January 20th, 2015

Nasib baiklah pengurus Iesya Toh yang dipecat kerana hampir mencabul ini adalah seorang wanita. Kalau lelaki, mahu lagi teruk balasan yang boleh dikenakan. Kesian juga sebenarnya dengan apa yang terjadi lebih-lebih lagi pengurus pengacara Selamat Pagi Malaysia ini sudah pun bekerja bersama Iesya Toh selama 10 tahun. Akan tetapi tindakan memecat itu memang amat wajar. Pencabulan walaupun sesama jantina memang tidak boleh diterima.

iesya toh

Iesya juga telah berkongsi satu berita baik iaitu dirinya bakal bergelar isteri pada bulan Mei ini. Molek benarlah tue. Tak silap, tahun ini Iesya sudah berusia 30 tahun. Kata Iesya Toh:-

Selepas berbincang dengan ahli keluarga, saya sudahpun memecat pengurus terbabit lebih dua bulan lalu. Saya pun tidak sangka dia sanggup melakukan perbuatan itu ketika saya tidur. Mujur saya cepat tersedar dan segera menghentikan perbuatannya itu.

Si dia bekerja sebagai kontraktor dan berusia 35 tahun dan kami sudah merancang untuk terus bernikah pada Mei ini di Masjid Angkasapuri. Insya-Allah, majlis resepsi pula dijangka berlangsung di Pusat Konvensyen Antarabangsa (PICC) Putrajaya.

iesya toh

Setiap perkara yang berlaku pasti ada hikmahnya. Mungkin Iesya akan menemui pengurus yang lebih baik selepas ini. Jutaan tahniah diucapkan atas rumahtangga yang bakal dibina. Semoga semuanya berjalan lancar. Amin. Sumber Harian Metro.

P.S: Gadis bercinta dengan bapa sendiri

January 19th, 2015

Pemuzik, penyanyi dan pencipta lagu Taiwan Jay Chou mengahwini teman wanitanya Hannah Quinlivan di Yorkshire, England dalam satu majlis perkahwinan pada 17 Januari di hadapan 50 orang sahabat dan ahli keluarga.


 photo JayChou-Wedding-6.jpg

Chou dan isteri memutuskan untuk mengadakan majlis secara privasi dan bebas dari paparazzi dan wartawan. Walau begitu, lokasi majlis perkahwinan mereka iaitu Selby Abbey dan Castle Howard menjadi kawasan tumpuan pelancong dalam sekelip mata sebagai hasilnya,lapor Straits Times. Agen Chou, Yang Chun-jung dilaporkan berkata:

Chou nampak gementar sedikit. Dia sibuk dan gembira.

Chou mengupah 20 anggota orkestra untuk mempersembahkan muzik secara langsung, termasuk sebuah lagu yang diciptanya khas untuk majlis perkahwinan itu. Tambah Yang:

Walaupun mengambil masa yang lama untuk berlatih, dia sangat puas hati dengan persembahan orkestra itu.

Chou dan Quinlivan, seorang model Taiwan yang berdarah kacukan Australia, telah bercinta selama empat tahun sebelum berkahwin. Hubungan mereka disahkan tahun lepas apabila Chou menetapkan tarikh perkahwinan.

Keduanya berkemungkinan besar akan berbulan madu di Britain, kerana bintang itu akan tinggal di sana bagi menjalani penggambaran filem thriller keluaran 2016 Now You See Me: The Second Act, lapor Apple Daily.

Lagi sembilan gambar dengan membaca entri ini sepenuhnya.


 photo JayChou-Wedding-7.jpg
 photo JayChou-Wedding-8.jpg
 photo JayChou-Wedding-14.jpg
 photo JayChou-Wedding-5.jpg
 photo JayChou-Wedding-3.jpg
 photo JayChou-Wedding-4.jpg
 photo JayChou-Wedding-9.jpg
 photo JayChou-Wedding-12.jpg
 photo JayChou-Wedding-13.jpg

January 19th, 2015

Jutaan tahniah diucapkan kepada Fauziah Latiff yang bakal mendirikan rumahtangga pada tahun ini. Berita gembira ini telah disahkan sendiri oleh penyanyi tersebut melalui program Melodi semalam. Walaupun begitu, maklumat yang lebih lanjut seperti tarikh dan identiti bakal suaminya masih lagi dirahsiakan. Tak apalah. Yang penting segalanya diharap berjalan lancar.

jee kahwin lagi

Kata Fauziah Latiff yang turut dikenali sebagai Jee:-

Insya-Allah, kalau sudah ada ‘confirmation’ baru saya akan maklumkan dengan lebih lanjut. Dia orang biasa juga sama macam orang lain

jee fauziah latiff

Pastinya Fauziah Latiff excited untuk bergelar isteri sekali lagi selepas sekian lama menyendiri. Semoga segala perancangan berjalan dengan lancar. Sama-samalah kita doakan. Amin.
tudung bidadaryP.S: Tampil lebih jelita bila-bila masa dan di mana-mana sahaja dengan tudung ekslusif daripada www.bidadary.my. Anda pasti akan berpuas hati dengan kualiti dan harga yang ditawarkan. Sekali dah pakai, mesti terasa seperti bidadari. Cubalah hari ini juga.

January 19th, 2015

Kan Abang Nara dah cakap. Orang yang mempertikaikan kemenangan lagu Apa Khabar ciptaan Joe Flizzow dan Sonaone (termasuklah Abang Nara) pastinya tidak mengerti kehebatan dan kemantapan lagu tersebut. Selepas mendengar penjelasan daripada Datuk Mokhzani Ismail yang merupakan salah seorang juri AJL29, barulah Abang Nara memahami mengapa lagu ini dinobatkan sebagai juara. Tak dinafikan Apa Khabar ada ciri pasaran lagu antarabangsa seperti lagu-lagu rap nyanyian antarabangsa terutamanya dari Amerika Syarikat.

juara ajl29Abang Nara memang jenis tak suka lagu-lagu rap antarabangsa sebab bingit telinga dan tak faham apa yang cuba disampaikan. Mungkin sebab itu lagu Apa Khabar tak masuk dengan jiwa Abang Nara. Lirik lagu Apa Khabar memang boleh tahan terutama bab makan mee segera. Terasa keperitan ketika Joe Flizzow dan Malique mula-mula menyanyi dalam kumpulan Too Phat. Cuma genre lagu rap memang bukan pilihan Abang Nara. Berikut ialah penerangan Datuk Mokhzani Ismail:-

Pemilihan lagu Apa Khabar sebagai juara amat tepat kerana ia mempunyai ciri-ciri bertaraf antarabangsa selain condong kepada bentuk lagu aliran terkini yang cukup kreatif daripada segi melodi yang bersahaja.

Malah tag line lagu ini yang senang kita ingat iaitu aku tanya apa khabar. Keseluruhan melodinya juga mesra. Kalau dikupas liriknya satu persatu dapat dilihat dengan lebih jelas maksud yang Joe Flizzow rapkan.

Ia bukan sekadar rap biasa yang tidak ketahuan biji butir tapi ia punya isi dan kekuatan . Lagu ini melarikan terus aliran lagu ala-ala percintaan dan bentuk yang stereotype. Bagi saya, mereka telah melonjakkan satu dimensi muzik baru dalam arena industri muzik Malaysia. Yang mampu diletakkan di arena muzik global

juara ajl29

Apa pun, keputusan juri adalah muktamad. Pastinya juri lebih tahu apa yang mereka hakimi. Biasalah rasa tak puas hati memang ada di mana-mana pertandingan. Sekali sekala bersuara apa salahnya kan? Kita pun ada pendapat kita juga. Hehehe. Sekali lagi tahniah kepada Joe Flizzow dan Sonaone. Semoga kemenangan ini akan membuka mata para peminat tentang dunia rap tanah air. Sumber Berita Harian.