January 5th, 2015

Akhirnya setelah sekian lama, Pancaindera semalam telah pun mengeluarkan gambar wajah suami dan madu kepada pelakon Zarina Zainuddin. Pelakon jelita ini telah berkahwin dengan Datuk Seri Dr. Abdul Raihan Wan Jaafar pada usia 22 tahun sebagai isteri kedua. Madunya ialah Datin Seri Noorhasimah Mohd. Noor. Pendedahan ini telah dilakukan selepas majlis kenduri doa selamat di kediaman Zarian Zainuddin di Subang Jaya, Selangor.

suami zarina zainuddin

Menariknya, ketika mahu berkahwin dengan Datuk Seri Dr. Abdul Raihan, Zarina Zainuddin sendiri  yang telah pergi meminta kebenaran daripada isteri pertama beliau. Kata Zarina:-

Berlaku salah faham tentang hasrat saya untuk berpoligami apabila saya sendiri yang meminta kebenaran berkahwin daripada Noorhashimah pada peringkat awal dulu. Apabila Datin Seri terima, saya bersyukur dan pada waktu itu saya berjanji untuk menjadi madu dan isteri yang baik.

Alhamdulillah mereka memahami kerjaya saya yang terdedah dengan publisiti. Syaratnya saya tidak membabitkan mereka berdua.Saya bersyukur dapat bermadu dengan Noorhashimah yang banyak mengajar saya cara berniaga.

gambar suami zarina zainuddin
Semoga dengan pendedahan ini, tiada lagi fitnah, desas-desus dan juga khabar angin yang melanda Zarina Zainuddin. Semoga berbahagia ke akhir di samping suami dan anak-anak tercinta. Sama-samalah kita doakan. Amin.
qareem familynara P.S: Dapatkan jubah Bin Qareem dengan diskaun sebanyak 30% hanya di FamilyNara. Hadiahkanlah jubah awesome ini kepada suami, ayah, kekasih atau adik beradik lelaki anda. Pasti mereka akan kelihatan lebih kacak. Info lanjut di www.familynara.com.

January 5th, 2015

Kah kah kah. Tergelak besar Abang Nara membaca jawapan Shaheizy Sam apabila diminta memberi ulasan mengenai pengakuan Fazura tentang percintaan mereka berdua satu ketika dahulu. Lawak juga rupanya Shaheizy Sam ini. Mana tidaknya, pelakon kacak ini sempat membuat lawak yang dirinya keluar dengan Megan Fox ketika penggambaran filem Manisnya Cinta di Cappadocia. Tersembur air liur Abang Nara membacanya. Hehehe.

shaheizy sam bercinta fazura

Walaupun di dalam pengakuannya Fazura memaklumkan tidak tahu bagaimana mahu bersemuka dengan Shaheizy Sam, pelakon lelaki ini memaklumkan yang dia tiada masalah sekiranya bertemu di set penggambaran atau bekerjasama pada masa hadapan. Shaheizy Sam juga memaklumkan yang dia tidak pernah menonton rancangan Facing Up To Fazura dan hanya mengetahui tentang pengakuan itu menerusi rakannya. Kata Shaheizy Sam:-

Saya tidak berminat untuk menjawab tentang perkara ini. Ketika penggambaran filem Manisnya Cinta di Capppadocia, saya keluar dengan Megan Fox (ketawa). Sejak menjadi pelakon saya terlalu sibuk dan tidak ada mas untuk tonton televisyen. Ada rakan beritahu kepada saya tentang pengetahuan itu tetapi saya tidak tahu secara terperinci kerana tidak tonton program tersebut. Jadi saya tidak pasti apakah jawapan yang tepat harus saya berikan. Jadi lebih baik saya tidak perlu jawab.

Entahlah saya tidak tahu ingin beri reaksi yang bagaimana kerana saya sendiri pun tidak pasti dengan isu ini Apa yang boleh saya katakan, memang saya seorang yang enggan berkongsi kisah peribadi dengan semua orang kerana saya seorang yang perahsia. Saya bebas berkawan dengan sesiapa sahaja tetapi selagi hubungan itu tidak sampai ke tahap yang serius iaitu tahap memang itulah wanita yang akan saya nikahi, selagi itu saya tidak kongsikan bersama peminat atau sesiapa.

Jika bercakap tentang kahwin, 2 tahun lepas saya sudah terasa ingin berkahwin tetapi jodoh saya agak lambat (ketawa). Saya dan dia (Fazura) berkawan dan saya mengaku hubungan kami rapat. Kami tidak ada sebarang masalah jika bertemu dalam set penggambaran atau bekerjasama pada masa depan.

sam dan fazura

Tidak diketahui sama ada Shaheizy Sam enggan mengakui percintaan yang pernah terbina antara dirinya dan Fazura kerana ia adalah perkara yang tidak pernah terjadi atau sekadar malu-malu kucing. Tak apalah. Pasti Shaheizy Sam tahu yang terbaik untuk dirinya. Apa pun sekali sekala ada program seperti Facing Up To Fazura ini menarik juga kan? Habis terbongkar segala rahsia. Rasa-rasanya kalau selebriti lain turut sama ditemuramah, pasti akan ada banyak kisah menarik dapat dikongsikan. Contohnya macam Neelofa ke. Seronok juga kalau tahu apa sebenarnya yang terjadi pada kisah percintaan antara Neelofa dan Hans Isaac kan? Sumber Kosmo.

P.S: Pakej bantuan banjir daripada UMM Toyota

January 5th, 2015

Melancong. Tipulah kalau ada orang yang cakap dirinya tak suka melancong. Banyak keseronokan pergi melancong terutamanya ke luar negara. Dapat belajar budaya negara tue, dapat melawat tempat-tempat menarik, dapat cuba makanan baru dan macam-macam lagilah. Kota Paris adalah salah satu tempat yang Abang Nara teringin sangat nak lawat. Lagi best kalau dapat pergi berdua dengan wife. Kan orang kata kota Paris adalah kota cinta. Teringin juga nak beromantik dan bergambar di bawah Eiffel Tower dengan isteri tercinta.

rhb travel around the world

romantiknya kalau dapat jalan pegang tangan sambil melihat Eiffel Tower

Selain daripada kekangan masa dan anak-anak yang masih kecil, salah satu sebab cita-cita nak ke kota Paris tak kesampaian ialah sudah tentu kewangan. Pergh bukan murah beb nak gi jalan sampai ke Perancis nie. Abang Nara dah buat kira-kira dah. Paling koman pun kena ada RM30,000. Tiket kapal terbang nak kena beli, hotel tak ada yang murah, makanan pun agak mahal. Itu belum kira shopping lagi. Takkanlah nak ke Paris semata-mata nak tangkap gambar bawah Eiffel Tower je kan? Kenalah bawak balik souvenir sikit. Tak gitu?

rhb

2 orang budak comel nie kenalah bawak jugak, tak sanggup nak tinggalkan

Nasib baiklah Abang Nara dah jumpa cara untuk pergi ke Paris secara PERCUMA. Yes, betul. PERCUMA atau dalam bahasa omputehnya FREE (bahasa Perancis tak tahulah plak). Dengan hanya menyertai peraduan Travel Around The World With RHB Now, Abang Nara berpeluang memenangi percutian bernilai RM50,000 untuk 2 orang ke Itali, New York, Dubai, Germany atau Paris. Abang Nara nampak Paris je. Negara lain dah tak peduli dah. Memang awesome sangat grand prize peraduan daripada RHB ini.

rhb

Lebih awesome ialah cara untuk menyertai peraduan ini teramatlah mudah. Kalau korang tak ada akaun RHB Now, sila pergi buat sekarang juga di cawangan berdekatan. Buat akaun je pun dah boleh dapat 20 entri penyertaan contest nie. Lepas dah daftar, boleh gunakan Internet & Mobile Banking RHB Now untuk buat transaksi minimum RM30 untuk mendapatkan entri. Boleh topup kredit telefon, boleh buat transfer duit ke bank lain, boleh bayar bil dan macam-macam lagilah. Sila kaji gambar di bawah untuk memaksimumkan entri yang boleh korang perolehi.

rhb
Tapi sebelum buat apa-apa transaksi, pastikan korang mendaftar dulu untuk melayakkan diri menyertai peraduan Travel Around The World with RHB Now ini. Senang je cara mendaftar. Cara pertama korang boleh daftar melalui borang yang disediakan di laman web RHB ini. Cara kedua lagilah senang. Cuma perlu hantar SMS seperti contoh di bawah. Untuk makluman, Abang Nara dah daftar dan dah buat pun beberapa transaksi. Lepas ini nak buat lagi sebelum tarikh tutup iaitu 22 Februari 2015 sebab makin banyak transaksi, makin tinggi peluang nak menang.

rhb

Kalau tak menang grand prize yang berupa pelancongan bernilai RM50,000, Abang Nara harap-harap dapat menang iPhone 6 yang ditawarkan setiap bulan untuk 5 orang pemenang. Kalau itu pun taka da rezeki, dapat hadiah mingguan yang berupa kad Petronas bernilai RM100 pun jadilah. At least dapat buat isi minyak.
rhb

Adakah korang nak membiarkan Abang Nara menang tanpa cabaran sengit daripada anda? Silalah daftar sekarang untuk peraduan Travel Around Around with RHB Now ini sebelum korang menyesal melihat Abang Nara post gambar romantic bersama wife tercinta di sebalik Eiffel Tower. Maklumat lanjut layari www.rhb.com.my.

January 5th, 2015

Ada yang menganggap lamaran Hairul Azreen terhadap Hanis Zalikha semalam ketika konsert akhir Gegar Vaganzaadalah sekadar gimik semata-mata. Ada juga beranggapan ia adalah lakonan untuk memeriahkan lagi konsert tersebut. Malah ada yang siap cakap ia adalah promosi untuk drama/filem lakonan mereka berdua. Ternyata itu semua adalah tidak benar. Hairul Azreen dan Hanis Zalikha memang serius untuk mendirikan rumah tangga. Bukan main-main. Bukan gimik. Bukan lakonan.
hanis zalikha dan hairul azreenUntuk makluman, sebelum lamaran di pentas Gegar Vaganza dilakukan, Hairul Azreen telah merancang perkara tersebut dengan keluarga Hanis Zalikha. Ini bermakna Hairul telah memohon restu dan keizinan daripada ayah dan ibu Hanis. Jadi tak ada istilah membelakangkan keluarga. Mengikut perancangan, Hairul dan Hanis ingin bergelar suami isteri pada tahun ini juga. Kata Hairul menerusi Harian Metro:-

Saya memang bercadang melamar Hanis namun tidak menyangka ia dilakukan di atas pentas. Meskipun pada awal merasa seperti tidak kena namun ia kehendak Astro sendiri yang mahukan gimik lain daripada yang lain berlaku dalam program terbitan mereka.

Keberanian melamar Hanis di hadapan ramai bagi memberitahu kepada semua status hubungan kami yang selama ini orang tahu kami berkawan baik. InsyaAllah perbincangan susulan akan dilakukan bersama kedua ahli keluarga dan kalau boleh saya mahu berkahwin tahun ini juga.

Hanis juga telah mengucapkan terima kasih kepada Hairul kerana mendahulukan keluarganya. Tulis Hanis menerusi akaun Instagramnya:-

Assalamualaikum semua. I am still replying to my friends and family yang sama-sama terkejut dengan berita baik ini. I am still in bed and Mama is here with me while everyone is still calling her to congratulate and how does a daughter feel eh dengar mak dia sungguh-sungguh merestui pilihan hatinya? I captured this (sorry Ma I know you hate your voice recorded hihihi) to document the beautiful journey. Alhamdulillah atas segalanya. Terima kasih kerana dahulukan keluarga saya @hairulazreen . InsyaAllah ; dengan izin Allah, thank you (sudi memperisterikan saya).

hanis zalikha dan hairul azreen

Tahniah diucapkan kepada Hairul Azreen dan Hanis Zalikha. Lamaran semalam memanglah sangat ‘sweet’. Abang Nara hampir-hampir terkena kencing manis melihat lamaran itu. Semoga segala perancangan anda menjadi kenyataan. Tahniah. Lagi beberapa gambar pasangan ini dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

hanis zalikha dan hairul azreenhanis zalikha dan hairul azreen
hanis zalikha dan hairul azreenhanis zalikha dan hairul azreenhanis zalikha dan hairul azreen