Written by AbangNara | December 19th, 2014

Akhirnya teka-teki siapa yang bakal menggantikan tempat Yuna menyanyikan lagu ‘Lelaki’ di AJL29 sudah terjawab. Sebelum ini antara nama-nama yang disebut ialah Fynn Jamal, Najwa Latif dan juga Elizabeth Tan. Sidang media untuk pengesahan bakal diadakan pada hari Ahad kelak, tetapi menurut portal Murai, Najwa Mahiaddin telah dipilih sendiri oleh Yuna untuk menyanyikan lagu Lelaki.

yuna lelaki

Perkara ini telah disahkan oleh publicist Najwa Mahiaddin iaitu JoePRCINternational selepas pengumuman mengenai berita ini dikeluarkan di radio HotFM. Mungkin ramai yang tidak mengetahui tetapi Najwa Mahiaddin mempunyai suara yang agak unik dan mereka berdua pernah bergabung menjayakan sebuah konsert. Baru-baru ini Najwa telah pun bertunang dengan Idris Koh, pemuzik yang sering mengiringnya.

najwa mahiaddin

Apa pendapat anda? Adakah Najwa Mahiaddin pilihan yang tepat untuk menyanyikan lagu ini? Adakah Najwa mampu memberikan persembahan sehebat Yuna? Atau mungkin anda ada pilihan yang lebih hebat? Kongsikan di ruangan komen.
kursuP.S: Olives Academy adalah pusat latihan Aviation dan Hospitality. Kami ada menyediakan latihan yang berkaitan dengan penerbangan dan hospitality. Kami juga ada menyediakan tempat praktikal kepada pelajar-pelajar kami. Subjek tertaluk kepada syarat-syarat. Senang cerita banyak benda menarik yang boleh dipelajari dengan kami. Telefon 014-8392021 atau 03-7887 7021 untuk maklumat lanjut.

Written by AbangNara | January 9th, 2014

Sekali lagi Yuna membuat rakyat Malaysia bangga. Mana tidaknya, portal berita terkenal Amerika Syarikat iaitu Huffington Post telah menyenaraikan Yuna sebagai salah seorang daripada 20 artis yang harus didengar untuk tahun 2014. Ini satu pencapaian yang hebat dan membuktikan rakyat Amerika sudah mula mengetahui kewujudan penyanyi berbakat ini.

yuna must see

Tersenarai di kedudukan ke 19 daripada 20 artis, Yuna digambarkan sebagai penyanyi yang memberikan rasa baru. Abang Nara tertarik dengan deskripsi yang digunakan oleh Huffington Post. Memang sesuai benar dengan muzik Yuna.

There’s a good chance you don’t have any Malaysian musical artists in your current music library, so let Yuna be the first. Blending elements of her nation’s style with modern pop elements, her music adds a new taste to the palette without estranging listeners. After her 2013 sophomore effort, “Nocturnal,” and providing a track for Dreamworks’ “The Croods,” Yuna has proven that she is more than capable of holding her place in a market that is not her own.

Nampaknya selangkah demi selangkah Yuna makin mencipta nama di industri muzik Amerika Syarikat. Sama-samalah kita doakan agar nama Yuna semakin popular di tahun 2014 ini. Kejayaan Yuna pasti akan menjadi kebanggaan kepada kita semua rakyat Malaysia. Kepada Yuna, teruskan perjuangan anda. Good luck and all the best.

P.S: Migrasi tahunan ketam merah di Australia

Written by AbangNara | January 21st, 2013

Kata orang, kalau dah jodoh, tak ke mana. Jika sudah tertulis bakal suami Yuna ialah Julian Schratter yang merupakan jurugambar peribadinya, siapalah kita untuk menafikannya. Malah Yuna sendiri tidak menolak sekiranya perkara tersebut berlaku.

yuna julian

Untuk anda yang tak tahu, Julian Schratter adalah kawan Yuna yang datang ke Malaysia baru-baru ini. Sambil berjalan-jalan menikmati keindahan Malaysia, Julian turut sama menjadi jurugambar peribadi Yuna. Terang Yuna kepada MalaysianDigest.

Dia kawan saya. Sebenarnya dia dah lama nak datang ke Malaysia tapi dia tak kenal sesiapa di sini. Jadi masa bulan November tahun lalu saya balik ke sini dan kebetulan saya terlibat dengan banyak majlis hiburan, konsert jelajah dan persembahan. Jadi saya katakan padanya, dia boleh jadi jurugambar saya. Memang sepanjang dia kat sini, tugas dia ambil gambar saya. Jodoh kita tak tahu. Saya pun single. Walaupun berlainan agama, bagi saya kita semua sama. Saya tak judgemental, begitu juga dengan keluarga saya. Tapi buat masa sekarang, saya nak fokus pada karier. Umur saya dah 27 tahun, saya tak boleh nak buang masa lagi. Banyak lagi perkara yang saya nak capai dalam karier.

yuna dan julian

Bagus pemikiran Yuna yang mementingkan karier. Sekarang ini pun nama Yuna tengah meletup. Inilah masanya untuk membina nama sehebat mungkin. Untuk anda yang tidak tahu, Yuna kini berada di bawah jagaan David Foster, seorang komposer yang sangat terkemuka di Amerika Syarikat. Kepada Yuna, good luck and all the best.

Written by AbangNara | July 28th, 2010

yuna decorate

Hari Jumaat yang lepas kami telah pun berjaya mendapatkan tiket free untuk ke konsert Yuna sempena pelancaran albumnya yang diberi nama Decorate. Satu je perkataan yang mampu kami keluarkan selepas mendengar suara Yuna secara live. “TERBAIK“. Suara live Yuna memang sangat hebat dan sangat bagus berbanding dengan apa yang kami dengar di radio.

Yuna telah menyanyikan 16 lagu yang mantap-mantap belaka kesemuanya. Antara lagu yang menarik perhatian kami ialah Random Awesome, Penakut (lagu Melayu yang best), Rocket dan Permission. Habis konsert terus kami beli 3 cd album Yuna. Dan sudah semestinya on the way balik rumah kami telah melayan lagu-lagu Yuna. Memang best!!!

Kalau anda ingin membeli album Yuna, bolehlah tanya-tanya di Facebook Yunalis Zarai. Kalau nak tengok gambar masa time konsert Yuna, sila baca artikel ini sepenuhnya. Gambar kredit kepada Paktam (sila amik dia jadi wedding photographer anda).