June 17th, 2015

Pejam celik pejam celik esok kita akan berpuasa di bulan Ramadhan dah. Yeah!!!! Gembiranya dapat puasa untuk kesekian kalinya tahun ini. Selain daripada persiapan daripada segi rohani, setiap kali bulan puasa Abang Nara akan pastikan stok makanan cukup secukupnya untuk bersahur dan juga berbuka puasa.

tesco lebih jimat

Tesco adalah tempat wajib Abang Nara pergi untuk beli segala stok makanan kering dan basah sempena Ramadhan. Lebih-lebih lagi dengan ada promosi LEBIH JIMAT yang telah pun disambung sehingga 28 Jun kerana sambutan yang amat hebat. Abang Nara pernah cerita tentang LEBIH JIMAT ini dulu. Kalau terlupa boleh baca di sini.
tesco lebih jimat
Baiklah mari kita mulakan shopping!!!
tesco lebih jimat

Ok wife Abang Nara excited semua barang LEBIH JIMAT. Kalau dia muka excited macam ini maksudnya memang banyak barang yang akan dibeli. Tak apa setahun sekali kita bagi can.
tesco lebih jimat

First thing first Maggi!!! Benda wajib ada sempena Ramadhan. Kalau terbangun lambat tak sempat masak sahur boleh terus masak Maggi. Harga lebih murah sebab Maggi termasuk dalam promosi LEBIH JIMAT.
tesco lebih jimat

Pepagi masa sahur kenalah minum air panas. Yang terbaik sudah tentu Milo. Pergh!!! Dah terasa dah kat tekak nie.
tesco lebih jimat

Yang nie pula air-air untuk berbuka puasa nanti. Astaga. Nafsu sungguh. Tapi tak apa LEBIH JIMAT dengan promosi Tesco. Beli sekali nie je untuk stok sebulan.
tesco lebih jimat

Walaupun Aariz tak puasa, Abang Nara belikan juga stok Solivite untuk dia. Tak adalah Aariz menyendeng nak minum air Abang Nara nanti.tesco lebih jimatMarilah kita beli ayam-ayam dan daging-daging untuk dimasak ketika berbuka dan bersahur nanti. Lauk wajib Abang Nara setiap kali berbuka tak lain tak bukan ialah ayam goreng. Pergh!!! Makan time panas-panas. Sedap yang amat.tesco lebih jimatTelur pun jangan lupa. Amik sepapan terus. Murah nie.tesco lebih jimatTengah jalan-jalan tiba-tiba tertengok kuih muih. Adui, terliur dibuatnya. Nak beli ke tak nie?

tesco lebih jimat

Selepas 1 jam, inilah hasil pembelian di Tesco. Penuh troli.
tesco lebih jimat

Korang yang belum buat persediaan untuk menyambut Ramadhan terutama dari segi makanan, silalah bersegera ke Tesco berhampiran. Promosi LEBIH JIMAT sedang berlangsung sehingga 28 Jun ini. Barang-barang semua harganya lebih murah daripada biasa. Silalah cepat!!! Layari www.tesco.com.my untuk informasi lanjut.

May 25th, 2015

Selepas sebulan dua tidak menjejakkan kaki ke Tesco (sebab selalu beli guna Tesco Online je), semalam Abang Nara angkut wife dan anak-anak untuk berjalan-jalan cari barang rumah di Tesco Extra kat The Curve. Sambil beli barang sambil bonding dengan family tercinta.

tesco LEBIH JIMAT

amik gambar dulu sebelum naik eskalator

Naik je eskalator, di sebelah kanan Abang Nara ada sesuatu yang mencuri perhatian.

tesco

ambik gambar lagi, bila nak start shopping nie

Rupa-rupanya Tesco sedang mengadakan promosi LEBIH JIMAT di seluruh cawangannya di Malaysia. Alhamdulillah. Gembira tak terkata hati ini. Iyerlah sekarang harga barang mencanak naik dengan kehadiran GST. Sekurang-kurangnya dengan promosi LEBIH JIMAT ini, dapatlah jimatkan sikit perbelanjaan barang-barang rumah nie. Syukur.

Sempatlah Abang Nara bertanya kepada customer service Tesco tentang promosi LEBIH JIMAT ini. Simple je sebenarnya. Kesemua harga 12 barangan di dalam gambar di atas (beras Super, ubat gigi Colgate, tisu Premier dan lain-lain) akan dikekalkan sepanjang promosi ini diadakan iaitu bermula 4 Mei sehingga 31 Mei 2015. Harga maintain. Tak naik. Best kan?

Secara jujur, antara 10 daripada 12 barang ini memang WAJIB Abang Nara beli setiap kali berkunjung ke Tesco. Tapi jangan risau sebab produk-produk lain pun turut sama diturunkan harga bersempena promosi LEBIH JIMAT ini. Jom sama-sama kita ushar.

Tue muka wife Abang Nara tengah rambang mata tak tahu nak pilih apa. Susu anak pun turut sama diturunkan harga. Itu yang paling penting sebenarnya. Kalau korang penggemar Ovaltine, ia turut sama termasuk dalam promosi LEBIH JIMAT. Senang je korang nak tengok mana satu produk yang terlibat dalam promosi ini. Ada sticker merah tulis LEBIH JIMAT dengan harga sebelum dan selepas promosi. So senanglah nak buat perbandingan

bukan makanan je,baju pun LEBIH JIMAT

Vitagen kegemaran Aariz pun termasuk dalam promosi LEBIH JIMAT

Satu lagi peringatan, kalau korang belum ada kad Tesco, silalah buat satu dengan kadar segera. Setiap kali beli di Tesco, hulurkan kad ketika buat pembayaran Nanti boleh collect point. Point nie nanti bolehlah digunakan untuk LEBIH JIMAT lagi. Boleh bayar guna point je nanti. Rewards pun ada jugak. Lagi best kad Tesco yang baharu boleh dijadikan sebagai Touch N Go. 2 in 1, Memang terbaik!!!

Hujung minggu ini atau pun malam-malam time free bolehlah pergi barangan rumah di Tesco. Abang Nara nak puji inisiatif Tesco ini. Di kala ramai yang pening dengan kenaikan harga barang, keprihatinan Testo untuk membantu mengurangkan beban rakyat Malaysia harus dipuji. Diharap promosi LEBIH JIMAT ini akan berterusan di bulan-bulan sepenuhnya.

Jadilah pengguna yang bijak dan jom LEBIH JIMAT di Tesco hari ini. Maklumat lanjut layari www.tesco.com.my

July 29th, 2013

Sejak berkahwin, salah satu tempat kegemaran Abang Nara dan wife membeli barangan dapur ialah Tesco. Seronok shopping di Tesco. Kawasannya luas, parking banyak dan paling penting, harganya berpatutan. Pilihan pun banyak dan segar-segar kesemuanya.

tesco

Namun sejak ada anak ini, memang jarang jugalah kami berdua keluar beli barangan dapur. Kadang-kadang Abang Nara siap minta tolong bapa mertua belikan lagi. Bukan apa, timing selalu lari bila ada anak kecil. Kalau kita dah siap nak keluar, dia pulak nak tidur. Kalau keluar pun banyak habiskan masa beli barang anak je.

tesco

Jadi apabila Abang Nara dan wife dapat tahu mengenai perkhidmatan Tesco Online Shopping daripada Tesco Malaysia, kami berdua melompat kegembiraan. Bolehlah kami beli barangan dapur secara online je selepas ini. Lagi best sebab penghantaran akan dibuat sehingga ke depan pintu rumah. Terbaik kan?

tesco

Tambah menarik harga yang ditawarkan secara online di Tesco Online Shopping ini adalah sama dengan harga kalau beli di kedai. Kalau kat kedai ada barangan promosi, kat online pun ada jugak. Senang cerita, semua benda samalah. Mata ganjaran kad Tesco pun boleh dikumpul dengan pembelian secara online ini.
tesco

Ada 5 langkah sahaja untuk pembelian secara online di Tesco Online Shopping ini. Kesemua 5 langkah ini senang-senang belaka. Dan kesemuanya menguntungkan kita sebagai pembeli. Paling Abang Nara suka ialah pemilihan barangan yang kita beli dilakukan pada hari penghantaran untuk memastikan kesegaran. Memang satu langkah yang bijak daripada Tesco!!!

tesco

Abang Nara dah cuba membeli di Tesco Online Shopping ini. Memang senang sangat-sangat. Langkah pertama yang WAJIB dilakukan ialah kawasan perumahan Abang Nara termasuk di dalam zon penghantaran Tesco. Bila dah confirm, maka Abang Nara dan wife pun memulakan operasi membeli barangan dapur untuk stok sebulan.

tesco

Antara barangan yang kami beli ialah ayam, daging, sayur-sayuran, buah, mee segera, air gas dan macam-macam lagi. Banyak lagi barangan yang ada sebenarnya. Semuanya pun dibahagikan ikut kategori untuk tujuan memudahkan pencarian. Akhirnya dekat RM100 juga jumlah barangan yang kami beli. Memang tak sedar sebab seronok sangat shopping secara online di laman web Tesco. Mudah, laju dan mesra pengguna. Memang terbaik!!

tesco

Khas buat pembaca BeautifulNara, jangan lupa masukkan kod kupon “CHTP101M” ketika membuat pembelian. Dengan setiap pembelian RM50, korang akan dapat balik rebat RM10. Best kan? Apa tunggu lagi? Cubalah membeli belah secara online di Tesco Online Shopping hari ini juga. Anda pasti akan gembira dengan penjimatan masa dan tenaga yang akan dialami.