah menyusahkan bella langsung atau call2 minta itu ini NEVER (Dia cuma tanya pasal nak plat number apa je🤣) Alhamdulillah🤲🏻 Bella rasa paling senang lah beli Kereta dgn Anwar! Once again thank you so much!

A post shared by T E N A N G (@bellaastillah) on

“Sejak saya mengandung baby Ara hari itu, saya terfikir lepas ni berempat dah bermakna semakin besar keluarga kecil sata. Saya buat keputusan untuk memiliki sebuah kereta baru untuk keselesaan anak-anak.”

Dalam posting terbabit, Bella dilihat turut berkongsikan gambarnya bersama MPV jenis Toyota Vellfire berwarna putih.

bella astillah beli mpv mewah

Ujarnya lagi, segala yang dilakukannya itu merupakan sebahagian daripada tanggungjawab sebagai anak sulung. Malah tidak ketinggalan menzahirkan ucapan terima kasih buat suaminya, Aliff Aziz serta ibu bapanya yang sentiasa memberi semangat kepadanya.

“Memang dari dulu memang macam tu sebab saya ni anak sulung dan sampai bila-bila pun akan kekal macam tu, Insya-Allah. Terima kasih suami, mama dan ayah yang selalu doakan saya dan bagi semangat. Alahmdulillah, rezeki anak-anak saya.”

bella astillah beli mpv mewah

Untuk rekod, Bella sebelum ini telah mendirikan rumah tangga pada 9 September 2016. Bagaimanapun, mahligai mereka beberapa kali diuji hingga kemuncaknya berakhir dengan perceraian pada 16 Mei, tahun lalu.

Biarpun begitu, pasangan ini dikhabarkan telah rujuk ketika dalam tempoh edah, namun perkara itu dirahsiakan kepada pengetahuan umum.

August 10th, 2020

Berindak menghadiahkan sebuah kereta mewah berjenama BMW buat ibunya. Usahawan kosmetik sensasi, Nur Sajat tampil berkongsi kegembiraan itu menerusi posting terbaharu di akaun Instagramnya hari ini.

sajat beri ibu bmw

Menurutnya, kereta mewah terbabit diberikan sebagai tanda menghargai pengorbanan ibu yang membesarkannya.

Tambahnya lagi, harta dunia boleh dicari namun kasih ibu tidak boleh diganti.

View this post on Instagram

Sajat nak bagi bmw gold,dia nak yang putih jugak.. dia kata senang nak bawa.. gold tu besar sangat… takpe lah mak,asalkan mak happy.. bagi sajat,duit boleh cari.. mak tak boleh di ganti dengan apa pun cara nya.. nakal macam mana pun kita,jahat mana pun kita,jangan kita lupakan mak ayah kita.. tanpa meraka,siapa lah kita di dunia ini… bahagia lah mak ayah kita sehabis mungkin… time ini lah mereka nak merasa duit anak anak nya..jangan lah kita buang mak ayah kita.. kadang kadang sajat sedih tengok ada anak anak sanggup hantar mak ayah ke rumah orang tua,di sebab kan busy dengan urusan harian…mana yang berkemampuan,boleh lah buat mak ayah bahagia.. . . Kadang2 mak ayah ini,mereka bukan nak kebendaan dari anak anak,cukup lah bertanya khabar dan memberi perhatian kepada mareka.. jangan sampai kita tak ingat mak ayah kat kg.. jangan time mereka tak ada,baru nak menyesal kemudian hari… . . Rahsia untuk mereka berjaya,adalah doa mak ayah.. berkat doa mereka boleh kita berjaya walaupun dugaan datang tanpa di duga.. hargai mak ayah,sayangi lah mak ayah.. kerana mereka lah syurgai kita … amin🙏🏽 . . #sayangmak #sayangmaksajat #bmwbuatmakayah

A post shared by Nur Sajat (@nursajat23) on

“Kereta banyak buat apa kan. Jadi Sajat hadiah mak kereta. Sajat nak bagi BMW gold, dia nak yang putih juga. Dia kata senang nak bawa. Gold tu besar sangat.”

Ujarnya lagi, tanpa ibu bapanya, kejayaan yang peroleh kini mungkin sukar dicapai.

“Nakal macam mana pun kita, jahat mana pun kita, jangan kita lupakan mak ayah kita. Tanpa meraka, siapa lah kita di dunia ini. Bahagia lah mak ayah kita sehabis mungkin, waktu ini lah mereka nak merasa duit anak-anaknya.”

Kata Sajat lagi, doa ibu bapa merupakan salah satu punca rezeki yang diperolehi oleh anak-anak.

sajat hadiahkan ibu bmw

“Rahsia untuk mereka berjaya adalah doa mak ayah. Berkat doa mereka boleh kita berjaya walaupun dugaan datang tanpa di duga. Hargai mak ayah, sayangilah mak ayah kerana merekalah syurga kita. Amin.”

Berbeza dengan posting sebelum-sebelum ini, akaun Instagram yang popular dengan hentaman dan caci maki netizen itu seolah menunjukkan reaksi yang positif apabila rata-rata pengikutnya turut memuji kebaikan yang dilakukan Sajat terhadap ibunya. Bahkan ramai peminatnya menzahirkan perasaan bangga melihat kejayaan yang diperoleh Sajat sehingga mampu membahagiakan orang tuanya.

sajat hadiahkan ibu bmw

“Tolak tepi buruk dia kejap. Tengok layanan dia pada mak dia. Masya-Allah kagum. Semoga bahagia milik anak yang baik-baik kedua orang tuanya. Amin.”

Terdahulu, Sajat merupakan individu yang sering mencetuskan kontroversi apabila terlalu terbuka berkongsi cara hidupnya dengan mengenakan pakaian menjolok mata sehingga mengundang rasa kurang senang ramai pihak.

August 10th, 2020

Khamis lalu, pelakon dan juga isteri kepada Awal Ashaari mengumumkan dirinya kini hamil anak kedua dan sudah memasuki empat bulan fasa kehamilan.

Baru-baru ini, dia telah memuat naik ucapan terima kasih atas doa dan kata-kata selamat daripada peminat menerusi ruangan Insta Story miliknya.

Dalam pada masa yang sama, Scha turut memaklumkan bahawa dia kini dalam fasa ‘membenci’ telefon bimbit.

“Salam, terima kasih atas ucapan dan doa dari anda semua. Alhamdullilah, syukur. Maaf saya tidak periksa telefon atau mengemas kini perkembangan terbaru. Saya bencikan telefon buat masa sekarang dan saya benar-benar maksudkannya,”

Malah, pelakon dan pengacara Dynas Mokhtar turut mengiyakan pernyataan tersebut apabila dia memuat naik foto memaparkan Scha memangku anak lelakinya, Edriel Obil sambil mengucapkan ucapan selamat hari jadi buat Awal Ashaari.

View this post on Instagram

Yeayyy Insyallah I got geng nanti!!! Can’t wait ! @edriel_obil @schaalyahya . Sorry Aunty Scha ,I know you don’t like phones or taking pictures now but I just had to post this pic ! Happy birthday again Uncle @awalashaari

A post shared by dynas mokhtar (@dynasmokhtar) on

View this post on Instagram

Happy 6th birthday my love, my everything. #LaraAlanais6

A post shared by Scha Alyahya™ (@schaalyahya) on

Sekadar info, Awal dan Scha telah mendirikan rumah tangga pada May 2012 dan hasil perkahwinan tersebut, pasangan ini dikurniakan seorang cahaya mata iaitu Lara Alana yang kini berumur 6 tahun.